red66phone Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Με αφορμή το νήμα για την το κατά πόσο αξίζει ένα ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα (ανεξαρτήτου εταιρείας) παρατήρησα ότι στους περισσότερους από εμάς δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο που έχει πλέον διαμορφωθεί για τις συντάξεις που θα λαμβάνουμε όλοι στο μέλλον. Λαμβάνοντας υπόψη το νέο ασφαλιστικό καθεστώς (3 πυλώνες) και μετά από αρκετή έρευνα αποφάσισα να εξετάσω το κατά πόσο αξίζει / συμφέρει ή είναι αναγκαία η επένδυση σε ένα ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Να διευκρινίσω ότι δεν έχω καμία σχέση με ασφαλιστικό ή οικονομικό κλάδο και οι γνώσεις μου επί του θέματος είναι περιορισμένες. Τα παρακάτω είναι καθαρά προϊόν διαδικτυακής έρευνας , έχουν σκοπό απλά την γενική σκιαγράφηση του νέου ασφαλιστικού τοπίου, δεν περιλαμβάνουν λεπτομέρειες, ούτε και καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις. Σήμερα υφίστανται στην Ελλάδα μόνο δύο φορείς κοινωνικής ασφάλισης: 1. Ε.Φ.Κ.Α. (ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ) 2. Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π (ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΩΝ) όλα τα μέχρι σήμερα υφιστάμενα ασφαλιστικά ταμεία έχουν συγχωνευτεί στους ανωτέρω φορείς. Οι νέες συντάξεις δεν είναι πλέον ενιαίες , Διακρίνονται σε δύο τμήματα: 1. εθνική σύνταξη 2. ανταποδοτική σύνταξη Η χορηγούμενη σύνταξη αποτελείται από το άθροισμα των δύο αυτών τμημάτων Δεν υφίσταται δυνατότητα λήψης του τμήματος εθνικής σύνταξης αν δεν υπάρχουν τουλάχιστον 15 έτη ασφάλισης και καταβολής εισφορών στις συντάξεις γήρατος ή των προβλεπόμενων προϋποθέσεων για τις συντάξεις αναπηρίας και θανάτου. 1. ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ (ΝΟΜΟΣ 4387/2016, Άρθρο 7) Νομική Φύση Πρόκειται για επίδομα αφού ρητώς στο νόμο προβλέπεται ότι η καταβολή του: • Δεν συναρτάται με τις καταβαλλόμενες ασφαλιστικές εισφορές • Προέρχεται από τα διαθέσιμα του κρατικού προϋπολογισμού και • Δεν είναι εγγυημένη από το κράτος (η κρατική εγγύηση περιορίζεται μόνο στην ανταποδοτική σύνταξη) Ύψος χορηγούμενης εθνικής σύνταξης: • Για την πρώτη εφαρμογή του νόμου €384 που καταβάλλονται εφόσον έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης και • Το ποσόν των €384 βαίνει μειούμενο κατά 2% για κάθε έτος ασφάλισης που υπολείπεται των 20 ετών 2. ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ Η ανταποδοτική σύνταξη υπολογίζεται βάση: 1) του μέσου εισοδήματος που προκύπτει από το 2002 μέχρι την ημερομηνία καταβολής της αίτησης προς συνταξιοδότηση. 2) το συνολικό αριθμό των ετών ασφάλισης του ασφαλισμένου. Στο μέσο εισόδημα που προκύπτει από τα έτη ασφάλισης από το 2002 μέχρι σήμερα εφαρμόζεται συντελεστής που κυμαίνεται από 11,55% για 15έτη ασφάλισης έως 44,8% για τα 40+ έτη ασφάλισης. Ο συντελεστής αυτός διαμορφώνεται με βάση τα συνολικά έτη ασφάλισης του ασφαλισμένου. Αναλυτικό Παράδειγμα Υπολογισμού Συντάξιμων Αποδοχών Μισθωτών Παραδοχές Παραδείγματος : Μισθωτός Ασφαλισμένος στο τ. ΙΚΑ ΕΤΑΜ για πρώτη φορά από την 1.1.1993 με πλήρη απασχόληση από 1.1.2002 έως 30.11.2016 40 έτη μόνιμης και νόμιμης διαμονής στη Ελλάδα μεταξύ του δεκάτου πέμπτου έτους της ηλικίας του έως τις 30.11.2016 Υποβάλλει αίτημα συνταξιοδότησης λόγω γήρατος την 1.11.2016 Έχει ηλικία 63 ετών και έχει συμπληρώσει 12.000 ημέρες ασφάλισης (40 συντάξιμα έτη) Σε ολόκληρη την διάρκεια της ασφάλισης του καταβάλλονται εισφορές 20% επί των μηνιαίων αποδοχών του για τον κλάδο κύριας σύνταξης Το ποσοστό 20% κατανέμεται κατά το 1/3 (6,67%) σε βάρος του μισθωτού και κατά τα υπόλοιπα 2/3 (13,33%) σε βάρος των εκάστοτε εργοδοτών του Υποθέτουμε ότι οι ετήσιες αποδοχές του ανέρχονται στο ύψος που αναγράφεται στη στήλη 4 Οι ως άνω ετήσιες αποδοχές αναπροσαρμόζονται (πολλαπλασιάζονται) με το συντελεστή του ΔΤΚ όπως αυτός αναγράφεται στη στήλη του 5 του πίνακα Μετά την ανωτέρω αναπροσαρμογή οι τελικές συντάξιμες αποδοχές που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό των μέσων συντάξιμων αποδοχών της περιόδου 2002-2016 αναγράφονται στη στήλη 6 του πίνακα Όπως προκύπτει από τον πίνακα το σύνολο των συντάξιμων αποδοχών της περιόδου 2002-2016 ανέρχεται σε €461.580,67 , ενώ το σύνολο των συνταξίμων ημερών ανέρχεται σε 4.475 ημέρες ή 179 μήνες Συνεπώς, το πηλίκο €461.580,67 δια του 179 ισούται με €2.578,66 Το πηλίκο αυτό των €2.578,66 ισούται με τις μέσες συντάξιμες αποδοχές της περιόδου 2002-2016 Με δεδομένο ότι ο δείκτης αναπλήρωσης στο παράδειγμά μας της συντάξιμης περιόδου των 40 ετών ανέρχεται σε 42,18% το ύψος της ανταποδοτικής σύνταξης ανέρχεται στο γινόμενο που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό των €2.578,66 επί 42,18% , δηλαδή σε €1.103,67 Συνεπώς με δεδομένα τα ως άνω στοιχεία θα προστεθούν τα €384 της εθνικής σύνταξης ώστε τελικώς η χορηγούμενη σύνταξη να ανέλθει σε €1.103,67 συν €384, δηλαδή σε €1.487,67 Παράδειγμα υπολογισμού ανταποδοτικής σύνταξης με δεδομένο μέσο μισθό €700 μηνιαίως Παράδειγμα υπολογισμού ανταποδοτικής σύνταξης με δεδομένο μέσο μισθό €1.200 μηνιαίως Παράδειγμα υπολογισμού ανταποδοτικής σύνταξης με δεδομένο μέσο μισθό €1.500 μηνιαίως Παράδειγμα υπολογισμού ανταποδοτικής σύνταξης με δεδομένο μέσο μισθό €2.000 μηνιαίως Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2018 από red66phone 1
Zengar Zombolt Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Γιατί εμένα μου φαίνεται πως στο μέλλον θα περνούμε NOσυνταξη η ΤΑ3συνταξη Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2018 από Zengar Zombolt 2
poulinos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 ολα αυτα που αναφερεις χωρις να το διαβασω ολο το κειμενο ειναι με βαση το σημερα.οταν ειναι να βγουμε συνταξη που για τον καθενα μπορει να ειναι απο 1 2 χρονια μεχρι 20 χρονια και, πολλα μπορει να εχουν αλλαξει δυστυχως. 2
red66phone Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) είναι η βάση του νέου συνταξιοδοτικού, που προσπαθεί να λύσει το υπάρχον πρόβλημα, την επιβίωση των ταμείων. αυτό που μπορεί να αλλάξει στο μέλλον (μετά το 2021) είναι να μειωθεί η εθνική σύνταξη (το €384) και να αυξηθούν τα ηλικιακά ορια συνταξιοδοτησης (περαν των 67..) Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2018 από red66phone
Pokemon640 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Με βάση την κατηγορία Α (700€ μισθός~) που αφορά τους περισσότερους, με κάνει να αναρωτιέμαι για κάποια σοβαρά θέματα (αν θα παραμείνω η να επιστρέψω εξωτερικό). Πόσο μάλλον για κάποιον που ανήκει σε υψηλές κλίμακες και θα βρεθεί να έχει το 1/2...
red66phone Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 στο άρθρο 14 παράγραφος 4 του νόμου 4387 ορίζονται τα ανώτατα όρια που προβλέπονται για τη συνταξιοδοτική δαπάνη της χώρας προβαλλόμενη μέχρι το 2060. Συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται: Από την 1.1.2017 και ανά τριετία, η Εθνική Αναλογιστική Αρχή εκπονεί υποχρεωτικά αναλογιστικές μελέτες, οι οποίες επικυρώνονται από την Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αντικείμενο τη συνεχή παρακολούθηση της εξέλιξης της εθνικής συνταξιοδοτικής δαπάνης. Με ειδικό νόμο ανακαθορίζονται οι συντάξεις με στόχο τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος. Το ύψος των ανωτέρω δαπανών για την εθνική, την ανταποδοτική και την επικουρική σύνταξη, προβαλλόμενο έως το έτος 2060, δεν πρέπει να υπερβαίνει το περιθώριο αύξησης των 2,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ, με έτος αναφοράς το 2009. Επίσης καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει το ΑΕΠ. Αν το τελευταίο δεν μεταβληθεί με επαρκής αυξητικούς ρυθμούς μέχρι το 2050, ώστε να αυξηθεί το διαθέσιμο ποσό για τη συνολική δαπάνη για τις συντάξεις, τότε θα παρουσιάζονται κάθε τριετία μια μίξη από 3 σενάρια. Αναθεώρηση των ασφαλιστικών εισφορών. Μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών. Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
papoys1 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, red66phone είπε Λαμβάνοντας υπόψη το νέο ασφαλιστικό καθεστώς (3 πυλώνες) και μετά από αρκετή έρευνα αποφάσισα να εξετάσω το κατά πόσο αξίζει / συμφέρει ή είναι αναγκαία η επένδυση σε ένα ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Να διευκρινίσω ότι δεν έχω καμία σχέση με ασφαλιστικό ή οικονομικό κλάδο και οι γνώσεις μου επί του θέματος είναι περιορισμένες. Τα παρακάτω είναι καθαρά προϊόν διαδικτυακής έρευνας , έχουν σκοπό απλά την γενική σκιαγράφηση του νέου ασφαλιστικού τοπίου, Και εγώ τώρα γιατί δεν πιστεύω ότι εσύ απλά ψάρεψες αυτές τις πληροφορίες στο διαδίκτυο και ήρθες εδώ να τις μοιραστείς μαζί μας για να μας σώσεις από το κακό δημόσιο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ώστε να πειστούμε ότι οι ιδιώτες που τόσο μας αγαπάνε (το έχουμε δει και το βλέπουμε διαχρονικά) και νοιάζονται για μας θα μας δίνουν στο μέλλον απλόχερα μεγάλες συντάξεις και μεγάλα εφάπαξ,;;;;;. Εγώ απλά θα πω ότι ας φανταστούτε τι έχει να γίνει στο μέλλον στον ιδιωτικό τομέα , αν καταρρεύσει ο δημόσιος. Edit.Το να ζητάς στο Μπλά μπλά να παραμείνουν καθαρά τέτοια θέματα σαν τούτο και το άλλο (μακάρι να το πετύχεις) μου φαίνεται κομμάτι υπερβολικό φίλε.Υπάρχουν πολλοί πικραμένοι (δεν είμαι ένας από αυτούς ούτε θα γίνω ποτέ) από τον ιδιωτικό τομέα που δεν μπορεί κανείς να τους φιμώσει. Υ.Γ.Την άποψή μου γράφω φυσικά η οποία μπορεί και να είναι 100% λάθος και δεν θέλω να επηρεάσω κανέναν που θέλει να εμπιστευθεί κάποιο από το τόσα πολλά προγράμματα που μας προσφέρουν οι τόσες πολλές ιδιωτικές εταιρείες του κλάδου. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2018 από papoys1 2
red66phone Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) φίλε μου απλά ήθελα να μοιραστώ αυτά που έμαθα τους τελευταίους μήνες, ειλικρινα δεν έχω το οποιοδήποτε όφελος από το να τα παραθέσω στο φόρουμ. εξάλλου ανέπτυξα χοντρά χοντρά την υπαρχουσα νομοθεσια, δεν έχει νοημα να πείσω κάποιον. όποιος έχει διάθεση το ψάχνει και αν έχει και χρόνο και όρεξη αντιπαραθέτει τη γνώμη του με στοιχεία και επιχειρηματα. και γω ακόμα στο ψάξιμο είμαι γιατι είμαι και γω πολυ επιφυλακτικος απέναντι σε τετοιου ειδους προγραμματα. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2018 από red66phone 2
invisiblesurfer Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Ο λόγος που τα ταμεία καταρρέουν είναι οι στρατιές αχρήστων δημοσίων υπαλλήλων που αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε έτσι, χωρίς κανείς να αξιολογει κατά πόσο είναι α) ικανοί, και β) απαραίτητοι. Η ίδια κατάσταση με τους άχρηστους του δημοσίου τομέα είναι ο λόγος που η συντριπτική πλειοψηφία των ικανών και μορφωμένων έχουν φύγει από τη χώρα, αρνούμενοι να μοιραστούν τα εισοδήματά τους με τους ανίκανους και άεργους του δημοσίου. Έρχεται η ώρα σας όμως. 10 5 1
Vasivouzoukos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, invisiblesurfer είπε Έρχεται η ώρα σας όμως. Μπα δεν παθαίνουν τίποτα, σαν τις κατσαρίδες και αυτοί θα επιβιώσουν ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουν εξαϋλωθεί. Οι δ.υ είναι τα ''δικά τους παιδιά'' και αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος. Εσύ λες οι κυβερνώντες έναν άσχετο να στηρίξουν ή τις κομματικές στρατιές τους; Άλλωστε και τώρα που μιλάμε πόσα παίρνει ένας που δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα και πόσα στον δημόσιο (χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα). Πόσα παίρνει ένας συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα και πόσο ένας που ήταν σε ΔΕΚΟ; Η κρίση διέλυσε τους αδύναμους και τους μη βολεμένους. Και ο Τζήμερος να γινόταν πρωθυπουργός και πάλι δεν θα μπορούσε να τους ακουμπήσει. Σκέψου όλο αυτό το διεφθαρμένο σύστημα κοπρόσκυλων που αλληλουποστηρίζεται με εργατοπατέρες/απεργίες/απουσία αξιολόγησης κτλπ. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Μην ξεχνάς πως οι χειρότεροι όλων είναι οι δικαστές. Δεν υπάρχει μια απόφαση που να έχουν βγάλει που να περιορίζει δικά τους συμφέροντα. Μόνο αν γίνει βαρβάτη χρεωκοπία και κηρύξει το κράτος ολική στάση πληρωμών θα καεί το πελεκούδι. Ούτως η άλλως το ασφαλιστικό δεν βγαίνει. Θέλουμε 4-5 υπάλληλους των 500 ευρώ του ιδιωτικού να δίνουν εισφορές για ένα κοπρόσκυλο της Ολυμπιακής που βγήκε σε σύνταξη από τα 45. Ε βάλε και την υπογεννητικότητα και την φυγή των νέων και έδεσε το γλυκό. Το κακό είναι βέβαια πως ακόμα και να γίνει αυτό θα έχουν φάει τον άμπακα όλα οι κρατιτοδίαιτοι κόπροι του Δημοσίου και θα την πληρώσουν και για άλλη μια φορά άνθρωποι που δεν φταίνε. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2018 από Vasivouzoukos 2 2
papoys1 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, red66phone είπε φίλε μου απλά ήθελα να μοιραστώ αυτά που έμαθα τους τελευταίους μήνες, ειλικρινα δεν έχω το οποιοδήποτε όφελος από το να τα παραθέσω στο φόρουμ. εξάλλου ανέπτυξα χοντρά χοντρά την υπαρχουσα νομοθεσια, δεν έχει νοημα να πείσω κάποιον. όποιος έχει διάθεση το ψάχνει και αν έχει και χρόνο και όρεξη αντιπαραθέτει τη γνώμη του με στοιχεία και επιχειρηματα. και γω ακόμα στο ψάξιμο είμαι γιατι είμαι και γω πολυ επιφυλακτικος απέναντι σε τετοιου ειδους προγραμματα. Θα δεχτώ ότι έχεις καλή πρόθεση απλά δεν γουστάρω να ρίχνω νερό στο μύλο κάποιων που μόνο σκοπό έχουν πως θα αφαιμάξουν τις λιγοστές οικονομίες κάποιων ιδιαίτερα αφελών. Πόσοι και ποιοι πήραν λεφτά από τέτοιες εταιρείες και προγράμματα.;;;;; Όπως ξέρουμε κάποιοι που ήταν μέσα στο κύκλωμα τα λεγόμενα ευρ(αί)ως γκόλντεν μπόϋς πήραν κάποια εφάπαξ των 500.000 και 1.000.000 εκατομυρίων ευρώ .Πήρε κανένας απλός επενδυτής σαν και σένα και μένα (εγώ δεν επένδυσα αλλά ο λόγος το λέει) αυτά τα λεφτά;;; Ούτε τα πήρε ούτε πρόκειται να τα πάρει γιατί δεν υπάρχουν ούτε καν στους δικούς τους πίνακες.. Το πολύ πολύ να αρχίσει κάποιο πρόγραμμα από αυτά που κυκλοφορούν και άκρη δεν βγάζεις ,να το ακουλουθήσει καμιά 10αριά - 15 χρόνια όπως οι περισσότεροι , να ξοδέψει ότι οικονομίες έχει στην άκρη εκεί να διαπιστώσει ότι δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει οπότε στην καλύτερη να πάρει όσα έχει δώσει μέχρι τότε.Υπάρχουν και πολλοί που θα πάρουν και λιγότερα και άλλοι όπως στην ΑΣΠΙΣ (δεν ήταν η πρώτη ούτε η τελευταία) που δεν πάρουν τίποτε. Είπαμε.Έτσι τα βλέπω εγώ άποψη εκφράζω,μπορεί να κάνω και λάθος και να είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάποιους να εξασφαλίσουν εκεί το μέλλον τους σε τέτοια προγράμματα.Ο καθένας σταθμίζει και κάνει αυτό που νομίζει σωστό. Θα μου πεις και οι άλλοι που τα είχαν επενδύσει σε ομόλογα του Δημοσίου δεν τα έχασαν.Ότι και να κάνουμε θα βρουν τρόπο να μας τα αρπάξουν αρκεί να μην τους τα δίνουμε εμείς σαν βλάκες στο πιάτο εκ των προτέρων. 2
tzelen Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, invisiblesurfer είπε Ο λόγος που τα ταμεία καταρρέουν είναι οι στρατιές αχρήστων δημοσίων υπαλλήλων που αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε έτσι, χωρίς κανείς να αξιολογει κατά πόσο είναι α) ικανοί, και β) απαραίτητοι. Η ίδια κατάσταση με τους άχρηστους του δημοσίου τομέα είναι ο λόγος που η συντριπτική πλειοψηφία των ικανών και μορφωμένων έχουν φύγει από τη χώρα, αρνούμενοι να μοιραστούν τα εισοδήματά τους με τους ανίκανους και άεργους του δημοσίου. Έρχεται η ώρα σας όμως. Δεν μου λες, λαμπρέ νέε μου, μια ιδιωτική ασφαλιστική την ενδιαφέρει αν οι πελάτες της είναι καλοί υπάλληλοι στις δουλειές τους, ή αν είναι καλοί πληρωτές; Υπάρχουν τεμπέληδες και χαραμοφάηδες στο Δημόσιο; Σαφώς, σαφέστα. Αυτή τη στρατιά των άχρηστων ξέρεις όμως τί έκαναν; Πλήρωναν εισφορές. Αν θέλεις να ρίξεις το φταίξιμο κάπου, ψάξε άλλο δράκο. Και όχι, δεν είμαι ΔΥ, ούτε η γυναίκα μου, ούτε οι γονείς μου. 1 1
greengr21 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Βρήκαμε τη λύση παίδες ολη η Ελλάδα δημόσιοι υπάλληλοι να πληρώνουμε εισφορές όλοι να το σώσουμε το ασφαλιστικό χαχαχα
tzelen Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Προφανώς δεν είναι τόσο απλό. Είναι όμως απλό να κατηγορείς μια ομάδα ανθρώπων. Το 1ο θέλει μυαλό. Το 2ο θέλει τον "'ερχεται η ώρα σας".
greengr21 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δεν εχω κόλληματα φίλε με δημόσιους κτλπ ίσα ίσα είμαι σε επαγγελματικό κλάδο που εξαρτάται και από το δημόσιο αλλα δεν μπορεί να γράφεται ότι πληρώνουν οι δημόσιοι εισφορές λογιστικά νούμερα είναι. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα