Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα στην ομάδα. Έχω να κάνω μία ερώτηση. Έχω ενιαίο χώρο 60 τετραγωνικά. Έχω και ένα κλιματιστικό on off general electric 21000btu το οποίο ενώ είναι αρκετό για ψύξη δεν είναι αρκετό για θέρμανση. Η ερώτηση μου είναι η εξής. Μπορώ στον ίδιο χώρο να βάλω άλλο ένα κλιματιστικό αυτή τη φορά inverter 9αρι ή 12αρι που να βγάζει 15000 BTU ; έτσι έχοντας πια συνολικά 37000 BTU σε χώρο που χρειάζεται 30000 να έχω ικανοποιητική θέρμανση και να σβήνει το μεγάλο και να δουλεύει το μικρό για την διατήρηση της θέρμανσης σε ικανοποιητικό επίπεδο; ευχαριστώ 

Δημοσ.

Δεν πάει έτσι, άντε με τα 2 μαζί να έχεις απόδοση 25 με 28k BTU στη καλύτερη.. και θα κάψεις ρεύμα άπειρο.

Πολύ πιθανό το 21k που έχεις να μην αποδίδει καλά και να θέλει συντήρηση. Αλλά καλύτερα να έχεις 1 και καλό 24άρι να είσαι ήσυχος από κατανάλωση και ευχαριστημένος με την απόδοση.

τα 30.000 BTU και άνω AC δεν είναι φτηνά αλλά για τόσο μεγάλο χώρο ναι, ταιριάζουν.

https://www.skroutz.gr/s/3313721/Fujitsu-ABYG36LRT-AOYG36LE.html

Με μερικά σώματα καλοριφέρ και καυστήρα υγραερίου παίζει νάχες καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση τα AC. Θα δώσεις παραπάνω στην αρχή αλλά για ενιαίο χώρο είναι ότι καλύτερο.

Δημοσ.

Έχε υπόψη σου ότι η ισχύς των AC εξαρτάται από την εξωτερική θερμοκρασία. Ακόμα και τα πιο σύγχρονα μπορεί να χάσουν το 25-30% της θερμικής ισχύς τους ακόμα και στους 5-6oC, δλδ ένα 21000 btu δουλεύει σαν ~15000. Αρκετά αμαρκέ ή παλιά δεν δουλεύουν καν σε τέτοιες θερμοκρασίες. Εάν βρίσκεσαι σε περιοχές που θερμοκρασίες μικρότερες των 15-10 βαθμών είναι καθημερινό και συνεχές φαινόμενο, ίσως θα πρέπει να ψάξεις για κάποια άλλη μορφή θέρμανσης αλλιώς παίζει να μην σε φτάνουν ούτε τα δυο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...