Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ενταση απο μονη της δεν καθιστα ενα ηχειο ποιοτικο. Απλα ο κοσμος που δεν ξερει νομιζει οτι παραπανω ηχος ισον καλυτερος ήχος ή καλυτερο ηχειο/ακουστικα.

Αυτο πρακτικα δεν ισχυει.

Πρωτιστως μετραει η ποιοτητα του εξαγώμενου ηχου. Αν ο ηχος ειναι καθαρος και ποιοτικος χωρις "σκουπιδι" και παρασιτο, αν τα twitters ειναι σωστα ρυθμισμενα και ακους πεντακαθαρα τις ψηλες, τα μεσαια και τα μπασα το ιδιο, και αν πρωτα απο ολα το μεσο παραγωγης ειναι καλο και ποιοτικο ωστε ο ηχος που θα τροφοδοτησει τα ηχεια να ειναι καθαρος και ποιοτικος και τα καλωδια να ειναι επισης αριστης ποιοτητας, τοτε δεν χρειαζεσαι απαραιτητα πολλη ενταση και θορυβο.

Θα ακους λεπτομερειες που δεν ηξερες οτι υπαρχουν σε ενα κομματι.

Εκει παιζει ρολο η ποιοτητα κατασκευης και τα υλικά και η συναρμογή του ηχειου.

Εχω δει ανθρωπους να εχουν πανακριβα συστημα αναπαραγωγης με dac και ιστοριες και να παιζουν σε αστεια ηχεια τυπου Logitech ή Creative ή ηχεια του κιλου των 50-100 ευρω και να λενε χαλια ηχος μα εδωσα πολλα λεφτα για το dac ή να παιζουν mp3 και να λενε ακουγεται χαλια.

Ή να εχουν ηχεια 1.000 ευρω και να χρησιμοποιουν κοκκινο-μαυρο καλωδιο για τη συνδεση τους με τον ενισχυτη που πρακτικα ειναι σαν να βαζεις κορδονι στη θεση του ιμαντα στο αυτοκινητο σου και να λες γιατι δεν δουλευει.

Αν θες να παρεις αριστο ή εστω καλο ποιοτικα ηχο πρεπει το συστημα παραγωγης να ειναι καλο, πρεπει τα ηχεια να ειναι αντιστοιχης αξιας και τα καλωδια να ειναι ποιοτητας που να συμβαδιζουν με τα αλλα δυο κομματια. Και τελος το υλικο δλδ αρχειο μουσικης να ειναι κατα προτιμηση FLAC ή lossless γενικα ποιοτητας.

Δεν μπορεις να παιρνεις ηχεια 300 ευρω για να τα συνδεσεις με φτηνο καλωδια με ενα mp3 της πλακας ή ενα κινητο που δεν ειναι για αυτη τη δουλεια φτιαγμενο, και να τροφοδοτεις το συνολο με σαπια αρχεια μουσικης και μετα να κατηγορεις τα ηχεια ως κακα.

Απλα δεν ξερεις τι αγορασες και πως να το χρησιμοποιησεις σωστα. Ειναι σαν να παιρνεις Φερράρι για να την βαλεις σε χωραφι, με παιδι 18 χρονων στο τιμονι και σαπια νερομενη βενζινη στο κιβωτιο. Η Φερραρι θα φταιει που δεν θα αποδιδει τα μεγιστα?

Επεξ/σία από Sebu
  • Like 7
  • Thanks 1
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, qwerty99 είπε

Αξίζει να αντικαταστήσω τα Logitech Z 2300 με τα Edifier ?

Γενική χρήση desktop, ταινίες + μουσική, όχι games, normal εντάσεις.

Αξίζει

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, qwerty99 είπε

Αξίζει να αντικαταστήσω τα Logitech Z 2300 με τα Edifier ?

Γενική χρήση desktop, ταινίες + μουσική, όχι games, normal εντάσεις.

Καμια σχεση σαν ηχεια τουλαχιστον απο θεμα ποιοτητας.

29 λεπτά πριν, Sebu είπε

Η ενταση απο μονη της δεν καθιστα ενα ηχειο ποιοτικο. Απλα ο κοσμος που δεν ξερει νομιζει οτι παραπανω ηχος ισον καλυτερος ήχος ή καλυτερο ηχειο/ακουστικα.

Αυτο πρακτικα δεν ισχυει.

Πρωτιστως μετραει η ποιοτητα του εξαγώμενου ηχου. Αν ο ηχος ειναι καθαρος και ποιοτικος χωρις "σκουπιδι" και παρασιτο, αν τα twitters ειναι σωστα ρυθμισμενα και ακους πεντακαθαρα τις ψηλες, τα μεσαια και τα μπασα το ιδιο, και αν πρωτα απο ολα το μεσο παραγωγης ειναι καλο και ποιοτικο ωστε ο ηχος που θα τροφοδοτησει τα ηχεια να ειναι καθαρος και ποιοτικος και τα καλωδια να ειναι επισης αριστης ποιοτητας, τοτε δεν χρειαζεσαι απαραιτητα πολλη ενταση και θορυβο.

Εκει παιζει ρολο η ποιοτητα κατασκευης και τα υλικά και η συναρμογή του ηχειου.

Εχω δει ανθρωπους να εχουν πανακριβα συστημα αναπαραγωγης με dac και ιστοριες και να παιζουν σε αστεια ηχεια τυπου Logitech ή Creative ή ηχεια του κιλου των 50-100 ευρω και να λενε χαλια ηχος μα εδωσα πολλα λεφτα για το dac ή να παιζουν mp3 και να λενε ακουγεται χαλια.

Ή να εχουν ηχεια 1.000 ευρω και να χρησιμοποιουν κοκκινο-μαυρο καλωδιο για τη συνδεση τους με τον ενισχυτη που πρακτικα ειναι σαν να βαζεις κορδονι στη θεση του ιμαντα στο αυτοκινητο σου και να λες γιατι δεν δουλευει.

Αν θες να παρεις αριστο ή εστω καλο ποιοτικα ηχο πρεπει το συστημα παραγωγης να ειναι καλο, πρεπει τα ηχεια να ειναι αντιστοιχης αξιας και τα καλωδια να ειναι ποιοτητας που να συμβαδιζουν με τα αλλα δυο κομματια. Και τελος το υλικο δλδ αρχειο μουσικης να ειναι κατα προτιμηση FLAC ή lossless γενικα ποιοτητας.

Δεν μπορεις να παιρνεις ηχεια 300 ευρω για να τα συνδεσεις με φτηνο καλωδια με ενα mp3 της πλακας ή ενα κινητο που δεν ειναι για αυτη τη δουλεια φτιαγμενο, και να τροφοδοτεις το συνολο με σαπια αρχεια μουσικης και μετα να κατηγορεις τα ηχεια ως κακα.

Απλα δεν ξερεις τι αγορασες και πως να το χρησιμοποιησεις σωστα. Ειναι σαν να παιρνεις Φερράρι για να την βαλεις σε χωραφι, με παιδι 18 χρονων στο τιμονι και σαπια νερομενη βενζινη στο κιβωτιο. Η Φερραρι θα φταιει που δεν θα αποδιδει τα μεγιστα?

Νομιζω πως μερικοι διαβαζετε αυτα που θελετε να διαβαζετε καθοτι δεν θυμαμαι κανεις να εξισωσε τον καλο ηχο με την ενταση.

• Like 1
Δημοσ.

4 ώρες πριν, pirmen56 είπε

2. Η διαφορά ανάμεσα σε 40watt και 80watt είναι 3db. Αντιληπτή διαφορά, αλλά όχι κάτι τραγικό. 10db είναι ο διπλασιαμός της έντασης. 

3db δεν είναι νομίζω ο διπλασιασμός της έντασης?

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, dimitris_st13 είπε

3db δεν είναι νομίζω ο διπλασιασμός της έντασης?

3db είναι διπλασιασμός της ισχύος. 10db είναι διπλασιασμός της έντασης όπως την αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Γενικά τα edifier έχουν καλή φήμη για price:quality ratio σε κάποια μοντέλα. 

Αλλά το κάθε ηχείο διαφέρει και άμα δεν ακούσεις δύσκολο να εκφέρεις άποψη. Επίσης, πολλές φορές στην αγορά ήχου πιο ακριβά μοντέλα της ίδιας εταιρίας είναι χειρότερα από τα φθηνότερα, ή ελάχιστα καλύτερα που δεν δικαιολογεί διαφορά τιμής, ή έχουν ιδιέταιρο ήχο που δεν είναι πάντα θεμιτός.

Όσο αφορά την ένταση, από το μέγεθός τους (3,5'') προορίζονται για γραφείο, μικρό χώρο. Αν μπορούν να γεμίσουν μεγαλύτερο χώρο καλώς, αν όχι δεν θα το θεωρούσα μείον. 

Αυτό που με προβληματίζει είναι: Δορυφόροι: 150Hz - 20kHz. Subwoofer: 20Hz - 120Hz.

Λείπει ένα φάσμα 29Hz 😂 Κάποιος που τα χει, να τεστάρει ποιες είναι οι πραγματικές συχνότητες. 

Αν θέλετε καλό ήχο 200-300ευρώ κοιτάξτε γερμανική (ίσως και αγγλική) αγορά για σοβαρά ηχεία. Για ενίσχυση 2κάναλο η smsl έχει απλούς αλλά ποιοτικότατους ενισχυτές στο 50ευρο.

Δημοσ.

Όπως και να χει 230-250 είναι η τιμή που παίζουν έξω, 250-260 παίζουν σκρουτζ. Καλή τιμούλα αλλά μέχρι εκεί. Βλέπω κόσμο να νομίζει ότι πρέπει να αλλάξει ηχεία μη τυχόν και χαθεί καμιά ευκαιριάρα...

Δημοσ.

Καλημέρα. Τα ηχεία τα έχω περίπου 10 χρόνια. Έχω τα τα s530 η διαφορά με αυτά της προσφοράς  είναι ότι τα δικά μου δεν έχουν οπτική ίνα. Αν δεν κάνω λάθος δεν πρέπει να έχουν άλλες διαφορές.  Προσωπικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και τα θεωρώ μια από τις πιο επιτυχημένες αγορές μου( έχω αρκετές αποτυχημένες J)

Το μέγεθος τους είναι νορμάλ στα ηχεία αλλά το subwoofer είναι τεράστιο και βαρύ!! Όσοι έχουν θέμα χώρου να δουν λίγο τις διαστάσεις.  Η ένταση ανεβαίνει μέχρι το 50, εγώ δε το ανεβάζω πάνω από 15 και σπάνια το πάω μέχρι το 25. Για να καταλάβετε όταν δουλεύω στον υπολογιστή και ακούω ραδιόφωνο το έχω στο 8-10. Στο 40 είμαι σίγουρος ότι με ακούν 2 ορόφους κάτω! Μου φαίνεται περίεργο που λέτε για ένταση… η προσωπική μου άποψη είναι ότι και από ένταση είναι μια χαρά .

το τηλεχειριστήριο είναι λίγο της πλάκας… Από κοντά και χωρίς το παραμικρό εμπόδιο πιάνει… αλλιώς δύσκολα…

γούστα είναι αυτά αλλά όμορφα δε τα λες… υπάρχουν πολύ πιο όμορφα ηχεία.

η ποιότητα ήχου είναι πολύ καλή. Έχω κάτι συλλογές από flac αρχεία και πραγματικά κάποια τραγούδια νομίζεις ότι τα ακούς πρώτη φορά.

Σαν ηχεία είναι τίμια. Τώρα αν σε αυτά τα χρήματα υπάρχει κάτι καλύτερο δεν γνωρίζω.

• Moderators
Δημοσ.
18 hours ago, Sebu said:

Πήρα αυτά https://www.skroutz.gr/s/5443078/Edifier-R1700BT.html?from=autocomplete&keyphrase=edifier+r1700bt. Οι απαιτήσεις μου ως προς την ποιότητα ήταν μηδενικές. Παλιά είχα Logitech Z-2300 και Creative T3100. Τώρα ήθελα κάτι πιο όμορφο και όχι 2.1, που να ακούγεται όμορφα και ας μην κάνει σαματά.

Ε, αυτό που είπες στην quoted πρόταση. Ακούω λεπτομέρειες που δεν ήξερα ότι υπήρχαν! :D Και μιλάμε για σαπιοηχειάκια της σειράς με ενσωματωμένο "ενισχυτή" και σύνδεση στο pc με minijack... Προφανώς κάποια αρκετά ακριβότερα θα είναι και πολύ πιστότερα.

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Πήρα αυτά https://www.skroutz.gr/s/5443078/Edifier-R1700BT.html?from=autocomplete&keyphrase=edifier+r1700bt. Οι απαιτήσεις μου ως προς την ποιότητα ήταν μηδενικές. Παλιά είχα Logitech Z-2300 και Creative T3100. Τώρα ήθελα κάτι πιο όμορφο και όχι 2.1, που να ακούγεται όμορφα και ας μην κάνει σαματά.

Ε, αυτό που είπες στην quoted πρόταση. Ακούω λεπτομέρειες που δεν ήξερα ότι υπήρχαν! :D Και μιλάμε για σαπιοηχειάκια της σειράς με ενσωματωμένο "ενισχυτή" και σύνδεση στο pc με minijack... Προφανώς κάποια αρκετά ακριβότερα θα είναι και πολύ πιστότερα.

Για τα λεφτά τους σαπιοηχεια δεν τα λες με τίποτα... Μια χαρά αξιοπρεπή ήχο έχουν.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Zerg13 είπε

Flac αρχεια; Τι ειναι αυτο παλι...

Μη απωλεστική συμπίεση. Συμπίεση που δεν ρίχνει καθόλου την ποιότητα σε σχέση με το αρχικό CD. Δηλαδή κάτι σαν τα ζιπαρισμένα αρχεία που κουβαλάνε ίδια ακριβώς πληροφορία με τα ασυμπίεστα αρχεία.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ειδατε διαφορα με τα mp3;

28 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Μη απωλεστική συμπίεση. Συμπίεση που δεν ρίχνει καθόλου την ποιότητα σε σχέση με το αρχικό CD. Δηλαδή κάτι σαν τα ζιπαρισμένα αρχεία που κουβαλάνε ίδια ακριβώς πληροφορία με τα ασυμπίεστα αρχεία.

3 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Αζιπάριστα αρχεία ήχου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...