Προς το περιεχόμενο

Ruby chocolate


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators
Δημοσ.

Επίσης όπως καταλαβαίνετε, θα γεμίσει ο τόπος με λευκές σοκολάτες βαμμένες ...ροζ! 😛 

  • Like 1
  • Sad 1
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
47 minutes ago, billdanos said:

Επίσης όπως καταλαβαίνετε, θα γεμίσει ο τόπος με λευκές σοκολάτες βαμμένες ...ροζ! 😛 

Ηδη υπαρχουν, δυσκολο ομως να βγαλουν προς πωληση την συγκεκριμενη ποικιλια διχως αδεια. Υπαρχει κανονικοτατα νομοθετικο πλαισιο για την εκμεταλευση ποικιλιων/υβριδιων εδω και χρονια.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Getta Robo είπε

Δεν βρισκω περισσοτερες πληροφοριες, για το αν αναπτυχθηκε η ruby πχ με διασταυρωση και σταυροεπικονιαση, η αν ειναι οικοτυπος που απομονωσαν και πολλαπλασιασαν. Το ροζ χρωμα γραφουν πως ειναι φυσικο του καρπου, και οχι απο προσθετες ουσιες. 

 

Σύμφωνα με το πάρακάτω site, δεν είναι υβρίδιο ή νέο είδος. Είναι υπάρχον είδη που τα ονομάσανε Ruby γιατί βολεύουν για την παρασκευή της συγκεκριμένης σοκολάτας (ακα Marketing). Το ροζ χρώμα φαίνεται να προέρχεται από το είδος της επεξεργασίας και όχι το είδος του φυτού.

http://thechocolatejournalist.com/ruby-chocolate/

Αναφορά σε κείμενο

We can just assume that some cocoa beans are adequate to make Ruby chocolate, and others are not. Or even further, Ruby cocoa beans are just the processed cocoa beans dedicated to the manufacturing of Ruby chocolate [...]

[...] There we find the (most likely) solution served on a golden plate: unfermented cacao beans, acidified. [...] First, unfermented cacao beans (raw) have the same pinkish color that we can associate to Ruby chocolate. Once fermented, cacao beans lose this cute color for a more brownish/chocolatey one. Therefore, skipping the fermentation process avoids the pink color to darken.

At this point, the Ruby cocoa beans are simply beans that are suited to look pink and taste fruity after the processes intended by Callebaut

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 minutes ago, Whargoul said:

Σύμφωνα με το πάρακάτω site, δεν είναι υβρίδιο ή νέο είδος. Είναι υπάρχον είδη που τα ονομάσανε Ruby γιατί βολεύουν για την παρασκευή της συγκεκριμένης σοκολάτας (ακα Marketing). Το ροζ χρώμα φαίνεται να προέρχεται από το είδος της επεξεργασίας και όχι το είδος του φυτού.

http://thechocolatejournalist.com/ruby-chocolate/

Σωστος για το αρθρο, δεν βρηκα αλλο αντιστοιχο. Τα πνευματικα δικαιωματα για τον χαρακτηρα συγκεκριμενων φρουτων και καρπων, οπως και για ποικιλιες γενικοτερα παντως ειναι κατι γνωστο εδω και χρονια. Ruby Chocolate παντως, εμπορευεται οσο βρηκα μονο η Callebaut. Ο καθενας μπορει να βαλει χρωστικες και να βγαλει κατι αντιστοιχο ετσι και αλλιως.

  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
On 29/11/2018 at 05:33, Stamer said:

Η γεύση της είναι δηλαδή σύμφωνα με την περιγραφή του άρθρου? Ή με άλλα λόγια, απέχει αρκετά από μία κλασσική σοκολάτα γάλακτος?

το να περιγραψεις μια σοκολατα ειναι δυσκολο.τι πιο ευκολο απο το να την δοκιμασεις.στην χειροτερη απλα να μην σου αρεσει που δυσκολο .την θεωρω πιο ωραια απο σοκολατα γαλακτος.

Δημοσ.

Την βρίσκω πλέον στα MyMarket της γειτονιάς. Έχει ωραία αλλά λίγο παράξενη γεύση. Σαν να είναι γλυκιά και ξυνη μαζί. Είναι ωραία όμως. 

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε

Εμένα μου θύμισε φουλ την λευκή σοκολάτα, απλά στο τέλος σου αφήνει και μια απαλή ξινιλα. Καλή ήταν. 

Όντως θυμίζει λευκή λίγο ξυνη. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...