Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Twoface είπε

Πάλι είμαι φάουλ ;

Μεχρι και ο Πάνος σου είπε ότι μπορεί κάποιος να βάλει ! 

Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω αλλά σαν ιδιοκτήτης όλης της πολυκατοικία έχω συνεννοηθεί με τον ιδιοκτήτη για την σόμπα ( δηλαδή εμένα ) και μάντεψε , ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ !!!! 😂😂😂😂

Καλό είναι να έχεις εμμονές αλλά βάλε ένα όριο ρε παιδί μου 

Χαχαχα... ιδιοκτήτης ολόκληρης πολυκατοικίας... καλό! Λοιπόν είσαι συννομος με τις εξής αθροιστικές προϋποθέσεις:

1. Να εξασφαλίσεις συναίνεση του 50+1% των ψήφων στην πολυκατοικία

2. Να εκδόσεις έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας

3. Το μπουρί να βγαίνει πάνω από κάθε γύρω ιδιοκτησία κ να μην ενοχλεί, άλλως έχει δικαίωμα η πολεοδομία να σου ζητήσει να το υψώσεις κι άλλο.

Βασικά καλό το πέλλετ αλλά καλύτερη μια αντλιούλα θερμότητας.

• Απαντ. 172
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Χαχαχα... ιδιοκτήτης ολόκληρης πολυκατοικίας... καλό! Λοιπόν είσαι συννομος με τις εξής αθροιστικές προϋποθέσεις:

1. Να εξασφαλίσεις συναίνεση του 50+1% των ψήφων στην πολυκατοικία

2. Να εκδόσεις έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας

3. Το μπουρί να βγαίνει πάνω από κάθε γύρω ιδιοκτησία κ να μην ενοχλεί, άλλως έχει δικαίωμα η πολεοδομία να σου ζητήσει να το υψώσεις κι άλλο.

Βασικά καλό το πέλλετ αλλά καλύτερη μια αντλιούλα θερμότητας.

Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μην πεις  ( πριν ειρωνευτείς όπως το χαχα καλό !!) !!! 

Όπως κάνω τα στραβά μάτια στους ενοικιαστές με τις παραξενιές τους και κάνω τα θέλω τους όπως να μην ανάβουμε καλοριφέρ  έτσι και το 50+1 πάει περίπατο ,κουμάντο κάνει ο ιδιοκτήτης!! 

Όπως δέχομαι εγώ ο γείτονας μου να ανεβάσει την καμινάδα από το σουβλατζίδικο σε μένα έτσι θα δεχτεί και αυτός την καμινάδα του πέλλετ μου. 

Όπως δέχομαι εγώ να βάλει στην δικιά μου πολυκατοικία την κεραία του έτσι δέχεται και αυτός την πέργκολα !! 

Αν λοιπόν ήμασταν όλοι με το τηλέφωνο στο χέρι να περνούμε την πολεοδομία τώρα δεν θα ειχε μείνει ακίνητο για ακίνητο ! 

Συγνώμη που σας το χαλάω !! 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Twoface είπε

Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μην πεις  ( πριν ειρωνευτείς όπως το χαχα καλό !!) !!! 

Όπως κάνω τα στραβά μάτια στους ενοικιαστές με τις παραξενιές τους και κάνω τα θέλω τους όπως να μην ανάβουμε καλοριφέρ  έτσι και το 50+1 πάει περίπατο ,κουμάντο κάνει ο ιδιοκτήτης!! 

Όπως δέχομαι εγώ ο γείτονας μου να ανεβάσει την καμινάδα από το σουβλατζίδικο σε μένα έτσι θα δεχτεί και αυτός την καμινάδα του πέλλετ μου. 

Όπως δέχομαι εγώ να βάλει στην δικιά μου πολυκατοικία την κεραία του έτσι δέχεται και αυτός την πέργκολα !! 

Αν λοιπόν ήμασταν όλοι με το τηλέφωνο στο χέρι να περνούμε την πολεοδομία τώρα δεν θα ειχε μείνει ακίνητο για ακίνητο ! 

Συγνώμη που σας το χαλάω !! 

Ρε σύ, sorry νόμιζα ότι το έγραφες αστειευόμενος!!! Ε, έχεις ολόκληρη πολυκατοικία, έπρεπε να παίζεις στα δάκτυλα τα των κανονισμών!

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Ρε σύ, sorry νόμιζα ότι το έγραφες αστειευόμενος!!! Ε, έχεις ολόκληρη πολυκατοικία, έπρεπε να παίζεις στα δάκτυλα τα των κανονισμών!

Ο φίλος που άνοιξε το θέμα έκανε μια ερώτηση για το κόστος της θέρμανσης και η πρώτη απάντηση του Αριστείδη ήταν " μην ανάβεις καλοριφέρ " ,κοινός σκάσε και κρύωνε !! 

Εγώ ξεκίνησα να λέω για την δικιά μου εμπειρία που έχω μείνει ευχαριστημένος και από θέμα τιμής απόδοσης και φθηνής θέρμανσης.

Εδώ είμαστε για να βοηθάμε να λέμε τις εμπειρίες μας και να προτείνουμε !!! 

Και ο αλλος ξεκίνησε να μιλάει για πολεοδομία και είσαι παράνομος και ]®$£~ μπλε , ένα βλέμμα να ρίξει κανείς στην περιοχή του θα βρει χίλιες μαλακίες να κατηγορήσει τον αλλον. 

Άμα ήταν έτσι ζήτω που καήκαμε

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Twoface είπε

Ο φίλος που άνοιξε το θέμα έκανε μια ερώτηση για το κόστος της θέρμανσης και η πρώτη απάντηση του Αριστείδη ήταν " μην ανάβεις καλοριφέρ " ,κοινός σκάσε και κρύωνε !! 

Εγώ ξεκίνησα να λέω για την δικιά μου εμπειρία που έχω μείνει ευχαριστημένος και από θέμα τιμής απόδοσης και φθηνής θέρμανσης.

Και ο αλλος ξεκίνησε να μιλάει για πολεοδομία και είσαι παράνομος και ]®$£~ μπλε , ένα βλέμμα να ρίξει κανείς στην περιοχή του θα βρει χίλιες μαλακίες να κατηγορήσει τον αλλον. 

Σε αυτό δεν έχεις καθόλου άδικο, αλλά άλλο το ένα άλλο το άλλο!

Δημοσ.

Μια πρόταση θα πρέπει να συνοδεύεται από όλες τις παραμέτρους, οπότε ειλικρινά δεν καταλαβαίνω προσωπικά την επίθεση σε όσους εφιστούν την προσοχή σε αυτά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόβλημα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Twoface είπε

Ρε φίλε, για να τελειώνουμε, τι προτείνεις ακριβώς ;

Αν δεν καθόμασταν να εξηγήσουμε υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί κάποιος να βγάλει ένα μπουρί στο σπίτι του, ο νηματοθέτης τι θα καταλάβαινε ; 

Είπες εσύ μια πρόταση 

Ας πάρουμε λοιπόν το υποθετικό σενάριο ότι ο TS σε άκουγε:

Θα googlαρε λίγο, θα έβρισκε μια σόμπα, θα έπαιρνε τηλέφωνο να ρωτήσει πόσο πάει και μπορεί (ελέγχεται αυτό) να ρώταγε και τον μαγαζάτορα αν "θα είμαστε ΟΚ με τη πολυκατοικία" 

- Ναι αδερφέ μην ανησυχείς δεν υπάρχει θέμα 

Θα σκαγε κάνα 2χίλιαρο, θα έκανε τρύπες, μπουριά και τα ρέστα, και την επόμενη μέρα που θα την άναβε θα ερχόταν ο μαλάκας ο Αριστείδης που μένει από πάνω, θα χτύπαγε κουδούνι και θα του έλεγε 

"μεγάλε τι έχεις ανάψει από κάτω ;"

"να μωρέ μια σομπίτσα, γιατί παγώνουμε και είναι πολλά τα λεφτά για το πετρέλαιο"

"ξέρεις αδερφέ, απαγορεύεται, ξήλωσέ τα όλα απέξω γιατί θα σου κάνω καταγγελία"

"μα ο @Twoface στο insomnia είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, και σώθηκε κιόλας"

".........."

Disclaimer:

Όλα τα παραπάνω δεν αφορούν κάτοχους πολυκατοικιών, άρα το 99.99% του πληθυσμού 

Δες και το a/c μου τώρα για να σου φύγει και η απορία 

IMG_1390.JPG.82c0f447c3c8aa6133f37ff5e15bf759.JPG

• Like 2
Δημοσ.
Στις 11/12/2018 στις 7:27 ΜΜ, pymarios είπε

Το σπιτι σου τι ειδος θερμομονωσης και τι ειδος κουφωματων εχει; Παιζουν πολυ μεγαλο ρολο για να μειωσεις τα κοστη θερμανσης. Γνωμη μου ειναι απο εκει πρεπει να ξεκινησεις πριν ψαξεις οτιδηποτε αλλο. Υποψιν εχω σπουδασει ενεργειακος μηχανολογος εστω και αν δεν ασκω το επαγγελμα.

Τα σπίτια που έχουν ενεργειακή κλάση τουλάχιστον c και κάτω  δεν αξίζουν πλέον.  Καίνε πολλά και στην ουσία αυτό που πληρώνεις στο ενοίκιο σε ένα καινούριο σπίτι τα γλυτώνεις από ζέστη ή δροσιά.  Πλέον και στα σπίτια ισχύει ότι πληρώνεις παίρνεις.  

Υγ υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία ότι μέχρι το 2050 θα πρεπει ολα τα σπιτια να είναι σωστά θερμομονωμενα. 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδια καλησπερα

Τον Νοεμβριο με 9 ωρες πληρωσα 45 ευρω ,τον δεκεμβρη παλι με 9 πληρωσα 37,τωρα με 1ωρα παλι 37 κ μου ειπαν ειναι 35 ευρω το παγιο επειδη ειχαμε μεγαλη καταναλωση.

Ισχυει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο λογαριασμό δεν φαίνεται πόσο είναι το πάγιο και με πόσο τις %, επί της συνολικής κατανάλωσης υπολογίζεται?

Ναι ισχύει, όσο μεγαλύτερη κατανάλωση έχετε, τόσο μεγαλύτερο το πάγιο, απόλυτα λογικό. 

Επεξ/σία από tsiro7
  • Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, stixakakis είπε

Παιδια καλησπερα

Τον Νοεμβριο με 9 ωρες πληρωσα 45 ευρω ,τον δεκεμβρη παλι με 9 πληρωσα 37,τωρα με 1ωρα παλι 37 κ μου ειπαν ειναι 35 ευρω το παγιο επειδη ειχαμε μεγαλη καταναλωση. 

Ισχυει; 

Εξαρτάται από το πόσο το έκαψες εσύ, πόσο το έκαψαν οι υπόλοιποι, πόσο καύσιμο κάψατε και πόσος είναι ο συντελεστής παραμένουσας επιβάρυνσης που έχει το διαμέρισμά σου!
Από τα 45 ευρώ που πλήρωσες ας πούμε τον Νοέμβριο, μπορεί να μην πολυάναβαν οι άλλοι σε σχέση με τον Δεκέμβριο, που θα άναψαν περισσότεροι, οπότε με ίδιες ώρες για εσένα λόγω ταυτοχρονισμού και με άλλους χρήστες, κάνατε καλύτερη (αποδοτικότερη) χρήση του λέβητα, οπότε σου ήρθε λιγότερο αναλογικά. Σε όλα αυτά το πάγιό σου μπορεί να ήταν ~15-20€...ΑΝ τώρα τον Γενάρη διπλασιάσατε την κατανάλωσή σας λόγω των κρύων, ασχέτως που εσύ δεν το έκαψες καθόλου, το πάγιο του διπλάσιου πετρελαίου που σου αναλογεί μπορεί να είναι 30-35€ και τα υπόλοιπα 2€  η 1 ώρα που έκαψες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, stixakakis είπε

Εχω δικαιωμα να ζητησω ως ενοικιαστης να μην συμμετεχω καθολου στην θερμανση κ να απομονωθει το διαμερισμα μου;

Θα κανεις οτι κανει και η υπολοιπη πολυκατοικια, οσοι δεν συμμετεχουν. Δεν υπαρχουν αλλοι κανονες για σενα. Μπορεις να το ζητησεις αλλα ισως υπαρχει παγιο, ισως οχι. 

Επεξ/σία από Zerg13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...