papoys1 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Κατέβαινα σήμερα το πρωί από Γέρακα στο κέντρο. Η κατάσταση με τις κρεμασμένες διαφημίσεις στις κολώνες απερίγραπτη.Από Γέρακα μέχρι και το Δήμο Χολαργού δεν υπάρχει κολώνα στη μέση της Μεσογείων που να έχει μία και δύο διαφημίσεις κρεμασμένες.Επειδή στη μέση δεν υπάρχει πια κενή θέση κρεμάνε και σε κολώνες δεξιά και αριστερά της Λεωφόρου.Σκυλάδικα , μουσικές σκηνές , θέατρα , τσίρκο .ένας αχταρμάς από κολώνα σε κολώνα. Ειδικά αυτόν το Θείο Βάνια (κατά κόσμο Γιώργο Κιμούλη) τον έχω εμπεδώσει και θα τον έχω στο υποσυνείδητό μου τουλάχιστον για τους επόμενους 6 μήνες. Αύριο έχουμε και Μαραθώνιο οπότε οι δρομείς θα μάθουν και αυτοί το Θείο Βάνια. Από Κατεχάκη μέχρι κέντρο δεν είδα και μου άρεσε και μπράβο στο Δήμο Αθηναίων που δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω στην περιοχή σας τι γίνεται αλλά θα ήθελα να ήξερα επιτρέπεται αυτό το πράγμα.Πριν κάμποσα χρόνια απαγόρευσαν τις διαφημιστικές πινακίδες επειδή λέει αποσπούσαν την προσοχή του οδηγού.Καλά αυτό το χάλι που δεν έχουν αφήσει κολώνα για κολώνα δεν ενοχλεί τους οδηγούς;;; Τους επιμορφώνει;;; Ποιος είναι αρμόδιος και ποιος τα αρπάζει για να επιτρέπει αυτό το χάλι;;;; Θα αφαιρεθούν απόψε ή αύριο με το Μαραθώνιο θα γίνουμε διεθνώς ρεζίλι;;;; Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2018 από papoys1 3
green gordon Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Έχουμε φροντίσει να γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι με χιλιάδες σημαντικότερα πράγματα οπότε μην αγχώνεσαι. Την απορία σου για τις διαφημίσεις αυτές την έχω και γω χρονια τώρα. 3
keravnos21 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Αν ειναι αφισες απαγορευεται αλλα ποιος ασχολειται πλεον ενα μπαχαλο εχουμε γινει . 1
zio10 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δεν θα έλεγα ότι με ενοχλούν. Καμιά φορά ακόμα και χρήσιμες τις βρίσκω
ELTASSOS Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Μια χαρα ειναι οι υπαιθριες διαφημισεις...ξεπηζει το ματι μας.
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Κλασσικό πρόβλημα εδώ και χρόνια. Φίλος μου πριν 10ετία έβγαινε για ένα μεροκάματο και τοποθετούσε κάτι αφίσες από στριπτιτζάδικα στις κολώνες από τα φώτα του οδικού δικτύου, το μεροκάματο καλό για τότε. Τώρα τις ίδιες δουλειές έχουν αναλάβει πακιστανοί και άλλοι μετανάστες, το θέμα μας βέβαια δεν είναι αυτό, είναι ποιος κάθεται να τα αφαιρέσει όλα αυτά και η ρύπανση που δημιουργείται από το χαρτί. Νομοθεσία δεν έχω ψάξει, αλλά λογικά είτε χρειάζεται άδεια είτε απαγορεύεται. Δεν μπορεί ο καθένας να κολλάει οπουδήποτε διαφημίσεις και αφίσες ασχέτως αν γίνεται ή κανένας δεν κάνει κάτι. Εδώ κέντρο είναι συχνό το φαινόμενο στις κολώνες των κτιρίων των πολυκατοικιών ,ορισμένοι τοίχοι είναι μονίμως γεμάτο χαρτούρα και αφίσες, ορισμένες φορές έχουν κολλήσει και στην πόρτα του σπιτιού μας ή στον τοίχο, κατεβήκαμε με μια σπάτουλα και βενζίνη να την βγάλουμε, οι παπάρες βάζουν υγρή κόλα που την εμποτίζουν με πινέλο και μετά άντε να ξεκολλήσεις το χαρτί από εκεί.... θα μπορούσαν να έβαζαν σελοτειπ. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2018 από Βασίλης_29 1
papoys1 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Κλασσικό πρόβλημα εδώ και χρόνια. Φίλος μου πριν 10ετία έβγαινε για ένα μεροκάματο και τοποθετούσε κάτι αφίσες από στριπτιτζάδικα στις κολώνες από τα φώτα του οδικού δικτύου, το μεροκάματο καλό για τότε. Τώρα τις ίδιες δουλειές έχουν αναλάβει πακιστανοί και άλλοι μετανάστες, το θέμα μας βέβαια δεν είναι αυτό, είναι ποιος κάθεται να τα αφαιρέσει όλα αυτά και η ρύπανση που δημιουργείται από το χαρτί. Νομοθεσία δεν έχω ψάξει, αλλά λογικά είτε χρειάζεται άδεια είτε απαγορεύεται. Δεν μπορεί ο καθένας να κολλάει οπουδήποτε διαφημίσεις και αφίσες ασχέτως αν γίνεται ή κανένας δεν κάνει κάτι. Εδώ κέντρο είναι συχνό το φαινόμενο στις κολώνες των κτιρίων των πολυκατοικιών ,ορισμένοι τοίχοι είναι μονίμως γεμάτο χαρτούρα και αφίσες, ορισμένες φορές έχουν κολλήσει και στην πόρτα του σπιτιού μας ή στον τοίχο, κατεβήκαμε με μια σπάτουλα και βενζίνη να την βγάλουμε, οι παπάρες βάζουν υγρή κόλα που την εμποτίζουν με πινέλο και μετά άντε να ξεκολλήσεις το χαρτί από εκεί.... θα μπορούσαν να έβαζαν σελοτειπ. Δε νομίζω να χορηγούν κάποια άδεια για τις κολώνες γιατί θα πάνε κατηγορούμενοι.Το πιο πιθανό κάποιοι των Δήμων για να κάνουν τα στραβά μάτια τα παίρνουν κάτω από το τραπέζι.Κλασικό Ελληνικό φαινόμενο που πάντα έχει φανατικούς οπαδούς. Όσο γι την αφαίρεση μάλλον δεν χρειάζεται.Πρέπει να την κάνουν μόνοι τους βγάζοντας την παλιά μόλις περάσει ο χρόνος που δικαιούνται βάζοντας στο ίδιο σημείο την επόμενη. Δεν νομίζω πως τις βάζουν οι ίδιοι οι διαφημιζόμενοι γιατί θα πλακωνόντουσαν με τις σκάλες τα βράδια .Πιθανώς το κάνουν κάποιοι που έχουν μοιράσει και τις κολώνες. Τίμια πράματα.Δουλειές κυρίων δηλαδή.Έχω περιέργεια αργότερα που θα βγω να παρακολουθήσω το Μαραθώνιο να δω αν είναι στη θέση τους.
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, papoys1 είπε Δε νομίζω να χορηγούν κάποια άδεια για τις κολώνες γιατί θα πάνε κατηγορούμενοι.Το πιο πιθανό κάποιοι των Δήμων για να κάνουν τα στραβά μάτια τα παίρνουν κάτω από το τραπέζι.Κλασικό Ελληνικό φαινόμενο που πάντα έχει φανατικούς οπαδούς. Όσο γι την αφαίρεση μάλλον δεν χρειάζεται.Πρέπει να την κάνουν μόνοι τους βγάζοντας την παλιά μόλις περάσει ο χρόνος που δικαιούνται βάζοντας στο ίδιο σημείο την επόμενη. Δεν νομίζω πως τις βάζουν οι ίδιοι οι διαφημιζόμενοι γιατί θα πλακωνόντουσαν με τις σκάλες τα βράδια .Πιθανώς το κάνουν κάποιοι που έχουν μοιράσει και τις κολώνες. Τίμια πράματα.Δουλειές κυρίων δηλαδή.Έχω περιέργεια αργότερα που θα βγω να παρακολουθήσω το Μαραθώνιο να δω αν είναι στη θέση τους. Τις αφίσες τις βάζουν από εταιρείες που αναλαμβάνουν την διαφήμιση, παίρνουν εργολαβία από τον πελάτη και μετά στέλνουν μεροκαματιάρηδες να κολλάνε χαρτιά και αφίσες. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει άδεια ή το νομικό καθεστώς, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ οτι δεν υπάρχει κάποιο νομικό καθεστώς π.χ με κάποια άδεια να μπορείς να βάλεις διαφημίσεις, διαφορετικά οποιαδήποτε διαφήμιση και αφισοκόλληση στις προεκλογικές περιόδους θα ήταν παράνομη, λογικά θα προβλέπεται αφισοκόλληση σε συγκεκριμένα σημεία, οχι ιδιωτικές περιουσίες, και αφαίρεση μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι περισσότερα βέβαια θα τα κάνουν παράνομα. Edit: Βρήκα κάποιες πληροφορίες, αλλά δεν αφορούν διαφήμιση με χαρτιά και αφίσες. https://www.dikaiologitika.gr/aitiseis/dimoi/14270/aitisi-gia-adeia-diafimisis-ston-dimo Γ. Σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 9 του Ν.2696/1999 (Κ.Ο.Κ.) «Απαγορεύεται η εγκατάσταση οποιασδήποτε πινακίδας, αφίσας, διαγράμμισης ή συσκευής, η οποία μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση με πινακίδες σήμανσης ή με κυκλοφοριακή διαγράμμιση ή με άλλη συσκευή ρύθμισης της κυκλοφορίας ή να τις καταστήσει λιγότερο ορατές ή αποτελεσματικές ή να προκαλέσει θάμβωση στους χρήστες της οδού και γενικά να αποσπάσει την προσοχή τους, κατά τρόπο που μπορεί να έχει δυσμενή επίδραση στην ασφάλεια της κυκλοφορίας». Δ. Σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 2 του Ν.2696/1999 (Κ.Ο.Κ.) «Απαγορεύεται γενικά η τοποθέτηση επιγραφών ή διαφημίσεων ή η εγκατάσταση οποιασδήποτε πινακίδας, αφίσας, διαγράμμισης ή συσκευής, σε θέση ή κατά τρόπο που μπορεί να έχει οποιεσδήποτε αρνητικές επιπτώσεις στους χρήστες της οδού ή να επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο την κυκλοφορία και, ιδίως, ότι απαγορεύεται η τοποθέτηση ή η εγκατάσταση των ανωτέρω σε τέτοιες θέσεις, ώστε να παρεμποδίζεται η θέα των πινακίδων κατακόρυφης σήμανσης ή φωτεινών σηματοδοτών ή να δημιουργείται σύγχυση με πινακίδες σήμανσης ή με κυκλοφοριακή διαγράμμιση ή με άλλη συσκευή ρύθμισης της κυκλοφορίας ή να τις καταστήσει λιγότερο ορατές ή αποτελεσματικές ή να προκαλέσει θάμβωση στους χρήστες της οδού και γενικά να αποσπάσει την προσοχή τους, κατά τρόπο που μπορεί να έχει δυσμενή επίδραση στην οδική ασφάλεια γενικά». Ε. Σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 4 του Ν.2696/1999 (Κ.Ο.Κ.) οι διαφημιστικές πινακίδες και επιγραφές, όπου επιτρέπεται, πρέπει να τοποθετούνται παράλληλα προς το άξονα της οδού, εκτός από τις διαφημίσεις και τις επιγραφές των εγκεκριμένων πλαισίων και των πρατηρίων καυσίμων που λειτουργούν παρά την οδό, οι οποίες μπορούν να τοποθετούνται και κάθετα προς τον άξονα αυτής. ΣΤ. Σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 7 του Ν.2696/1999, απαγορεύεται παντελώς κάθε διαφήμιση ή οποιαδήποτε αναγραφή λέξεων, εικόνων ή συμβόλων: Σε στύλο ηλεκτροφωτισμού. Σε στύλο φωτεινού σηματοδότη. Σε διαχωριστικές νησίδες. Σε νησίδες ασφαλείας. Σε πεζοδρόμια. Σε επιφάνειες τεχνικών έργωνείτε αυτή γίνεται απευθείας στις επιφάνειες αυτές είτε σε επιφάνειες μέσων εξαρτώμενων από τα τεχνικά έργα. Σε επιφάνειες οδοποιίας είτε αυτή γίνεται απευθείας στις επιφάνειες αυτές είτε σε επιφάνειες μέσων εξαρτώμενων από τα τεχνικά έργα. http://policenet.gr/forum/παράνομες-διαφημίσεις-και-πλαίσια-άδειες Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2018 από Βασίλης_29 1
papoys1 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Οι δήμοι έχουν σημεία όπως και ο δικός μου χαμηλά σε κάποιες γωνίες σε κάποια ειδικά ταμπλώ. Κατά πάσα πιθανότητα οι διαφημιζόμενοι θα βγάζουν για τέτοια σημεία αλλά οι εταιρείες λαδώνοντας π.χ. κάποιο αρμόδιο Αντιδήμαρχο ο οποίος κάνει τα στραβά μάτια (σιγά μην ασχοληθούν και με τα προβλήματα των Δημοτών) τις κρεμάνε στις κολώνες όπου απαγορεύεται αλλά φυσικά τις βλέπουν και όλοι που αυτός είναι ο σκοπός του ενώ για τη γωνίτσα που έχουν βγάλει άδεια ελάχιστοι θα τις δουν. Έτσι λειτουργούσε έτσι λειτουργεί και έτσι θα λειτουργεί το σύστημα και βολεύονται όλοι.
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Από οτι έβαλα στο quote παραπάνω, είναι και θέμα τροχαίας, μπορεί να λαδώσουν αντιδήμαρχο αλλά να φάνε πρόστιμο από αστυνομικούς και τροχαία.
dtzgr Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Γιατί, αν δεν λαδωναν θα εφάρμοζε μήπως κανείς το νόμο; Με λίγο κλάμα ή αν χρειαστεί λίγο τσαμπουκά δεν δουλεύει τίποτα στη χώρα, οι υπηρεσίες αράζουν και δεν κάνουν τη δουλειά τους. Μόνο με καταγγελίες εφαρμόζουν που και που τους νόμους. Αυτεπάγγελτα δεν κουνιέται τίποτα. Τι δουλεύει σωστά στη χώρα για να δουλέψει κι αυτό... Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2018 από dtzgr 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Μα και εγώ για καταγγελίες αναφέρομαι, αυτεπάγγελτα δύσκολα θα δουλέψει κάτι, απλά θέλω να πω δεν είναι μόνο θέμα δήμου εμπλέκεται και η τροχαία μέσα αν κολλήσουν κάτι σε κολώνες φωτισμού ή σηματοδότες.
Predatorkill Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Στη πατρα στη Βενιζελου βαζουν τις αφισες σε κολωνες μπροστα απο τα φαναρια και το φαναρι δε φαινεται πριν φτασεις στα 2 μετρα και αυτος ο δρομος ειναι ταχειας κυκλοφοριας. Τι να λεμε τωρα...
bluesattack Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Παππου θα την δεις την παρασταση τελικα η τζαμπα η διαφημιση ? 😄
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα