john_petrucci7 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Χμ...δεν το έχω ψάξει τόσο πολύ γιατί ευτυχώς δεν είμαι σε πολυκατοικία. Αλλά πιστεύω αν το κυνηγήσει κάποιος νομικά ίσως τελικά το γλυτώσει κι αυτό. Το αν αξίζει ειδικά σε ενοικιαζόμενο σπίτι......με τίποτα. Πολλά έξοδα και πολύς κόπος χωρίς νόημα. Οπότε A/C και τελειώνει το θέμα. Αν πάλι κάποιος θέλει ν αυτονομηθεί με Φ.Α 100% γιατί θα τα κάνει απόσβεση γιατί βάζεις θέρμανση νερό και φαί
stixakakis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 10 ώρες πριν, nightwalker1990 είπε Φιλε μας δουλευεις μου φαινεται... ποια ολη μερα??? Ποσταρεις απλα μια φωτο με μια τιμη και ρωτας τι να κανεις... δωσε πληροφοριες ολοκληρωμενες... ποσα ατομα ειστε??? Ποιες ωρες εχετε συννενοηθει με τον διαχειριστη να το ανοιγεται??? Αν μου λες οτι το αναψες 4 μερες απο το πρωι συνεχομενα δεν το θεωρο και τοσο παραλογο το ποσο.. πιο φθηνα θα σου ερχοταν με κλιματιστικο... Θερμοκρασια αστο στους 24 μεχρι να ζεστανουν τα σωματα και μετα στο 23..... Πηγαινε σε ενα γραφειο διαχειρισης πολυκατοικιων καλυτερα για να μην σε *κλεβουν* οποιος-οποια σου λεει να πληρωσεις τοσα πχ αν δεν εχετε ηδη γραφειο. Γιατι να σε δουλευω;οι ωρες αν διαβασες ειναι 9.τι ολη μερα ανοικτο λες;δεν ειναι κεντρικη η θερμανση.ο καθενας το ανοιγει οσο θελει.ειναι επτα διαμερισματα. Σε καλυψα;
skiabox Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μιας και είναι σχετική με το thread η εμπειρία μου να την παραθέσω. Με κοινό φυσικό αέριο στην πολυκατοικία πληρώναμε 10 ευρώ την ώρα θέρμανση. Με ατομικό φυσικό αέριο που βάλαμε πριν 4 χρόνια και λέβητα συμπυκνώσεως πήγαμε στα 20 λεπτά την ώρα!
stixakakis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, skiabox είπε Μιας και είναι σχετική με το thread η εμπειρία μου να την παραθέσω. Με κοινό φυσικό αέριο στην πολυκατοικία πληρώναμε 10 ευρώ την ώρα θέρμανση. Με ατομικό φυσικό αέριο που βάλαμε πριν 4 χρόνια και λέβητα συμπυκνώσεως πήγαμε στα 20 λεπτά την ώρα! Με φυσικο αεριο αυτονομη δεν πληρωνα πανω απο 80 ευρω το διμηνο.τώρα τι κανω ;
AristidisZ Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, skiabox είπε Μιας και είναι σχετική με το thread η εμπειρία μου να την παραθέσω. Με κοινό φυσικό αέριο στην πολυκατοικία πληρώναμε 10 ευρώ την ώρα θέρμανση. Με ατομικό φυσικό αέριο που βάλαμε πριν 4 χρόνια και λέβητα συμπυκνώσεως πήγαμε στα 20 λεπτά την ώρα! Άλλαξες σπίτι ; Κάτι δε μου κολλάει στα νούμερα...
Mpiftekis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Πάντως 5€/ώρα δεν είναι αφύσικο. Εμείς σε πολυκατοικία με 8 διαμερίσματα και αυτόνομη θέρμανση ΑΝ πούμε ότι ανοίγουμε θα πληρώσουμε 4€/ώρα.
AristidisZ Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, Mpiftekis είπε Πάντως 5€/ώρα δεν είναι αφύσικο. Το είπα και στο 1ο μου μήνυμα, 5€/ώρα για πετρέλαιο όντως δεν είναι εξωπραγματικό νούμερο 10€/ώρα Φ.Α. πάλι μου φαίνεται πολύ μεγάλη κατανάλωση...
skiabox Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Άλλαξες σπίτι ; Κάτι δε μου κολλάει στα νούμερα... Όχι φίλε μου.Τα υψηλά κόστη που παράγει η κεντρική θέρμανση είναι γνωστό φαινόμενο και το έχω δει σε πολλά forums να αναφέρεται.
stixakakis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Άλλαξες σπίτι ; Κάτι δε μου κολλάει στα νούμερα... Τωρα ηρθα σε αυτο Τι δεν σου κολλαει;τι εννοεις; http://www.giakoumis-adiso.gr/προιόντα/θέρμανση/σύστημα-αυτονομίας-σωμάτων-καλοριφέρ Για κατι τετοιο τι γνωμη εχετε;αξιζει;ποιες οι παγιδες;
vagos789 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 αυτες οι αυτονομιες εχουν καποιο νοημα οταν εχεις εσυ τον καυστηρα Στην Ελλαδα που μιλαμε για καυστηρα που μοιραζεται μια πολυκατοικια και ωρομετρηση αντι για θερμιδομετρηση,σχεδον τιποτα δεν εχει σημασια
fredd0 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Στις 12/12/2018 στις 12:17 ΜΜ, stixakakis είπε Τωρα ηρθα σε αυτο Τι δεν σου κολλαει;τι εννοεις; http://www.giakoumis-adiso.gr/προιόντα/θέρμανση/σύστημα-αυτονομίας-σωμάτων-καλοριφέρ Για κατι τετοιο τι γνωμη εχετε;αξιζει;ποιες οι παγιδες; η παγιδα ειναι το θα πληρωνεις τ'αντερα σου στη δεη. Αμα ειναι να πας σε τετοια λυση παρε απο 1 θερμοπομπο/καλοριφερ λαδιου ανα δωματιο, τουλαχιστον θα γλυτωσεις τα εξοδα υδραυλικου. Γιατι σε λογαριασμους ρευματος το ιδιο θα πληρωνεις.
Βασίλης_29 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1. Μειώνεις τις ώρες κατανάλωσης ή επιλέγεις συνδυαστικά και χρήση κλιματιστικών αν σε συμφέρει π.χ στο νυχτερινό τιμολόγιο. 2. Μειώνεις την θερμοκρασία από τον θερμοστάτη μέχρι το όριο που είναι για εσένα ανεκτό. 3. Κάνεις θερμομόνωση στο σπίτι σου. 4. Ζητάς από τον διαχειριστή να σου αναφέρει πότε έγινε τελευταία συντήρηση στον καυστήρα και τι βαθμό απόδοσης έχει το σύστημα. Αν σου πει οτι δεν υπάρχει φύλλο ελέγχου λέβητα και μπλα μπλα, μάλλον έχετε αφήσει ασυντήρητο τον λέβητα με οτι συνεπάγεται. Στις 12/12/2018 στις 12:12 ΠΜ, Dvs είπε Πως δεν εχει σχέση; Το καλοριφέρ αν το κλείσεις τώρα θα είναι ζεστό για 30 λεπτά ακομα, ζεσταίνοντας τον χωρο. Το A/C ζεσταίνει όπου φυσάει. Μολις σταματήσει πάει η ζέστη. (ανεβαίνει προς τα πάνω κιολας) Τι εννοεις ξεχναμε τους 70 και 80 βαθμους πλεον στα καλοριφέρ; Σε τι διαφέρουν απο τα "παλιά", δεκαετίας να υποθέσω; Ή τα παλαιότερα μαντεμένια εννοεις; Το οτι ψύχεται ταχύτερα ο χώρος με χρήση κλιματιστικού δεν σημαίνει οτι το κλιματιστικό δεν ζεσταίνει. Το νερό έχει υψηλότερη θερμοχωρητικότητα από τον αέρα οπότε σημαίνει οτι ζεσταίνεται περισσότερα ώρα στον λέβητα και όπως είναι φυσικό παίρνει περισσότερη ώρα να παγώσει όταν σταλεί στα σώματα, ο αέρας αντίθετα ζεσταίνει πολύ γρήγορα όταν περάσει από το στοιχείο του κλιματιστικού και παγώνει το ίδιο γρήγορα. Το κλιματιστικό ζεσταίνει τον αέρα όπως το ίδιο κάνει και το καλοριφέρ. Η αργοπορία που βλέπεις οφείλεται στην θερμοχωρητικότητα του μέσου. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2018 από Βασίλης_29
tornado Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Στις 12/12/2018 στις 12:05 ΠΜ, vasilllis είπε Μαλλον θες να γραψεις ¨δεν αποκλειει το γεγονος οτι ενα τιμολογιο δεν σημαινει τιποτα ' ηθελα να πω, οτι εχω δει τουλαχιστον τρεις περιπτωσεις διαχειριστων σε πολυκατοικια με πετρελαιο που κλεβανε.... ολα φουλ νομοτυπα και τιμολογια κομπλε. Η μια περιπτωση πηγε στα δικαστηρια, δεν γνωριζω πωςτελειωσε η υποθεση αλλα λογικα θα επεσε καμπανα. Σε Φ.Α.κλοπη δεν υφιστατε, αφου αναβεις και χρεωνει αυτοματα, παρολα αυτα οι διαχειριστες εχουν βρει αλλους τροπους να κλεβουν. Εδω και μηνες προσοπαθω να κοψω την φορα στο δικο μας, αλλα ματαια... υπαρχουν και ιδιαιτεροτητες σε καποιες πολυκατοικιες. Στη δικη μου ο διαχειριστης εχει περασει τα 80 και δεν καταλαβαινει τιποτα, η μονη ελπιδα για να αλλαξουμε διαχειριστη ειναι να δω στο δρομο ασθενοφορο, μεχρι τοτε υπομονη.... 1
bjj-p Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Στις 11/12/2018 στις 7:31 ΜΜ, haris_216 είπε Η ρύθμιση είναι ότι όποιος και να ανάψει την θέρμανση, όταν ο λέβητας είναι κρύος, δεν χρεώνεται. Η χρέωση (το μέτρημα των ωρών) ξεκινάει μόλις η θερμοκρασία του νερού του λέβητα είναι τέτοια ώστε να επιτελεί έργο. Να ζεσταίνει δηλαδή. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζουν να μετράνε οι ώρες. Δοκίμασέ το. Κατέβα κάτω με κρύο λέβητα κι ενώ έχεις ανάψει τη θέρμανσή σου. Θα δεις ότι οι ώρες δε "γυρνάνε". Μόλις όμως πιάσει θερμοκρασία τότε ρολάρουν. Τα λίτρα που κάηκαν την περίοδο μέχρι να ζεσταθεί και άρα δεν χρεώθηκαν σε κανένα ονομάζονται "πάγιο" κι επιμερίζονται σε όλα τα διαμερίσματα ανάλογα με τα χιλιοστά της θέρμανσης. Πως να το διαπιστωσεις οταν οι μετρητες μετρανε ωρες και ο λεβητας για να φερει το νερο σε σωστη θερμοκρασια χρειαζεται μερικα λεπτα... αυτα τα λεπτα δεν ξερεις αν εχουν χρεωθει στο δικο σου ωρομετρητη ή οχι. Η μετρηση του παγιου εχει δικο της ωρομετρητη;
haris_216 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, bjj-p είπε Πως να το διαπιστωσεις οταν οι μετρητες μετρανε ωρες και ο λεβητας για να φερει το νερο σε σωστη θερμοκρασια χρειαζεται μερικα λεπτα... αυτα τα λεπτα δεν ξερεις αν εχουν χρεωθει στο δικο σου ωρομετρητη ή οχι. Η μετρηση του παγιου εχει δικο της ωρομετρητη; Οι μετρητές έχουν υποδιαιρέσεις και δεν πάνε ξαφνικά από το πχ 7 στο 8. Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν την ακρίβεια του κέντρου μέτρων και σταθμών αλλά δε νομίζω πως είναι αυτό το ζητούμενο. Το πάγιο δεν έχει δικό του ωρομετρητή και στην πράξη ορίζεται από το καταστατικό της πολυκατοικίας. Συνήθως είναι της τάξης γύρω στο 30% του καταναλωθέντος πετρελαίου. Γενικά πρόκειται για μία "άδικη", από πολλές πλευρές, προσέγγιση αλλά τουλάχιστον όχι από την πλευρά που φοβούνται πολλοί. Ότι δηλαδή θα στήνει αυτί ο γείτονας και μόνο όταν ακούει τον λέβητα να δουλεύει θα ανάβει για το διαμέρισμά του για να γλυτώσει χρεώσεις. Στην πράξη ακριβώς για να μην συμβαίνει αυτό υπάρχει αυτή η προσέγγιση με το πάγιο. Και για να μη νομίζετε ότι αυτά τα λέει κάποιος βολεμένος, έχω πάνω από 5 χρόνια να ανάψω τη θέρμανση στο σπίτι (τζάκι και kerosun οι αντικαταστάτες) πληρώνοντας όμως κάθε μήνα τα πάγια που μου αντιστοιχούν (από 15 έως 50 ευρώ, ανάλογα το μήνα, για ζέστη που οφελούνται οι υπόλοιποι). Άρα σημαίνει ότι σίγουρα το έχω ψάξει μέχρι εκεί που δεν πάει για το τι ισχύει και τι όχι. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2018 από haris_216
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα