Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σας παραθετω τον λογαριασμο κοινοχρηστων για 4 ημερες θερμανση τον Δεκεμβρη.

Τι να κανω για να καιω λιγοτερα;αναβω κ σβηνω το καλοριφερ συνεχεια.

IMG_20181211_113236.jpg

• Απαντ. 172
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Να μην ανάβεις το καλοριφέρ 

Και δε κάνω πλάκα ούτε τρολάρω, 5€ την ώρα δεν είναι παράλογο νούμερο, άρα δε μπορείς να κάνεις και κάτι (εκτός ίσως από το προφανές, να βάζεις τον θερμοστάτη πιο χαμηλά)

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Να μην ανάβεις το καλοριφέρ 

Και δε κάνω πλάκα ούτε τρολάρω, 5€ την ώρα δεν είναι παράλογο νούμερο, άρα δε μπορείς να κάνεις και κάτι (εκτός ίσως από το προφανές, να βάζεις τον θερμοστάτη πιο χαμηλά)

Να βαζω τον θερμοστατη πιο χαμηλα κ να ειναι ανοικτο ολη την ημερα;σε τι θερμοκρασια;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, stixakakis είπε

Να βαζω τον θερμοστατη πιο χαμηλα κ να ειναι ανοικτο ολη την ημερα;σε τι θερμοκρασια;

Τι να σου πω εγώ επ' αυτού ; 

Χαμηλότερα από ότι τον είχες αυτές τις 4 μέρες που λες σίγουρα 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Τι να σου πω εγώ επ' αυτού ; 

Χαμηλότερα από ότι τον είχες αυτές τις 4 μέρες που λες σίγουρα 

Ευχαριστω οπως κ να εχει.

Δημοσ.

Πόσα τετραγωνικά έχεις;

Επίσης, αν έχεις νυχτερινό ρεύμα και υπάρχουν κλιματιστικά, μπορείς να τα ανάβεις επικουρικά τις ώρες χαμηλής χρέωσης (ώστε να συντηρείται ο χώρος με πολύ χαμηλότερο κόστος).

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, stixakakis είπε

Ευχαριστω οπως κ να εχει.

Παρακαλώ :)

Όπως καταλαβαίνεις υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι χρήσεις, ανάγκες, άρα το ερώτημά σου δεν είναι απλό να απαντηθεί

Προσωπικά π.χ. χρησιμοποιώ το καλοριφέρ μόνο με πολύ κρύο, όταν ο καιρός είναι όπως τώρα (βέβαια μιλάω για Πειραιά, που έχει πολύ ήπιο χειμώνα) χρησιμοποιώ A/C, και σπίτι πριν τις 19:30 δεν είναι κανείς 

Τώρα αν εσύ μένεις στη Δράμα και έχεις μωρά, είναι εντελώς άλλο πράγμα 

ελπίζω να καταλαβαίνεις πως το λέω 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Πόσα τετραγωνικά έχεις;

Επίσης, αν έχεις νυχτερινό ρεύμα και υπάρχουν κλιματιστικά, μπορείς να τα ανάβεις επικουρικά τις ώρες χαμηλής χρέωσης (ώστε να συντηρείται ο χώρος με πολύ χαμηλότερο κόστος).

75τμ.εχω δυο κλιματιστικα.απλα αναβω θερμανση για να ζεσταινω νερο κ σπιτι γιατι εχει υγρασια αρκετη

7 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Παρακαλώ :)

Όπως καταλαβαίνεις υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι χρήσεις, ανάγκες, άρα το ερώτημά σου δεν είναι απλό να απαντηθεί

Προσωπικά π.χ. χρησιμοποιώ το καλοριφέρ μόνο με πολύ κρύο, όταν ο καιρός είναι όπως τώρα (βέβαια μιλάω για Πειραιά, που έχει πολύ ήπιο χειμώνα) χρησιμοποιώ A/C, και σπίτι πριν τις 19:30 δεν είναι κανείς 

Τώρα αν εσύ μένεις στη Δράμα και έχεις μωρά, είναι εντελώς άλλο πράγμα 

ελπίζω να καταλαβαίνεις πως το λέω 

Ναι καταλαβα.μενω δυτικα προαστια κ εχει αρκετη υγρασια

Δημοσ.

Βάλε και καλοριφερ τις άλλες ώρες (όπως κάνεις). Απλά πχ το μεσημέρι 3-5 αν έχεις νυχτερινό ρεύμα μπορείς να βάλεις τα 2 A/C αντί για το καλοριφερ.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dtzgr είπε

Βάλε και καλοριφερ τις άλλες ώρες (όπως κάνεις). Απλά πχ το μεσημέρι 3-5 αν έχεις νυχτερινό ρεύμα μπορείς να βάλεις τα 2 A/C αντί για το καλοριφερ.

Αν εχω το καλοριφερ στους 16 ανοικτο παντα;

Δημοσ.

αυτα ειναι οι παπατζες των εργολαβων. Εχει το κτηριο ενα λεβητα θηριο για 20 διαμερισματα, αναβει μονο 1 και καιει τα αντερα του, και το 80% της θερμανσης καταληγει να ζεσταινει τ'αστερια, στηλες, λεβητοστασια κλπ.

Η ψαξου για αυτονομη, η ψαξου για inverter κλιματιστικα. Η μονη εναλλακτικη σε αυτα ειναι να ψησεις και τους αλλους ενοικους να αναβουν και αυτοι το καλοριφερ για να μη πετας λεφτα μονος σου.

• Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, fredd0 είπε

αυτα ειναι οι παπατζες των εργολαβων. Εχει το κτηριο ενα λεβητα θηριο για 20 διαμερισματα, αναβει μονο 1 και καιει τα αντερα του, και το 80% της θερμανσης καταληγει να ζεσταινει τ'αστερια, στηλες, λεβητοστασια κλπ.

Η ψαξου για αυτονομη, η ψαξου για inverter κλιματιστικα. Η μονη εναλλακτικη σε αυτα ειναι να ψησεις και τους αλλους ενοικους να αναβουν και αυτοι το καλοριφερ για να μη πετας λεφτα μονος σου.

Το εκανε ο διαχειριστης κ το αρνηθηκαν να τα ανοιγουν

1 λεπτό πριν, jonnis44gt είπε

Το καλοριφερ σε κεντρικη θερμανση παιζει ρολο και αν αναβουνε οι αλλοι 

Ετσι ακριβως φιλε μου το ξερω απο πρωτο χερι αναβει ο ενας η δυο που θελουνε πληρωνουνε τα μαλια της κεφαλης τους και μετα ανακαλυπτης και οτι εσυ αναβες και ζεστενες και αλους δυο που κλεβανε και χαμος....μαζεψα υπογραφες και την εκοψα και βαλαμε ο καθενας μονοι μας οτι θελαμε και σωθηκαμε.

Ειναι αυτονομη θερμανση μου ειπαν,εκτος αν εννοεις να εχω δικο μου λεβητα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stixakakis είπε

Το εκανε ο διαχειριστης κ το αρνηθηκαν να τα ανοιγουν

Ειναι αυτονομη θερμανση μου ειπαν,εκτος αν εννοεις να εχω δικο μου λεβητα

κοψτε τον κοινοχρηστο και βαλτε αυτονομη, μ'αυτα που πληρωνεις σ'ενα χρονο θα χεις βγαλει τη ζημια.

αυτονομη = δικος σου λεβητας. Ολα τ'αλλα ειναι παπατζες εποχων που το πετρελαιο εκανε 30 σεντς το λιτρο και δεν ενοιαζε κανενα ποσο εκαιγε.

Δημοσ.

Αν αναβεις και σβηνεις συνεχεια δεν θα εχεις το επιθυμητο αποτελεσμα

Αν το εχεις μονιμα στους 15 ισως ειναι καλυτερα αλλα και παλι αν οι αλλοι δεν το κανουν δεν νομιζω να ωφεληθεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Και που να ήξερε ο κάθε εργολάβος ρε αδερφέ ότι θα ανάβει το καλοριφέρ 1 στους 20 ; 

Δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνουν οι εργολάβοι, να βάζουν και από μια δεξαμενή σε κάθε διαμέρισμα ή να σου βάζουν ξυλόσομπες στα σπίτια ;

Κοιτάς το δέντρο (το ότι ένας λέβητας είναι αντιοικονομικός όταν λειτουργεί στο 5%) και χάνεις το δάσος (ότι φτάσαμε να μην έχουμε λεφτά να ανάψουμε καλοριφέρ)...

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...