Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Spect~ είπε

Απολαμβάνωντας την θέα απο την 3όροφη ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ μου  χωρις ΝΟΙΚΙ, ΤΟΥΡΙΣΤΑΚΙΑ και πάνω απο ολα ΚΑΚΟΥΣ ΜΕΣΙΤΕΣ να μου κόβουν την φορα :)

Πες μου ότι είναι από Αττική αυτή η φωτό...

• Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άρα καταλήγουμε, οτι αυτό που σε μερικές χώρες ήδη θεωρείται παράνομο, να προσπαθούμε να το αιτιολογούμε ανευ λόγου και αιτίας.

Ο μεσίτης, με οποιαδήποτε έννοια, δεν θα έπρεπε να λαμβάνει χρήματα παρά μόνο από την πλευρά (ακίνητο-εταιρεία-εμπορική εταιρεία-διαφημιστική) που εκροσωπεί αυτούς ή το προιόν τους.

Εγώ θέλω από τον φίλο μας που έχει διατελέσει μεσίτης, μία ξεκάθαρη απάντηση που τεχνιέντως αποφεύγει να δώσει, στην εξής ερώτηση :

Γιατί ο ενοικιαστής να δώσει χρήματα στον μεσίτη? Θα ήθελα να μου εξηγήσει σε εμένα που είμαι άσχετος, ποια υπηρεσία λαμβάνει ο ενοικιαστής από τον μεσίτη

Επεξ/σία από UncleKim
  • Moderators
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Πες μου ότι είναι από Αττική αυτή η φωτό...

Έχει η Αττική θάλασσα; 😜 Κέρκυρα είναι 

1 λεπτό πριν, UncleKim είπε

Άρα καταλήγουμε, οτι αυτό που σε μερικές χώρες ήδη θεωρείται παράνομο, να προσπαθούμε να το αιτιολογούμε ανευ λόγου και αιτίας.

Ο μεσίτης, με οποιαδήποτε έννοια, δεν θα έπρεπε να λαμβάνει χρήματα παρά μόνο από την πλευρά (ακίνητο-εταιρεία-εμπορική εταιρεία-διαφημιστική) που εκροσωπεί αυτούς ή το προιόν τους.

Εγώ θέλω από τον φίλο μας που έχει διατελέσει μεσίτης, μία ξεκάθαρη απάντηση που τεχνιέντως αποφεύγει να δώσει, στην εξής ερώτηση :

Γιατί ο ενοικιαστής να δώσει χρήματα στον μεσίτη? Θα ήθελα να μου εξηγήσει σε εμένα που είμαι άσχετος, ποια υπηρεσία λαμβάνει ο ενοικιαστής από τον μεσίτη

Το έχει πει πολλές φορές. Τον παίρνει τηλέφωνο όποτε πρεπει να πληρωθεί 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Έχει η Αττική θάλασσα; 😜 Κέρκυρα είναι 

4 λεπτά πριν, UncleKim είπε

:P

Ε, κάτι έχουμε και εμείς 

2_yUF3Lr5Ljm-tPpiyhsVgZYiz4Kjv6cg6MGA84UVGMIFW0JSwf6oOK6el1xUi3fNOjfJtYoOptCucft7KZDQuGJK9DX_qsWRkY0Rh4g_nrFkdXwufLqfEeqRlragLTKg_D9ORqxSm68lR5OLRX3gk8Re6A=s0-d

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, UncleKim είπε

Εδώ και σε πολλές άλλες χώρες είναι, όμως, νόμιμο. Δεν είσαι υποχρεωμένος να υπογράψεις την εντολή υπόδειξης που προβλέπει καταβολή μεσιτικής αμοιβής, μπορείς να ψάξεις να βρεις διαμέρισμα από ιδιοκτήτη (good luck).

*Να σημειώσω (ξανά) ότι και εγώ είμαι υπέρ της απαλλαγής καταβολής μεσιτικής αμοιβής από τους αγοραστές/μισθωτές και όπου μπορώ να το περάσω, το κάνω, με βοηθάει να πουλήσω ευκολότερα και μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να με παρακάμψει ένας μ@λάκας, ηθικολόγος και υποκριτής αγοραστής.

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, kirileman είπε

*Να σημειώσω (ξανά) ότι και εγώ είμαι υπέρ της απαλλαγής καταβολής μεσιτικής αμοιβής από τους αγοραστές/μισθωτές και όπου μπορώ να το περάσω, το κάνω, με βοηθάει να πουλήσω ευκολότερα και μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να με παρακάμψει ένας μ@λάκας, ηθικολόγος και υποκριτής αγοραστής.

Τι είναι αυτό που σε εμποδίζει;

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Τι είναι αυτό που σε εμποδίζει;

Πρέπει να συμφωνήσει και ο ιδιοκτήτης να πληρώσει διπλά μεσιτικά (όπως γίνεται και σε άλλες χώρες, για εσάς που συνεχώς τις αναφέρετε ως παράδειγμα).

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, kirileman είπε

Εδώ και σε πολλές άλλες χώρες είναι, όμως, νόμιμο. Δεν είσαι υποχρεωμένος να υπογράψεις την εντολή υπόδειξης που προβλέπει καταβολή μεσιτικής αμοιβής, μπορείς να ψάξεις να βρεις διαμέρισμα από ιδιοκτήτη (good luck).

Την απάντηση σου στην ερώτηση μου, την εκλαμβάνω "Γιατί έτσι..."! Άρα με συγχωρείς, αλλά αυτό είναι που προσδιορίζει την εν λόγω κίνηση σαν "νταβατζιλίκι". 

Εσύ λοιπόν, που έτρεξες ίδρωσες και με έψησες εμένα ως ιδιοκτήτη να μου "προωθείς" το ακίνητο , και αναφέρομαι πάντα στην περίπτωση ενοικίασης, ποια είναι η απαίτηση σου και ως τι την ζητάς από τον ενδεχόμενο ενοικιαστή? Αν σε παρακάμψω, είμαι λαμόγιο ή μάγκας που θα καταφέρω να σε παρακάμψω, όπως μάγκας είσαι και εσύ που καταφέρεις να μπαίνεις στην μέση της δοσοληψίας?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dtzgr είπε

Γιατί πρέπει σώνει και καλά η μεσιτική αμοιβή να είναι διπλή;

Δεν υπάρχει πρέπει, ούτε υπάρχει κάποιο νόμιμο ποσοστό. Οι αμοιβές είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμες. Συνηθίζεται να είναι 2% + 2%, 2 από τον πωλητή και 2 από τον αγοραστή. Θα πρέπει, λοιπόν, να συμφωνήσω με τον ιδιοκτήτη να με πληρώσει εκείνος 4%, με υποχρέωση δική μου να απαλλάξω τους αγοραστές. Διαφορετικά, δεν με συμφέρει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, UncleKim είπε

Την απάντηση σου στην ερώτηση μου, την εκλαμβάνω "Γιατί έτσι..."! Άρα με συγχωρείς, αλλά αυτό είναι που προσδιορίζει την εν λόγω κίνηση σαν "νταβατζιλίκι". 

Εσύ λοιπόν, που έτρεξες ίδρωσες και με έψησες εμένα ως ιδιοκτήτη να μου "προωθείς" το ακίνητο , και αναφέρομαι πάντα στην περίπτωση ενοικίασης, ποια είναι η απαίτηση σου και ως τι την ζητάς από τον ενδεχόμενο ενοικιαστή? Αν σε παρακάμψω, είμαι λαμόγιο ή μάγκας που θα καταφέρω να σε παρακάμψω, όπως μάγκας είσαι και εσύ που καταφέρεις να μπαίνεις στην μέση της δοσοληψίας?

Μπορείς να την εκλάβεις όπως θέλεις.

3 λεπτά πριν, Ablaoublas_542 είπε

Το κατασταλαγμα 8 σελιδων, τζαμπα μιλαμε απο κει και περα

Όχι, συνεχίστε, μερικοί προσφέρετε άφθονο γέλιο.

Άρθρο 200 - Νόμος 4072/2012

β) Να καθορίζει την ταυτότητα του αντικειμένου της μεσολάβησης ή υπόδειξης ευκαιρίας, το είδος της κύριας σύμβασης που πρόκειται να συναφθεί, καθώς και το ποσό ή ποσοστό της μεσιτικής αμοιβής, η οποία είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμη και δεν υπόκειται σε κατώτατα νόμιμα όρια.

Την επόμενη φορά, θα ρωτήσω το Insomnia τι αμοιβές θα παίρνω.

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ.
Μόλις τώρα, kirileman είπε

Χαίρομαι που συμφωνούμε. Τουλάχιστον δεν πουλάς φούμαρα. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kirileman είπε

Δεν υπάρχει πρέπει, ούτε υπάρχει κάποιο νόμιμο ποσοστό. Οι αμοιβές είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμες. Συνηθίζεται να είναι 2% + 2%, 2 από τον πωλητή και 2 από τον αγοραστή. Θα πρέπει, λοιπόν, να συμφωνήσω με τον ιδιοκτήτη να με πληρώσει εκείνος 4%, με υποχρέωση δική μου να απαλλάξω τους αγοραστές. Διαφορετικά, δεν με συμφέρει.

Άρα δεν σε εμποδίζει τίποτα. Απλά δεν θέλεις και απλά βρίσκεις κορόιδα που το πληρώνουν.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kirileman είπε

Όχι, συνεχίστε, μερικοί προσφέρετε άφθονο γέλιο.

Εσείς να δείτε...

Και δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά, αναφέρομαι σε μεσίτες που έχω γνωρίσει κατά διαστήματα...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...