Προς το περιεχόμενο

Commodore 64c


dime100

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τον Αύγουστο του μακρινού 1982 η Commodore έβγαλε στην κυκλοφορία το home micro που έμελλε να γίνει το best seller της κατηγορίας, τον περίφημο commodore 64. Με συνολικές πωλήσεις πάνω από 10 εκατομμύρια τεμάχια ο c64 κατέχει θέση στα ρεκόρ Guiness ως το κορυφαίο σε πωλήσεις  ενιαίο μοντέλο υπολογιστή . 

Με διάφορα μοντέλα ο c64 ,με πρώτη την ''ψωμιέρα'' (breadbin), κυριάρχησε στο χώρο των home micros από την κυκλοφορία του το 1982.

Η ''βιβλιοθήκη'' προγραμμάτων για τον c64 αριθμεί πάνω από 10.000 προγράμματα με την συντριπτική πλειοψηφία τους  φυσικά να είναι παιχνίδια. Στον c64 υπήρχαν ορισμένα εξαιρετικά παιχνίδια για την εποχή και ενδεικτικά αναφέρω : Bubble bobble , Turrican , Ghouls n Ghosts , Pirates , International karate και πολλά άλλα.

Το μοντέλο που έχω στην κατοχή μου είναι ο Commodore 64c που κυκλοφόρησε το 1986 και στις φωτογραφίες τον  βλέπετε μαζί με το μόνιτορ commodore 1802

και συνδεδεμένο με sd2iec  που περιέχει όλα τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν για τον c64 και με fast loader τα ανοίγει αμέσως (τρελή ποικιλία για retro gaming).

1hF8S2Y.png

0aZhYsu.png

kyYTLiq.png

MiUsYLK.png

bjDeYlW.png

kKdZeIS.png

1j8W7yO.png

 

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απίθανο μηχάνημα και άξια κατέχει το ρεκόρ σε home computer sales,όσο και αν αγαπούσα την μετέπειτα αγαπημένη Amiga αλλά και τον ιστορικό Spectrum Ζx48 που έκαναν παπάδες οι τύποι με ενα μηχάνημα που δεν είχε σχεδιαστεί καν για παιχνίδια και σαφώς πιο αδύναμο hardware ! 

Πολύ ωραίο το σετάκι.φοβερά παιχνιδάκια επικά και πολυαγαπημένα που θυμάμαι ακόμα (δεν ξεχνιέται η χαρακτηριστική μουσική του C64) αν εύρισκα μια ευκαιρία και είχα τον χώρο/χρόνο θα κτύπαγα ενα τέτοιο σέτ χαλαρά ✌️

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 μήνες μετά...
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.