dtzgr Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Καλημέρα, Θέλω να τοποθετήσω μια ρολοκουρτίνα πάνω στο αλουμίνιο (παράθυρο), ώστε να ανοίγει μαζί με το παράθυρο (δεν έχει χώρο να μπει αλλιώς). Το αλουμίνιο είναι όπως αυτό: https://www.praktiker.gr/p/parathyro-mpaniou-alouminiou-me-anaklisi-leyko-xoris-pomolo-19822 Η ερώτηση είναι: τι βίδα χρησιμοποιώ; πχ αυτή κάνει; https://www.leroymerlin.gr/gr/kigaleria/-ulika-stereosis/vides-boulonia/vida-standers-frezati-o48xm19mm-61400080/
ZauZ Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν θες να βιδώσεις πάνω στο αλουμίνιο, Ναι αυτές τις βίδες χωρίς να κάνεις τρύπα με τρυπάνι (ή κάνε μια πολύ μικρή για οδηγό). Οι συγκεκριμένες τρυπάνε πολύ εύκολα το αλουμίνιο. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2018 από ZauZ 1
stelios18120 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Ρώτησε εδώ και θα σου απαντήσουν άμεσα τα παιδιά.
orck Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτοδιατρητες ειναι αυτες και ειναι αυτες που θες, να ξερεις οτι θελει λιγο επιμονη πιεση στο δραπανο σου για να κανει την τρυπα. Μην παρεις πολυ μακρια βιδα μην τυχον μπει πολυ μεσα και χτυπησεις καποιον μηχανισμο που εχει πισω, πχ ρολα. Διαφημισεις μεσα στο φορουμ για αλλο θεμα στο ιδιο φορουμ; Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2018 από orck
georgeγ Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Αυτη ειναι αυτοδιατρητη βιδα.εχει τρυπανι μπροστα για να τρυπαει καθως γυριζει και στην συνεχεια βιδωνει στην.τρυπα που σνοιξε Ναι κανει Μειονέκτημα οτι έχει μεγάλο μήκος και πιθανόν να βρίσκει κάπου μέσα λόγω μήκους τρυπανιου Πλεονέκτημα η ευκολία χρησης
papoys1 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Υπάρχουν σε διάφορα μήκη και πάχη.Πάρε μία όσο πιο κοντή γίνεται να μην έχεις πρόβλημα.
stelios18120 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, orck είπε Διαφημισεις μεσα στο φορουμ για αλλο θεμα στο ιδιο φορουμ; Ναι,γιατί όλα τα "τεχνικα" θέματα είπαμε να ανοίγονται εκεί ώστε να μην γεμίζουμε,να είναι όλα μαζεμένα εκεί. Γ αυτό εγινε και pinned. Τεσπά... 1
georgeγ Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, stelios18120 είπε Ναι,γιατί όλα τα "τεχνικα" θέματα είπαμε να ανοίγονται εκεί ώστε να μην γεμίζουμε,να είναι όλα μαζεμένα εκεί. Γ αυτό εγινε και pinned. Τεσπά... εντελως λαθος,κατα την αποψη μου ,να υπαρχει τετοιο θεμα και μεσα σε αυτο να χανονται τα χιλιαδες ειδη προβληματων ειναι το ιδιο σαν να ανοιγε ενα θεμα με τιτλο "τεχνικα προβληματα υπολογιστων" 😂και μεσα σε αυτο να χωναμε ολο το insomnia χωρις ξεχωριστα threads 😂 1
stelios18120 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, georgeγ είπε εντελως λαθος,κατα την αποψη μου ,να υπαρχει τετοιο θεμα και μεσα σε αυτο να χανονται τα χιλιαδες ειδη προβληματων ειναι το ιδιο σαν να ανοιγε ενα θεμα με τιτλο "τεχνικα προβληματα υπολογιστων" 😂και μεσα σε αυτο να χωναμε ολο το insomnia χωρις ξεχωριστα threads 😂 Άλλο τα τεχνικά θέματα υπολογιστών σε φορουμ για υπολογιστές και τεχνολογία,και άλλο τα τεχνικά θέματα για ζημιές η βλαβες,και παρόμοιες καταστάσεις..... Τεσπά,ότι βολεύει τον καθένα.... Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2018 από stelios18120
mp123 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μην βάλεις τίποτα. Θα το κάνεις μια αηδία χωρια που θα τρυπισεις και θα χαλάσεις το αλουμίνιο. Καλυτερα άλλαξε τζάμι και βαλε φιμε ανάλογο πόσο θα θέλεις να περνάει το φως. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2018 από mp123 1
Thulogur Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 1 hour ago, georgeγ said: εντελως λαθος,κατα την αποψη μου ,να υπαρχει τετοιο θεμα και μεσα σε αυτο να χανονται τα χιλιαδες ειδη προβληματων ειναι το ιδιο σαν να ανοιγε ενα θεμα με τιτλο "τεχνικα προβληματα υπολογιστων" 😂και μεσα σε αυτο να χωναμε ολο το insomnia χωρις ξεχωριστα threads 😂 forum τεχνολογίας, υπόψιν... Τα περισσότερα θέματα λύνονται με 2-3 απαντήσεις, οποτε τζάμπα ο κόπος να ανοίγει νεο θεμα καθε φορά. 21 minutes ago, mp123 said: Μην βάλεις τίποτα. Θα το κάνεις μια αηδία χωρια που θα τρυπισεις και θα χαλάσεις το αλουμίνιο. Καλυτερα άλλαξε τζάμι και βαλε φιμε ανάλογο πόσο θα θέλεις να περνάει το φως. Συμφωνώ απόλυτα, εβαλα αυτοκόλλητο τυπου αμμοβολή πρόσφατα στο δωμάτιό μου, και ειναι πολυ καλό το αποτέλεσμα. 2
dtzgr Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το παράθυρο έχει αμμοβολή, αλλά τις ώρες που χτυπάει ο ήλιος και ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι πολύ φωτεινό. Δεν θέλω κάτι μόνιμο, γιατί άλλες ώρες της ημέρας το θέλω φωτεινό. Επίσης το παράθυρο θέλω να ανοίγει και να μην αχρηστευτεί. Έβαλα, λοιπόν, ρόλο πλήρους συσκότισης. Βιδωσα με βίδες αυτοδιατρητες 3.5x16mm και φαίνεται να έγινε δουλειά μια χαρά. Ευχαριστώ! Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2018 από dtzgr 1
cthulhucarbide Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Just for history, για τρύπες σε μέταλλο βολεύει τρομερά να ποντάρεις πρώτα τα σημεία που θα τρυπήσεις ώστε να μην γλυστράει το τρυπάνι. Η πόντα είναι ένα τέτοιο εργαλείο που το βαράς με σφυρί στο σημείο που θες και αφήνει μικρό βαθούλωμα. Υπάρχει και αυτόματη. Μεγάλη ευκολία, και πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια τρυπήματος 1
papoys1 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Just for history, για τρύπες σε μέταλλο βολεύει τρομερά να ποντάρεις πρώτα τα σημεία που θα τρυπήσεις ώστε να μην γλυστράει το τρυπάνι. Η πόντα είναι ένα τέτοιο εργαλείο που το βαράς με σφυρί στο σημείο που θες και αφήνει μικρό βαθούλωμα. Υπάρχει και αυτόματη. Μεγάλη ευκολία, και πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια τρυπήματος Όντως πολύ καλή λύση αλλά άντε να την ψάχνεις όταν τη χρειαστείς.Κάπου έχω μία και προχτές τη χρειάστηκα γιατί ήθελα να ανοίξω τρύπες σε ένα ρολό αλουμινίου να το κρεμάσω.Δεν ήξερα που την έχω και έτσι έκανα τη δουλειά με ένα ατσαλόκαρφο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα