Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν 3-4 χρόνια είχα καθαρίσει τη καμινάδα στο τζάκι με ένα σαν ξύλο ήταν. Το χα πάρει από γνωστή μεγάλη αλυσίδα επί της Λ. Πειραιώς. Αν έκανε δουλειά ή όχι δε ξέρω. Μου έλεγαν θα κατέβουν κομμάτια από τη καμινάδα κλπ κλπ αλλά δεν είδα κάτι, ίσως και να μην είχε κάτι. Τώρα ψάχνομαι να τη καθαρίσω όχι γιατί μπουκωσε η βγάζει μυρωδιά, αλλά έτσι μου καρφώθηκε τώρα :). Έχει κανείς ιδέα αν υπάρχει κάτι αξιόπιστο στην αγορά? Υπάρχει και η λύση του τζακα αλλα δε θέλω να βάζω στο σπίτι άσχετους γενικά ότι μπορώ το κάνω μόνος η ξέρω γνωστούς τεχνίτες που εμπιστεύομαι. 

Δημοσ.

Αυτά τα ξύλα δεν κάνουν τίποτα.

Θέλω και εγώ να την καθαρίσω.Θα πάρω 2μετρα ελαστικά ραβδιά, βιδωτα,θα βιδωσω μια μεταλλικη βούρτσα ανάλογα με τη διάμετρο της καμιναδας και θα την καθαρίσω.12 μετρα είναι περίπου η καμινάδα, θέλω 6 ραβδιά, 5 ευρώ έχει το ενα.

Προπερσι είχα δώσει 50 ευρώ σε καθαριστή, αλλά αυτό που έκανε το κανω και εγώ μόνος.Τα ίδια ραβδιά είχε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ πέρυσι την καθάρισα για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια 15 και βάλε.Βέβαια παλιά δεν έκανα μεγάλη χρήση αλλά τα τελευταία δύο χρόνια άναβα πολύ γιατί είχα δικά μου ξύλα.

Και εμένα είναι περίπου 12 μέτρα.Ρώτησα για ραβδιά και βούρτσα το πακέτο έβγαινε αρκετά μεγάλο και δεν ήξερα αν θα τα καταφέρω λόγου του μεγάλου ύψους.Για 4-5 μέτρα καλά είναι αλλά από εκεί και πάνω το θεώρησα ρίσκο.Ρώτησα για τζακά λόγω του μεγάλου ύψους αρκετά τσουχτερό το πακέτο.

Οπότε αυτοσχεδίασα.Καταρχήν πήρα γύρω στα 20 μέτρα σκοινί από κινέζους με 1 ευρώ το 10μετρο είχα και άλλο τόσο.Μία μέρα που είχα πάει στη Λούτσα βόλτα έψαξα και βρήκα σε μια ράχη κάτι σαν αγκαθωτό θάμνο και θυμάρι έκοψα αρκετό και το έδεσα καλά με σύρματα και ταινία μη τυχόν μου φύγει, στη μέση του σκοινιού.Ανέβηκα στην ταράτσα έριξα τη μία άκρη του σκοινιού κάτω στο τζάκι όπου σιγά - σιγά η σύζυγος το τραβούσε κάτω.Στη συνέχεια το τράβηξα πάνω και αυτό το επαναλάβαμε 2-3 φορές μέχρι που καθάρισε τελείως.

Στο πρώτο τράβηγμα έγινε χαμός.Θα σας πω μόνο ότι γέμισα 2-3 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών (μέχρι τη μέση να μη σκιστούν γιατί ήταν και βαριά)

Είχα βάλει νάυλον και το είχα κολλήσει γύρω από το τζάκι για να μην ξεφεύγει στο σαλόνι.Η γυναίκα μου τα έχωσε κανονικά γιατί έφαγε όλη τη μαυρίλα από κομμάτια καπνιάς που έπεφταν.:D

Edit.Στον πρώτο τράβηγμα τον αγκαθωτό θάμνο τον είχα πιο χαλαρό.Στον 2ο και 3ο τράβηγμα πρόσθεσα λίγο ακόμη για καλύτερο καθάρισμα.

Και το ανέκδοτο.Παλιά δεν υπήρχαν εργαλεία και την καθάριζαν με το κόλπο της κότας.Αμολούσαν από την κορυφή μία κότα μέσα στην καμινάδα η οποία με τα χτυπήματα των φτερών μέχρι να πέσει κάτω την καθάριζε. Τώρα τι έκαναν μετά τη μαύρη κότα δεν ξέρω.:lol:

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Και εγώ πέρυσι την καθάρισα για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια 15 και βάλε.Βέβαια παλιά δεν έκανα μεγάλη χρήση αλλά τα τελευταία δύο χρόνια άναβα πολύ γιατί είχα δικά μου ξύλα.

Και εμένα είναι περίπου 12 μέτρα.Ρώτησα για ραβδιά και βούρτσα το πακέτο έβγαινε αρκετά μεγάλο και δεν ήξερα αν θα τα καταφέρω λόγου του μεγάλου ύψους.Για 4-5 μέτρα καλά είναι αλλά από εκεί και πάνω το θεώρησα ρίσκο.Ρώτησα για τζακά λόγω του μεγάλου ύψους αρκετά τσουχτερό το πακέτο.

Οπότε αυτοσχεδίασα.Καταρχήν πήρα γύρω στα 20 μέτρα σκοινί από κινέζους με 1 ευρώ το 10μετρο είχα και άλλο τόσο.Μία μέρα που είχα πάει στη Λούτσα βόλτα έψαξα και βρήκα σε μια ράχη κάτι σαν αγκαθωτό θάμνο και θυμάρι έκοψα αρκετό και το έδεσα καλά με σύρματα και ταινία μη τυχόν μου φύγει, στη μέση του σκοινιού.Ανέβηκα στην ταράτσα έριξα τη μία άκρη του σκοινιού κάτω στο τζάκι όπου σιγά - σιγά η σύζυγος το τραβούσε κάτω.Στη συνέχεια το τράβηξα πάνω και αυτό το επαναλάβαμε 2-3 φορές μέχρι που καθάρισε τελείως.

Στο πρώτο τράβηγμα έγινε χαμός.Θα σας πω μόνο ότι γέμισα 2-3 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών (μέχρι τη μέση να μη σκιστούν γιατί ήταν και βαριά)

Είχα βάλει νάυλον και το είχα κολλήσει γύρω από το τζάκι για να μην ξεφεύγει στο σαλόνι.Η γυναίκα μου τα έχωσε κανονικά γιατί έφαγε όλη τη μαυρίλα από κομμάτια καπνιάς που έπεφταν.:D

Edit.Στον πρώτο τράβηγμα τον αγκαθωτό θάμνο τον είχα πιο χαλαρό.Στον 2ο και 3ο τράβηγμα πρόσθεσα λίγο ακόμη για καλύτερο καθάρισμα.

Και το ανέκδοτο.Παλιά δεν υπήρχαν εργαλεία και την καθάριζαν με το κόλπο της κότας.Αμολούσαν από την κορυφή μία κότα μέσα στην καμινάδα η οποία με τα χτυπήματα των φτερών μέχρι να πέσει κάτω την καθάριζε. Τώρα τι έκαναν μετά τη μαύρη κότα δεν ξέρω.:lol:

Ακριβώς το ίδιο έκανα πέρσι στην καπνοδόχο του ξυλολέβητα που έχω.

Έκοψα πουρνάρι και το ανεβοκατέβασα 5 φορές έγινε πεντακάθαρη.

Φέτος ωστόσο αγόρα βούρτσα τετράγωνη Φ250 (10.5€) 

Για κοντάρι γνωστός μου έδωσε την ιδέα είχε φτιάξει σωλήνες υδρευσης ανα 1 μέτρο και τους ένωνε με μεταλλικούς συνδέσμους βιδωτούς.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Μπράβο ρε συ παππού. Και αυτοσχεδίασες και δουλειά έκανες.

Έχουμε τρελαθεί οι περισσότεροι (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου) να ψάχνουμε για το "ειδικό" τούτο και το "ειδικό" κείνο και στο τέλος κάνουμε πολύ λιγότερη δουλειά απ' ότι κάποιος με θέληση, μυαλό και δύο βασικά εργαλεία.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, haris_216 είπε

Μπράβο ρε συ παππού. Και αυτοσχεδίασες και δουλειά έκανες.

Έχουμε τρελαθεί οι περισσότεροι (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου) να ψάχνουμε για το "ειδικό" τούτο και το "ειδικό" κείνο και στο τέλος κάνουμε πολύ λιγότερη δουλειά απ' ότι κάποιος με θέληση, μυαλό και δύο βασικά εργαλεία.

Πολύ απλά δεν το σκέφτονται και πάνε στην εύκολη λύση η οποία όμως κοστίζει.Δεν είχα φωτογραφίσει την κατασκευή αλλά ήταν απλή όπως την περιέγραψα.Το μόνο καλό δέσιμο στο θάμνο.

Ειλικρινά δεν περίμενα πως θα ήταν τόσο εύκολο και πως θα γινόταν τόσο καλή δουλειά.Το παν είναι να τολμάμε και να κάνουμε ότι κάνουμε με κέφι δημιουργίας και όχι μόνο να γλυτώσουμε κάποια χρήματα.

Σήμερα άλλαζα το μπόιλερ του ηλιακού της κόρης που τρύπησε.Λίγο δύσκολο γιατί δεν ήταν ίδιο με το μαμίσιο και ήθελε μετατροπές αλλά πιστεύω αύριο να τελειώσω και θα ανεβάσω εικόνες στα μαστορέματα του Στέλιου.:lol:

Δημοσ.

Αυτό ακριβως.

Όταν είδα ότι ο τύπος πήρε 50 ευρώ για να ανεβοκατεβασει τη βούρτσα μερικές φορές και να ξυσει μετα λίγο μέσα στο τζάκι και να μαζέψει τη σαβουρα,είπα εντάξει από εδώ και πέρα το κάνω μόνος.

Υπάρχει και ο άλλος τρόπος,με τον οποίο καθαρίζω χρόνια τη καμινάδα από το τζάκι και τη ψησταριά στο εξοχικό,ειναι χτιστες και φαρδιες,αλλά δεν θα το εκανα ποτε σε καμινάδα πολυκατοικίας.Μπολικα τελάρα μεσα,η φλόγα βγαίνει πάνω, κάπου 6-7 μέτρα καμινάδα, παίρνουν όλα φωτιά, καθαρίζουν τα πάντα,αλλά φυσικά μονο εκεί.

Δημοσ.

Εγώ πάντως έκανα καθαρισμό φέτος και μου πήγε 30€...

Έχω που έχω στο σπίτι 500 χιλιάδες πράματα που χρησιμοποιώ μια στο τόσο, οι βέργες για καθάρισμα καμινάδας μου έλειπαν...

Βέβαια παίζει ρόλο και το τζάκι, το δικό μου δεν είχε καθαριστεί ποτέ και παρόλα αυτά δεν έβγαλε τόσο πολύ πράμα 

Το παλικάρι που ήρθε μου είπε ότι του χρόνου να μην ασχοληθώ καν... 

• Like 2
Δημοσ.

καλημερα ,η καλυτερη λυση ειναι με σχοινι και βουρτσα.Αγορασε μια βουρτσα για την καμιναδα σου,δεσε το σχοινι στην μια ακρη και στην αλλη ενα βαρος πχ εγω χρησιμοποιω ενα 5κιλο δισκο για αλτηρες. μονωνεις την πορτα με σακουλες σκουπιδιων καλα και δεν χρειαζεσαι βοηθο

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, papoys1 είπε

Στον Άγιο Σάββα για chemo η κότα.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Εγώ πάντως έκανα καθαρισμό φέτος και μου πήγε 30€...

Έχω που έχω στο σπίτι 500 χιλιάδες πράματα που χρησιμοποιώ μια στο τόσο, οι βέργες για καθάρισμα καμινάδας μου έλειπαν...

Βέβαια παίζει ρόλο και το τζάκι, το δικό μου δεν είχε καθαριστεί ποτέ και παρόλα αυτά δεν έβγαλε τόσο πολύ πράμα 

Το παλικάρι που ήρθε μου είπε ότι του χρόνου να μην ασχοληθώ καν... 

Σημαντικός παράγοντας είναι και τι ξύλα χρησιμοποιείς για τη καπνοδόχο

Δημοσ.

Καθαρισμό δεν χρειάζεται να κάνουμε κάθε χρόνο, είναι υπερβολή. Απο εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορεί να μας δυσκολεύουν στο να καθαρίσουμε μόνοι μας. Π.χ. το καπέλο της δικής μου καμινάδας είναι και βιδωτό και χτιστό! Επομένως δεν γίνεται να κάτσω να την ξυλώσω απλώς για να κάνω αυτό που κάναμε κααααποτε στο χωριό (σχοινί-θάμνο). Γενικά θα δώσω 30-40 ευρώ κάθε 4-5 χρόνια για να καθαρίσω, δεν είναι δα και σπουδαίο. Και βεβαία όπως είπε και το άλλο παιδί, παίζει ρόλο τι ξύλα καις. Αμα καις καλά ξύλα, δύσκολα βρωμίζει. Ακόμα και στα 5 χρόνια που κάνω καθαρισμό, λίγα πράγματα βγαίνουν.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...