kirileman Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Μαγικό insomnia. Μέλος ζητάει ιδέες από το φόρουμ για να πιστολιάσει έναν επαγγελματία (με διάφορες αιτιολογήσεις του τύπου ότι κατά τη γνώμη του δεν δικαιούται αμοιβή) και ταυτόχρονα κατηγορεί τα υποψήφια θύματά του ως κανίβαλους, λαμόγια κλπ. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 7 minutes ago, kirileman said: Μαγικό insomnia. Μέλος ζητάει ιδέες από το φόρουμ για να πιστολιάσει έναν επαγγελματία (με διάφορες αιτιολογήσεις του τύπου ότι κατά τη γνώμη του δεν δικαιούται αμοιβή) και ταυτόχρονα κατηγορεί τα υποψήφια θύματά του ως κανίβαλους, λαμόγια κλπ. Δεν χρησιμοποίησα πουθενά τη λέξη «λαμόγια», οπότε να είσαι λίγο πιο προσεκτικός στις εκφράσεις σου. Χρησιμοποίησα τη λέξη «κανίβαλοι» σε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα μεσίτη όπου μου ζήτησε αμοιβή για να μου δείξει ένα σπίτι ακόμα κι αν δεν το κλείσω, γιατί εννοείται ότι μια τέτοια συμπεριφορά κανιβαλίζει το -ούτως ή άλλως διχασμένο- επάγγελμά σας. Εκτός κι αν εσύ έχεις κάποιο διαφορετικό λήμμα που να ταιριάζει στην περίσταση. 1 2
scyther666 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Spect~ είπε Θα σου απαντήσω για τα υπόλοιπα αργότερα αλλά για το τελευταίο ο μαγικός λόγος είναι ότι το έχει μεσίτης. Τώρα όμως η σειρά μου να σου κάνω μια ερώτηση στο στο επίπεδο της δικιάς σου γιατί δεν βρίσκω σπίτι για κάποιο μαγικό λογο. Υπάρχουν 5 κενές θέσεις για παρκάρισμα, και 5 αυτοκίνητα πριν από σένα παρκάρουν σε αυτές τις θέσεις, ποιος είναι ο μαγικός λόγος που εσύ δεν βρίσκεις να παρκάρεις "επειδη πάρκαραν άλλοι"; Μα στο δικό σου παράδειγμα οι θέσεις είναι πιασμένες.... τα διαμερίσματα όμως δεν είναι! Όπως τα βρήκα εγώ, ψάχνοντας, τα βρίσκει και οποιοσδήποτε άλλος και μάλιστα αφότου τα έχω βρει εγώ, είναι ακόμα διαθέσιμα για να βρεί οποιοσδήποτε άλλος! Περιμένω ακόμα απάντηση οπότε για το "γιατί κάποιος δεν μπορεί να βρεί διαμέρισματα όπως τα βρίσκει ο μεσίτης". Και θα σου δώσω και δυο hints! Ο ιδιοκτήτης δεν ειναι μαλάκας να προτιμήσει τον μεσίτη πάνω απο τον ελευθέρας βοσκής ενδιαφερόμενο... ξέρεις γιατί?? Γιατί αν το νοικιάσει μέσω μεσίτη θα πληρώσει! Ο ιδιοκτήτης θεωρείς οτι είναι μαλάκας για να πληρώσει και ο ενδιαφερόμενος είναι το παιδί του λαού που δεν του περισσεύουν δίφραγκα?? Αστεία πράγματα. Δεύτερο hint είναι το "δεν "μπορεί" να βρεί ο οποιοσδήποτε τα διαμερίσματα που βρίσκει ο μεσίτης γιατί είναι μια διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο και ο μεσίτης αφιερώνει την μέρα του σε αυτό καθημερινά"... δεν υπάρχει μαγεία και mambo jumbo... περιμένω όμως να μου δώσεις την δική σου εξήγηση γύρω απο το πως εγώ μπορώ καθημερινά να ανοίγω την εφημερίδα για 1 ώρα να μαρκάρω αυτά που με ενδιαφέρουν και να αφιερώσω όλη μου τη μέρα στο να παώ να τα δω.... ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ... αλλά κάποιος άλλος δεν μπορεί... Πες οτι δεν είμαι πλέον μεσίτης...πες οτι σταμάτησα να κάνω αυτή τη δουλειά... αυτόματα θεωρείς οτι θα χάσω την μαγική αυτή ικανότητα? Όχι φιλε μου... ούτε μαγγανεία ούτε ταχυδακτυλουργικά κόλπα. Την ίδια ακριβώς διαδικασία που κάνει ο μεσίτης μπορεί να την κάνει και ο οποιοσδήποτε. Ακριβώς όπως ανέφερα και στο πρωτο post στο παράδειγμα με την επιπλοποιεία. Και εσύ μπορείς να το κάνεις.. απλά παίρνει χρόνο.. ακριβώς όπως όλα τα επαγγέλματα. 2 λεπτά πριν, Malthador είπε Δεν χρησιμοποίησα πουθενά τη λέξη «λαμόγια», οπότε να είσαι λίγο πιο προσεκτικός στις εκφράσεις σου. Χρησιμοποίησα τη λέξη «κανίβαλοι» σε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα μεσίτη όπου μου ζήτησε αμοιβή για να μου δείξει ένα σπίτι ακόμα κι αν δεν το κλείσω, γιατί εννοείται ότι μια τέτοια συμπεριφορά κανιβαλίζει το -ούτως ή άλλως διχασμένο- επάγγελμά σας. Εκτός κι αν εσύ έχεις κάποιο διαφορετικό λήμμα που να ταιριάζει στην περίσταση. 17 ώρες πριν, Malthador είπε Εκτός από εμένα παρατηρεί και κανένας άλλος ότι ο τρόπος γραφής των μεσιτών είναι ο ίδιος με τον τρόπο γραφής των βήγκανς και τον τρόπο γραφής όσων είναι μέλη σε πυραμίδες; Ίδιο μοτίβο εντελώς. Εντυπωσιακό. Για εξήγησε μας εσύ που είσαι προσεκτικός στις εκφράσεις σου... ποιο είναι το χαρακτηριστικό αυτών που είναι μέλη σε πυραμίδες και βήγκανς, το οποίο προσπαθείς να προσάψεις σε εμένα προσωπικά.
Moderators Malthador Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, scyther666 said: Για εξήγησε μας εσύ που είσαι προσεκτικός στις εκφράσεις σου... ποιο είναι το χαρακτηριστικό αυτών που είναι μέλη σε πυραμίδες και βήγκανς, το οποίο προσπαθείς να προσάψεις σε εμένα προσωπικά. Στο γραπτό λόγο παρουσιάζεις μία σιγουριά ότι η θέση σου είναι η σωστή και παρόλ' αυτά χρησιμοποιείς επιχειρήματα που καταρρίπτονται με μισή αράδα λέξεις. Αυτό είναι το κοινό χαρακτηριστικό. Θες να πληρωθείς κι από τις δύο μεριές; Υπάρχει τρόπος, πάρε το ακίνητο με αποκλειστική εντολή, εκεί είναι η μαγκιά και εκεί είναι όλοι ευτυχισμένοι που θα σου τα σκάσουν, γιατί τότε θα δουλεύεις για το ακίνητο, όχι για τον ιδιοκτήτη ή τον αγοραστή. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να πληρώνεσαι από αυτούς που σε προσλαμβάνουν και αυτοί που σε προσλαμβάνουν είναι παράλογο να έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2018 από Malthador 1
denis_kos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Όλες οι υπηρεσίες που ανεφέρει ο μεσίτης οτι πρέπει να πληρωθούν ( ερευνα - αγγελίες-επίδειξη σπιτιού κτλ) είναι πληρωμένες απο τον κάτοχο του σπιτιού. Ο Χ Υ υποψήφιος ενοικιαστής που βλέπει μια αγγελία και παίρνει τηλέφωνο γιατί να πληρώσει μεσιτικά? Εφόσσον βαρίεται ο ιδιοκτήτης να ασχολείται με αγγελιες και επιδείξεις βάζει τον μεσίτη και τον πληρώνει. Ο ενοικιαστής γιατί να πληρώσει την βαρεμάρα του ιδιοκτήτη? Η μόνη περίπτωση να πληρώσει το μεσίτη είναι να μπεί στο γραφείο του και να του ζητήσει να του βρεί σπίτι. Απλά πράγματα. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2018 από denis_kos 4
vagos789 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Στις 30/11/2018 στις 8:17 ΜΜ, christopher0016 είπε όταν αναλαμβάνει ο μεσίτης ένα σπίτι βάζει τον ιδιοκτήτη να υπογράψει χαρτί που λέει ότι θα πάρει και από τον ίδιο αμοιβή άλλα και από τον αγοραστή Ελεος λιγο 1
apostolispd Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 48 λεπτά πριν, scyther666 είπε περιμένω όμως να μου δώσεις την δική σου εξήγηση γύρω απο το πως εγώ μπορώ καθημερινά να ανοίγω την εφημερίδα για 1 ώρα να μαρκάρω αυτά που με ενδιαφέρουν και να αφιερώσω όλη μου τη μέρα στο να παώ να τα δω.... ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ... αλλά κάποιος άλλος δεν μπορεί... Νομίζω ότι όλοι συμφωνούν σε αυτό, ότι αν δεν έχει ο ενοικιαστής το χρόνο/διάθεση κλπ να ψάχνει για εβδομάδες κι έρθει σε σένα να του δείξεις σε μια μέρα 5 σπίτια όπως τα θέλει (που εσύ τα βρήκες σε ένα μήνα), μετά πρέπει να σε πληρώσει. Όντως είναι ταλαιπωρία το ρημάδι το ψάξιμο. Όταν όμως ο ενοικιαστής κάνει μόνος του το ψάξιμο και βλέπει κάπου μια αγγελία, τι διαφορά έχει γι' αυτόν αν την έβαλες εσύ ή ο ιδιοκτήτης; Την υπηρεσία σου την έχεις προσφέρει στον ιδιοκτήτη και μόνο, για λόγους που αφορούν αυτόν και μόνο, και με αυτόν και μόνο έχεις κάνει συμφωνία. Άρα ο ιδιοκτήτης και μόνο δεν πρέπει να καταβάλει την αμοιβή σου; Υποψιάζομαι ότι ο λόγος να μη συμφωνήσεις είναι ότι αν τα ζητήσεις εξ ολοκλήρου από τον ιδιοκτήτη θα σου ρίξει άκυρο και θα πάει παρακάτω σε άλλο μεσιτικό. Επίσης, τον υποψήφιο ενοικιαστή δεν τον ενδιαφέρει αν ο ιδιοκτήτης ήρθε σε σένα ή πήγες εσύ σε αυτόν. 7
Moderators Spect~ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, scyther666 είπε Θεωρώ οτι το έγραψα όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται στα δυο προηγούμενα post. Το σενάριο που αναφέρεις με τον μεσίτη που κάθεται στο γραφείο και ερχεται ο ιδιοκτήτης, δεν μου έχει συμβεί ούτε μια φορά μέσα σε 5 χρόνια οπότε καλό θα ήταν να μην θεωρείτε οτι συμβαίνει (κάτι μου λέει όμως οτι θα το ξαναακούσω). Ο malthador και ο κάθε malthador έχει κάθε δικαίωμα να μην χρησιμοποιήσει καμία υπηρεσία του μεσίτη απλά με το να μην τον πάρει τηλέφωνο. Αλήθεια όλοι εσείς που γράφετε εδώ μέσα, δεν έχετε κανένα ακίνητο? και δεν έχετε και κανέναν γνωστό που να πούλαγε/νοίκιαζε ποτέ ακίνητο? Έχει κανένας σας κάποια ιστορία γνωστού σας που είπε "βαριόμουν οπότε πήγα στο γραφείο ενός μεσίτη και του είπα βρες μου ενοικιαστή, του άφησα τα κλειδιά και έφυγα"? Πάω στοίχημα κανένας εδω μέσα δεν έχει κάποια τέτοια ιστορία, αλλά συνεχίζετε να μιλάτε για τον bigfoot και το yeti, και μετά μου θέλει ο malthador να κανει εμένα να φανώ σαν παράξενος. Απλά αστείος... Σε δικό μας σπίτι οταν θέλαμε να πουλήσουμε πήγαμε και είπαμε σε μεσίτη οτι θέλουμε να το πουλήσουμε και να βρει αγοραστή γιατι δεν είχαμε την όρεξη και τις άκρες να βρούμε αγοραστή. 3 ώρες πριν, scyther666 είπε Να σε ρωτήσω κάτι και εγώ spect? Ο καφές πόσο κοστίζει φίλε μου σαν προιόν? 10 λεπτά η κουταλίτσα? Εξήγησε μου πως θα πας σε μια καφετέρια και θα σου ζητήσει 3.5ε στις μέρες μας. Κλεψιά φαντάζομαι και αυτό ε? και οχι απλά κλεψιά... σε ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ κιόλας γιατί είναι όλες οι καφετέριες συνεννοημένες και αν εσύ θες να πιείς ένα καφεδάκι πρέπει να το πληρώσεις χοντρά. Σωστά? και αν σου πει κάποιος πήγαινε και πάρτο απο everest που κοστίζει 1.7ε (το αντίστοιχο του να τρεξεις μονος σου να δεις απο κοντα 30 ακίνητα) θα πεις "ε οχι εγώ θελω και ενα ποτηράκι νερό και μια καρέκλα να αράξω λίγο" (το αντίστοιχο του να έχει κάνει την δουλειά απο πριν για εσένα ο μεσίτης). Αν είχες όμως κολλητό, ιδιοκτήτη καφετέριας και σου έλεγε τι πληρώνει για να έχει τις καρεκλίτσες και το προσωπικό για να σου γεμίζει το νεράκι φαντάζομαι στην συζήτηση εκείνη θα του έλεγες "ε ναι τώρα που το εξηγείς σε καταλαβαίνω". Κλέφτης όμως ο ιδιοκτήτης καφετέριας... Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας θα ήταν κλέφτης αν ήθελε να του πληρώσω τον καφέ μια φορα σε αυτόν και μια στη σερβιτόρα που μου τον έφερε κατα τα αλλα άκυρο και ατυχες το παραδειγμα σου. Θα ταίριαζε αν μιλούσαμε για υπερκοστολογημένο προιον που εκει δεν θα διαφωνούσα. 1 ώρα πριν, scyther666 είπε Περιμένω ακόμα απάντηση οπότε για το "γιατί κάποιος δεν μπορεί να βρεί διαμέρισματα όπως τα βρίσκει ο μεσίτης". Και θα σου δώσω και δυο hints! Ο ιδιοκτήτης δεν ειναι μαλάκας να προτιμήσει τον μεσίτη πάνω απο τον ελευθέρας βοσκής ενδιαφερόμενο... ξέρεις γιατί?? Γιατί αν το νοικιάσει μέσω μεσίτη θα πληρώσει! Ο ιδιοκτήτης θεωρείς οτι είναι μαλάκας για να πληρώσει και ο ενδιαφερόμενος είναι το παιδί του λαού που δεν του περισσεύουν δίφραγκα?? Αστεία πράγματα. Δεύτερο hint είναι το "δεν "μπορεί" να βρεί ο οποιοσδήποτε τα διαμερίσματα που βρίσκει ο μεσίτης γιατί είναι μια διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο και ο μεσίτης αφιερώνει την μέρα του σε αυτό καθημερινά"... δεν υπάρχει μαγεία και mambo jumbo... περιμένω όμως να μου δώσεις την δική σου εξήγηση γύρω απο το πως εγώ μπορώ καθημερινά να ανοίγω την εφημερίδα για 1 ώρα να μαρκάρω αυτά που με ενδιαφέρουν και να αφιερώσω όλη μου τη μέρα στο να παώ να τα δω.... ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ... αλλά κάποιος άλλος δεν μπορεί... Πας εσυ σήμερα 6 Δεκεμβρίου και αγοράζεις την εφημερίδα, σταμπάρεις 5 σπίτια των οποιων οι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ειχαν βάλει αγγελία για ενοικίαση και κανεις το ψαξιμο σου κλπ, βρίσκεις τους ιδιοκτητες και κανεις συμφωνία μαζι ΤΟΥΣ να τους βρεις εσυ ενοικιαστή. Έρχομαι εγω 1 μήνα μετα αγοράζω την ιδια εφημερίδα και αντι για την αγγελια του ιδιοκτητη βρίσκω την ίδια αλλα με το τηλέφωνο σου. Να γιατι δεν μπορω να βρω το σπιτι οπως εσυ Ξαναλεω εγω οπως και ολοι οι αλλοι, εκτος μεσιτών, οποιος βαριέται να βρει ενοικιαστή ή να βρει σπίτι και μπαίνει στο γραφείο σου να σου ζητήσει την υπηρεσία σου καλος να την πληρώσει οποιος πέσει πάνω σου απο δικό του ψαξιμο τοτε δεν εχεις κανενα δικαίωμα να του λες να σε πληρώσει. 5 1
mastoras007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, tsioulak είπε Αυτο 99% δεν ειναι μ@λ@κια των μεσιτων αλλα (υποθετω οτι) ακολουθουν τις οδηγιες του ιδιοκτητη, με τοσους αφερεγγυους που υπαρχουν πλεον εχει αρχισει να γινεται συνηθεια να ζητειται Ε1 καθως και βεβαιωση εργοδοτη (και εννοειται οτι οι δημοσιοι υπαλληλοι προτιμουνται). Μαλλον εχουν μπερδέψει της χώρες... Σημερα με πήρανε πάλι απο αυτο το μεσιτικό γιατι λέει ο μεσίτης οσους ειδε τους απέρριψε ολους λόγο εκαθαριστικού.. κατσε ρε φιλε νοικιάζεις ενα σπιτι 200 ευρο σε μια περιοχη που ειναι σχετικα ακριβή εισαι το φτινοτερο σπιτι σε μια ακτινα 1 χιλιόμετρου ενα σπιτάκι μια σταλιά και περιμένεις να ερθει να στο νοικιάσει ο Ονασης?? Του απάντησα οτι τετοιο σποιτονοικοκύρη δεν τον θέλω εγώ.. Οταν πάω να νοικιάσω κανενα σπίτι με 600-700 ενοικιο οκ λογικό να ξέρει ο άλλος τι βγάζω αλλά οχι και εδω..
apostolispd Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Τώρα που το σκέφτομαι, με αυτή τη λογική, αν ο ιδιοκτήτης βάλει μόνος του μια αγγελία, ο ενοικιαστής πρέπει να του δώσει και μεσιτική αμοιβή για τον κόπο του; Νομίζω ότι είμαι επικίνδυνα κοντά στην κόκκινη γραμμή του τρολαρίσματος. Δεν ήταν πρόθεσή μου...
scyther666 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Spect~ είπε Σε δικό μας σπίτι οταν θέλαμε να πουλήσουμε πήγαμε και είπαμε σε μεσίτη οτι θέλουμε να το πουλήσουμε και να βρει αγοραστή γιατι δεν είχαμε την όρεξη και τις άκρες να βρούμε αγοραστή. Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας θα ήταν κλέφτης αν ήθελε να του πληρώσω τον καφέ μια φορα σε αυτόν και μια στη σερβιτόρα που μου τον έφερε κατα τα αλλα άκυρο και ατυχες το παραδειγμα σου. Θα ταίριαζε αν μιλούσαμε για υπερκοστολογημένο προιον που εκει δεν θα διαφωνούσα. Πας εσυ σήμερα 6 Δεκεμβρίου και αγοράζεις την εφημερίδα, σταμπάρεις 5 σπίτια των οποιων οι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ειχαν βάλει αγγελία για ενοικίαση και κανεις το ψαξιμο σου κλπ, βρίσκεις τους ιδιοκτητες και κανεις συμφωνία μαζι ΤΟΥΣ να τους βρεις εσυ ενοικιαστή. Έρχομαι εγω 1 μήνα μετα αγοράζω την ιδια εφημερίδα και αντι για την αγγελια του ιδιοκτητη βρίσκω την ίδια αλλα με το τηλέφωνο σου. Να γιατι δεν μπορω να βρω το σπιτι οπως εσυ Ξαναλεω εγω οπως και ολοι οι αλλοι, εκτος μεσιτών, οποιος βαριέται να βρει ενοικιαστή ή να βρει σπίτι και μπαίνει στο γραφείο σου να σου ζητήσει την υπηρεσία σου καλος να την πληρώσει οποιος πέσει πάνω σου απο δικό του ψαξιμο τοτε δεν εχεις κανενα δικαίωμα να του λες να σε πληρώσει. 1)Πάσο, θα είσαι απο αυτούς που δεν θεωρούν τον καφέ στα 3.5ε υπερκοστολογημένο... έπεσα άτυχος αλλά ξέρω πως οι περισσότεροι εδω μέσα δεν μοιράζονται την άποψη σου. Κρίμα που δεν απαντούν αυτοί. 2)Την σερβιτόρα την πληρώνεις ξεκάθαρα, αλλά δεν το βλέπεις στην απόδειξη. Σκέψου το λίγο. Εκτός αν πιστεύεις οτι ο κόκκος καφέ της καφετέριας έχει μέσα χρυσό και του everest έχει σκόνη απο το απέναντι οικόπεδο. Γιαυτό όπως ανέφερα το everest χρεώνει 1.7 και οι καφετέρια 3.5. Στα λόγια μου έρχεσαι αλλά δεν το βλέπεις γιατί εισαι προκατειλημμένος. 3)Αν εσύ πάρεις την εφημερίδα 1 μήνα μετά και δεν βρείς το ίδιο διαμέρισμα δεν σου φταίει ο μεσίτης. Παντελώς άκυρο παράδειγμα. Βάζεις στον ένα handicap, βγάζεις άνισο αποτέλεσμα και σου φαίνεται παράξενο? Πάρτην την εφημερίδα την ίδια μέρα όπως την αγοράζει και ο μεσίτης. Θα έχεις ίσες ευκαιρίες και δεν σε σταματάει κανένας μεσίτης ακόμα όπως είπα και να δεις το διαμέρισμα ΜΕΤΑ την επίσκεψη του μεσίτη γιατί ο ιδιοκτήτης (όπως έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω, αλλά το προσπερνάτε με ελαφρά) δεν ειναι μαλάκας να πληρώσει τον μεσίτη αν εσύ μπεις μετά απο την πόρτα και του πεις "ωραία το θέλω". Λογικά πράγματα (για μερικούς απο εμάς). Όποιος θα πάρει τηλέφωνο τον μεσίτη θα το κάνει γιατί η εναλλακτική είναι να πάρει σβάρνα τους δρόμους και να κοιτάει χαρτάκια, και αγγελίες που έχουν λείξει, και σαπίδια που δεν έχει την παραμικρή ιδέα τη θα πάει να δει όταν πάει να το δει και θα καταλήξει να έχει φάει 10 ώρες παντελώς άδικα. Την διευκόλυνση του να μην πέσει σε όλα αυτά, την παρέχει ο μεσίτης. Στα 5 χρόνια που έκανα αυτή τη δουλειά συνεργάστηκα με ανθρώπους που κατάλαβαν την λογική και την αξιοποίησαν. Είδαν την αγγελία μου, με πλήρη στοιχεία του ακινήτου, με λεπτομερής φωτογραφίες, με τα πάντα. Κοίταξαν, διάλεξαν, και ήρθαν να δουν απο κοντά αυτό που τους φίλτραρα με τον παραπάνω τρόπο και με ευχαρίστησαν που τους υπέδειξα και ότι άλλο θεωρούσα οτι θα τους άρεσε εξίσου, επίσης επειδή το είχα φιλτράρει, και αγόρασαν/νοίκιασαν ευχαριστημένοι. Αυτοί οι άνθρωποι προτίμησαν αυτόν τον τρόπο. Τον τρόπο του να έχει φιλτράρει κάποιος άλλος για αυτούς, γιατί ξέρουν οτι δεν έχουν τον χρόνο να το κάνουν οι ίδιοι και να τρέχουν σε βροχές και κρύα να βλέπουν 15 σαπίδια και 1 καλό και εκτιμούν οτι κάποιος άλλος το έκανε για αυτούς και τους παρουσίασε το 1 καλό και δεν τους ταλαιπώρησε με τα 15 σαπίδια. Για αυτούς είναι ο μεσίτης. Για τους άλλους υπάρχουν οι κολώνες της δεή, υπάρχουν οι εφημερίδες, το insomnia, και ο μπάρμπας της γειτονιάς που ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ στη μάνα του πως το διαμερισματάκι του είναι φυσέκι ...αλλά δεν είναι. Με την ίδια ακριβώς λογική υπάρχει και το εξουσιοδοτημένο συνεργείο έναντι του γενικού συνεργείου της γειτονιάς, υπάρχει το everest για καφέ έναντι της καφετέριας, κλπκλπ... όλα έτσι είναι, δεν ανακαλύψατε τίποτα καινούριο. Εξακολουθούν τα αυτονόητα να είναι εξαιρετικά δύσκολα κυρίως γιατί κάποιοι αρέσκεστε περισσότερο στο να το παίζεται τιμωροί του κακού παρά να σκέφτεστε λογικά. Καλύτερα να πάτε να ξορκίσετε με το σκουπόξυλο αλλού το κακό γιατί με τις απόψεις που ακούω εδώ έχω αρχίσει να μην λυπάμαι καθόλου αυτούς που ουσιαστικά εξαφάνισαν τα διαμερίσματα απο την αγορά και γεύονται την κονόμα του airbnb... καθήστε εσείς να κυνηγάτε τους μεσίτες γιατι δεν βρίσκετε διαμερίσματα και απο πίσω σας οι άλλοι γελάνε με 4-5 διαμερίσματα ο κάθε ένας φουλ χρήση στο airbnb.... αντε εσύ να πάρεις σβάρνα τα διαμερισματάκια για να βρεις ένα που να σου κάνει, και ο κακός μεσίτης θα σου κόψει την φόρα... βέβαια σε όλες τις διπλανές πόρτες του ορόφου θα έχεις τα τουριστάκια να μπαινοβγαίνουν και τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων αυτών να αράζουν κάπου μακρυά. Για γελοιογραφία είναι οι αντιλήψεις ορισμένων σας.
Moderators Spect~ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Θα απαντήσω παλι αργότερα γιστι δεν μπορώ τώρα και είναι μεγάλη η απάντηση σου, αλλά από το πρώτο κομμάτι που λες ότι δεν θεωρώ τον καφέ υπερκοστολογημενο δείχνει ότι δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις και γράφεις αυτά που θες να πεις. Και για την εφημερίδα αναφέρθηκα στο να βρω το ίδιο σπίτι ου βρήκες εσύ αλλα από τη δική σου αγγελία και όχι του ιδιοκτήτη, αλλά όπως είπα δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.
apostolispd Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 @scyther666 1) Όντως, ο καφές δεν κάνει €3,5 από μόνος του. Με αυτά τα χρήματα πληρώνεις τον άνθρωπο που τον φτιάχνει, τον άνθρωπο που τον φέρνει, τη διακόσμηση στο μαγαζί κι ένα σωρό άλλα. Όλα αυτά είναι υπηρεσίες που σου προσφέρονται. Το ίδιο κι ο μεσίτης που θα πάω μια ωραία μέρα και θα του ζητήσω ένα σπίτι έτσι κι έτσι. Θα το πληρώσω όσο συμφωνήσουμε, ακόμα κι αν κλείσω το 1ο σπίτι που μου δείξεις και αμειφθείς με €300-400 για μισή ώρα (στην πραγματικότητα περισσότερο, γιατί υπάρχει κι ο χρόνος που έχεις αφιερώσει εκ των προτέρων). Κι ο @Spect~ τα ίδια σου λέει. 2) Όταν κάνω εγώ το ψάξιμο και μετά από 10-20 σπίτια έρχομαι να δω ένα που έχεις αναλάβει εσύ, σε μένα ποια υπηρεσία πρόσφερες; Το ανέβασμα της αγγελίας; Το ότι η αγγελία ήταν πιο καλοφτιαγμένη από το μέσο όρο; Το ότι με πήγες να το δω; Αυτά είναι υπηρεσίες στον ιδιοκτήτη. Το ότι κυνήγησες τον ιδιοκτήτη να στο αναθέσει; Αυτό είναι δικό σου θέμα και του ανταγωνισμού που έχεις από τους συναδέλφους σου. 3) Αν επιμένεις ότι δεν ισχύει το 2, μια απάντηση σε αυτό; 1 ώρα πριν, apostolispd είπε αν ο ιδιοκτήτης βάλει μόνος του μια αγγελία, ο ενοικιαστής πρέπει να του δώσει και μεσιτική αμοιβή για τον κόπο του; 1
dtzgr Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, scyther666 είπε Το σενάριο που αναφέρεις με τον μεσίτη που κάθεται στο γραφείο και ερχεται ο ιδιοκτήτης, δεν μου έχει συμβεί ούτε μια φορά μέσα σε 5 χρόνια οπότε καλό θα ήταν να μην θεωρείτε οτι συμβαίνει (κάτι μου λέει όμως οτι θα το ξαναακούσω). Αυτό δείχνει ότι οι μεσίτες, όπως λειτουργούν, δεν προσφέρουν απολύτως καμία χρήσιμη υπηρεσία. Αντί, λοιπόν, να αλλάξουν επάγγελμα ή να δουλέψουν για να επανασχεδιάσουν το προϊόν τους ώστε να προσφέρουν κάτι χρήσιμο που να θέλει ο άλλος οικειοθελώς να αγοράσει (όπως όλες οι άλλες κανονικές υπηρεσίες που βάζουν προστιθέμενη αξία), γίνονται... παρασίτες. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2018 από dtzgr
jakegate7 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 πάντως ολλανδία μια από τα ίδια κάνουν και οι μεσίτες. ζητάνε και από τον ενοικιαστή ένα ενοίκιο (χωρίς προφανώς να τους έχει προσλάβει ποτέ) αλλά τουλάχιστον το κράτος εδώ έβγαλε απόφαση οτι αυτό απαγορεύεται και δεν μπορείς να εκπροσωπείς δυο πλευρές. Επίσης, μπορείς πλέον να ζητήσεις τα λεφτά που έδωσες σε μεσίτη εως 5 χρόνια πριν. my two cents. 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις