Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!

Σκέφτομαι να ξεκινήσω την παραγωγή video μικρού μήκους, κυρίως τοπίων με κάποιο drone, πιθανότατα Mavic 2 Pro.

Το σύστημα που έχω τώρα είναι το εξής:

Intel i5 3570K, Corsair Vengence 8GB DDR3 1666Mhz με X.M.P., MoBo Asus P8Z77-V, Gigabyte GTX 960 G1 Gaming 4GB

Επειδή διάβασα ότι μετά από ένα update στο Premiere μπορεί να χρησιμοποιήσει και την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του υπολογιστή και να κάνει γρηγορότερα το rendering (+CUDA από την GPU) υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να τη βγάλω καθαρή χωρίς να αλλάξω σύστημα;

Στην περίπτωση που το σύστημα δεν κάνει έχω δει αυτά:

i7 9700K, Asus TUF Z390 Plus Gaming, Corsair Vengeance 32GB DDR4 3000MHz και GPU η ίδια (?)

Σκοπός είναι το μικρότερο δυνατό budget. Αλλά στην περίπτωση αναβάθμισης να είναι και λίγο futureproof.

Δημοσ.

Καλύτερα επένδυσε τα λεφτά σε καλό εξοπλισμό καμερών και drone και πρόσθεσε φθηνή μεταχειρισμένη ddr3 Ram ίδια με τη δική σου αν βρεις. Με 16 θα είσαι κομπλέ. Μπορεί να είναι λίγο αργό σε σχέση με κάποιο νεότερο αλλά σίγουρα δε θα είναι κακό. Επίσης δε παίζει να κάνεις 4k video editing αφού ΘΑ εχεις λήψεις μόνο με drone. Δες και το DaVinci resolve σαν πρόγραμμα. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dimips είπε

Καλύτερα επένδυσε τα λεφτά σε καλό εξοπλισμό καμερών και drone και πρόσθεσε φθηνή μεταχειρισμένη ddr3 Ram ίδια με τη δική σου αν βρεις. Με 16 θα είσαι κομπλέ. Μπορεί να είναι λίγο αργό σε σχέση με κάποιο νεότερο αλλά σίγουρα δε θα είναι κακό. Επίσης δε παίζει να κάνεις 4k video editing αφού ΘΑ εχεις λήψεις μόνο με drone. Δες και το DaVinci resolve σαν πρόγραμμα. 

Καλημέρα!

Εννοείς ότι δεν θα κάνω 4Κ βίντεο επειδή θα πρέπει να το κόβω στα 1080 για σταθεροποίηση εικόνας;

Δημοσ.
1 minute ago, SledgeTitan said:

Καλημέρα!

Εννοείς ότι δεν θα κάνω 4Κ βίντεο επειδή θα πρέπει να το κόβω στα 1080 για σταθεροποίηση εικόνας;

Ναι. Εννοώ δεν είναι κατάλληλα για 4k τα drones ακόμη. Βέβαια δε ξέρω για αυτό το συγκεκριμένο που λες. Εγώ είχα το phantom 4 το advanced και για 4k δεν είχες καλο αποτέλεσμα. Περίμενε κι άλλες απόψεις βέβαια. Η δική μου είναι ότι ο εξοπλισμός πρέπει να είναι το κύριο μέλημα. Έτσι κι αλλιώς δε νομίζω να βάζεις περίεργα εφέ στα τοπία που να γονατιζουν το pc. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, dimips είπε

Ναι. Εννοώ δεν είναι κατάλληλα για 4k τα drones ακόμη. Βέβαια δε ξέρω για αυτό το συγκεκριμένο που λες. Εγώ είχα το phantom 4 το advanced και για 4k δεν είχες καλο αποτέλεσμα. Περίμενε κι άλλες απόψεις βέβαια. Η δική μου είναι ότι ο εξοπλισμός πρέπει να είναι το κύριο μέλημα. Έτσι κι αλλιώς δε νομίζω να βάζεις περίεργα εφέ στα τοπία που να γονατιζουν το pc. 

Κατάλαβα. Ναι δεν θα βάλω και πολλά εφέ σίγουρα..

Off Topic:

Ακόμα δεν έχω καταλήξει σε drone, να προτιμήσω κάτι που τραβάει HDR στα 100Mbps και στα 120fps @ FHD ή κάτι που τραβάει στα 60Mbps (και μέχρι 60fps @ FHD), dlog, αλλά έχει σχεδόν διπλάσια εμβέλεια και μεγαλύτερη διάρκεια πτήσης;

Επεξ/σία από SledgeTitan
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dimips είπε

Κοίτα νομίζω για τοπία 4k θες bitrate στη κάμερα γιατί παίζει μπάλα με φύλλα χόρτα χαμό. Αυτό που πρότεινες το mavic 2 pro είναι κομπλέ. Κοίτα ή αυτό ή το phantom 4 pro. 

https://dronedj.com/2018/11/25/mavic-2-pro-vs-phantom-4-pro/

Ναι δεν το βλέπω, μάλλον για το Air θα πάω για αρχή και βλέπουμε!

Δημοσ.
1 minute ago, SledgeTitan said:

Ναι δεν το βλέπω, μάλλον για το Air θα πάω για αρχή και βλέπουμε!

Ναι δες το budget σου. Αφού δεν το κάνεις επαγγελματικά για να πληρώνεσαι μην δίνεις έξτρα χρήματα για τα καλύτερα. Πάντως με το pc δεν θα έχεις θέμα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και απο εμένα !! 

κάνω την ίδια δουλεία ! Video από drone ( dji 3 adv ) και επεξεργασία ! 

δεν έχω πολύ καιρό που ασχολούμαι με το αντικείμενο ! εγώ τα κάνω επεξεργασία με ένα HP Z600 Workstation με 2 επεξεργαστές Xeon E5620 και 16GB ram 

Vga         RX550 4GB

SSD δίσκους επάνω κτλ...   

δύσκολα τα πράγματα...... και εγω κοιτάω για αλλαγή υπολογιστή, με κάποιους φωτογράφους που ήρθα σε επικοινωνία που κάνουν και βίντεο για γάμους κτλ.... μου πρότειναν AMD Ryzen CPU 16GB σίγουρα και μια καλή κάρτα γραφικών!      

Επεξ/σία από dimitrispantos87
Δημοσ.
9 ώρες πριν, dimitrispantos87 είπε

δεν έχω πολύ καιρό που ασχολούμαι με το αντικείμενο ! εγώ τα κάνω επεξεργασία με ένα HP Z600 Workstation με 2 επεξεργαστές Xeon E5620 και 16GB ram 

Vga         RX550 4GB

SSD δίσκους επάνω κτλ...   

δύσκολα τα πράγματα...... και εγω κοιτάω για αλλαγή υπολογιστή, με κάποιους φωτογράφους που ήρθα σε επικοινωνία που κάνουν και βίντεο για γάμους κτλ.... μου πρότειναν AMD Ryzen CPU 16GB σίγουρα και μια καλή κάρτα γραφικών!      

Σε ποιο πρόγραμμα μοντάρεις πες μας..

Δημοσ.
Στις 5/1/2019 στις 2:08 ΜΜ, dimitrispantos87 είπε

Vga         RX550 4GB

SSD δίσκους επάνω κτλ...   

Για να λες "δύσκολα τα πράγματα" με το δικό σου PC δεν πρέπει να μιλάω εγώ καν 😁

Ένα warp stabilizer έβαλα σε βίντεο 5 λεπτών και έκανε μισή ώρα να το βάλει. Και σε αυτό το βιντεάκι των 5 λεπτών μου έβγαλε ότι θέλει 7 ώρες να το κάνει render με ένα πέρασμα κιόλας!

Δημοσ.

Δεν ξέρω γιατί αλλά μπορεί να έχετε κάνει λάθος σε ρυθμίσεις και να παίρνει τόσο χρόνο. 7 ώρες για 5 λεπτά δεν υπάρχει πουθενά, σίγουρα έχει γίνει λάθος στις ρυθμίσεις rendering.

Πέραν της Ram που θα πρέπει να προσθέσεις για να φτάσεις στα 16gb θα πρέπει σίγουρα να έχεις και ssd δίσκο ώστε να δεις καλύτερες ταχύτητες. Οι δυο xeon και η κάρτα γραφικών rx 550 είναι σίγουρα κατώτερες από το δικό σου υπολογιστή. Καλύτερα ψάξε σε ρυθμίσεις του προγράμματος το λάθος. Εγώ θα επιμείνω στο να δεις και το DaVinci Resolve ως πρόγραμμα. Είναι πολύ πιο εύχρηστο για τους αρχάριους που δε γνωρίζουν από ρυθμίσεις.

On 07/01/2019 at 10:44, SledgeTitan said:

Για να λες "δύσκολα τα πράγματα" με το δικό σου PC δεν πρέπει να μιλάω εγώ καν 😁

Ένα warp stabilizer έβαλα σε βίντεο 5 λεπτών και έκανε μισή ώρα να το βάλει. Και σε αυτό το βιντεάκι των 5 λεπτών μου έβγαλε ότι θέλει 7 ώρες να το κάνει render με ένα πέρασμα κιόλας!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimips είπε

Δεν ξέρω γιατί αλλά μπορεί να έχετε κάνει λάθος σε ρυθμίσεις και να παίρνει τόσο χρόνο. 7 ώρες για 5 λεπτά δεν υπάρχει πουθενά, σίγουρα έχει γίνει λάθος στις ρυθμίσεις rendering.

Πέραν της Ram που θα πρέπει να προσθέσεις για να φτάσεις στα 16gb θα πρέπει σίγουρα να έχεις και ssd δίσκο ώστε να δεις καλύτερες ταχύτητες. Οι δυο xeon και η κάρτα γραφικών rx 550 είναι σίγουρα κατώτερες από το δικό σου υπολογιστή. Καλύτερα ψάξε σε ρυθμίσεις του προγράμματος το λάθος. Εγώ θα επιμείνω στο να δεις και το DaVinci Resolve ως πρόγραμμα. Είναι πολύ πιο εύχρηστο για τους αρχάριους που δε γνωρίζουν από ρυθμίσεις.

Πιθανόν να είναι αυτό που λες, δεν έχω δει τις ρυθμίσεις!

SSD έχω 860 Pro οπότε είμαι οκ από κει. Θα το τσεκάρω πάντως και τις ρυθμίσεις αλλά και το DaVinci!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην ξοδεύετε πολλά για hardware αν δεν είστε επαγγελματίες. Αν θέλετε να ασχοληθείτε ερασιτεχνικά με το Video Editing, μάθετε πώς να χειρίζεστε τα υλικά και τους codecs τους, ώστε να δουλεύετε άνετα και δημιουργικά.
Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι ερασιτέχνες (αλλά και επαγγελματίες) τραβάνε δυστυχώς σε h264.
Η σωστή διαδικασία είναι να μετατρέψεις τα υλικά σε κάποιον editable codec (prores για όσους έχουν MacOS ή DNxHD για Windows). Μοντάρεις και μετά κάνεις export χρησιμοποιώντας τα original files αν θέλεις.
Το Resolve είναι ιδανικό για τέτοιο workflow, είναι άκρως επαγγελματικών προδιαγραφών, κάνει Editing, Composition, Sound Mixing και φυσικά το Color Correction που χρησιμοποιεί το 90% του Hollywood. Το ότι είναι free, έστω και με τα ελάχιστα limitations που έχει, είναι απίστευτο. Άσε που η Studio Version, για όποιον τα θέλει όλα, κάνει 300$. Αστείο ποσό γι' αυτά που κάνει.

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...