Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι τέτοιους αξίζει να τους παρακάμψεις..αλλά είναι "μάγκες"..σε προλαβαίνουν αυτοί..

Επεξ/σία από lovesucks
  • Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
16 ώρες πριν, christopher0016 είπε

ξέρουν να εξασφαλίσουν την αμοιβή τους  όταν αναλαμβάνει  ο μεσίτης ένα σπίτι βάζει τον ιδιοκτήτη να υπογράψει χαρτί που λέει ότι θα πάρει και από τον ίδιο αμοιβή άλλα και από τον αγοραστή .  απλά   μπορείς να ζητήσεις καλύτερη τιμή. 

Αν ποτέ χρειαστώ δάνειο κλπ θα υπογράψω οτι μπορεί η τράπεζα να πάρει τα λεφτά απο σένα αν δεν έχω να πληρώσω...

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Spect~ είπε

Αν ποτέ χρειαστώ δάνειο κλπ θα υπογράψω οτι μπορεί η τράπεζα να πάρει τα λεφτά απο σένα αν δεν έχω να πληρώσω...

επειδή δεν ασχολήθηκα εγώ άλλα ο πατέρας μου γιατί δικό του ήταν το σπίτι. λέω αυτό που μου μετέφερε ίσως να κατάλαβε και λάθος 

πάντως δεν μου φαίνεται απίστευτο να  φτιάξει ένα χαρτί που να λέει όταν πουληθεί το ακίνητο θέλω την τάδε αμοιβή και από της 2 μεριές.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, christopher0016 είπε

επειδή δεν ασχολήθηκα εγώ άλλα ο πατέρας μου γιατί δικό του ήταν το σπίτι. λέω αυτό που μου μετέφερε ίσως να κατάλαβε και λάθος 

πάντως δεν μου φαίνεται απίστευτο να  φτιάξει ένα χαρτί που να λέει όταν πουληθεί το ακίνητο θέλω την τάδε αμοιβή και από της 2 μεριές.

Δεν μπορείς να υπογράψεις κάτι το οποίο να επηρεάζει κάποιον τρίτο χωρίς τη συγκατάθεση του. Το οτι πληρώνει ο ενοικιαστής/αγοραστής ειναι ηλίθια πατέντα των μεσιτών και εννοείται οτι αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς δεν παίρνει φράγκο, απλά οι περισσότεροι το θεωρούν λογικό ή/και βαριούνται να ασχοληθούν και τα δίνουν

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Spect~ είπε

Το οτι πληρώνει ο ενοικιαστής/αγοραστής ειναι ηλίθια πατέντα των μεσιτών και εννοείται οτι αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς δεν παίρνει φράγκο, απλά οι περισσότεροι το θεωρούν λογικό ή/και βαριούνται να ασχοληθούν και τα δίνουν

Δεν ειναι λογικό να τα παίρνει και από τους 2. Σε κανένα άλλο κλάδο (εκτος εαν μου ξεφευγει κατι) δεν παίρνεις προμήθεια και από τις 2 πλευρές. Υπάρχουν και μεσίτες που απλά πανε και σκίζουν σε περιοχές τα ενοικιαστήρια για να σε αναγκάσουν να πας μέσω αυτών. Αρκετά βρώμικος κλάδος.

Δημοσ.

Πέρα από το αν είναι σωστό να πληρώνονται και από τους δύο το να υπάρχει τέτοιο χαρτί δεν είναι παράλογο. Είναι στους όρους της πώλησης, άρα το ξέρει ο υποψήφιος αγοραστής.

Ότι δηλαδή για αυτό το σπίτι πρέπει να πληρώσει και μεσιτική αμοιβή όπως συμφωνούν ιδιοκτήτης και μεσίτης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τώρα τι είναι  λογικό και τι παράλογο είναι μεγάλη κουβέντα..  το θέμα είναι να  μοιραστούμε εμπειρίες και να μάθουμε  τι ζητάνε τι πρακτικές έχει ο κάθε μεσίτης   που σίγουρα  από μεσίτη σε μεσίτη θα διαφέρουν.   

Επεξ/σία από christopher0016
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Malthador είπε

Πήρα ένα μεσιτικό τηλέφωνο για ένα σπίτι που με ενδιέφερε (μιλάμε για ενοικίαση πάντα) και μου λέει το εξωφρενικό «Ραντεβού κάνουμε κάθε Τετάρτη και Κυριακή και για να σας δείξω το σπίτι θέλω €100 τα οποία σε περίπτωση που το κλείσετε θα τα αφαιρέσουμε από την αμοιβή μου». Τον ρωτάω «κι αν δεν το κλείσω, θα σου δώσω €100 για ένα σπίτι που δεν μου κάνει;». Μου απάντησε ένα ξερό «ναι» και του έκλεισα το τηλέφωνο στη μούρη.

Μιλάμε για καννίβαλους, όχι αστεία.

Απορώ πως δουλεύει ακόμα αυτός.

Δημοσ.

Ο μεσίτης δεν είναι τίποτα. Δεν είσαι δεσμευμένος νομικά μαζί του με κανένα τρόπο. Το πολύ-πολύ, ο πωλητής να χρειαστεί να πληρώσει κάποια αμοιβή στον μεσίτη που ούτως ή άλλως θα τη πλήρωνε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, natural_sgf είπε

Υπάρχουν και μεσίτες που απλά πανε και σκίζουν σε περιοχές τα ενοικιαστήρια για να σε αναγκάσουν να πας μέσω αυτών. Αρκετά βρώμικος κλάδος.

Αυτό το έχω ακούσει απο αρκετό κόσμο...

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, natural_sgf said:

Δεν ειναι λογικό να τα παίρνει και από τους 2. Σε κανένα άλλο κλάδο (εκτος εαν μου ξεφευγει κατι) δεν παίρνεις προμήθεια και από τις 2 πλευρές.

Εν τω μεταξύ, τον τελευταίο καιρό που ψάχνω πολύ εντατικά για σπίτι, έχω μιλήσει με τουλάχιστον 40 μεσιτικά που τα πετυχαίνω σε αγγελίες στο ίντερνετ και εννοείται ότι η συντριπτική πλειοψηφία περιμένει να πληρωθεί προμήθεια για το σπίτι που βρήκα εγώ ψάχνοντας στο ίντερνετ, δηλαδή θέλει να πληρωθεί για τον κόπο που έκανα εγώ. Τελοσπάντων, προχτές μιλούσα με έναν μεσίτη και είχαμε τον εξής διάλογο (επί λέξη):

Εγώ: Θέλω να αναλάβεις να μου βρεις σπίτι με τα ΧΥΖ χαρακτηριστικά και θα σου δώσω ένα ενοίκιο αμοιβή, εάν θες κάνουμε και χαρτί από τώρα για όταν μου το βρεις.

Μεσίτης: Δεν έχω κάποιο σπίτι με τα ΧΥΖ χαρακτηριστικά που θέλεις.

Εγώ: Το ξέρω, το ξεκαθαρίσαμε αυτό, θα σε πληρώσω για τον κόπο που θα κάνεις για να μου βρεις σπίτι, εάν και εφόσον μου το βρεις φυσικά.

Μεσίτης: Δεν δουλεύει έτσι το σύστημα, πρέπει να το έχω αναλάβει για να στο δείξω!

Και γαμώ τα επαγγέματα δηλαδή, βάζουν μια αγγελία και περιμένουν να τους πληρώσει αυτός που θα κάνει όλη τη δουλειά ψάχνοντας.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Spect~ είπε

Δεν μπορείς να υπογράψεις κάτι το οποίο να επηρεάζει κάποιον τρίτο χωρίς τη συγκατάθεση του. Το οτι πληρώνει ο ενοικιαστής/αγοραστής ειναι ηλίθια πατέντα των μεσιτών και εννοείται οτι αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς δεν παίρνει φράγκο, απλά οι περισσότεροι το θεωρούν λογικό ή/και βαριούνται να ασχοληθούν και τα δίνουν

Δεν τον επηρεάζει ακριβώς. Ο ιδιοκτήτης συμφωνεί να ζητήσει ο μεσίτης αμοιβή και από τον αγοραστή, ο αγοραστής θα το ξέρει αυτό από την αρχή άρα αν θέλει το προχωράει. 

(Άσχετα με το αν είναι σωστό ή όχι να πληρώνεται και από τους δύο, άλλο θέμα αυτό).

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, zio10 είπε

Δεν τον επηρεάζει ακριβώς. Ο ιδιοκτήτης συμφωνεί να ζητήσει ο μεσίτης αμοιβή και από τον αγοραστή, ο αγοραστής θα το ξέρει αυτό από την αρχή άρα αν θέλει το προχωράει. 

(Άσχετα με το αν είναι σωστό ή όχι να πληρώνεται και από τους δύο, άλλο θέμα αυτό).

άρα είναι θέμα συμφωνίας . που το γνωρίζουν όλοι.  αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω  είναι ότι αφού δεν γουστάρουν συνεργασία με μεσίτη ούτε να δώσουν αμοιβή γιατί κοιτάνε αγγελίες από μεσίτες?  και μετά  ψάχνουν τρόπους να βγάλουν το μεσίτη από την μέση. είναι πιο ανήθικο από την αμοιβή που σου ζητάει εξ αρχής ο εκάστοτε μεσίτης.. 

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, christopher0016 είπε

άρα είναι θέμα συμφωνίας . που το γνωρίζουν όλοι.  αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω  είναι ότι αφού δεν γουστάρουν συνεργασία με μεσίτη ούτε να δώσουν αμοιβή γιατί κοιτάνε αγγελίες από μεσίτες?  και μετά  ψάχνουν τρόπους να βγάλουν το μεσίτη από την μέση. είναι πιο ανήθικο από την αμοιβή που σου ζητάει εξ αρχής ο εκάστοτε μεσίτης.. 

Πολλές φορές δεν ξέρεις ότι είναι μεσίτης. Επίσης πολλές φορές έχουν σχεδόν αποκλειστικότητα και θες δε θες θα πέσεις πάνω τους.

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...