Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανάλογα την περιπτωση.Αν ψαχνεις μονο απο ιδιώτη περιορίζεται πολύ η έρευνα.

Πολλά φιλέτα είναι μέσω μεσιτών, οπότε αν κάτι ειναι πολυ καλό δεχεσαι και τα έξοδα μεσίτη.

• Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
16 ώρες πριν, kronos73 είπε

1. Δεν έχει σημασία αν έχει αποκλειστική ή απλή εντολή. Αρκεί να έχει εντολή.

2. Από την στιγμή που σου έδειξε το σπίτι έχοντας γνώση ότι είναι μεσίτης έχεις δεχθεί ότι σου παρέχει την υπηρεσία του. Είναι μεν ακάλυπτος χωρίς εντολή υπόδειξης αλλά το να τον παρακάμψεις είναι ανήθικο. Τον ιδιοκτήτη πως τον γνώρισες; Κατά την υπόδειξη; Αν ναι μπορεί απλά να τον καλέσει να καταθέσει στο δικαστήριο ότι έκανε υπόδειξη παρουσία του και κατ' εντολήν του.

Σχετικά με το 2 έχει συζητηθεί στο παρελθόν. Ο μεσίτης μου έδειξε ενα σπίτι επειδή εσύ τον προσέλαβες να σου νοικιάσει το σπίτι γιστι βαριέσαι/δεν θέλεις/δεν μπορείς να ασχοληθείς όχι επειδή εγώ βαριέμαι να δω σπίτια και του είπα να μου βρει κάτι άρα δεν έχω δεχθεί κάποια υπηρεσία του. 

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
On 01/12/2018 at 23:21, Joshua21 said:

Πριν είχες γράψει συγκεκριμένα ότι η συντριπτική πλειοψηφία από τα 40+ μεσιτικά που επικοινώνησες ζητούσαν μεσιτική αμοιβή και από εσένα ως ενοικιαστή, δεν είναι λιγάκι αντιφατικό με αυτό που μόλις έγραψες δλδ το ότι δεν ξέρεις ποιο είναι το σύνηθες? :)

Με τσάκωσες, πονηρέ! Πάντως ναι, αρχίζω πλέον να θεωρώ ότι αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει ακόμα το σύστημα εν γένει, πράγμα τουλάχιστον εντυπωσιακό στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Θα περίμενα να είχαν μετριάσει τις απαιτήσεις τους, αλλά προφανώς βρίσκουν και τα κάνουν.

On 02/12/2018 at 03:30, zio10 said:

Έχω προσέξει ότι διευκρίνιση έχουν οι αγγελίες στις οποίες ο ενοικιαστής δεν πληρώνει. Πχ λενε χωρίς έξοδα για τον ενοικιαστή ή κάπως έτσι.

Στις άλλες θεωρείς ότι πληρώνεις, έτσι το έχω καταλάβει εγώ τουλάχιστον.

On 02/12/2018 at 07:30, christopher0016 said:

έχεις δει τόσες πολλές αγγελίες θα έχεις καταλάβει πως λειτουργεί το σύστημα με τους μεσίτες.  αφού   δεν συμφωνείς με το να δώσεις αμοιβή κοιτά αγγελίες από ιδιώτες αυτό λέω :)

Δεν ισχύει απόλυτα αυτό. Μου έχουν τύχει και -λίγοι, μετρημένοι- μεσίτες που πληρώνονται μόνο από τον ιδιοκτήτη χωρίς να αναγράφεται κάτι τέτοιο στην αγγελία. Οπότε αναγκαστικά πρέπει να κοιτάζω και για αγγελίες μεσιτών, όταν δεν είναι ξεκάθαρο κάτι τέτοιο.

16 hours ago, kronos73 said:

2. Από την στιγμή που σου έδειξε το σπίτι έχοντας γνώση ότι είναι μεσίτης έχεις δεχθεί ότι σου παρέχει την υπηρεσία του.

Ποιά υπηρεσία μου παρέχει χωρίς να τον έχω προσλάβει;

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Malthador είπε

Με τσάκωσες, πονηρέ! Πάντως ναι, αρχίζω πλέον να θεωρώ ότι αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει ακόμα το σύστημα εν γένει, πράγμα τουλάχιστον εντυπωσιακό στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Θα περίμενα να είχαν μετριάσει τις απαιτήσεις τους, αλλά προφανώς βρίσκουν και τα κάνουν.

Ο σκοπός μου δεν ήταν να σε "τσακώσω", ήταν να σου δώσω να καταλάβεις ότι η λογική σου δεν συνάδει με την εμπειρία που περιέγραψες, και κρίνοντας από την απάντηση σου μάλλον τα κατάφερα. Πάντως αν το καλοσκεφτείς καθόλου εντυπωσιακό δεν είναι, λογικό θα το χαρακτήριζα, για τον μεσίτη είναι πιο εύκολο να απαιτήσει τη μισή αμοιβή και από τους δύο συμβαλλόμενους παρά ολόκληρη μόνο από τον έναν, ειδικά στις ενοικιάσεις. Το μόνο εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι ότι το κράτος τους επιτρέπει να δουλεύουν έτσι.

2 ώρες πριν, Malthador είπε

Δεν ισχύει απόλυτα αυτό. Μου έχουν τύχει και -λίγοι, μετρημένοι- μεσίτες που πληρώνονται μόνο από τον ιδιοκτήτη χωρίς να αναγράφεται κάτι τέτοιο στην αγγελία. Οπότε αναγκαστικά πρέπει να κοιτάζω και για αγγελίες μεσιτών, όταν δεν είναι ξεκάθαρο κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν "μεσίτες που πληρώνονται μόνο από τον ιδιοκτήτη", επειδή πολύ απλά αυτό ΔΕΝ εξαρτάται από τον μεσίτη, είναι αποκλειστικά θέμα του ιδιοκτήτη αν θα δεχτεί να πληρώσει όλη την προμήθεια μόνος του. Όλοι οι μεσίτες δουλεύουν και με αυτόν τον τρόπο, κανένας όμως δεν δουλεύει μόνο έτσι.

Επίσης το να προσφέρει μεσίτης ένα ακίνητο χωρίς μεσιτική αμοιβή δίχως να το γράφει στην αγγελία είναι πολύ απίθανο, μην πω αδύνατο. Απλά δεν γίνεται να μην γράψει στην αγγελία το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του ακινήτου.

3 ώρες πριν, Malthador είπε

Το έγραψα και παραπάνω, αν δεν τον προσλάβεις (αν δεν του υπογράψεις εντολή) δεν πρόκειται να σου παρέχει καμία υπηρεσία (υπόδειξη ευκαιρίας/μεσολάβηση για τη σύναψη σύμβασης/whatever).

ΥΓ

Αν θες να πιστολιάσεις μεσίτη μπορείς απλά να βάλεις έναν τρίτο - μη συγγενή σου - να έρθει σε επαφή με τον μεσίτη και να υπογράψει εντολή, και μετά να πιάσεις μόνος σου τον ιδιοκτήτη.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Spect~ είπε

Σχετικά με το 2 έχει συζητηθεί στο παρελθόν. Ο μεσίτης μου έδειξε ενα σπίτι επειδή εσύ τον προσέλαβες να σου νοικιάσει το σπίτι γιστι βαριέσαι/δεν θέλεις/δεν μπορείς να ασχοληθείς όχι επειδή εγώ βαριέμαι να δω σπίτια και του είπα να μου βρει κάτι άρα δεν έχω δεχθεί κάποια υπηρεσία του

Δεν είναι έτσι. Γνωρίζεις ότι είναι μεσίτης και ζητάει αμοιβή, έχεις την επιλογή να μη δεις το σπίτι όχι να το δεις μαζί του και μετά να τον παρακάμψεις.

5 ώρες πριν, Malthador είπε

Την υπηρεσία για την οποία κανονικά έχεις δεχθεί υπογράφοντας την εντολή υπόδειξης. Βέβαια αν ο μεσίτης ενεργώντας καλή τη πίστη (έως αφελώς ) δε σου ζητήσει να υπογράψεις ή ξεχαστεί τότε δεν έχεις τυπική παρά μόνο ηθική υποχρεωση. Αν δε σου ζητήσει υπογραφή υπάρχει βέβαια και μια περίπτωση να μην έχει άδεια, το λέω απλά για την κουβέντα.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Joshua21 said:

Αν θες να πιστολιάσεις μεσίτη μπορείς απλά να βάλεις έναν τρίτο - μη συγγενή σου - να έρθει σε επαφή με τον μεσίτη και να υπογράψει εντολή, και μετά να πιάσεις μόνος σου τον ιδιοκτήτη.

Ή μπορώ απλά να μην υπογράψω το χαρτί που μου δίνει. 

Edit: Μισό λεπτό, γιατί υπάρχει μια παρανόηση νομίζω από τις απαντήσεις που δίνετε: η εντολή δεν είναι απλά εντολή υπόδειξης, είναι εντολή πρώτης υπόδειξης. Δεν μπορεί να υπογράψει κάποιος εντολή πρώτης υπόδειξης αν δεν δει το σπίτι πρώτα, καθώς δεν είναι μέντιουμ για να γνωρίζει από πριν αν το έχει ξαναδεί ή όχι. 

Επομένως, η εντολή υπογράφεται αφότου σου έχει δείξει το σπίτι ο μεσίτης. 

Επεξ/σία από Malthador
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Malthador είπε

Είναι όρος του μεσίτη για να στο δείξει, στις περισσότερες φορές στο λένε στο τηλέφωνο πριν το ραντεβού. Αν έχεις αντίρρηση το λές στο τηλ και όχι μετά την υπόδειξη.

10 λεπτά πριν, Malthador είπε

η εντολή δεν είναι απλά εντολή υπόδειξης, είναι εντολή πρώτης υπόδειξης. Δεν μπορεί να υπογράψει κάποιος εντολή πρώτης υπόδειξης αν δεν δει το σπίτι πρώτα,

Σωστό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το "εντολή πρώτης υπόδειξης" μάλλον δεν έχει γίνει κατανοητό τι σημαίνει.
Σημαίνει οτι αυτός που υπογράφει δεν έχει ξαναδεί το διαμέρισμα. Αν το έχει ξαναδεί και υπογράψει δεύτερη φορά και προχωρήσει σε συμφωνία ενοικίασης/αγοράς με τον ΔΕΥΤΕΡΟ μεσίτη, τότε ο πρώτος έχει κάθε δικαίωμα να απαιτήσει και εκείνος αμοιβή.
Είναι κοινώς μια φράση που σε κάνει να δηλώσεις υπεύθυνα πως σε ενδεχόμενη απροσεξία σου θα βρεθείς εσύ σε μπελάδες με δύο μεσίτες και δεν θα κάνουν κοκορομαχία οι μεσίτες για το ποιος θα πληρωθεί τελικά.
Αν τώρα θες να παίξεις το ηλίθιο χαρτί του "δεν ξέρω πιο είναι το διαμέρισμα μέχρι να το δω απο μέσα και άρα δεν ξέρω τι υπογράφω", προσωπική μου άποψη, δεν θα ευσταθεί σε ενδεχόμενη δίκη καθότι το να δηλώσεις άγνοια του τι υπέγραψες, δεν σημαίνει κιόλας οτι απαλάσσεσαι απο την ευθύνη του τι υπέγραψες.
Αν θες να εισαι εντάξει και όχι ανήθικος, μπορείς απλά να ρωτήσεις ΠΡΙΝ δεις το διαμέρισμα "είναι το τάδε, στην τάδε οδό? γιατί αν ειναι, το έχω δει ήδη με άλλο μεσίτη" και να γλυτώσεις τον εαυτό σου απο ενδεχόμενους μπελάδες και τον μεσίτη απο την ταλαιπωρία.

Το αν θες να παρακάμψεις τον μεσίτη είναι σε οποιαδήποτε περίπτωση ανήθικο αλλά δεν θα σου πει κανένας τι να κάνεις. Ηθικό θα ήταν το "αν δεν μου αρέσει η υπηρεσία, δεν τον παίρνω καν τηλέφωνο".
Αν το ερώτημα είναι το αν εισαι εξασφαλισμένος οτι δεν θα έχεις πρόβλημα αν προσπαθήσεις να τον παρακάμψεις, η απάντηση είναι ότι ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις και εξαρτάται απο παράγοντες που δεν μπορείς πάντα να ελέγξεις.
Αν πχ ο μεσίτης έχει αποκλειστική εντολή με τον ιδιοκτήτη, δεν μπορείς να το νοικιάσεις γιατί ο ιδιοκτήτης θα έχει ποινή και το πιο πιθανό είναι να μην δεχτεί να το διακινδυνέψει για τα γαλανά σου μάτια καθότι ενοικιαστές υπάρχουν πολλοί και δεν είσαι ο μόνος.
Επίσης αν υπάρχει γενικότερη συνεργασία μεταξύ ιδιοκτήτη το πιο πιθανό είναι να ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης για την πρακτική σου και απλά το μεσιτικό θα σε αποκλείσει και απο μελλοντικές υποδείξεις. Ουκ ολίγες φορές ιδιοκτήτες με έχουν ενημερώσει για τέτοιες πρακτικές, και έχω αντιμετωπίσει και εγώ αρκετούς face to face, και μολις βγηκαν απο την πόρτα, επειδή είχα μια χαρα συνεργασία με τους ιδιοκτήτες, συμφωνήσαμε και οι δύο οτι άνθρωπος που κάνει τέτοιες λαμογιές, δεν είναι αξιόπιστος για να ξεκινήσει οικονομική συνεργασία με τον ιδιοκτήτη με ότι συνεπάγεται αυτό.
Αυτά τα δύο έχουν συμβεί αρκετές φορές στην προσωπική μου εμπειρία και πάρχουν και άλλοι τρόποι για να την πατήσεις, αλλά δεν θα επεκταθώ προς το παρόν.

Επεξ/σία από scyther666
  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
31 minutes ago, scyther666 said:

Ηθικό θα ήταν το "αν δεν μου αρέσει η υπηρεσία, δεν τον παίρνω καν τηλέφωνο".

Φίλε μου, ποιά είναι η υπηρεσία που προσφέρεις και σε ποιόν την προσφέρεις;

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Malthador είπε

Κάπου χάθηκες, αν δεν υπογράψεις το χαρτί τότε δεν θα σου δείξει κανένα ακίνητο, συνεπώς ότι και να γίνει δεν υφίσταται πιστόλιασμα.

• Moderators
Δημοσ.
25 minutes ago, Joshua21 said:

Κάπου χάθηκες, αν δεν υπογράψεις το χαρτί τότε δεν θα σου δείξει κανένα ακίνητο, συνεπώς ότι και να γίνει δεν υφίσταται πιστόλιασμα.

Σε όσα σπίτια με μεσίτες έχω δει τον τελευταίο μήνα (γύρω στα 12), πρώτα μου έδειχναν το σπίτι και μετά υπέγραφα.

Δεν γίνεται να υπογράψεις από πριν χωρίς να ξέρεις για ποιό σπίτι πρόκειται.

Σε όσα ήθελαν χρήματα από εμένα that is.

Δημοσ.

Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ μας λες ότι παρόλο που δεν σου έκανε κανένα από τα 12 σπίτια, μετά από κάθε επίδειξη δεχόσουν να πας να υπογράψεις για το τίποτα? Κάτι δεν μας λες καλά.

• Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Joshua21 said:

Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ μας λες ότι παρόλο που δεν σου έκανε κανένα από τα 12 σπίτια, μετά από κάθε επίδειξη δεχόσουν να πας να υπογράψεις για το τίποτα? Κάτι δεν μας λες καλά.

Δεν ξέρω τι point προσπαθείς να κάνεις ακριβώς, Σέρλοκ και ούτε βλέπω τη σχέση που έχει το τι κάνω εγώ προσωπικά με αυτό που συζητάμε. Αυτό που συζητάμε είναι ότι πρώτα σου δείχνουν το σπίτι και μετά υπογράφεις. Επίσης, δεν πας κάπου αλλού να υπογράψεις, εκεί υπογράφεις στο σπίτι που σου υποδεικνύουν.

Και btw, έχω δει περισσότερα σπίτια τον τελευταίο μήνα, 12 ήταν μόνο αυτά που βρήκα από μεσίτες. Τι να κάνω, έχω απαιτήσεις. :)

Δημοσ.

Από τους απατεώνες που λέτε έχει κανένας ρεβιού στο γκούγκλ; Για να πάρουμε τηλέφωνα κ να αφήσουμε και τις κατάλληλες κριτικές...

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Malthador είπε

Δεν ξέρω τι point προσπαθείς να κάνεις ακριβώς, Σέρλοκ και ούτε βλέπω τη σχέση που έχει το τι κάνω εγώ προσωπικά με αυτό που συζητάμε. Αυτό που συζητάμε είναι ότι πρώτα σου δείχνουν το σπίτι και μετά υπογράφεις. Επίσης, δεν πας κάπου αλλού να υπογράψεις, εκεί υπογράφεις στο σπίτι που σου υποδεικνύουν.

Σχετικά με τη σειρά που γίνονται τα πράγματα, δες απόσπασμα από τη σελίδα ενός τυχαίου μεσιτικού:

ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΟΥ , ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΜΕΣΙΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ή ΕΚΜΙΣΘΩΤΗ.

-- Επικοινωνείτε μαζί μας, συμπληρώνετε τα κενά πεδία και μας αποστέλνετε τις συμβάσεις

-- Σας επιστρέφουμε επίσης υπογεγραμμένα αντίγραφα ....

.... και ξεκινά η συνεργασία μας

https://realestate.jgtech.gr/index.php/text-gr

Με λίγα λόγια ΔΕΝ σου δείχνουν τίποτα αν πρώτα δεν υπογράψεις εντολή.

Τώρα αν εσύ έπεσες σε περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης ζει σε άλλη πόλη/χώρα, που για κάποιο λόγο τέλος πάντων ο μεσίτης δεν φοβάται ότι ο υποψήφιος ενοικιαστής θα τον παρακάμψει, δεν σημαίνει ότι πάντα υπογράφεις αφού δεις το σπίτι. Ο κανόνας είναι η υπογραφή της εντολής να προηγείται της επίδειξης, μόνο έτσι εξασφαλίζουν ότι θα πληρωθούν για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...