Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω ειμαι αλιμος εχω 24 ρα και κλειδωνω στα 4-5 και ολοι εδω γυρω το ιδιο και με vdsl 50ra στα 12 περιπου

μενω σε adsl γιατι τα εως με τρομαζουν εαν μου πουν ΑΠΟ - ΕΩΣ  τοτε να εξετασω

• Απαντ. 187
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ Νίκαια είχα μεχρι 24αρα ΟΤΕ, έπιανα 8. Έβαλα 50αρα με εγγύηση ταχύτητας και κλειδωνω 49.99. Τεράστια διάφορα σε οτιδήποτε κάνω διαδικτυακά. Μου κόστισε περίπου 10€ παραπάνω τον μήνα.

Επεξ/σία από Bluedive
Δημοσ.
2 ώρες πριν, elorant είπε

Επειδή κάνεις συνέχεια τον έξυπνο θα σου απαντήσω αναλόγως. Δεν με ενδιαφέρει αν και πότε θα αποκτήσει η Ελλάδα σοβαρές υποδομές, ούτε στο Internet, ούτε κι οπουδήποτε αλλού. Γιατί τα κουμάντα μου τα έχω κάνει κι έχω βρει τις λύσεις. Κι αν τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα στα @@ μου γιατί έχω λεφτά να πάω σε ιδιωτικό. Κι αν τα σχολεία είναι κωλοχανείο ξανά στα @@ μου γιατί θα στείλω το παιδί μου σε ιδιωτικό. Κι αν το Internet σέρνεται ξανά μια από τα ίδια γιατί νοικιάζω servers στο εξωτερικό και κάνω τη δουλειά μου. Το 90% των εισοδημάτων μου είναι από εξωτερικό. Γενικώς δεν αγχώνομαι και πολύ με το αν θα σοβαρευτεί ποτέ αυτή η χώρα.

Αυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις είναι ότι δεν κρίνουμε τα πάντα με βάση μόνο το ατομικό μας συμφέρον. Και δεν μπορείς να το καταλάβεις γιατί για σένα η κουβέντα γίνεται σε επίπεδο ποιος την έχει μακρύτερη. Κάθεσαι εδώ και πέντε σελίδες και τσακώνεσαι χωρίς να έχεις να προτείνεις κάτι συγκεκριμένο. Απλά για να αποδείξεις ότι είμαστε όλοι χαζοί. Δεν βγαίνει κανένα χρήσιμο συμπέρασμα από αυτά που προτείνεις γιατί δεν προτείνεις τίποτα. Κρίνεις μόνο τα λεγόμενα των άλλων. ΟΚ, πες ότι εμείς λοιπόν είμαστε όλοι χαζοί. Πως σου λύνει αυτό το πρόβλημα με το Internet, με τα νοσοκομεία, με την θέρμανση ή με οτιδήποτε άλλο;

Κάπως έτσι θα σκέφτονταν:

οι ρωμαίοι γαιοκτήμονες πριν την κάθοδο των γότθων...

οι γάλλοι αυλικοί κ ευγενείς λίγο πριν τη γαλλική επανάσταση...

οι εργοστασιάρχες και ευγενείς στη ρωσία πριν την ώρα του λένιν...

οι πλούσιοι ιουδαίοι στη γερμανία του μεσοπολέμου...

Όταν καεί το χωράφι θα καεί και το ταπεινό χορτάρι και το περίφανο δέντρο.

• Confused 1
Δημοσ.
Στις 5/1/2019 στις 7:48 ΠΜ, tobindax είπε

Αν είσαι κορόιδο και πληρώσεις πολλαπλάσια για 50Mbit ή έστω τα ψίχουλα των 30 σου κάνουν και χάρη.

Υπάρχει τρόπος να κάνουμε κάτι πέρα από το να το "διαδώστε";

βέβαια μπορείς αν κάνεις καταγγελεια και αν αποδιδιγμενα η γραμμή σου πχ σηκώνει ας πούμε 18 και εσύ έχεις 10 και ο παροχος δεν κάνει τπτ τοτε μπορείς να φύγεις από τον παροχο χωρίς να πληρώσεις πρόστιμο

Δημοσ.
Στις 6/1/2019 στις 1:03 ΜΜ, spyros007 είπε

Απο οσο γνωριζω πρεπει να γινουν ευριζωνικες (voip η  τηλ)μεχρι το 20 αλλα εινα οδηγεια δηλ όποιος θελει ακολουθει.

Σε μια εταιρία που δούλευα έξω από τον Πύργο μας είχαν πάρει από τον ΟΤΕ και μας είχαν πει ότι έφεραν οπτική μέχρι τον χώρο μας . Την στιγμή που μέχρι εκείνη την στιγμή συγχρονίζαμε στα 2....

Οπότε τους ειπα προχωρήστε το λόγω του ότι η σύνδεση με το ERP γινόταν μέσω VPN με τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στην Αμαλιάδα...

Όταν ήρθαν από τον ΟΤΕ μας έφεραν νέο router και μας είπαν οτι θα κάνουν την τηλεφωνία voip. Και τους λεω μα μας ειπαν για οπτική

Όσο και αν έψαξα , όσα τηλέφωνα και αν πήρα στα κεντρικά κανένας δεν μου εξήγησε τον λόγο που μας είπαν ψέματα..

Οπότε λίγο προσοχή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/1/2019 στις 6:27 ΠΜ, tobindax είπε

Για το Ανέβασμα συγκεκριμένα έχω μια απορία (φιλοσοφικιά). Εάν είχαμε 100Mbps upload όλοι μας θα είχαμε τις ίδιες συνήθειες που έχουμε τώρα ή θα αναπτύσσαμε καινούργιες που ούτε καν τις φανταζόμαστε;

Έχω την υποψία ότι πολλοί Έλληνες ακόμα και αν δεν το θέλουν συνειδητά τώρα θα είχαν πιο δημιουργικές ασχολίες στο ίντερνετ (δεν λέω όλοι, αλλά όπου ταιριάζει).

π.χ. ανεβάζει ένα παιδί ένα 1080p/60FPS video σε 5 λεπτά και τα άλλα το αντιγράφουν και υπάρχει ζύμωση. Τώρα ελάχιστοι μπορούν να ζυμωθούν έτσι.

Όταν γεννήθηκε το youtube  το 2005 είχα ακριβώς την ίδια απορία, αναρωτιόμουν αν είναι δυνατών ένας  Έλληνας να γεννήσει μία παρόμοια ιδέα στην χώρα του (σαν το youtube) την ώρα που η τότε μέγιστη ταχύτητα τουλάχιστον στον τόπο μου ήταν μόλις 56kbps όπου δεν έφτανε ούτε για mp3 streaming.

Κατά την άποψη μου λοιπόν θα είχαμε διαφορετικές συνήθειες που δεν μπορούμε να φανταστούμε.
Πριν αρκετά χρόνια προσπαθούσα να κάνω ένα l2 server με σκοπό να τον κάνω γνωστό, σκεφτόμουν τον σέρβερ σαν ένα μαραθώνιο προς την κορυφή, ξεκινάς με σταθερό ρυθμό και όλο τρέχεις να περάσεις τους άλλους και να κερδίσεις,  το όλο εγχείρημα  κατέρρευσε όταν διαπίστωσα ότι 8 clients και μόνο μπούκωναν το upload του server με αποτέλεσμα τρελά pings και lag, στεναχωρήθηκα που η μόνη μου επιλογή ήταν ένας dedicated σέρβερ σε άλλη χώρα που απλός δεν μπορούσα να πληρώσω, που δούλεψα αρκετές ώρες για να κάνω τον σέρβερ και να καταφέρω να βάλω αυτά τα 8 άτομα να τον δοκιμάσουν, που έβλεπα άθλιους σέρβερ να γεμίζουν με κόσμο και εγώ ντρεπόμουν να δημοσιεύσω το patch του δικού μου σέρβερ γιατί ήξερα πλέον τις συνέπειες. Θυμάμαι να νιώθω αδικημένος σε σχέση με τον μέσο Αμερικάνο που μπορούσε από το σπίτι του να σηκώσει 100 άτομα ώστε να μπορεί να αποφασίσει αν αξίζει να πάει σε dedicated ή όχι.

Πιστεύω ότι ιστορίες σαν την δική μου υπάρχουν εκατοντάδες στην Ελλάδα και ότι κάποιες από αυτές θα μπορούσαν να είναι το σημερινό youtube ή το σημερινό instagram, αλλά όπως γράφω και παραπάνω η επιτυχία στο ίντερνετ είναι ένας μαραθώνιος, τρέχεις για μεγάλο διάστημα και σιγά σιγά χτίζεις το έργο σου (βλέπε insomnia.gr), μόνο που οι Έλληνες ξεκινάμε σε αυτό τον μαραθώνιο αρκετά χιλιόμετρα πίσω από τους υπόλοιπους, ακόμα και πίσω από τους Βούλγαρους ή τους Ρουμάνους που τα 100mbps up/down τα έχουν αρκετά χρόνια πριν από εμάς.

Επεξ/σία από orgixmh
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
Στις 6/1/2019 στις 5:28 ΜΜ, Alexandros7474 είπε

Ωραία μιας και ξέρεις να κάνω 2 ερωτήσεις .

υποστηριζει το καλώδιο στο σπιτι σου αυτή την ταχύτητα ;

Ο υπολογιστής η το teblat ή η τηλεόραση σου ; 

Εμένα κανονικά με σπίτι κατασκευής περίπου 25 χρόνια,100αρα από ΟΤΕ

Δημοσ.
17 ώρες πριν, elorant είπε

Δεν υπάρχει λόγος να μετακομίσουμε. Θα κάτσουμε εδώ για να σας γλεντάμε όλους εσάς τους μίζερους που σε 10-20 χρόνια θα παίρνετε μισθούς Μπαγκλαντές με τα μυαλά που κουβαλάτε. Οι υπόλοιποι που θέλουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τους γύρω μας την έχουμε βρει ήδη την άκρη.

Μέχρι στιγμής όμως σας γλενταει η άλλη πλευρά μιας και παίρνει 99.5% η επιλογή του κρατισμού στην κάλπη!

Δημοσ.

Ορίστε και η δική μου περίπτωση.

από έως 24 ΟΤΕ έπιανα καθαρά 10-11Mbps. Έβαλα λοιπόν με εγγύηση ταχύτητας 50άρα με 10ευρώ παραπάνω και αποτέλεσμα πρώτο καθαρό συγχρονισμό 26Mbps.Μετά την αρχική γκρίνια τι είναι αυτά και που είναι η εγγύηση κλπ κλπ .Οι τεχνικοί τους μου είπα ότι δε θα πάει και πολύ παραπάνω σύντομα γτ θα πρέπει να γίνουν σκαψίματα στη περιοχή ( χαλκός από καφαο στα σπίτια) που δε παίζει και ότι μέχρι το καφαο έρχεται 50αρι καρφι λόγο οπτικής... Με τα πολλά βέβαια έχουμε φτάσει 6 μήνες μετά να πιάνω καθαρά 32ΜΒps χωρίς να έχει ενεργοποιηθεί το vectoring, που σημαίνει υπάρχει ελπίδα και κάτι κάνουν έστω και αργά αργά.

Τι κάνω για να βελτιωθούμε ? κάθε φορά που έχει θέμα η γραμμή γιατί είναι η περιοχή τέτοια δυστυχώς, προσπαθώ να συνεργαστώ με τους τεχνικούς και να παρέχω όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες για βελτίωση της κατάστασης ( έχουν εικόνα μέχρι και πως είναι στημένες και ποιες είναι οι συσκευές στο σπίτι ) αντί να γκρινιάζω και να απειλώ με καταγγελίες.

Εντάξει σίγουρα θα μπορούσαν να μου προτείνουν αζημίως να με πάνε σε 30αρα και να τελειώνει το θέμα εκεί αλλά δε το έκαναν. Αυτό είναι το μόνο μου παράπονο γιατί κατά τα άλλα όπως σας είπα δε με έχουν αφήσει στο έλεος του χαλκού .

Καλή μέρα από μένα

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Markusboy είπε

από έως 24 ΟΤΕ έπιανα καθαρά 10-11Mbps. Έβαλα λοιπόν με εγγύηση ταχύτητας 50άρα με 10ευρώ παραπάνω και αποτέλεσμα πρώτο καθαρό συγχρονισμό 26Mbps.Μετά την αρχική γκρίνια τι είναι αυτά και που είναι η εγγύηση κλπ κλπ .Οι τεχνικοί τους μου είπα ότι δε θα πάει και πολύ παραπάνω σύντομα γτ θα πρέπει να γίνουν σκαψίματα στη περιοχή ( χαλκός από καφαο στα σπίτια) που δε παίζει και ότι μέχρι το καφαο έρχεται 50αρι καρφι λόγο οπτικής... Με τα πολλά βέβαια έχουμε φτάσει 6 μήνες μετά να πιάνω καθαρά 32ΜΒps χωρίς να έχει ενεργοποιηθεί το vectoring, που σημαίνει υπάρχει ελπίδα και κάτι κάνουν έστω και αργά αργά.

Τι κάνω για να βελτιωθούμε ? κάθε φορά που έχει θέμα η γραμμή γιατί είναι η περιοχή τέτοια δυστυχώς, προσπαθώ να συνεργαστώ με τους τεχνικούς και να παρέχω όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες για βελτίωση της κατάστασης ( έχουν εικόνα μέχρι και πως είναι στημένες και ποιες είναι οι συσκευές στο σπίτι ) αντί να γκρινιάζω και να απειλώ με καταγγελίες.

Εντάξει σίγουρα θα μπορούσαν να μου προτείνουν αζημίως να με πάνε σε 30αρα και να τελειώνει το θέμα εκεί αλλά δε το έκαναν. Αυτό είναι το μόνο μου παράπονο γιατί κατά τα άλλα όπως σας είπα δε με έχουν αφήσει στο έλεος του χαλκού .

Καλή μέρα από μένα

Εγώ είμαι από τους τυχερούς υποτίθεται επειδή έχω το καφαό στα 15 μέτρα.

Και λέω υποτίθεται γιατί ενώ το κουβούκλιο του καφάο στήθηκε τον Μάρτιο του 2018 ακόμα δεν παρέχει υπηρεσίες vdsl ενώ η καλωδίωση οπτικών ινών και ρεύματος έχει τελειώσει από τον Δεκέμβριο!

Η δε ΕΕΤΤ είναι απλά ένα ρουσφετομάγαζο από παλιά που θυμάμαι να διορίζονται εκεί κομματόσκυλα από την πόλη μου με μηδενικά προσόντα μία εβδομάδα μετά τις εκλογές!

Κοιτάξτε παρτάκι που κάνουν εκεί! --> https://www.eleftherostypos.gr/politiki/347454-apokleistiko-xryses-ayxiseis-pappa-stin-eett/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με Vodafone, ειχα σε 24αρα μεγιστη 18Mbps και ωρα με vdsl30 πλησιαζω τα 29Mbps. Μετρησεις SPEEDTEST OOKLA. Βρισκομαι στην Καστορια, σε αποσταση 200μ απο το κεντρο του ΟΤΕ

Επεξ/σία από christos1414
Δημοσ.
3 ώρες πριν, skiabox είπε

Μέχρι στιγμής όμως σας γλενταει η άλλη πλευρά μιας και παίρνει 99.5% η επιλογή του κρατισμού στην κάλπη!

Ναι βλέπω πως μας γλεντάει, με μισθούς των 500 ευρώ το μήνα και δικά τους σεντόνια όταν πάνε στα νοσοκομεία.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Markusboy είπε

Καλή μέρα από μένα

Μη σας κοροϊδεύουν. Πάρτους χθες και πέστους να την κάνουν άμεσα 30άρα (ακόμα και αν το συμβόλαιο είναι κλειδωμένο (με "πρόστιμο" αν αλλάξει δηλαδή), κάντο όταν ανοίξει μετά).

ΥΓ. Είναι σαφές από άλλα μηνύματα εδώ ότι η 30άρα σε τέτοιες γραμμές δεν πέφτει κι'άλλο, ίδια ταχύτητα θα έχει.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, elorant είπε

Ναι βλέπω πως μας γλεντάει, με μισθούς των 500 ευρώ το μήνα και δικά τους σεντόνια όταν πάνε στα νοσοκομεία.

Βασικά θα εννοεί τους δημοσίους υπαλλήλους που τσιμπάνε το χιλιάρικο+, ως παράσιτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...