Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, merkon είπε

Αν εχετε 10 με 15 μερες μεχρι να πατε, φτιαξτε μια Revolut και καθαρισατε ευκολα και γρηγορα χωρις μετατροπες και εξοδα συναλλαγματος...

Ακόμα καλύτερα...

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάμε την Τρίτη. Άρα, μέχρι στιγμής το πόρισμα είναι 1) Πληρώνω με κάρτα με επιβάρυνση χ% της τράπεζας 2) Βγάζω από atm στο Λονδίνο, αν θέλω μετρητά. Θα κάνω και μία βόλτα από Alpha αύριο και βλέπουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Dinos_12345 είπε

Πάμε την Τρίτη. Άρα, μέχρι στιγμής το πόρισμα είναι 1) Πληρώνω με κάρτα με επιβάρυνση χ% της τράπεζας 2) Βγάζω από atm στο Λονδίνο, αν θέλω μετρητά. Θα κάνω και μία βόλτα από Alpha αύριο και βλέπουμε.

Revolut θα ηταν η καλυτερη λύση γιατί πλέον στο Λονδίνο όλα λειτουργούν με ανεπαφες συναλλαγες, θα γλιτώνατε και τη μια oyster και όλες τις άλλες προμήθειες. Απο εκει και πέρα αφού δεν προλαβαίνεις, κάνεις ανάληψη απο atm στο λονδινο για τα μικροέξοδα και πληρώνεις με κάρτα για όλα τα υπόλοιπα. Τα ανταλακτήρια είναι ληστεία.

Επεξ/σία από G.bar
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, G.bar είπε

Revolut θα ηταν η καλυτερη λύση γιατί πλέον στο Λονδίνο όλα λειτουργούν με ανεπαφες συναλλαγες, θα γλιτώνατε και τη μια oyster και όλες τις άλλες προμήθειες. Απο εκει και πέρα αφού δεν προλαβαίνεις, κάνεις ανάληψη απο atm στο λονδινο για τα μικροέξοδα και πληρώνεις με κάρτα για όλα τα υπόλοιπα. Τα ανταλακτήρια είναι ληστεία.

Να κάνω τη σουμα.

Βγάζεις Revolut και κάνεις εμβασμα σε Ευρώ απο τον τραπεζικό σου Λογαρισμό στην Ελλάδα. *κόστος συνήθως 1 ευρώ 

επειτα κάνεις παραγγελία την φυσική κάρτα με κάποιο μικρο κόστος για να την φορτίσεις απο τη διάβασα.

Εχοντας την Revolut σε φυσική κάρτα την χρησιμοποιείς σε ΑΤΜ στην Αγγλία για να βγάζεις ΕΥΡΩ ή να κάνεις αγορές χωρίς κάποια προμήθεια.

Μπορείς με την Virtual κάρτα να κάνεις ανάληψη απο ΑΤΜ στην Αγγλία ;

Αν εχω καταλάβει κάτι λάθος γράψτε το να βγάλουμε μια άκρη.

Επεξ/σία από Prof_Chaos
  • Like 3
Δημοσ.

Είναι απλό. Βγάζεις μια Revolut της βάζεις Χρήματα μέσα και κάνεις εκεί την τράμπα.. Και το κάλο? Αν έχεις μέσα Ευρό και πληρώσεις σε ΠΟΣ της Αγγλίας πληρώνει "αυτόματα" με λίρες και το αντίθετο. Άρα είσαι έτοιμος. 

Το έκανα 2 φόρες στο 2018 που πήγα Αγγλία. Είχα μέσα 400Ε και χάλασε μόνο του σε λίρες όπου το χρησιμοποιώ.

• Like 2
Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να κάνεις ανάληψη € πριν φύγεις απο την Ελλάδα και να ψαχτείς λίγο με ανταλλακτήρια εντός Λονδίνου. Συνήθως δίνουν παραπάνω απο τη τρέχουσα ισοτιμία. Πρέπει βέβαια να ασχοληθείς λίγο.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια αβεβαιότητα σχετικά με τη πορεία της λίρας (βλ. μελλοντική ισοτιμία) και πιστεύω ότι θα αλλάξεις τα μετρητά σε καλή τιμή.

Συνήθως ανταλλακτήρια Ασιατών παίζουν ψηλά γιατί στη πράξη "τζογάρουν" το συνάλλαγμα.

Για τα πρώτα μικροέξοδα, πληρώνεις με την ελληνική κάρτα.

Προσωπικά η Transferwise είναι η κορυφαία λύση σε θέματα μετατροπής. Τα δεδομένα όμως αλλάζουν με ταχύτητα αστραπής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σπούδαζα Αγγλία από το 1999 έως το 2004. Ο πιο συμφέρον τρόπος για να βγάλεις μετρητά από ΑΤΜ ήταν όσο μεγαλύτερο ποσό μπορείς και με κάρτα της Εθνικής. Το έμβασμα σε τράπεζα ή ανταλλαγή ευρώ σε λίρες δε συνέφερε πουθενά, σε σχέση με τον προαναφερθέντα τρόπο. 

Όντως υπήρχε και ακόμα υπάρχει μία προμήθεια στα μετρητά ανά συναλλαγή (τότε ήταν από 1 έως 6 ευρώ max), όμως σου δίνει καλύτερη ισοτιμία στο συνάλλαγμα. Οπότε σε μεγάλη ανάληψη μετρητών (π.χ. 500 λίρες και πάνω) είσαι σχετικά κερδισμένος και σίγουρα ΠΟΛΥ ΠΙΟ κερδισμένος από οποιοδήποτε ανταλλακτήριο.

Τώρα στην πληρωμή με κάρτα σε κάποιο POS εκείνη την εποχή η λύση αυτή δεν ήταν τόσο διαδεδομένη (άσε που είχαμε στην κατοχή μας και αγγλικές χρεωστικές κάρτες οπότε ποιος ο λόγος να χρησιμοποιήσεις την Ελληνική χρεωστική). Όμως όπου έχω χρησιμοποιήσει την κάρτα της Εθνικής στο εξωτερικό για αυτό το λόγο (και μιλάω μόνο για χώρες που δεν έχουν ευρώ) νομίζω η τράπεζα σε χρεώνει με 1%-2% επιπλέον. Προσοχή αυτό ισχύει μόνο για την Εθνοcash της Εθνικής. Άλλες τράπεζες έχουν άλλη τιμολογιακή πολιτική που κατά τη γνώμη και την εμπειρία μου δεν έχω δει να συμφέρουν.

Τέλος για να μη λέει και ο καθένας την ιστορία του ( με πρώτο και καλύτερο εμένα), τηλεφώνησε στο τμήμα εξυπηρέτησης της Τράπεζας Εθνικής να σου πουν ακριβώς τι χρεώσεις ισχύουν αυτή την περίοδο.

Και σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τα λεγόμενα του ObeyWario! που έγραψε στην αρχή του θέματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Ανταλλακτήρια σε χώρες "λιγότερο αναπτυγμένες" σε σχέση με την Ελλάδα συμφέρει να τα επισκεφτείς (π.χ. Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία).

Είμαι όμως απόλυτος................ποτέ μη χρησιμοποιήσεις ανταλλακτήριο στην Αγγλία. Θα βγεις χαμένος οικονομικά!!!!!!!!!!

Επεξ/σία από achilleashormovas
  • Like 1
Δημοσ.

επισκέπτομαι το Λονδίνο σχεδόν κάθε μήνα για 2-3 μέρες. όλη η αγορά κινείται με κάρτες, δεν ξέρω και εγώ από πότε έχω να χρησιμοποιήσω μετρητά. 

υπάρχουν μερικές μικρές εξαιρέσεις: ελάχιστα ταξί (black cabs) και ελάχιστα mini market που θέλουν minimum ποσό (π.χ. δεν δέχονται κάρτα για ένα μπουκάλι νερό). το ταξί μπορείς να το αποφύγεις χρησιμοποιώντας uber. άρα τα μετρητά δεν είναι απαραίτητα.

Για οικονομία, αν κάνεις πολλές και μικρές συναλλαγές θα έχεις προμήθειες και θα μαζευτεί ένα ποσό. πολλά POS σου δίνουν την επιλογή να πληρώσεις σε Ευρώ (οπότε βλέπεις ισοτιμία εκείνη τη στιγμή) η ανάληψη από ΑΤΜ περισσότερο. 

και εγώ κατέληξα στη revolut (φυσική κάρτα) ώστε να έχω σχεδόν μηδενικές προμήθειες (πέρα από το κόστος εμβάσματος).  

Αν δεν προλαβαίνεις τίποτα από όλα αυτά και θες να νοιώσεις ασφαλής έχοντας μετρητά πάνω σου, κάνε συνάλλαγμα στην Τράπεζα της Ελλάδας (δεν παίρνουν προμήθεια και έχουν ισοτιμία σημαντικά πιο συμφέρουσα από οποιοδήποτε ανταλλακτήριο). 

Δημοσ.

Για μια εβδομάδα Λονδίνο μετά τα Χριστούγεννα ποια ειναι η πιο συμφέρουσα λύση; Έχω κάρτα άλφα αλλα πιστεύω ίσως ειναι καλο να έχω και λίγα μετρητά πάνω μου για μικρά έξοδα. Τι με συμφερει να κάνω;

Δημοσ.
34 minutes ago, kathytherion said:

Για μια εβδομάδα Λονδίνο μετά τα Χριστούγεννα ποια ειναι η πιο συμφέρουσα λύση; Έχω κάρτα άλφα αλλα πιστεύω ίσως ειναι καλο να έχω και λίγα μετρητά πάνω μου για μικρά έξοδα. Τι με συμφερει να κάνω;

ακριβως οπως το ειπες.λιγα μετρητα που μπορεις να τα ζητησεις και απο εδω σε ανταλακτηρια τα οποια δεν εχουν προμηθεια αν τα παραγγειλεις απο το ιντερνετ.

τα υπολοιπα με καρτα.

αυτο κανω και εγω παντα.λιγα μετρητα και τα υπολοιπα καρτα.

Δημοσ.

Βγάλε μια Revolut ή Ν26, για μέχρι ένα ποσό ή μέχρι κάποιες αναλήψεις αντίστοιχα, δεν έχουν χρέωση για ανάληψη.

Για τα υπόλοιπα μπορείς να πληρώνεις κατευθείαν με τις κάρτες τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσπάθησε να μην πληρώνεις με κάρτα από εδώ στο Λονδίνο γιατί κρατάει προμήθεια συναλλάγματος. 

Ήμουν Λονδίνο αρχές του μήνα και σε κάθε συναλλαγή κράταγε 1 Euro επιπλέον για προμήθεια. (Eurobank) 

20181130_164822.jpg

Επεξ/σία από RcManiac
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, koeltzakoatl είπε

Για οικονομία, αν κάνεις πολλές και μικρές συναλλαγές θα έχεις προμήθειες και θα μαζευτεί ένα ποσό. πολλά POS σου δίνουν την επιλογή να πληρώσεις σε Ευρώ (οπότε βλέπεις ισοτιμία εκείνη τη στιγμή) η ανάληψη από ΑΤΜ περισσότερο. 

Με κάτω από 10% πες ανά αγορά, λογικά δεν θα είναι κάτι τρελό. Τι εννοείς σε αυτό με το POS;

20 λεπτά πριν, RcManiac είπε

Προσπάθησε να μην πληρώνεις με κάρτα από εδώ στο Λονδίνο γιατί κρατάει προμήθεια συναλλάγματος. 

Ήμουν Λονδίνο αρχές του μήνα και σε κάθε συναλλαγή κράταγε 1 Euro επιπλέον για προμήθεια. (Eurobank) 

20181130_164822.jpg

Holy 0_0

Δημοσ.

Λίγα μετρητά από την τράπεζα της Ελλάδος (αν είσαι κοντά αλλιώς σε κάποια άλλη τράπεζα) και μετά Revolut ή Ν26 είναι ο καλύτερος συνδυασμός θεωρώ. Στα ανταλλακτήρια πάντα θα υπάρχει καπέλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...