Shyn Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Έχω ξεκινήσει πρόσφατα την πρακτική σε δημόσιο (υπουργείο). Πηγαίνω καθημερινά για 3 βδομάδες τώρα, ξαφνικά με καλούν προχθές και μου λένε ότι η πρακτική μου άσκηση δεν καλύπτεται από το κονδύλι του υπουργείου και η σύμβαση μου δεν μπορεί να προχωρήσει, καθώς νόμιζαν ότι η μισθοδοσία μου είναι από το ΤΕΙ!!!!!! Παρ'ολα αυτά έχουν υπογράψει την ειδική σύμβασης εργασίας που προϋποθέτει ότι με δέχονται για την πρακτική μου άσκηση και θα πληρώνουν το πόσο των 144€ / μηνά για 6 μήνες διάρκεια και αυτά τα έξοδα επιβαρύνουν τον φορέα. Εννοείται ότι θέλω να σταματήσω την 'συνεργασία' μαζί τους, αλλά θέλω να το κυνηγήσω όσο δεν πάει. Φυσικά η σχολή δηλώνει αμέτοχη σε όλο αυτό. Ξέρει κανείς σε ποιον φορέα μπορώ να απευθυνθώ ώστε να γίνουν οι κατάλληλες καταγγελίες ? Υ.Γ: Το κορυφαίο της υπόθεσης, γυρίζει η προϊσταμένη και μου λέει "Καλά δεν ήξερες ότι θα πρέπει να πληρώνεσαι από το ΤΕΙ και όχι από εμάς;;;;" Ενώ η ίδια έχει υπογράψει την σύμβαση! Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2018 από Shyn
MegalosVeziris Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Χαχα Ελλαδάρα μουυ Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2018 από MegalosVeziris
sstratos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Εάν έχεις αντίγραφο της σύμβασης μεταξύ του τει και του υπουργείου διάβασε ξεκάθαρα τί λεει. Εαν λέει οτι ειναι όλα εντάξει μπορείς να το τρέξεις. Αλλα να κάνεις αγωγή κατά του δημοσίου (ουσιαστικά) θέλει πολύ χρήμα και χρόνο. Μπορείς να τα διαθέσεις ? Νομίζω το μονο που θα έπρεπε να τρέξεις ειναι να αναγνωριστούν έστω οι μέρες που εργάστηκες εκεί , χωρίς περαιτέρω... Γνώμη μου βέβαια. Ας μιλήσει και κάποιος ποιο ειδικός
theoritikos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Αν πας δικαστικά το υπουργείο, θα πάρει πολλά χρόνια για να εκδικασουν την υπόθεση. Επίσης θα ψάχνουν το παραμικρό παραθυράκι στο νόμο για να την γλιτώσουν οσο πιο ανώδυνα μπορούν
Shyn Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Έχω τα πρωτότυπα έγγραφα. Και το αντίγραφο το δικό μου και το αντίγραφο που ήταν για το ΤΕΙ (Η σύμβαση υπογράφεται 3 φόρες, Φορέας,ΤΕΙ,Φοιτητής). Μίλησα πριν από λίγο πάλι με την προϊσταμένη της είπα ότι: "δεν με νοιάζει τα 7.5€ που έδινα καθημερινά για τα μεταφορικά αλλά περισσότερο το χάσιμο χρόνου και η κοροϊδία. Καταλαβαίνω ότι δεν γνωρίζατε αλλά σκοπεύω να το κυνηγήσω ώστε να μάθω ποιος είναι υπεύθυνος για όλο αυτό." Φυσικά αφού κατάλαβε ότι δεν αστειεύομαι η απάντηση ήταν "Θα πάμε αύριο μαζί στο υπουργείο, και θα βρούμε λύση μεσώ ΕΣΠΑ, κτλ". Πραγματικά δεν ξέρω αν είναι για γέλιο ή κλάμα.
mylo Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Κυνήγησε το όσο μπορείς φίλε. Αν δεν ήξερε για τη μισθοδοσία σου ας ρωτούσε.
tsioulak Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Οντως πρεπει να πληρωσει τον μισθο ο εκπαιδευτικος φορεας (ειτε απο ιδία χρηματα ειτε απο ΕΣΠΑ), με το ΤΕΙ μιλησες; γιατι δεν μπορουν να πληρωσουν αυτοι; ετσι και αλλιως εισαι στην μικρη κλιμακα (χρηματων)
orck Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δωσε το θεμα σε μια εφημεριδα, το 90% αυτων ειναι αντιπολιτευομενες και θα κανουν χαρα να σε κανουν πρωτοσελιδο. Απεφυγε τις εφημεριδες οπως Ελευθερη Ωρα και Δημοκρατια, στην πρωτη θα μοιραστεις πρωτοσελιδο με προφητεια γεροντα/γεροντισας και στην δευτερη θα εισαι με δωρο τομος τα απομνημονευματα του "επαναστατη" Παπαδοπουλου.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 46 λεπτά πριν, orck είπε Δωσε το θεμα σε μια εφημεριδα, το 90% αυτων ειναι αντιπολιτευομενες και θα κανουν χαρα να σε κανουν πρωτοσελιδο. Απεφυγε τις εφημεριδες οπως Ελευθερη Ωρα και Δημοκρατια, στην πρωτη θα μοιραστεις πρωτοσελιδο με προφητεια γεροντα/γεροντισας και στην δευτερη θα εισαι με δωρο τομος τα απομνημονευματα του "επαναστατη" Παπαδοπουλου. αυτο ειναι εσχατη λυση. δεν εχει νοημα να στρεψει εναντιων του ατομα τα οποια θα τον βοηθαγαν αν ειχε επικοινωνησει μαζι τους...
Βασίλης_29 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Οι κλασσικές βλακείες που συμβαίνουν με την πρακτική άσκηση, για μένα είναι ο πιο άθλιος θεσμός στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δημιουργείτε κόλλημα στο να λάβει ο φοιτητής το πτυχίο του με ένα σωρό γραφειοκρατικές μπούρδες. Παρόμοια θέματα αλλά με λιγότερο μπλέξιμο είχα αντιμετωπίσει και εγώ το 2009 και παραλίγο να χάσω εξάμηνο αλλά και μια χρηματική υποτροφία αν χανόταν το εξάμηνο εξαιτίας παρέλευσης του χρόνου με την πρακτική και κάτι μαλακίες του ΙΚΑ. Καλά ξεμπερδέματα με το θέμα του, δεν ξέρω πως μπορείς να στραφείς, με δημόσιες υπηρεσίες δύσκολα τα βγάζεις πέρα με την γραφειοκρατία σε αυτά τα θέματα. Φίλος μου είχε κάνει πρακτική σε πολεοδομία κάποτε ,του λένε εμείς μόνο τα ένσημα δίνουμε και αν σου αρέσει για τα υπόλοιπα να τα ζητήσεις από την σχολή σου.
christakos07 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης. Καλά ξεμπερδέματα να έχουν...
Shyn Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 16/11/2018 στις 2:29 ΜΜ, mylo είπε Κυνήγησε το όσο μπορείς φίλε. Αν δεν ήξερε για τη μισθοδοσία σου ας ρωτούσε. Μακαρι να μπορουσα να καταφερω και κατι! Αλλα δεν το βλεπω! Οπως ειπαν και τα παιδια πανω, ψαχνουν παραθυρακια του νομου. Στις 16/11/2018 στις 3:38 ΜΜ, tsioulak είπε Οντως πρεπει να πληρωσει τον μισθο ο εκπαιδευτικος φορεας (ειτε απο ιδία χρηματα ειτε απο ΕΣΠΑ), με το ΤΕΙ μιλησες; γιατι δεν μπορουν να πληρωσουν αυτοι; ετσι και αλλιως εισαι στην μικρη κλιμακα (χρηματων) Φυσικα. Πρακτικη σημαινει εργαζομαι στον χωρο σου με πολυ λιγοτερα χρηματα. Εαν δουλεψεις σε ιδιωτικο τομεα πληρωνεσαι 50% απο φορεα και 50% ΟΑΕΔ ή ΕΣΠΑ! Στις 16/11/2018 στις 10:59 ΜΜ, orck είπε Δωσε το θεμα σε μια εφημεριδα, το 90% αυτων ειναι αντιπολιτευομενες και θα κανουν χαρα να σε κανουν πρωτοσελιδο. Απεφυγε τις εφημεριδες οπως Ελευθερη Ωρα και Δημοκρατια, στην πρωτη θα μοιραστεις πρωτοσελιδο με προφητεια γεροντα/γεροντισας και στην δευτερη θα εισαι με δωρο τομος τα απομνημονευματα του "επαναστατη" Παπαδοπουλου. Θα επρεπε να βγαλω το κινητο και να τραβαω video αυτα που γινονται εκει μεσα. Οτι φανταζεσαι για το δημοσιο, 10 φορες χειροτερα... Στις 17/11/2018 στις 12:04 ΠΜ, Βασίλης_29 είπε Οι κλασσικές βλακείες που συμβαίνουν με την πρακτική άσκηση, για μένα είναι ο πιο άθλιος θεσμός στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δημιουργείτε κόλλημα στο να λάβει ο φοιτητής το πτυχίο του με ένα σωρό γραφειοκρατικές μπούρδες. Παρόμοια θέματα αλλά με λιγότερο μπλέξιμο είχα αντιμετωπίσει και εγώ το 2009 και παραλίγο να χάσω εξάμηνο αλλά και μια χρηματική υποτροφία αν χανόταν το εξάμηνο εξαιτίας παρέλευσης του χρόνου με την πρακτική και κάτι μαλακίες του ΙΚΑ. Καλά ξεμπερδέματα με το θέμα του, δεν ξέρω πως μπορείς να στραφείς, με δημόσιες υπηρεσίες δύσκολα τα βγάζεις πέρα με την γραφειοκρατία σε αυτά τα θέματα. Φίλος μου είχε κάνει πρακτική σε πολεοδομία κάποτε ,του λένε εμείς μόνο τα ένσημα δίνουμε και αν σου αρέσει για τα υπόλοιπα να τα ζητήσεις από την σχολή σου. Αστα να πανε. Και οι σχολες ειναι και αυτες στον κοσμο τους, Δεν προστατευτουν τους φοιτητες μονο την παρτη τους. Λογικο θα κανω υπομονη κανα μηνα και θα ξεκινησω σε ιδιωτη. 23 ώρες πριν, christakos07 είπε Σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης. Καλά ξεμπερδέματα να έχουν... Θα γινει τιποτα ή μια τρυπα στο νερο ? Απ'οτι καταλαβα δεν τους ελεγχει απολυτως κανενας εαν κανουν καλα την δουλεια τους ή οχι.. / Παντως απο την απελπισια μου καθως εφευγα απο εκει μεσα σκεφτομουν να ξηλωσω μερικους καθρεφτες απο τ'αυτοκινητα καποιων εξυπνακηδων, ετσι για τα καλα Χριστουγεννα Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από Shyn
Βασίλης_29 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Η βλακεία των σχολών είναι οτι δεν στο λένε ξεκάθαρη οτι η εύρεση πρακτικής είναι υποχρέωση του φοιτητή, οπότε ο φοιτητής δεν ξέρει τι παίζει, νομίζει οτι παίρνει μια κατάσταση και επιλέγει φορείς. Στο ΤΕΙ Κρήτης το έλεγαν ξεκάθαρα, σε εμάς έδιναν δύο καταλόγους με εταιρείες που έπαιρνες τηλέφωνο και οι μισές είχανε κλείσει. Και σε ιδιώτη να πας δεν θα βγάλεις εύκολα άκρη, μπορεί να ζητήσει βιογραφικό να του δώσεις, μετά θα παίρνεις τηλέφωνο και θα σου λένε ο υπεύθυνος δεν είχε χρόνο να το δει το βιογραφικό είναι ακόμα στο γραφείο.... σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να σου πούνε οτι δεν ασχολούνται με την καταβολή ενσήμων και αν σου αρέσει να σου δίνουν ένα χαρτζιλίκι, αν δεν μπαίνουν ένσημα στο ΙΚΑ θεωρείται άκυρη η πρακτική άσκηση..... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα