randomcat Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Με την ιδια λογικη γιατι να εχουμε 130 μαξ οριο ταχυτητας στην Εθνικη και οχι απεριοριστο οπως οι Γερμανοι στον Autobahn.......To θεμα ειναι αν μπορει να γινει ικανοποιητικα μια δουλεια και η απαντηση ειναι ναι.... Όχι δεν γίνεται. Με αυτήν τη λογική τι το θέλουμε το VDSL; Ικανοποιητικό είναι και το 10Mbps download. Βγαίνει η δουλειά. 3 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Τωρα αν θα του παρει καποιου 5 λεπτα να ανεβασει ενα επεισοδιο η 30 δεν νομιζω πως η διαφορα ειναι τραγικη...... Είναι. Τραγικότατη. 2
tobindax Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 5 ώρες πριν, Salvation81 είπε Δεν σε καταλαβαινω, οταν βγαζεις χρηματα απο μια δουλεια τοτε ΕΠΕΝΔΥΕΙΣ......Οποτε ενας YouTuber οπως αναφερεις που θα το κανει για να βγαλει χρηματα δεν θα εχει κανενα θεμα και 30αρα να βαλει και 50αρα η ακομα και 100αρα.....Ηδη ειναι Δωρεαν το YouTube οποτε δεν ειναι λες και πληρωνει για Hosting (ακομα και οσοι το κανουν εχουν βασικα πακετα αφου το κυριως θεμα ειναι το YouTube) οποτε το θεμα ειναι να πληρωσει εστω για μια καλη συνδεση; Δεν είναι μόνο για τα λεφτά η παραγωγή πολυμέσων. Οι περισσότεροι επιτυχημένοι - ακόμα και στα λεφτά - δεν ξεκίνησαν με τα λεφτά στο μυαλό και ολόκληρο επενδυτικό πρόγραμμα στο μυαλό τους. Τα παιδιά της Ελλάδας θα είχαν ένα έξτρα πλεονέκτημα αν μπορούσαν να ανεβάζουν ευκολότερα δημιουργίες. Δεν είναι τίποτα το τρομερό, μιλάμε για κολλημένους σε τεχνολογίες των 90s. 1
moumos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 20 ώρες πριν, pavloa είπε Εγώ με 24αρα VDSL2 πιάνω 20mbps. Βασικά σήμερα άλλαξα σε utp το καλώδιο του ρούτερ μέχρι την πρίζα (περίπου 5 μέτρα) και απο 17 πήγα στα 20mbps. επειδη έχω παρόμοια σύνδεση να σε κάνω μια αφελή ερώτηση; Για να αλλάξεις το καλώδιο σε utp άλλαξες και την πρίζα του τοίχου από απλή τηλεφωνική σε utp;
fingolfingr Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Με την 24αρα επιανα αρχικά γυρω στα 8mbps. Με τα χρόνια επεσε στα 6mbps. Μετά ηρθε η εποχή της καμπίνας που μπηκε στα 30 μετρα από το σπίτι. Εβαλα 50αρα και κατεβάζω με μεγιστα 5,4mbps. Συμφωνα με το router η γραμμή φτανει γυρω στα 78 μεγιστα down και 50 up. Την 50αρα δεν την εβαλα για να κατεβάζω σε 2 λεπτά την ταινια (αν και αυτό παίζει τον ρόλο του). Ο server είναι ανοιχτός 24/7/365 οποτε δεν ήταν θέμα το down. Η 50αρα μπήκε για το upload ωστε να μπορώ να κάνω backup τα αρχεία που δεν θελω να χασω σε μηχανημα που εχω στο σπίτι των γονιων. Και εφόσον μιλάμε για αρκετά αρχεία..... ο χρόνος παίζει ρόλο. 1
Salvation81 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Sorry αλλα οταν καποιοι σβυνουν αβερτα οτι δεν τους αρεσει δεν μπορουμε να εχουμε καποιου ειδους συζητηση. Η σβυστε ΟΛΑ τα off topic η αφηστε τα. 25 λεπτά πριν, fingolfingr είπε Με την 24αρα επιανα αρχικά γυρω στα 8mbps. Με τα χρόνια επεσε στα 6mbps. Μετά ηρθε η εποχή της καμπίνας που μπηκε στα 30 μετρα από το σπίτι. Εβαλα 50αρα και κατεβάζω με μεγιστα 5,4mbps. Συμφωνα με το router η γραμμή φτανει γυρω στα 78 μεγιστα down και 50 up. Την 50αρα δεν την εβαλα για να κατεβάζω σε 2 λεπτά την ταινια (αν και αυτό παίζει τον ρόλο του). Ο server είναι ανοιχτός 24/7/365 οποτε δεν ήταν θέμα το down. Η 50αρα μπήκε για το upload ωστε να μπορώ να κάνω backup τα αρχεία που δεν θελω να χασω σε μηχανημα που εχω στο σπίτι των γονιων. Και εφόσον μιλάμε για αρκετά αρχεία..... ο χρόνος παίζει ρόλο. Το ερωτημα που τεθηκε ειχε να κανει με το κοστος περισσοτερο, εσυ δλδ αν ηταν θεμα δουλειας θα κολουσες να δωσεις ενα κατι τοις παραπανω προκειμενου να την κανεις σωστα; Απλα μερικοι θελουν να κανουν την δουλεια τους οσο το δυνατο καλυτερα με οσο το δυνατο λιγοτερα. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2019 από Salvation81
fingolfingr Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 8 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Sorry αλλα οταν καποιοι σβυνουν αβερτα οτι δεν τους αρεσει δεν μπορουμε να εχουμε καποιου ειδους συζητηση. Η σβυστε ΟΛΑ τα off topic η αφηστε τα. Το ερωτημα που τεθηκε ειχε να κανει με το κοστος περισσοτερο, εσυ δλδ αν ηταν θεμα δουλειας θα κολουσες να δωσεις ενα κατι τοις παραπανω προκειμενου να την κανεις σωστα; Απλα μερικοι θελουν να κανουν την δουλεια τους οσο το δυνατο καλυτερα με οσο το δυνατο λιγοτερα. Προσωπικά δεν δουλευω μεσω ιντερνετ και γενικως δεν το χρησιμοποιώ για δουλεια. Παρόλα αυτά είμαι καπως backup freak. Οπότε δεχομαι να πληρωνω κατι παραπάνω ωστε να μπορώ να κανω το απομακρυσμένο μου backup όπως θέλω. Πέρα από το backup όμως μπορώ να βλέπω και τις ταινιες που εχω από όπου θέλω μεσω plex. Το ίδιο και ο αδελφός μου που μενει σε αλλη πόλη. Να εχω πρόσβαση στις φωτογραφίες μου απο παντου (κι να φορτώνουν γρήγορα) και αλλα. Έχει τις χρήσεις του. Απλά όταν θες να κανεις κατι σωστά.... κοστίζει κατι παραπάνω.
pavloa Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, moumos είπε 22 ώρες πριν, pavloa είπε επειδη έχω παρόμοια σύνδεση να σε κάνω μια αφελή ερώτηση; Για να αλλάξεις το καλώδιο σε utp άλλαξες και την πρίζα του τοίχου από απλή τηλεφωνική σε utp; όχι έχω την κανονική την απλή πρίζα.. δεν την άλλαξα με το σκεφτικό οτι και απο την μεριά του ρουτερ έχει το απλό τηλεφωνικό βύσμα. Απλά θέλει λίγο πίεση για να μπορέσει να χωρέσει το utp στο απλό βύσμα. To καλοκαίρι ξήλωσα όλη την τηλεφωνική καλωδίωση και πέρασα utp. Απο 8-10 πήγα αμέσως στα 17..Και τώρα με την αλλαγή που έκανα έπιασα τα 20.. Στην φώτο δείχνω πως έχω κάνει την εγκατάσταση. Τώρα περιμένω να το γυρίσουν σε voip. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2019 από pavloa 1
imvrios Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 @aerocool Καλός είσαι κι εσύ αλλά πάρε μάτι: Και όταν κατεβάζω με download manager, στον Task Manager το performance meter για την Ethernet μου δείχνει 99.6 Mb/s. Η γραμμή τερματίζει. 1
polaki Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Στις 6/1/2019 στις 4:59 ΠΜ, Salvation81 είπε Εντολη της Ε.Ε ειναι να εχουμε ολοι VDSL αν θυμαμαι καλα μεχρι το 2020, δεν γινεται αλλιως, η τεχνολογια προχωραει. Εντολή τί εννοείς? Αλλιώς τί θα μας κάνουν, ντα? Ρε πόσων χρονών είστε μερικοί εδώ μέσα πια...
tobindax Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, polaki είπε Εντολή τί εννοείς? Αλλιώς τί θα μας κάνουν, ντα? Ρε πόσων χρονών είστε Τρως μεγάλα πρόστιμα που είναι χειρότερα από το να μην το εφαρμόσεις. .."μεγάλε ώριμε" ξερόλα. ΥΓ. Δεν ξέρω αν υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία αλλά έτσι γίνεται συχνά. Επίσης πάλι καλά, διότι οι νομοθέτες της ΕΕ ήταν μέχρι στιγμής πολύ ωφελιμότεροι από τους δικούς μας. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2019 από tobindax
polaki Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, tobindax είπε Τρως μεγάλα πρόστιμα που είναι χειρότερα από το να μην το εφαρμόσεις. .."μεγάλε ώριμε" ξερόλα. ΥΓ. Δεν ξέρω αν υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία αλλά έτσι γίνεται συχνά. Επίσης πάλι καλά, διότι οι νομοθέτες της ΕΕ ήταν μέχρι στιγμής πολύ ωφελιμότεροι από τους δικούς μας. Ποιός θα δώσει φιλαράκι ΕΝΤΟΛΗ / ΟΔΗΓΙΑ σε ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ να κάνει το οτιδήποτε??? Σκεφτείτε λίγο πριν μιλήσετε, έλεος!!! Ο (κάθε) Τσίπρας πετάει τις οπτικές στο δρόμο ή η τσέπη του εκάστοτε επιχειρηματία??? Σιγά μην τον κάνει και ντα!!! Όταν εσύ προφανώς πήγαινες ακόμα σχολείο και αν, τρώγαμε πρόστιμα επειδή είχαμε μόνο ΟΤΕ ενώ υπήρχε εντολή να ελευθερωθεί η αγορά των τηλεπικοινωνιών. Μάθε λοιπόν, ότι το πρόστιμο ήταν ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ από το κέρδος που υπήρχε από το μονοπώλιο. Σαν ΧΩΡΑ λοιπόν, μας συνέφερε να τρώμε πρόστιμο, με δεδομένο ότι ο ΟΤΕ ήταν κρατικός... Από που να το πιάσω δηλαδή και που να το αφήσω το μακρύ και το κοντό του καθενός...
Salvation81 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 48 λεπτά πριν, polaki είπε Ποιός θα δώσει φιλαράκι ΕΝΤΟΛΗ / ΟΔΗΓΙΑ σε ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ να κάνει το οτιδήποτε??? Σκεφτείτε λίγο πριν μιλήσετε, έλεος!!! Ο (κάθε) Τσίπρας πετάει τις οπτικές στο δρόμο ή η τσέπη του εκάστοτε επιχειρηματία??? Σιγά μην τον κάνει και ντα!!! Όταν εσύ προφανώς πήγαινες ακόμα σχολείο και αν, τρώγαμε πρόστιμα επειδή είχαμε μόνο ΟΤΕ ενώ υπήρχε εντολή να ελευθερωθεί η αγορά των τηλεπικοινωνιών. Μάθε λοιπόν, ότι το πρόστιμο ήταν ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ από το κέρδος που υπήρχε από το μονοπώλιο. Σαν ΧΩΡΑ λοιπόν, μας συνέφερε να τρώμε πρόστιμο, με δεδομένο ότι ο ΟΤΕ ήταν κρατικός... Από που να το πιάσω δηλαδή και που να το αφήσω το μακρύ και το κοντό του καθενός... H Οδηγια ερχεται στο κρατος, οχι στον ιδιωτη αν και η Cosmote δεν ειναι ιδιωτικη 100%. Απο εκει και περα το κρατος κοβει τον λαιμο του να βρει τον δρομο του ολο αυτο. Τωρα αν δεν γνωριζεις οτι συνεχεια ερχονται οδηγιες απο την Ε.Ε αυτο δεν ειναι δικο μου θεμα.
polaki Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Salvation81 είπε H Οδηγια ερχεται στο κρατος, οχι στον ιδιωτη αν και η Cosmote δεν ειναι ιδιωτικη 100%. Απο εκει και περα το κρατος κοβει τον λαιμο του να βρει τον δρομο του ολο αυτο. Τωρα αν δεν γνωριζεις οτι συνεχεια ερχονται οδηγιες απο την Ε.Ε αυτο δεν ειναι δικο μου θεμα. Η Cosmote είναι 100% του ΟΤΕ, ο οποίος ειναι 100% ιδιωτικός. Ακόμα και πριν που δεν ήταν ιδιωτικός, το κράτος είχε μόνο το 5%. ΚΛΑΙΝ ΜΑΙΝ δηλαδή. Κάπου τα έχεις χαμένα, και εσύ, και οι υπόλοιποι που γράφουν εδώ ότι τους κατέβει χωρίς να εμπεριστατώνουν την άποψή τους. Ψάξτο. Θα σε βοηθήσω, λέγοντας σου να ψάξεις καλύτερα τις ημερομηνίες προς το τέλος του Μαρτίου 2018, και συγκεκριμένα να μάθεις αν σε ενδιαφέρει το που πήγε αυτο το 5% που ΕΙΧΕ το Υπερταμείο. Οδηγίες φίλε μου μπορεί να έρχονται, από κει και πέρα για να γίνουν πράξη χρειάζονται κάποια πράγματα όπως επενδύσεις ΚΑΙ μέσω ΕΣΠΑ, ειδικά όταν μιλάμε για ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΔΗΓΙΑ. Δεν μπορεί ποτέ και για κανένα λογο να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ η ΕΕ επενδύσεις χωρίς να δώσει πακέτα στήριξης. Η Ευρωπαϊκή σας "Οδηγία" λοιπόν πρώτον δεν είναι οδηγία αλλά "ΣΤΟΧΟΣ" (χέσε μέσα δηλαδή), ο οποίος όχι μόνο δεν θα έχει επιτευχθει μέχρι το 2020, αλλά αναφέρεται έτσι απλά και αεράτα στο 50% των ευρωπαϊκών νοικοκυριών... Δηλάδή αν δε γουστάρει να κάνει επένδυση ΙΔΙΩΤΗΣ στην Ελλάδα, δεν έχει ΚΑΜΙΑ απολύτως υποχρέωση να το κάνει. Δεν ξέρω πόσο πιο απλά να το γράψω, και τί άλλες πηγές να δώσω... http://publications.europa.eu/webpub/eca/special-reports/broadband-12-2018/el/ Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2019 από polaki
Salvation81 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, polaki είπε Η Cosmote είναι 100% του ΟΤΕ, ο οποίος ειναι 100% ιδιωτικός. Ακόμα και πριν που δεν ήταν ιδιωτικός, το κράτος είχε μόνο το 5%. ΚΛΑΙΝ ΜΑΙΝ δηλαδή. Κάπου τα έχεις χαμένα, και εσύ, και οι υπόλοιποι που γράφουν εδώ ότι τους κατέβει χωρίς να εμπεριστατώνουν την άποψή τους. Ψάξτο. Θα σε βοηθήσω, λέγοντας σου να ψάξεις καλύτερα τις ημερομηνίες προς το τέλος του Μαρτίου 2018, και συγκεκριμένα να μάθεις αν σε ενδιαφέρει το που πήγε αυτο το 5% που ΕΙΧΕ το Υπερταμείο. Οδηγίες φίλε μου μπορεί να έρχονται, από κει και πέρα για να γίνουν πράξη χρειάζονται κάποια πράγματα όπως επενδύσεις ΚΑΙ μέσω ΕΣΠΑ, ειδικά όταν μιλάμε για ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΔΗΓΙΑ. Δεν μπορεί ποτέ και για κανένα λογο να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ η ΕΕ επενδύσεις χωρίς να δώσει πακέτα στήριξης. Η Ευρωπαϊκή σας "Οδηγία" λοιπόν πρώτον δεν είναι οδηγία αλλά "ΣΤΟΧΟΣ" (χέσε μέσα δηλαδή), ο οποίος όχι μόνο δεν θα έχει επιτευχθει μέχρι το 2020, αλλά αναφέρεται έτσι απλά και αεράτα στο 50% των ευρωπαϊκών νοικοκυριών... Δηλάδή αν δε γουστάρει να κάνει επένδυση ΙΔΙΩΤΗΣ στην Ελλάδα, δεν έχει ΚΑΜΙΑ απολύτως υποχρέωση να το κάνει. Δεν ξέρω πόσο πιο απλά να το γράψω, και τί άλλες πηγές να δώσω... http://publications.europa.eu/webpub/eca/special-reports/broadband-12-2018/el/ Οι οδηγιες της Ε.Ε ακολουθουνται, μπορει οχι κατα γραμμα και να υπαρχουν καθυστερησεις αλλα ακολουθουνται. Αδυναμια αυτου φυσικα και θα εχει καποιου ειδους κηρωσεις σε βαθος χρονο, μπορει σε μορφη προστιμων, μπορει σε μορφη αρνησης πακετων μπορει χιλια δυο. Δεν θεωρω τυχαιο πως μεσα σε μια 5ετια ο ΟΤΕ/Cosmote εβγαλε 30-50-100Mb συνδεσεις ουτε θεωρω τυχαιο που δοθηκαν κονδυλια απο το κρατος σε 100.000 νοικοκυρια μεσα στο 2018 προκειμενου να μπουν σε γρηγορο Ιντερνετ. Κανει μπαμ λοιπον οτι ακολουθουν οσο μπορουν εστω την οδηγια. ΥΓ: Και Δημοσιο να μην ειναι η Cosmote παλι πρεπει να ακολουθει τις οδηγιες του κρατους στο οποιο βρισκεται. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από Salvation81
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα