Kostandino Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Καλησπερα παίδες.. Μιας και δεν έχω βρει κάποιο σχετικό forum, ρωτάω όποιον έχει κάποια σχέση με αυτό το αντικείμενο ώστε να με κατευθύνει: Θέλω να αγοράσω μια ξυλοσομπα με φούρνο και εστία μαγειρέματος, γνωστή και ως μαντεμένια μασινα. Στην αγορά υπάρχουν διάφορες εταιρίες, απλά το θέμα είναι ο μικρός θάλαμος καύσης, που σημαίνει ότι θα πρέπει να τοποθετώ μικρά ξύλα εντός. Βέβαια, ο φούρνος είναι συνήθως μεγάλος, αλλά λόγω που έχω ξυλεία από ελιές (και μάλιστα ξύλα 5 ετών), χρειάζομαι σχετικά μεγάλο θάλαμο καύσης.. Οι περισσότερες τύπου "Βεργίνα" δεν με καλύπτουν όσον αφορά τον θάλαμο καύσης.. Έχω βρει μια εταιρία, που λέγεται Rekor SDS 108 όπου έχει και μεγάλο φούρνο, ΚΑΙ ικανοποιητικό θάλαμο καύσης. Η εν λόγω εταιρία είναι εάν δεν κάνω λάθος, Τουρκική.. Έχει κάποιος γνώμη για την ποιότητα των μετάλλων και τον προϊόντων τέτοιου είδους που κατασκευαζονται στην Τουρκία?
meletis_m Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Θα σου πρότεινα να δείς σόμπα που να συνδέεται και στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης. Εάν θές με φούρνο πάντως δές και της Prity (βουλγάρικες) Όσο να είναι έχουν μίκρο θάλαμο καύσης με την επιλογή φούρνου Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2018 από meletis_m
papoys1 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Και εγώ έψαχνα για το εξοχικό πριν 6-7 χρόνια γιατί το τζάκι όσα ξύλα και να έκαιγα (έχω και εγώ ελιές) ζέστη δεν έβλεπα γιατί έφευγε από την καμινάδα. Είδα αρκετές από αυτές του εμπορίου αλλά δεν μου άρεσαν για τη φτηνοκατασκευή τους και ως εκ τούτου τη σύντομη ημερομηνία λήξης τους.Όλες αυτού του τύπου είχαν μικρό θάλαμο καύσης. Μεγάλο είχαν όσες δεν είχαν φούρνο για ψήσιμο. Έτσι και εγώ πήγα σε μία Ελληνική χειροποίητη που φτιάχνουν ακόμη σε λίγα μέρη της Ελλάδας.Είναι μεγάλης αντοχής με ίδιο θάλαμο καύσης όπως οι έτοιμες και αρκετά ακριβότερη. Από ζέστη τέλεια της έβαλα και ένα μεγάλο χταπόδι στην καμινάδα και ζεσταίνεται το κοκαλάκι μας όταν πάμε εξοχικό κάτι που δεν είχα με το τζάκι του οποίου σφράγισα την καμινάδα και ειλικρινά δεν μου λείπει. 1
Kostandino Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 https://www.dinamikisi.com.tr/urun/108-kuzine-dokum-somine-soba Τέτοια σομπα ψάχνω.. Από μαντεμι με φούρνο και με πλάκα για μαγείρεμα.. Δεν κοιτάζω με σύνδεση στο καλοριφέρ..
nickmanak Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Ψαξε για σομπες απο τα χυτηρια "Ενωση" (εχουν ιστοσελιδα).
ZELOMOTH Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Ειναι πολλά που παιζουν ρολο φιλε μου... Για ποσα τετραγωνικα σπιτι την θες, ωστε να δεις ποσα KW αποδοσης χρειαζεσαι, μεχρι πόσα χρήματα διαθετεις κτλ..
Kostandino Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Είναι για κάπου 100τμ και μπορώ να δώσω κάπου €600, ίσως και λίγο παραπάνω για κάτι που θα είναι αρκετά καλό..
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, Kostandino είπε Είναι για κάπου 100τμ και μπορώ να δώσω κάπου €600, ίσως και λίγο παραπάνω για κάτι που θα είναι αρκετά καλό.. Το σπίτι είναι ακάλυπτο από κάποιους προσανατολισμούς? Από μόνωση πως πάει? Υπάρχει ταράτσα από πάνω?
papoys1 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Kostandino είπε https://www.dinamikisi.com.tr/urun/108-kuzine-dokum-somine-soba Τέτοια σομπα ψάχνω.. Από μαντεμι με φούρνο και με πλάκα για μαγείρεμα.. Δεν κοιτάζω με σύνδεση στο καλοριφέρ.. Φαίνεται ότι είναι όλη από μαντέμι άρα θα έχει καλή απόδοση μόλις ζεσταθεί. Δεν πήγα σε τέτοια γιατί έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα.Η πλάκα είναι και αυτή από μαντέμι το οποίο μπορεί να ραγίσει εύκολα αν πέσει νερό από την κατσαρόλα που μαγειρεύεις.Μία θεία μου είχε χαλάσει δύο για αυτό το λόγο.Μπορεί να ήταν και λίγο απρόσεκτη αλλά της έπεφτε νερό ράγισε η πλάκα και μετά έβγαζε κάπνα από εκεί οπότε πήγαν για πέταμα γιατί δεν υπήρχαν ανταλακτικά. Για θέρμανση ενδεχομένως είναι καλίτερη σίγουρα είναι πιο φινετσάτη από τη δική μου έχει όμως αυτό το μειονέκτημα,άρα αποφεύγεις όσο μπορείς το μαγείρεμα στην πλάκα. Αυτή είχε φτιάξει μία σαν τη δική μου (δεν υπάρχουν έτοιμες με παραγγελία την έφτιαξα σε ένα σιδερά) της οποίας η πλάκα πάχους 1,5 εκατοστό περίπου είναι από ειδικό κράμα και δεν παθαίνει τίποτε αν πέσει νερό επάνω και με κόστος από ότι θυμάμαι 500 ή 550 ευρώ. Εσύ μάλλον θέλεις κάτι τέτοιο ολόκληρη από μαντέμι.Δες στο skroutz ξυλόσομπες υπάρχουν αρκετές τέτοιες. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2018 από papoys1
Kostandino Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Ο χωρίς έχει επαρκή μόνωση, όχι τέλεια, αλλά αρκετά καλή.. Η σομπες τύπου μασινα από μαντεμι είναι όντως οι πιο κατάλληλες.. Απλά δεν γνώριζα ότι δεν πρέπει να πέσει νερό στην πλάκα που έχουν (εξάλλου, αφού προορίζεται για βράσιμο νερού και μαγείρεμα, κανονικά δεν θα έπρεπε να ραγιζει).. Η σόμπα μάρκας Syrios που μου έστειλες είναι όντως καλή περίπτωση, απλά ο θάλαμος καύσης δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος για τα ξύλα που διαθέτω (σε αντίθεση με την Rekor SDS 108, τουρκικής κατασκευής αλλά δεν γνωρίζω για την ποιότητα της)..
Lakou Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 καλημερα αυτο με την μαντεμενια εστια οτι ραγιζει δεν το γνωριζα και δεν μου ετυχε ποτε οταν ημουν μικρος ειχαμε... και δεν παθαμε κατι τετοιο..... πηρα φετος σομπα κουζινα αλλα χωρις ματια.... δεν ειναι μαντεμενια αλλα μπορω να πω οτι ειναι φοβερη τελο παντων σου βαζω να δεις αντιστοιχα αυτο που ψαχνεις https://www.agorastoswarm.gr/Προϊόντα/κουζίνες-ατσάλινες/Κουζίνα-Ατσάλινη-ΣΑ-260-agorastos-ΣΑ-260-agorastos εγω πηρα αυτη λογω χωρου καυσης αλλα χωρις ματια επαναλαμβανω https://www.agorastoswarm.gr/Προϊόντα/κουζίνες-ατσάλινες?product_id=179
Kostandino Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 A ναι. Τις έχω δει αυτές. Είναι από χάλυβα, όχι από μαντεμι. Όντως καλές, απλά δεν μπορείς να μαγειρέψει φαγητό στην πλάκα, και βέβαια η θερμότητα δεν εκπέμπει το βράδυ (το μαντεμι είναι ζεστό ακόμα και την νύχτα, δηλαδή δεν χρειάζεται να σηκώνεσαι το βράδυ για να βάλεις ξύλα στην φωτιά...
Moderators Spect~ Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Μιας που μιλάτε για σόμπες, έχω μια σπίτι και δυστυχώς καπνίζει. Σκεφτόμουν κάτι σαν απορροφητηρα τζακιου ώστε να βοηθάει στο να φεύγει ο καπνός. Έχει κανείς καμιά ιδέα; Καπνίζει γιατί δεν μπορεί να φύγει ευθεία πάνω το μπουρι πάρα μόνο 2 μέτρα και μετά κάνει γωνία. Περιμένω και τζακα για να πει τη γνώμη του αλλά έλεγα μήπως έχει κανείς εμπειρία
meletis_m Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Spect~ είπε Μιας που μιλάτε για σόμπες, έχω μια σπίτι και δυστυχώς καπνίζει. Σκεφτόμουν κάτι σαν απορροφητηρα τζακιου ώστε να βοηθάει στο να φεύγει ο καπνός. Έχει κανείς καμιά ιδέα; Καπνίζει γιατί δεν μπορεί να φύγει ευθεία πάνω το μπουρι πάρα μόνο 2 μέτρα και μετά κάνει γωνία. Περιμένω και τζακα για να πει τη γνώμη του αλλά έλεγα μήπως έχει κανείς εμπειρία Εννοείς μοτέρ ελκυσμού ; Θα σου τρώει γρήγορα τα ξύλα. Η γωνία πόσες μοίρες είναι μήπως το στραγγαλίζει και δέν κάνει σωστά ελκυσμό.
Moderators Spect~ Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 90 μοίρες και έχει δύο τέτοιες. Ναι μοτέρ ελκυσμου χρειαζεται. Με τα δεδομένα του σπιτιού δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος τρόπος για να δουλέψει σωστά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα