Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, BadBoy είπε

Το σκέφτομαι από χθες που το διάβασα αυτό. Εξήγησέ το λίγο αν θέλεις. Το ασφαλέστερα μπορώ να το καταλάβω, αν δεν έχει κάποιος εμπειρία ο personal θα του υποδείξει σωστά τις ασκήσεις και θα διορθώσει τυχόν λάθη. Αλλά αυτό με τα όρια δεν το καταλαβαίνω. Αν δεν έχει κάποιος τη διάθεση να ασκηθεί, πώς θα στη δώσει ένας άλλος; Η πίεση για μένα έρχεται από τον ίδιο μας τον εαυτό, επειδή θέλουμε να ανέβουμε και να δούμε διαφορά. Αν δεν πειστείς εσύ, τι να κάνει ένας τρίτος;

Στο λέω έχοντας ξεκινήσει σοβαρά γυμναστική πριν ενάμιση χρόνο, έχασα 20 κιλά και πρόσφατα έβγαλα τα πρώτα μου muscle up χωρίς να κάνω ποτέ personal. Το αναφέρω όχι για να δείξω πόσο καλός είναι (που δεν είμαι), απλά γιατί αν δεν είχα εγώ τη διάθεση και το πείσμα, δε θα έκανα τίποτα και ας είχα κάποιον από πάνω.

Δε μειώνω το personal, είναι σίγουρα χρήσιμο σε κάποιες περιπτώσεις (αρχάριοι, άτομα με παθήσεις και τραυματισμούς). Απλά δε μπορώ να κατανοήσω το πώς θα σε ανεβάσει κάποιος άλλος αν εσύ δε θες.

Επίσης προσοχή, μιλώ για personal training, όχι προπονητές σε αθλήματα, εκεί είναι άλλο πράγμα.

Αμα δεν το δεις ο ιδιος δε θα το καταλάβεις. Κι εγώ στην προπονηςη μου τα έδινα ολα, πάντα εβαζα τα ακουστικα μου και δεν κοιτούσα καν τι γινεται δίπλα μου. Ημουν 100% εκει. Όταν ομως εκανα personal η γυμναςτρια με πίεζε παραπάνω και εκει που μόνη μου θα ειχα σταματήσει, εκεινη με έκανε να πάω ακόμα παραπέρα. Δε θυμαμαι κι εγώ πόσες φορές μου έλεγε να κάνω κατι κι έλεγα μπααα δεν παίζει, κι ομως μετά τελικά το εκανα. 

Δεν ειναι μονόδρομος το περσοναλ ουτε υποστηρίζω πως δεν έχεις αποτελέσματα αλλιώς.

Επεξ/σία από margaritagr
  • Confused 1
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, defacer είπε

Δεν κατάλαβες. Δεν πειράζει, θα βρεθεί και για σένα personal της σκέψης να σου εξηγήσει.

ευκολο οταν τρως ταπες να προσβαλεις μονο. αντε καλα χριστουγεννα φιλαρακο

Δημοσ.
3 minutes ago, babality said:

ευκολο οταν τρως ταπες να προσβαλεις μονο. αντε καλα χριστουγεννα φιλαρακο

bf9.gif

Δημοσ.

Εγώ θεωρώ ότι ο περσοναλ χρειάζεται για να σου μάθει γενικά πως πρέπει να κάνεις τις ασκήσεις και να σε φτάσει σε ένα σημείο που να μπορείς μόνος σου να "επιβλέπεις" τον εαυτό σου. Θυμάμαι δηλαδή σε ένα γυμναστήριο που πήγαινα που ο γυμναστής με είχε γραμμένο (όπως και όλους τους άντρες) και αν δεν ήσουν γκόμενα και να είχε πέσει η μπάρα πάνω σου και να σε στραγγάλιζε δε θα γυρνούσε να σε κοιτάξει, ότι περίμενα να δω άλλους πως κάνουν μια άσκηση και τη γκουγκλαρα και γενικά είχα μια ταλαιπωρία χωρίς λόγο. Ειδικά τώρα που έχει γυμναστήρια που δεν βρίσκεις ελεύθερο όργανο από τον πολύ κόσμο που να βρεθεί ο γυμναστής του ορόφου να σου δείξει κάτι όταν τον κυνηγάνε άλλοι 20 νοματαίοι; 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, margaritagr είπε

Αμα δεν το δεις ο ιδιος δε θα το καταλάβεις. Κι εγώ στην προπονηςη μου τα έδινα ολα, πάντα εβαζα τα ακουστικα μου και δεν κοιτούσα καν τι γινεται δίπλα μου. Ημουν 100% εκει. Όταν ομως εκανα personal η γυμναςτρια με πίεζε παραπάνω και εκει που μόνη μου θα ειχα σταματήσει, εκεινη με έκανε να πάω ακόμα παραπέρα. Δε θυμαμαι κι εγώ πόσες φορές μου έλεγε να κάνω κατι κι έλεγα μπααα δεν παίζει, κι ομως μετά τελικά το εκανα. 

Δεν ειναι μονόδρομος το περσοναλ ουτε υποστηρίζω πως δεν έχεις αποτελέσματα αλλιώς.

Σ' αυτά που έγραψες βρίσκεται το 100% της ουσίας του personal trainer. Σκέφτεται εκείνος για εσένα, ακόμα και για το αν θα σταματήσεις ή θα συνεχίσεις.

Κατά τ' άλλα, ό,τι ασκήσεις και να σου βάλει, μπορεί να τις έχεις ήδη μάθει να κάνεις σωστά και μόνος/η σου, είτε από το Ίντερνετ είτε μέσω παρατήρησης και αλληλεπίδρασης με τους άλλους ανθρώπους στο γυμναστήριο. Μπορεί επίσης να έχεις αρκετή επιμονή, οργάνωση και ισχυρή θέληση ώστε να "σπρώχνεις" τον εαυτό σου όσο θα σε "ανάγκαζε" και ο πέρσοναλ, ωστόσο και πάλι πληρώνοντάς τον σφραγίζεις το ότι δεν θα λυγίσεις σε καμία σου προπόνηση.

Δημοσ.

Κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει γιατί δίνεις λεφτά σε κάτι το οποίο μπορείς να το κάνεις κ μονος σου. Άσε που δε μπορώ να έχω τον άλλο πάνω από το κεφάλι μου συνέχεια λες κ ειναι ο λογαγος στο στρατό, τρελαίνομαι. Χώρια που οι περισσότεροι περσοναλ είναι απλώς χρόνια θαμώνες σε γυμναστήρια και οι γνώσεις τους είναι απλώς εμπειρικές, personal από τα lidl δηλαδή.

Τώρα αν έχεις μεγάλο εισόδημα κ money to burn, κάνεις ότι γουστάρεις εννοείται

• Like 2
Δημοσ.

Όσο χρήσιμος είναι ο διαιτολόγος σε ένα υγιές άτομο τόσο χρήσιμος είναι και ο personal.

Μόδα είναι θα περάσει....όπως το brunch είναι και αυτό.

• Confused 1
Δημοσ.

Κανονικά όλοι πρέπει να έχουν έναν πέρσοναλ , ένα διαιτολόγο , ένα ενδυματολόγο (γιατί δεν μπορεί να βγαίνεις και σαν λέτσος έξω) και σίγουρα ένα κομμωτή.

Τελευταία είναι στη μόδα και ο τατουατζής ο οποίος πρέπει να είναι έμπειρος και να έχει χαράξει τουλάχιστον 1.000 κορμιά για να μπορείς να τον εμπιστευθείς. :P

Δημοσ.
7 ώρες πριν, mylo είπε

Ερώτηση, για τους γυμναστές υπάρχει κάτι σαν άδεια άσκησης επαγγέλματος - πιστοποίηση ή ότι δηλώσεις είσαι; 

2 ώρες πριν, uesugi1989 είπε

Κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει γιατί δίνεις λεφτά σε κάτι το οποίο μπορείς να το κάνεις κ μονος σου.

Καμια σχεση..

Δημοσ.
5 ώρες πριν, defacer είπε

Αν δε με απατά η μνήμη μου, πριν από 20 χρόνια δεν θεωρούταν απαραίτητος ο personal trainer για "να γυμναστείς". Μια χαρά μπορούσε κανείς να γυμναστεί ανάμεσα σε γήπεδο, bodyweight training (έτσι το έλεγαν στο χωριό μου) και κανένα βασικό όργανο στο σπίτι (μονόζυγο, βαράκια, άντε πάγκο).

Βέβαια πριν από 20 χρόνια δεν ήταν απαραίτητο να έχεις και την τελευταία Nvidia GTX για να λες ότι μπορείς να παίξεις, όλα λάθος τα κάναμε τότε.

...πριν από 20 χρόνια οι γυμναστές ήταν πάνω από το κεφάλι σου και τους κυνηγούσαν και τα "αφεντικά" τους για αυτό. Τώρα, όμως, εάν δεν κάνεις personal αδιαφορούν και, εάν όχι με την ενθάρρυνση, σίγουρα με την ανοχή του ιδιοκτήτη. Και αυτό γιατί, πλέον, από τα personal και τα "ιδιαίτερα" προγράμματα βγάζουν χρήματα τα γυμναστήρια και όχι από τις τακτικές συνδρομές 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, BadBoy είπε

Το σκέφτομαι από χθες που το διάβασα αυτό. Εξήγησέ το λίγο αν θέλεις. Το ασφαλέστερα μπορώ να το καταλάβω, αν δεν έχει κάποιος εμπειρία ο personal θα του υποδείξει σωστά τις ασκήσεις και θα διορθώσει τυχόν λάθη. Αλλά αυτό με τα όρια δεν το καταλαβαίνω. Αν δεν έχει κάποιος τη διάθεση να ασκηθεί, πώς θα στη δώσει ένας άλλος; Η πίεση για μένα έρχεται από τον ίδιο μας τον εαυτό, επειδή θέλουμε να ανέβουμε και να δούμε διαφορά. Αν δεν πειστείς εσύ, τι να κάνει ένας τρίτος;

Θα προσθέσω και κάτι άλλο εγώ πάνω σε αυτό κάνοντας quote εσένα χωρίς να απαντώ προσωπικά σε εσένα.

Το θέμα δεν είναι μόνο το να φτάσεις στα όριά σου αλλά και μερικές φορές πότε δεν πρέπει να τα φτάσεις. Ο personal έχει το πλεονέκτημα όχι μόνο ότι θα σε πιέσει αν μπορείς να πας πιο γρήγορα αλλά και ότι θα σε σταματήσει αν πηγαίνεις πιο γρήγορα από όσο πρέπει.

Έτσι λοιπόν, ασκήσεις όπως π.χ. dead lifts δεν μαθαίνονται από τη μία στιγμή στην άλλη. Τη μία το κάνεις σωστά την άλλη λάθος και σιγά σιγά βελτιώνεσαι. Το να σε παρακολουθεί κάποιος και να βλέπει την τεχνική σου για τους πρώτους μήνες είναι σίγουρα αποτελεσματικότερο από να φορτώνεις βάρη μόνος σου για να μετράς μέχρι που μπορείς να φτάσεις βλέποντας βιντεάκια στο you tube ή διαβάζοντας βιβλία με εικόνες. Κανένας δεν κάνει λάθος γνωρίζοντας ότι θα κάνει λάθος. Όσοι έχουν λάθος τεχνική πιστεύουν ότι είναι η σωστή.

Εν τέλει το Personal είναι τόσο χρήσιμο όσο είναι και ένα ιδιαίτερο μάθημα μέτριας δυσκολίας π.χ. στη φυσική ή στα μαθηματικά. Οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει ο,τιδήποτε αν αφιερώσει αρκετό χρόνο. Δεν παίρνεις γνώσεις λοιπόν που δεν μπορείς θεωρητικά να βρεις μόνος σου, αλλά κερδίζεις χρόνο και εξασφαλίζεις ασφάλεια στο πλαίσιο στο οποίο θα γίνει αυτό. Επομένως με σωστό personal trainer είναι αποτελεσματικότερο από το να κάνεις μόνος σου γιατί ο personal trainer πάντα θα προσθέσει κάτι σε αυτό που κάνεις εσύ.

Επιπλέον, έχεις και έναν μέντορα διαθέσιμο, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου λύσει οποιαδήποτε απορία θες όταν βρίσκεις αντικρουόμενες απόψεις στο νετ ή στη βιβλιογραφία (και υπάρχουν πολλές) και δεν βγάζεις άκρη.

22 ώρες πριν, kolumvitis είπε

Αξίζει κάποιος να δοκιμάσει περσοναλ; Και αν ναι, σε ποιες περιπτώσεις; Και τι τιμές παίζουν;

Οι περιπτώσεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι:

1. Τραυματισμός ή κάποιας μορφής αναπηρία. Με μεγάλη διαφορά το number 1.
  2. Όταν είσαι αρχάριος και θες να ανεβείς επίπεδο και να δοκιμάσεις ασκήσεις που έχουν ρίσκο π.χ. dead lifts ή weighted squats.
  3. όταν είσαι μεγάλης ηλικίας
  4. Όταν είσαι υπέρβαρος σε βαθμό που σε περιορίζει σε αυτά που μπορείς να κάνεις και έχεις πρόβλημα να χάσεις το αρχικό βάρος ή θες και εμψύχωση για να κάνεις την αρχή
  5. Όταν έχεις πάρα πολύ αδύναμη μέση λόγω τρόπου ζωής
  6. Όταν δεν υπάρχει οικονομικός περιορισμός.
  7. Όταν το βλέπεις σαν χόμπυ.

9 ώρες πριν, kolumvitis είπε

100 ευρώ το μήνα θα μπορούσα να τα έδινα αν έκανα ξέρω γω δύο μισάωρες προπονήσεις την εβδομάδα μαζί του η μια μονόωρη και τα υπόλοιπα μόνος μου στο γυμναστήριο αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Δηλαδή αν δεν είσαι φραγκάτος αλλά βγάζεις κάτι παραπάνω από τον βασικό δεν παίζει να γυμναστείς; :P

Αν παίρνεις «κάτι παραπάνω» από το βασικό τότε ίσως είναι καλύτερη στρατηγική να ξεκινήσεις από βιβλία ή βίντεο.

Δύο μισάωρες προπονήσεις Imho δεν πολυαξίζουν. Το καλύτερο Imho είναι οι μονόωρες αλλά μία την εβδομάδα δεν θα μου άρεσε σαν επιλογή. Ίσως αξίζει περισσότερο να μαζέψεις κάποια λεφτά στην άκρη και όταν θα έχεις κάποια να κάνεις μερικές δοκιμές και αν βρεις κάποιον προπονητή που να σου ταιριάζει να προχωρήσεις. Δεν υπογράφεις κανένα συμβόλαιο.

Όμως, όπως πολύ σωστά σου έγραψαν, είναι άλλο το αν παίζει να γυμναστείς και άλλο το αν παίζει να γυμναστείς με έναν personal trainer δίπλα σου. Αν παίρνεις το βασικό θα πρέπει να αξιολογήσεις τις προτεραιότητές σου (και τις υποχρεώσεις σου) για να δεις αν αξίζει, όπως θα το έκανες και για κάθε άλλο ψιλοακριβό χόμπυ.

Από εκεί και πέρα αν επιλέξεις να κάνεις προπονήσεις με έναν personal trainer (και είναι όντως personal trainer), δεν υπάρχει περίπτωση να το μετανοίωσεις.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, GothicCrusader είπε

Θα προσθέσω και κάτι άλλο εγώ πάνω σε αυτό κάνοντας quote εσένα χωρίς να απαντώ προσωπικά σε εσένα.

Το θέμα δεν είναι μόνο το να φτάσεις στα όριά σου αλλά και μερικές φορές πότε δεν πρέπει να τα φτάσεις. Ο personal έχει το πλεονέκτημα όχι μόνο ότι θα σε πιέσει αν μπορείς να πας πιο γρήγορα αλλά και ότι θα σε σταματήσει αν πηγαίνεις πιο γρήγορα από όσο πρέπει.

Έτσι λοιπόν, ασκήσεις όπως π.χ. dead lifts δεν μαθαίνονται από τη μία στιγμή στην άλλη. Τη μία το κάνεις σωστά την άλλη λάθος και σιγά σιγά βελτιώνεσαι. Το να σε παρακολουθεί κάποιος και να βλέπει την τεχνική σου για τους πρώτους μήνες είναι σίγουρα αποτελεσματικότερο από να φορτώνεις βάρη μόνος σου για να μετράς μέχρι που μπορείς να φτάσεις βλέποντας βιντεάκια στο you tube ή διαβάζοντας βιβλία με εικόνες. Κανένας δεν κάνει λάθος γνωρίζοντας ότι θα κάνει λάθος. Όσοι έχουν λάθος τεχνική πιστεύουν ότι είναι η σωστή.

Εν τέλει το Personal είναι τόσο χρήσιμο όσο είναι και ένα ιδιαίτερο μάθημα μέτριας δυσκολίας π.χ. στη φυσική ή στα μαθηματικά. Οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει ο,τιδήποτε αν αφιερώσει αρκετό χρόνο. Δεν παίρνεις γνώσεις λοιπόν που δεν μπορείς θεωρητικά να βρεις μόνος σου, αλλά κερδίζεις χρόνο και εξασφαλίζεις ασφάλεια στο πλαίσιο στο οποίο θα γίνει αυτό. Επομένως με σωστό personal trainer είναι αποτελεσματικότερο από το να κάνεις μόνος σου γιατί ο personal trainer πάντα θα προσθέσει κάτι σε αυτό που κάνεις εσύ.

Επιπλέον, έχεις και έναν μέντορα διαθέσιμο, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου λύσει οποιαδήποτε απορία θες όταν βρίσκεις αντικρουόμενες απόψεις στο νετ ή στη βιβλιογραφία (και υπάρχουν πολλές) και δεν βγάζεις άκρη.

Οι περιπτώσεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι:

1. Τραυματισμός ή κάποιας μορφής αναπηρία. Με μεγάλη διαφορά το number 1.
  2. Όταν είσαι αρχάριος και θες να ανεβείς επίπεδο και να δοκιμάσεις ασκήσεις που έχουν ρίσκο π.χ. dead lifts ή weighted squats.
  3. όταν είσαι μεγάλης ηλικίας
  4. Όταν είσαι υπέρβαρος σε βαθμό που σε περιορίζει σε αυτά που μπορείς να κάνεις και έχεις πρόβλημα να χάσεις το αρχικό βάρος ή θες και εμψύχωση για να κάνεις την αρχή
  5. Όταν έχεις πάρα πολύ αδύναμη μέση λόγω τρόπου ζωής
  6. Όταν δεν υπάρχει οικονομικός περιορισμός.
  7. Όταν το βλέπεις σαν χόμπυ.

Αν παίρνεις «κάτι παραπάνω» από το βασικό τότε ίσως είναι καλύτερη στρατηγική να ξεκινήσεις από βιβλία ή βίντεο.

Δύο μισάωρες προπονήσεις Imho δεν πολυαξίζουν. Το καλύτερο Imho είναι οι μονόωρες αλλά μία την εβδομάδα δεν θα μου άρεσε σαν επιλογή. Ίσως αξίζει περισσότερο να μαζέψεις κάποια λεφτά στην άκρη και όταν θα έχεις κάποια να κάνεις μερικές δοκιμές και αν βρεις κάποιον προπονητή που να σου ταιριάζει να προχωρήσεις. Δεν υπογράφεις κανένα συμβόλαιο.

Όμως, όπως πολύ σωστά σου έγραψαν, είναι άλλο το αν παίζει να γυμναστείς και άλλο το αν παίζει να γυμναστείς με έναν personal trainer δίπλα σου. Αν παίρνεις το βασικό θα πρέπει να αξιολογήσεις τις προτεραιότητές σου (και τις υποχρεώσεις σου) για να δεις αν αξίζει, όπως θα το έκανες και για κάθε άλλο ψιλοακριβό χόμπυ.

Από εκεί και πέρα αν επιλέξεις να κάνεις προπονήσεις με έναν personal trainer (και είναι όντως personal trainer), δεν υπάρχει περίπτωση να το μετανοίωσεις.

Είμαι βασικά στην κατηγορία των αρχαρίων. Το τρέξιμο δεν ξέρω αν θεωρείται εμπειρία αλλά εγώ θεωρώ ότι έχω κάνει ένα μικρό κατόρθωμα εκεί. Από το να μην την παλεύω στο να τρέξω 100 μέτρα πλέον τρέχω 10χλμ για πλάκα και μετά είμαι κουλ μπορώ να πάω και δουλειά μετά δεν σωριάζομαι σε καναπέ :P
Τώρα σε γυμναστήριο έχω μικρή εμπειρία και έκανα αρκετές ασκήσεις λάθος γιατί δεν είχα κάποιον να μου τις δείξει. Ο λόγος που σταμάτησα τη γυμναστική είναι οτι δεν μπορούσα να ισορροπήσω το τρέξιμο με τις προπονήσεις στο γυμναστήριο (δεν την πάλευα να σταματήσω το τρέξιμο είναι η ψυχοθεραπεία μου) και με εκνεύριζε το γυμναστήριο (πολύς κόσμος τουρίστας που απλά σε ενοχλούσε, ένιωθα κατά μια έννοια ανεπιθύμητος όπως και βασικά οι περισσότεροι άντρες γιατί αν δεν ήσουν φίλος τους και ταυτόχρονα δεν ήσουν γυναίκα δεν τους ένοιαζες απλά, παρακαλούσα σχεδόν για να μου βγάλει πρόγρμαμα γυμναστικής). Τώρα θέλω να γραφτώ κάπου και να ασχολούμαι σοβαρά. Όταν πήγαινα τότε γυμναστήριο δεν είχα παρατηρήσει κάποια διαφορά, αλλά όλοι μου έλεγαν ότι έκανα πλάτες σε βαθμό που με ρώταγαν τι ασκήσεις κάνω και εγώ εντωμεταξύ έκανα χαλαρές ασκήσεις ούτε πολλά βάρη ούτε τίποτα. Κοιλιακούς δεν πίστευα ποτέ ότι θα αποκτήσω οπότε δεν είχα προσδοκίες. Αλλά είχα περισσότερη δύναμη στο να σηκώνω πράγματα πχ.

Δημοσ.
4 hours ago, ge-lyk said:

...πριν από 20 χρόνια οι γυμναστές ήταν πάνω από το κεφάλι σου και τους κυνηγούσαν και τα "αφεντικά" τους για αυτό. Τώρα, όμως, εάν δεν κάνεις personal αδιαφορούν και, εάν όχι με την ενθάρρυνση, σίγουρα με την ανοχή του ιδιοκτήτη. Και αυτό γιατί, πλέον, από τα personal και τα "ιδιαίτερα" προγράμματα βγάζουν χρήματα τα γυμναστήρια και όχι από τις τακτικές συνδρομές 

Πρώτον όχι δεν ήταν, δεν είμαι κανένας μύστης των γυμναστηρίων αλλά έχω πάει σε μερικά στη ζωή μου και αυτό που λες είναι απλά αστείο.

Δεύτερον, you miss the point τελείως γιατί ποτέ δεν είπα "και με το ομαδικό είναι το ίδιο". Ξαναδιάβασε λίγο τι έγραψα και μη με βάζεις να κάνω παράθεση τον εαυτό μου.

• Moderators
Δημοσ.
20 ώρες πριν, ge-lyk είπε

...δεν το συζητώ. Καλύτερα να δώσεις 100 το μήνα και να πας στα Holmes

80 ευρω τον μηνα ειναι παρεμπιπτοντως (ή 70 για διετες) και εχει πολλες παροχες (πισινα/ομαδικα/οργανα). Απλα για διευκρινηση :) 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...