mechpanos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πύργο Ηλείας. Πληθυσμός 40.000 κάτοικοι με τα περίχωρα. Έφυγα στα 18 για σπουδές και επέστρεψα στα 25 μετά το στρατό. Καλά εγώ επέστρεψα γιατί είχα και δουλειά στην οικογενειακή επιχείρηση, αλλά ανεξάρτητα από αυτό ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω...θα έλεγα πως την παλεύετε εσείς στην Αθήνα!!! Οπότε, μια χαρά είσαι στην επαρχία. Απλά θες το τρίπτυχο που είναι απαραίτητο για επαρχία: ΠΑΡΕΑ - ΣΧΕΣΗ - ΔΟΥΛΕΙΑ. Θα έλεγα να μην περιοριστείς στην ειδικότητα σου, κυνήγα δουλειές μέσω γνωστών και δώσε προσοχή, να στεριώσεις κάπου καλά. Δεν μπορεί, μικρή κοινωνία η οικογένεια σου θα έχει κάποιο κύκλο. Εγώ όταν γύρισα από σπουδές οι φίλοι μου που δεν σπούδασαν τίποτα, είχαν κάνει δικές τους δουλειές πλακάς ένας, φαναρτζής άλλος, μπογιατζής άλλος, άλλος ντελιβεράς, κλπ, διάφορα... Επίσης, από παρέες έχουν φύγει όλοι; Δεν έχεις 1-2 άτομα να βγαίνεις να λες 2 σαχλαμάρες και να περνάς ωραία; Σε αυτή την ηλικία που φαντάζομαι είσαι δεν έχεις ιδιαίτερα προβλήματα να αντιμετωπίσεις...οπότε ούτε θες ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου συνομιλίες! Γράψου κάνα γυμναστήριο! Ξεκίνα τρέξιμο, ποδήλατο, κάποια άτομα αλλά θα ασχολούνται επίσης! Τέλος δεν ξέρω σε ποια περιοχή είσαι, αλλά μην περιορίζεσαι σε αυτή, κάνε βόλτες και σε γειτονικές πόλεις κλπ για εξόδους ποτά κλπ... Για το θέμα σχέσης όλο και κάτι καλό θα σου κάτσει, στρώσε εσύ την καθημερινότητα σου και την αυτοπεποίθηση σου και θα έρθει φυσιολογικά! Μετά θα γουστάρεις επαρχία φουλ! 9 λεπτά πριν, Rpanagos είπε Το μονο που (πιστευω) μπορω να κανω ειναι να περιμμενω καποια αγγελια..δεν νομιζω να με παρει κανεις στα σοβαρα αν παω σε καποιο ξενοδοχειο και ζητησω δουλεια ετσι στο ξεκαρφωτο...(ετσι πιστευω δηλαδη..μπορει να ειμαι και λαθος,εδω θελω σουμβουλη ) είσαι λάθος! Άσε βιογραφικό πες στον μάνατζερ και 1 2 πράγματα να δείξεις ότι ξέρεις και μπορεί να κάτσει έστω και σαν εξωτερικός! 2
Rpanagos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, mechpanos είπε Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πύργο Ηλείας. Πληθυσμός 40.000 κάτοικοι με τα περίχωρα. Έφυγα στα 18 για σπουδές και επέστρεψα στα 25 μετά το στρατό. Καλά εγώ επέστρεψα γιατί είχα και δουλειά στην οικογενειακή επιχείρηση, αλλά ανεξάρτητα από αυτό ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω...θα έλεγα πως την παλεύετε εσείς στην Αθήνα!!! Οπότε, μια χαρά είσαι στην επαρχία. Απλά θες το τρίπτυχο που είναι απαραίτητο για επαρχία: ΠΑΡΕΑ - ΣΧΕΣΗ - ΔΟΥΛΕΙΑ. Θα έλεγα να μην περιοριστείς στην ειδικότητα σου, κυνήγα δουλειές μέσω γνωστών και δώσε προσοχή, να στεριώσεις κάπου καλά. Δεν μπορεί, μικρή κοινωνία η οικογένεια σου θα έχει κάποιο κύκλο. Εγώ όταν γύρισα από σπουδές οι φίλοι μου που δεν σπούδασαν τίποτα, είχαν κάνει δικές τους δουλειές πλακάς ένας, φαναρτζής άλλος, μπογιατζής άλλος, άλλος ντελιβεράς, κλπ, διάφορα... Επίσης, από παρέες έχουν φύγει όλοι; Δεν έχεις 1-2 άτομα να βγαίνεις να λες 2 σαχλαμάρες και να περνάς ωραία; Σε αυτή την ηλικία που φαντάζομαι είσαι δεν έχεις ιδιαίτερα προβλήματα να αντιμετωπίσεις...οπότε ούτε θες ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου συνομιλίες! Γράψου κάνα γυμναστήριο! Ξεκίνα τρέξιμο, ποδήλατο, κάποια άτομα αλλά θα ασχολούνται επίσης! Τέλος δεν ξέρω σε ποια περιοχή είσαι, αλλά μην περιορίζεσαι σε αυτή, κάνε βόλτες και σε γειτονικές πόλεις κλπ για εξόδους ποτά κλπ... Για το θέμα σχέσης όλο και κάτι καλό θα σου κάτσει, στρώσε εσύ την καθημερινότητα σου και την αυτοπεποίθηση σου και θα έρθει φυσιολογικά! Μετά θα γουστάρεις επαρχία φουλ! είσαι λάθος! Άσε βιογραφικό πες στον μάνατζερ και 1 2 πράγματα να δείξεις ότι ξέρεις και μπορεί να κάτσει έστω και σαν εξωτερικός! Ειμαι 22..ναι ολοι οι συνομηλικοι μου εχουν φυγει.. με πολυ λιγα ατομα κανω παρεα και οχι παντα γιατι δουλευουν.. Γενικα δεν καθομαι σπιτι απλα αυτο που ψαχνω εδω και 3 μηνες ειναι μια σταθερη δουλεια,πιστευω μεσα απο την δουλεια θα τα βρω ολα..και φιλιες και σχεσεις και τα παντα! Γενικα ισως εχω ξενερωσει που ψαχνω και δεν καθετε μια εστω δουλιτσα και γιαυτο να με εχει παρει απο κατω..αφου ωρες ωρες σκευτωμαι να παω σε ΟΛΑ τα μαγαζια και να ρωτησω για να δω αντιδρασεις και να συγκρινω τι πιθανοτητες εχω...σε ολα ομως!
panossar95 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 28 λεπτά πριν, Rpanagos είπε Ειμαι 22..ναι ολοι οι συνομηλικοι μου εχουν φυγει.. με πολυ λιγα ατομα κανω παρεα και οχι παντα γιατι δουλευουν.. Γενικα δεν καθομαι σπιτι απλα αυτο που ψαχνω εδω και 3 μηνες ειναι μια σταθερη δουλεια,πιστευω μεσα απο την δουλεια θα τα βρω ολα..και φιλιες και σχεσεις και τα παντα! Γενικα ισως εχω ξενερωσει που ψαχνω και δεν καθετε μια εστω δουλιτσα και γιαυτο να με εχει παρει απο κατω..αφου ωρες ωρες σκευτωμαι να παω σε ΟΛΑ τα μαγαζια και να ρωτησω για να δω αντιδρασεις και να συγκρινω τι πιθανοτητες εχω...σε ολα ομως! Ε και γιατί δε πας? Γενικά μιας και είσαι σε επαρχία, δεν έχεις 1-2 γνωστούς που να ψάχνουν για άτομο ή να ξέρουν κάποιον που ψάχνει? Οτιδήποτε, να βγάζεις έξοδα τουλάχιστον, και να έχεις και μια άνεση αν γίνεται.
Rpanagos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, panossar95 είπε Ε και γιατί δε πας? Γενικά μιας και είσαι σε επαρχία, δεν έχεις 1-2 γνωστούς που να ψάχνουν για άτομο ή να ξέρουν κάποιον που ψάχνει? Οτιδήποτε, να βγάζεις έξοδα τουλάχιστον, και να έχεις και μια άνεση αν γίνεται. Ολοι εχουν την δικαιολογια οτι ειναι δυσκολα και οτι "δεν βλεπεις πως ειναι η κατασταση" δεν εχουμε κοσμο και οταν ανοιξουν οι αγορες θα εισαι το πρωτο ατομο που θα καλεσουμε κλπ κλπ. Γενικα νιωθω οτι η ιδια η περιοχη διωχνει τα παιδια της
panossar95 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, Rpanagos είπε Ολοι εχουν την δικαιολογια οτι ειναι δυσκολα και οτι "δεν βλεπεις πως ειναι η κατασταση" δεν εχουμε κοσμο και οταν ανοιξουν οι αγορες θα εισαι το πρωτο ατομο που θα καλεσουμε κλπ κλπ. Γενικα νιωθω οτι η ιδια η περιοχη διωχνει τα παιδια της Εντάξει ίσως όντως να έχουν άτομα και όντως είναι δύσκολη η φάση. Αλλά προσπάθησε, δε χάνεις κάτι. Για γεωργικές εργασίες που σου είπα πριν? Στην χειρότερη αν δεν βρίσκεις κάτι σκέψου του. Είναι αρκετά κουραστικό, αλλά έχει πολύ καλό μεροκάματο και για αρκετό καιρό.
Βασίλης_29 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 59 λεπτά πριν, whoose είπε Μένω επαρχία, χωριό 1000 κατοίκων. Ερημιά τα βράδια, νυχτερινή ζωή καμιά. Πως την παλεύω; Κάνω το hobby μου εργασία, ήτοι αρθρογράφος σε τεχνολογικό site. Έτσι την παλεύω. Γενικότερα είμαι της καρέκλας και του PC και όχι του τόσο έξω. Καλά ψάξε και για άλλες λύσεις, θα το βαρεθείς σίγουρα αυτό που κάνεις κάποια στιγμή, στο λέω εγώ.
Rpanagos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, panossar95 είπε Εντάξει ίσως όντως να έχουν άτομα και όντως είναι δύσκολη η φάση. Αλλά προσπάθησε, δε χάνεις κάτι. Για γεωργικές εργασίες που σου είπα πριν? Στην χειρότερη αν δεν βρίσκεις κάτι σκέψου του. Είναι αρκετά κουραστικό, αλλά έχει πολύ καλό μεροκάματο και για αρκετό καιρό. Ναι το εχω σκευτει
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 53 λεπτά πριν, mechpanos είπε Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πύργο Ηλείας. Πληθυσμός 40.000 κάτοικοι με τα περίχωρα. Έφυγα στα 18 για σπουδές και επέστρεψα στα 25 μετά το στρατό. Καλά εγώ επέστρεψα γιατί είχα και δουλειά στην οικογενειακή επιχείρηση, αλλά ανεξάρτητα από αυτό ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω...θα έλεγα πως την παλεύετε εσείς στην Αθήνα!!! Οπότε, μια χαρά είσαι στην επαρχία. Απλά θες το τρίπτυχο που είναι απαραίτητο για επαρχία: ΠΑΡΕΑ - ΣΧΕΣΗ - ΔΟΥΛΕΙΑ. Απάντησες μόνος σου, μένεις σε μέρος με δεκάδες χιλιάδες κόσμο και είχες την οικογενειακή επιχείρηση. Κάτσε να ήσουν σε κανένα χωριό με 1000 άτομα ή λιγότερα και να μην είχες δουλειά, εκεί θα έλεγες άλλα. Όσο για το πως την παλεύουμε στην Αθήνα, κλασσική καραμέλα που βαρέθηκαμε να ακούμε εδώ και χρόνια, το ίδιο μπορώ να ρωτήσω και εγώ έναν επαρχιώτη που μένει σε κάτι απομονωμένα χωριά με λιγοστούς κατοίκους. 1
beatshooter Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Σε καταλαβαίνω φίλε μου, ειδικά όταν είπες είσαι 22. Εγώ μεγάλωσα επαρχία έφυγα για σπουδές με μεγάλη επαρχίακη πόλη και κυριολεκτικά την ερωτεύθηκα. Γιατί; Δεν ήταν το χάος τής Αθήνας, είχα παρέα, επιλογές πολλές για πράγματα που Μ αρέσουν αλλά είχα και χρόνο ελεύθερο. Γυρίζοντας επαρχία για στρατό και μη βρίσκοντας δουλειά αναγκαστικά πήγα στην οικογένειακη επιχείρηση. Δράμα το να δουλεύεις σε τέτοια καθότι ωράριο είναι ..όσο πρέπει για το καθήκον, μισθός δεν υπάρχει και γενικά η ανεξαρτησία είναι μηδενικη. Με τις υπάρχουσες συνθήκες στην χώρα και εφόσον δεν έχω 2 μεταπτυχιακα και άλλες τόσες γλώσσες μόνο δουλεια με βασικό μισθο θα βρω εάν βρω. Οπότε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα... Με τις πολλές ώρες δουλειας το άγχος και τις ευθύνες έχω χαθεί απο παρέες ενώ οι γυναίκες δεν Μ αντέχουν επειδή δουλεύω πολύ (όμως πως θα επιβιώσεις αλλιώς στη χώρα αυτή;;)..πως την παλεύω; Βρίσκω ένα κίνητρο για κάθε μέρα ώστε να έχω κάτι να κάνω,έναν μικρό στόχο... Χμμ μάλλον δεν την παλεύω κ πολύ χαχα 1
panossar95 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Rpanagos είπε Ναι το εχω σκευτει Εγώ πάντως είχα φύγει από Αθήνα για 2 μήνες και είχα πάει σε γνωστό που ήθελε άτομα για ελιές. Δεν είχα κάτι Αθήνα να κάνω, η εξεταστική ήταν πιο μετά οπότε από το να κάθομαι, πήγα. Δεν είναι τόσο κουραστικό όσο παλιά, μιας και ειδικά για τις ελιές έχουν βγει αρκετά μηχανήματα που κάνουν το μάζεμα 100 φορές πιο εύκολο και ξεκούραστο. Και στο λέω επειδή έχω μαζέψει και χωρίς και με μηχανήματα. Η διαφορά είναι χαοτική. 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 56 λεπτά πριν, beatshooter είπε Σε καταλαβαίνω φίλε μου, ειδικά όταν είπες είσαι 22. Εγώ μεγάλωσα επαρχία έφυγα για σπουδές με μεγάλη επαρχίακη πόλη και κυριολεκτικά την ερωτεύθηκα. Γιατί; Δεν ήταν το χάος τής Αθήνας, είχα παρέα, επιλογές πολλές για πράγματα που Μ αρέσουν αλλά είχα και χρόνο ελεύθερο. Γυρίζοντας επαρχία για στρατό και μη βρίσκοντας δουλειά αναγκαστικά πήγα στην οικογένειακη επιχείρηση. Δράμα το να δουλεύεις σε τέτοια καθότι ωράριο είναι ..όσο πρέπει για το καθήκον, μισθός δεν υπάρχει και γενικά η ανεξαρτησία είναι μηδενικη. Με τις υπάρχουσες συνθήκες στην χώρα και εφόσον δεν έχω 2 μεταπτυχιακα και άλλες τόσες γλώσσες μόνο δουλεια με βασικό μισθο θα βρω εάν βρω. Οπότε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα... Με τις πολλές ώρες δουλειας το άγχος και τις ευθύνες έχω χαθεί απο παρέες ενώ οι γυναίκες δεν Μ αντέχουν επειδή δουλεύω πολύ (όμως πως θα επιβιώσεις αλλιώς στη χώρα αυτή;;)..πως την παλεύω; Βρίσκω ένα κίνητρο για κάθε μέρα ώστε να έχω κάτι να κάνω,έναν μικρό στόχο... Χμμ μάλλον δεν την παλεύω κ πολύ χαχα Μάλλον δεν εργαζόντουσαν οι γυναίκες, γιατί αν εργαζόντουσαν θα μπορούσαν να καταλάβουν και την θέση που βρίσκεσαι. Από τέτοιες γυναίκες άστο καλύτερα, 1000 φορές να μην σε αντέχουν και να φύγουν παρά να τις έχεις στα πόδια σου.
beatshooter Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 20 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Μάλλον δεν εργαζόντουσαν οι γυναίκες, γιατί αν εργαζόντουσαν θα μπορούσαν να καταλάβουν και την θέση που βρίσκεσαι. Από τέτοιες γυναίκες άστο καλύτερα, 1000 φορές να μην σε αντέχουν και να φύγουν παρά να τις έχεις στα πόδια σου. Όντως δεν εργάζοντουσαν χαχαχ αλλά είναι δίκοπο μαχαίρι και αυτό..η δουλειά πέραν των άλλων σ αφήνει κ ψυχοσωματική κούραση που σ επηρεάζει γενικά
Ihavetheanswers Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Όταν προχωράει η τεχνολογία και αλλάζει το μοντέλο παραγωγής από αγροτικό/πρωτογενές είναι φυσικό και επόμενο να "ερημώνει" η ύπαιθρος. Άλλωστε πλέον η ναυτιλία και ο τουρισμός είναι τα σχετικά μας πλεονεκτήματα, οπότε σχεδόν όλα τα χωριά που δεν έχουν κάποιο τουριστικό ενδιαφέρον (γεωγραφικό, ιστορικό κλπ) δεν έχουν οικονομικό λόγο ύπαρξης. Παρά τα πιασάρικα δημοσιεύματα που βλέπουμε συχνά περί επιστροφής των νέων στην ύπαιθρο λόγο της κρίσης, οι περιπτώσεις αυτές είναι συνήθως μεμονωμένες και δεν αποτελούν τον κανόνα σε καμία περίπτωση. Σε αντίθεση, η αστικοποίηση της χώρας συνεχίζει κανονικά και έχει αυξηθεί απ'το 75% το 2007, στο 76% το 2008, στο 77% το 2011, στο 78% το 2014 και τέλος στο 79% το 2017 δηλαδή πέρσι! Φαντάζομαι μια αναδιάρθρωση των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των στρατιωτικών μονάδων της χώρας με βάση κοινωνικά και επιχειρησιακά κριτήρια θα επιταχύνει ακόμα περισσότερο αυτή την διαδικασία, αφού ολόκληρες περιοχές επιβιώνουν αποκλειστικά από τον τριτογενή τομέα που υπάρχει για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των φοιτητών και στρατιωτών που διαμένουν, φοιτούν και/ή εργάζονται στις περιοχές αυτές! 1
Donovan Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δυστυχώς η επαρχία είναι μόνο για συνταξιούχους και όσους έχουν κάνει οικογένεια εκεί.Τί να τον κάνεις τον καθαρό αέρα σε μια κλειστή κοινωνία,όπου βλέπεις συνεχώς τα ίδια και τα ίδια άτομα;Κακά τα ψέματα,αν είσαι νέος και θέλεις ζωή,κόσμο,κίνηση,μαγαζιά κλπ στην επαρχία σίγουρα θα μαραζώσεις.
MTX Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) οι περισσότεροι μεγαλώσαμε επαρχία φιλε έτσι όπως τα περιγράφεις ήσυχα και ήρεμα με τον καθαρό αέρα και όλα τα πλεονεκτήματα τις επαρχίας , εγώ μάλιστα είχα και δυο γκόμενες μια ντόπια τι Χούφταλο και μια αλλοδαπή τι Παλαμοβα τις έπαιρνα εναλλάξ ποτε δεν ζήλεψε η μια την άλλη , μετά πέρασα Αθηνα και αφού έζησα μερικά χρονια σε αυτό το τρελοκομείο, μου άρεσε και δεν μπόρεσα ποτε να ζήσω με τους ρυθμούς τις επαρχίας , κάθε φορα που προσπάθησα να επιστρέψω ήμουνα καλά τις πρώτες μέρες , αλλα μετά από κανένα μηνα βλέπεις κότες και αγριεύει το μάτι σου ..τελικά ξέμεινα στο τρελοκομείο , γνώρισα και τι κυρα μου εδώ μετά παντρεύτηκα κάναμε και κουτσούβελα , θέλω τώρα να πάω στο χωριο να μεγαλώσω εκεί τα παιδιά μου , εμενα δεν με νοιάζει που θα είμαι , παντρεμένος είμαι τι άλλο χειρότερο να πάθω, θα είναι καλύτερα στο χωριο για τα παιδιά μέχρι την ηλικία τον 15 χρόνον, θα μεγαλώσουνε στη φύση με καθαρό αέρα και ζωάκια , ο γιος μου μέχρι 5 χρόνον δεν ήξερε τι είναι ο γάιδαρος , κάποια στιγμή το πείρα απόφαση τον πάω ζωολογικό κήπο να δει γάιδαρο γιατί νόμιζε ότι εγώ είμαι γάιδαρος όλη μέρα γάιδαρο με ανέβαζε και με κατέβαζε η κυρα .. μετά τα 15 πάντως τι τρελα που αναζητάει ένας νέος στο χωριο δεν μπορεί να τι βρει , οποτε τι θα κάνει αναγκαστικά θα φύγει η θα γίνει τσομπάνης και όπως λέει και η μαντινάδα , δεν πάω πια στα πρόβατα τις γαίες θα πουλήσω γιατί δεν βρίσκω κοπελια στα οροι να Spoiler να αγαπήσω είναι έτσι μην σκεφτείτε τίποτα πονηρό , το λέω για σένα admin μην με κανεις ban πάλι Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2018 από MTX Ορθογραφία 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα