fotodv7 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Επισκέφτηκα σήμερα ορθοδοντικό προκειμένου να λύσω κάποιες απορίες σχετικές με το πρόβλημα μου. Είμαι 24 χρονών κι έχω κάποια -όχι τόσο σοβαρά- θέματα με τα δόντια μου. Αυτό που μου πρότεινε ο γιατρός ήταν εξαγωγή 2 δοντιών (τα αμέσως επόμενα από τους κυνόδοντες) και σιδεράκια για 1,5 με 2 χρόνια, ανάλογα την πορεία της θεραπείας. Για να πω την αλήθεια, με προβλημάτισε η εξαγωγή των δοντιών αλλιώς θα του έλεγα να ξεκινήσουμε αμέσως. Μου εξήγησε ότι εάν δεν γίνει η εξαγωγή τα δόντια θα γίνουν ακόμα χειρότερα με τα σιδεράκια. Σχετικά με το κόστος μου ανέφερε ότι θα είναι λίγο κάτω από τα 2.000€. Υπάρχει κάποιος που ακολούθησε παρόμοια θεραπεία να μου πει κάτι που παρέλειψε (σκόπιμα ή όχι) ο γιατρός;
Comic maniak Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δεν ξερω απο αυτα αλλα θα σου προτεινα να ρωτησεις εναν δυο γιατρους ακομα για να εισαι σιγουρος.
zourman1981 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 δεν μας ανεβαζεις και την πανοραμικη σου ωστε να εχουμε πιο σωστη αποψη ? 1
fotodv7 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, zourman1981 είπε δεν μας ανεβαζεις και την πανοραμικη σου ωστε να εχουμε πιο σωστη αποψη ? Σου στέλνω με pm. Pdf σε βολεύει;
MegalosVeziris Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Κι εγώ και ένας φίλος που έβαλε σιδεράκια βγάλαμε δόντια. Είναι ανασκαστικο να βγουν για να βρεθεί χώρος στο στόμα για τις αλλαγές που θα έρθουν. 1 1
MegalosVeziris Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, fotodv7 είπε Από πόνο πως πήγαμε στις εξαγωγές; Όλα καλά κανένα πρόβλημα . Ξέρω ότι ακούγεται περίεργο να βγάζεις ένα δόντι που δε θα ξαναβγεί ποτέ αλλά έτσι είναι αν θέλεις ίσια δόντια. 1 1
Thulogur Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Κοιτα, αν τα δόντια σου ειναι πολυ μεγάλα για τη γνάθο σου, θα πρέπει να το κάνεις για να μη ζοριστείς με την αλλη μέθοδο. Αν παρ'ολ'αυτα εχεις θέμα, μπορείς να πας σε 2-3 ακομα ορθοδοντικούς να ακούσεις γνώμες. Καλή τύχη Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2018 από Thulogur 1
SB_1957 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δυστυχώς πολλοί γιατροί και όχι ειδικά οι οδοντίατροι προτείνουν πολύ εύκολα επεμβάσεις, για "ευνόητους" λόγους! Και δεν διστάζουν ούτε όταν πρόκειται για μικρά παιδιά, πόσο μάλλον για ενήλικες. Γνώμη μου να απευθυνθείς και σε άλλους ορθοδοντικούς, αλλά μην αναφέρεις ότι σου έχει ήδη προταθεί να κάνεις εξαγωγή δοντιών. Υποτίθεται ότι πας για πρώτη φορά στον καθένα! Σε μας είχε "τύχει" παιδοορθοδοντικός που επέμενε να κάνουμε επέμβαση γνάθου στην κόρη μου (12 χρονών), όχι απλά εξαγωγή και σιδεράκια, γιατί υποτίθεται ότι θα ξυπνούσε μια μέρα και θα είχε πεταχτεί το σαγόνι της προς τα μπροστά. Αλλά όταν πήγαμε σε άλλους ορθοδοντικούς μας είπαν ότι το πρόβλημα ήταν τόσο μικρό που δεν χρειαζόταν να κάνει τίποτε! Και όντως είναι 28 χρονών και ούτε σαγόνι πεταγμένο έχει και ένα πρόβλημα προφοράς με το σίγμα που είχε λύθηκε με ασκήσεις λογοθεραπείας μέσα σε λίγους μήνες! 2
Mikeasdf Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Φιλε μου κ γω ειμαι στην ιδια περιπτωση με σενα, θα βαλω σιδερακια σε 1-2 μηνες και χρειαζεται να κανω 4 εξαγωγες για να ανοιξει χωρος γιατι ο ορθοδοντικος με ειπε πως εχω συνωστισμο. (Μικρο στομα μεγαλα δοντια). Η διαδικασια θα κρατησει κανα 2 χρονια. Ωστοσο ειχα παει και σε εναν ακομα ορθοδοντικο ο οποιος μου προτεινε να μην κανω εξαγωγες και να βαλω σιδερακια για 5-6 χρονια 😄
BritGreek Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, αλλά τα δόντια βγαίνουν ως τελευταία λύση, απ' ότι έμαθα και ευτυχώς δηλαδή, γιατί θα ήταν επιπλέον κόστος και ταλαιπωρία. Ούτε διπλασιάζεται ο χρόνος που έχεις τα σιδεράκια αν δεν βγάλεις δόντια. Ψαχτείτε με εξειδικευμένους ορθοδοντικούς, και συγκεκριμένα σε οδοντιατρεία που ασχολούνται κυρίως με σιδεράκια. Δεν βγάζουμε δόντια έτσι για πλάκα. Εμένα τουλάχιστον αυτό μου είπαν οι πιο ψαγμένοι (και με τον περισσότερο κόσμο).
papoys1 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, MegalosVeziris είπε Όλα καλά κανένα πρόβλημα . Ξέρω ότι ακούγεται περίεργο να βγάζεις ένα δόντι που δε θα ξαναβγεί ποτέ αλλά έτσι είναι αν θέλεις ίσια δόντια. Μπρος στα κάλλη τιν ο πόνος που λένε.
defacer Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 8 hours ago, SB_1957 said: Δυστυχώς πολλοί γιατροί και όχι ειδικά οι οδοντίατροι προτείνουν πολύ εύκολα επεμβάσεις, για "ευνόητους" λόγους! Κατάλαβες όμως ότι δε μιλάμε για επέμβαση εδώ; TS, έχω βγάλει και γω αυτά ακριβώς τα δόντια για ορθοδοντικούς λόγους. Δεν καταλαβαίνω τι σου φαίνεται περίεργο. Αν δεις τα δόντια σου στον καθρέφτη, δεν είναι φανερό πως δεν έχει αρκετό χώρο για να χωρέσουν όλα ίσια κι όμορφα; 1
mclein Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 οπως ο defacer, εχω βγαλει κι εγω ακριβως αυτα τα 2 δοντια επανω. τελικα βαρεθηκα τη φαση με τα σιδερακια στους 3 μηνες & παρ'αυτα μετα απο 10+ χρονια το κενο εχει κλεισει απο μονο του. οταν λεμε κενο, πλεον δε χωραει καν τροφη να κολλησει οχι να υπαρχει το κενο του δοντιου. νομιζω οτι αδικα "φοβασαι". τέλος, υπαρχει τροπος (αρκετα ακριβοτερος) οπου μπορεις να μην αφαιρεσεις ουτε ενα δοντι. 1
SB_1957 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, defacer είπε Κατάλαβες όμως ότι δε μιλάμε για επέμβαση εδώ; TS, έχω βγάλει και γω αυτά ακριβώς τα δόντια για ορθοδοντικούς λόγους. Δεν καταλαβαίνω τι σου φαίνεται περίεργο. Αν δεις τα δόντια σου στον καθρέφτη, δεν είναι φανερό πως δεν έχει αρκετό χώρο για να χωρέσουν όλα ίσια κι όμορφα; Σε μας επέμβαση στη γνάθο και εξαγωγή δοντιών και ξανά επέμβαση στα 15 και πάει λέγοντας! Αυτός θα τα κονομούσε και σίγουρα εξακολουθεί να τα κονομάει, αδιαφορώντας εντελώς για την ταλαιπωρία και τον πόνο, σωματικό και ψυχικό, των παιδιών, χωρίς λόγο! Και δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι σε όλες τις ειδικότητες και όχι μόνο στους οδοντίατρους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα