Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, tornado είπε

καλα, μονο εγω σκεφτηκα οτι η σωστη λυση ειναι να φερει το μεντεσε στη θεση του με σφυρι?🤯

Ρισκάρει να σπάσει/ραγίσει την κάσα της πόρτας. 

Ο ροδέλα είναι η πιο εύκολη λύση για να δοκιμάσει για αρχή. Εάν όπως λέει απλός βρίσκει λίγο κάτω και κάνει θόρυβο, το 1mm που θα σηκώσει η ροδέλα την πόρτα είναι αρκετό και ταυτόχρονα δεν υπάρχει θέμα να μπάζει αέρα.

Δημοσ.

όπως τη βλέπω η πόρτα είναι νέου τύπου με χωνευτούς μεντεσέδες που δεν φαίνονται βίδες που τους κρατάνε στην πόρτα ή στο κάσωμα.Έχουν καλυφθεί μάλλον μετά την τοποθέτηση με μελαμίνη.

Είναι πόρτες φιγουράτες αλλά είναι πολύ βαριές και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να κρεμάσουν.Τις παλιές μπορούσες να τις φτιάξεις ,στην ανάγκη να αλλάξεις και θέση μεντεσέ πάνω - κάτω. Αυτές αν χαλάσουν δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να τις φτιάξεις και να αλλάξεις θέση μεντεσέ.

Και να κολήσεις ή να βιδώσεις το ξύλο στη θέση του ο μεντεσές δεν πρόκειται να επανέλθει οπότε πάλι θα έχεις πρόβλημα.

Για πες μας δύο μεντεσέδες έχει η πόρτα;;;;;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, papoys1 είπε

όπως τη βλέπω η πόρτα είναι νέου τύπου με χωνευτούς μεντεσέδες που δεν φαίνονται βίδες που τους κρατάνε στην πόρτα ή στο κάσωμα.Έχουν καλυφθεί μάλλον μετά την τοποθέτηση με μελαμίνη.

Είναι πόρτες φιγουράτες αλλά είναι πολύ βαριές και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να κρεμάσουν.Τις παλιές μπορούσες να τις φτιάξεις ,στην ανάγκη να αλλάξεις και θέση μεντεσέ πάνω - κάτω. Αυτές αν χαλάσουν δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να τις φτιάξεις και να αλλάξεις θέση μεντεσέ.

Και να κολήσεις ή να βιδώσεις το ξύλο στη θέση του ο μεντεσές δεν πρόκειται να επανέλθει οπότε πάλι θα έχεις πρόβλημα.

Για πες μας δύο μεντεσέδες έχει η πόρτα;;;;;

Δεν ξερω αν μια ξυλινη πορτα θεωρειται νεου τυπου, αλλα εχει 5 μεντεσεδες. Ισως και να μην εχει στραβωσει η πορτα, απλα το ξυλο που εχει ξεκολλησει να θελει να μπει στην θεση του

Επεξ/σία από overpower
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μολις ειδα οτι και εμενα εχουν στραβωσει οι δυο μεντεσεδες απο τους τρεις πολυ περισσοτερο απο αυτον του ts. Βεβαια δεν εχω καποιο προβλημα να βρισκει καπου η πορτα. Αλλαζουν ή παμε για αλλαγη πορτας; 😌

Επεξ/σία από RedPriest
Δημοσ.

5 μεντεσέδες είναι πάρα πολλοί,ένα τόνο ζυγίζει η πόρτα και έβαλαν 5;

Βάλε 1-2 ροδέλες όπως είπανε οι φίλοι και αν δε σου αρέσει το αποτέλεσμα κάνεις κάτι άλλο,πάντα προτιμούμε τη συντηρητική αντιμετώπιση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κλασικός είναι αυτός που έβαζαν στις κλασικές παλιές πόρτες.

Στις καινούργιες βάζουν τέτοιου τύπου που είναι συνήθως βιδωτός.

Εσένα όπως φαίνεται είναι από τους δεύτερους και αν είναι βιδωτός πιθανώς από το άνοιξε κλείσε κάπου χαλάρωσε.Η μόνη λύση που βλέπω εγώ είναι να βγάλεις την πόρτα και αν είναι βιδωτός να τον βγάλεις να ενισχύσεις την τρύπα με κάποιο ξύλο και ξυλοκολα ώστε να μπει σφιχτά και να ανασηκωθεί η πόρτα ώστε να μη βρίσκει.

Γνώμη λέω φυσικά χωρίς να είμαι ειδικός.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, RedPriest είπε

μολις ειδα οτι και εμενα εχουν στραβωσει οι δυο μεντεσεδες απο τους τρεις πολυ περισσοτερο απο αυτον του ts. Βεβαια δεν εχω καποιο προβλημα να βρισκει καπου η πορτα. Αλλαζουν ή παμε για αλλαγη πορτας; 😌

Πρέπει να βγει η πόρτα και να βιδωθούν οι μεντεσέδες κατά μία ολόκληρη στροφή αν είναι εφικτό.

Χωρίς εγγύηση ότι θα πετύχει.

Επεξ/σία από opera
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, opera είπε

Πρέπει να βγει η πόρτα και να βιδωθούν οι μεντεσέδες κατά μία ολόκληρη στροφή αν είναι εφικτό.

Αυριο θα παρω καποιον μαραγκο να ερθει να τους να δει να μου πει τι κανουμε. Αυτο γιατι εγινε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, RedPriest είπε

Αυριο θα παρω καποιον μαραγκο να ερθει να τους να δει να μου πει τι κανουμε. Αυτο γιατι εγινε;

Από το βάρος της πόρτας οι μεντεσέδες τραβήχτηκαν έξω.

Επεξ/σία από opera
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, opera είπε

Βάλε 1-2 ροδέλες όπως είπανε οι φίλοι και αν δε σου αρέσει το αποτέλεσμα κάνεις κάτι άλλο,πάντα προτιμούμε τη συντηρητική αντιμετώπιση.

Ναι οι νέου τύπου πόρτες είναι πολύ βαριές και κάποιος μόνος του είναι δύσκολο να κάνει δουλειά.

3 λεπτά πριν, opera είπε

Ναι οι νέου τύπου πόρτες είναι πολύ βαριές και κάποιος μόνος του είναι δύσκολο να κάνει δουλειά.

Δημοσ.

μήπως εκεί που είναι η πόρτα έχει αρκετή υγρασία ; γιατί μου φαίνεται ότι είναι φούσκωμα και άρχισε να ξεκολλάει το κάτω μέρος.

Για να μην κάνει θόρυβο, σηκώνεις λίγο τη πόρτα, βάζεις αντισκοριακό μέσα στο μεντεσέ και την επαναφέρεις. Με 2ο άτομο πάντα, όχι μόνος σου!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, overpower είπε

Καλησπερα,

Οπως φαινεται και στις φωτο, ο τερμα πανω ενα "κρεμασει" λιγο με αποτελεσμα να βρισκει η πορτα κατω σε συγκεκριμενο σημειο (προς το κλεισιμο), και κανει θορυβο. Πως μπορω να το φτιαξω? Δεν φαινεται να υπαρχει τροπςο να το επαναφερω στην θεση του (ή ετσι νομιζω)

Επίσης, εχει ξεκολλησει λιγο το ξυλο προς το κατω μερος. Λεω να το κλεισω με σιλικονη. Θα εχει θεμα?

IMG_20181125_191500.png

MVIMG_20181125_191505.png

MVIMG_20181125_191519.png

Είχα θέμα με την πόρτα μου κι εγώ πάνω απο 1 χρόνο, όλο έλεγα δεν είναι κάτι σοβαρό αφού πρόσφατα είχα αλλάξει μεντεσέδες...  Πάρε τηλέφωνο κάποιον αλουμινά και θα στην φτιάξει, δεν γνωρίζω εάν νοικιάζεις, εμένα η ιδιοκτήτρια τα πλήρωσε εκείνη και χάρηκε που της το ανέφερα. χέρι ήξερα κι εβάλα στους μεντεσέδες, όμως επειδή έγινε θέμα με την κάσα και δεν θέλω να μου μείνει ολόκληρη η πόρτα στο χέρι την έφτιαξα.

Δημοσ.

Θελει βιδωμα ο μεντεσες που ειναι πανω στην πορτα (ιδιως ο πάνω μεντεσες) εφόσον ομως η οπη ειναι εντάξει και δεν εχει "χαλαρωσει" από το βαρος της πόρτας..

Αν "κλωτσαει" στην προσπάθεια που θα κανεις βιδωνοντας τον μεντεσε πανω στην πορτα και δεν μπαίνει αλλο μεσα τότε απλα αλλαζεις θεση τον μεντεσε 2-3 ποντους πάνω ή κατω, απλά σε αυτη την περιπτωση αλλαζεις θεση και τον αντίστοιχο μεντεσε που ειναι στο κάσωμα της πορτας..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...