Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Brooklyn από μόνο του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το να μείνει κάποιος εκεί, θεωρείται φυσιολογικό για πολλούς τουρίστες. 

Το μόνο σχόλιο μου είναι πως το Williamsburg είναι ιδιαίτερα νότια, νομίζω πως θα περνας αρκετή ώρα στο subway. Αν μείνεις nyc, προσπάθησε να μείνεις midtown είναι καλύτερα να μείνεις κάπου βοριοτερα, γύρω στον E50 str. Και αν βρεις κάτι συμπαθητικό στο upper east side (μέχρι e 70str), μου φαίνεται καλύτερη εμπειρία από το να είσαι στο Brooklyn, από την άλλη ίσως είναι φτηνότερη η βραδινή έξοδος. 

• Like 1
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έκλεισα για 10 μέρες σήμερα!  Έξοδα μέχρι στιγμής για τον ts που ίσως ακόμα ψάχνει, μου βγήκαν αεροπορικά Amsterdam-JFK απευθείας: ~500 το άτομο με klm, δωμάτιο σε αυτό το ξενοδοχείο 1800. Γενικά πολύ φθηνά και πάω αρχές Απριλίου ψιλό off season. Για Μάιο που κοίταξα οι τιμές ανεβαίνουν στο Θεό, οπότε σκέψου πότε θες να πας.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
5 ώρες πριν, mikes prime είπε

'εχει κάποιος εμπειρία από ενοικίαση αυτοκινήτου ? με το ευρωπαικό δίπλωμα θα υπάρξει πρόβλημα?

Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, δε θα χρειαστείς international driving licence. Ελπίζω να έχεις συνηθίσει να οδηγείς αυτόματο! Τα περισσότερα έτσι είναι εκεί. Ειδικά στις μεγάλες πόλεις stick shift δεν είναι καθόλου πρακτικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα σου πω αυτά που έζησα εγώ 12 μέρες στην Νεα Υόρκη. 

Τα αεροπορικά μου ήταν 370 ευρώ με Lufthansa απο Θεσσαλονίκη. Μείναμε σε airbnb μεγάλο διαμέρισμα στο Central Park και δώσαμε 250 ευρώ την βραδυά. Αλλά ήμασταν 4 ατόμα. Η τιμή ήταν πολύ φιλική μιας και το διαμέρισμα το είχε γνωστός μας Ελληνοαμερικάνος. Μας το έδωσε εκτός Airbnb φυσικά. 

Σχεδόν παντού μπορείς να πληρώσεις με κάρτα αλλά στα μικρό έξοδα θα θέλεις μετρητά. Συνάλλαγμα είχα κάνει στην ΤτΕ, γρήγορη διαδικασία απλά ήθελαν διαβατήριο. 

Καλά κάνεις και υπολογίζεις το πόσα θα φάς αλλά σίγουρα θα πέσεις έξω μιας και εκεί θα σου φεύγουν λεφτά από εδώ και από εκει, εκτός και αν πας με πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα και αποφασισμένος για το τι θα ξοδέψεις. 

Αυτοκίνητο αν θες νοίκιασε αλλα΄προσοχή στην οδήγηση εκεί δεν αστειέυονται με τα πρόστημα και πολύ γρήγορα θα καταλάβεις ότι, ότι  ειναι νόμος στην Αμερική ίσχύει, και όπως λένε it's the law.  Είναι πολύ τυπική και δεν παρεκλύνουν στο ελάχιστο. 

To metro στην NY δεν κλείνει. Να βγάζεις εβδομαδιαία κάρτα, συμφέρει πάρα πολύ!!!!!!!

Ελπίζω να βοήθησα. 

Επεξ/σία από cons1985
  • Like 1
Δημοσ.

μεγαλύτερος λάθος από το να νοικιάσεις αμάξι στην νέα Υόρκη δεν υπάρχει.

1) τρελή κίνηση

2) πάρκινγκ απο 20€ την ώρα

3) περπατιεται πολύ εύκολα

4)lyft, Uber παμφθηνα

• Like 4
Δημοσ.

Πραγματικά αν υπολογίζεις να κινηθείς με το αυτοκίνητο μέσα στην πόλη, κάνεις τεράστιο λάθος. 

Πόδια και μετρό αρκούν. 

Αν θες να κινηθείς προς τα έξω καλώς! 

Μετρητά προσωπικά δε χρειάστηκα πουθενά και στο τέλος, επειδή είχα κάνει μερικά στην τράπεζα της Ελλάδος, προσπαθούσα να τα φάω. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, djuan1988 είπε

Πραγματικά αν υπολογίζεις να κινηθείς με το αυτοκίνητο μέσα στην πόλη, κάνεις τεράστιο λάθος. 

Πόδια και μετρό αρκούν. 

Αν θες να κινηθείς προς τα έξω καλώς! 

Μετρητά προσωπικά δε χρειάστηκα πουθενά και στο τέλος, επειδή είχα κάνει μερικά στην τράπεζα της Ελλάδος, προσπαθούσα να τα φάω. 

Ολοσωστος Γύρισα τη Μεγάλη Τετάρτη. Μέσα στην πόλη αυτοκινητο δεν παλεύεται. Εμείς τριμελης οικογένειά χαλάσαμε 650 την ημέρα ,με πρωινό και ένα γεύμα και το ξενοδοχειο μεσα. Γενικά όλα είναι ακριβά. Το καροτσάκι στο αεροδρόμιο είχε 6 $ .Παντου πιστωτικη και μονο στη China town δε δεχοντουσαν καρτα.Ειχα 200$ και αγοραζα βλακειες στο αεροδρομιο για να μη μου μεινουν .Με το μέτρο πας παντού.,αλλά μέχρι να το συνηθίσεις είναι λίγο μπερδεμένο 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, cumulus είπε

Ειχα 200$ και αγοραζα βλακειες στο αεροδρομιο για να μη μου μεινουν .

Χαχα, τι; Δηλαδή δεν μπορείς να μετατρέψεις τα $ σε ευρώ σε τράπεζα;

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Χαχα, τι; Δηλαδή δεν μπορείς να μετατρέψεις τα $ σε ευρώ σε τράπεζα;

Ναι αλλά πάλι σου κρατάνε κάτι οι τράπεζες. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, djuan1988 είπε

Εγώ βαριόμουν να τρέχω στην τράπεζα της Ελλάδος πάντως. 

Οποιαδήποτε τράπεζα αγοράζει και πουλάει συνάλλαγμα, συμπεριλαμβανομένου του δολαρίου.

Δικά σου λεφτά είναι όμως, ο,τι θες τα κάνεις, απλώς ακούστηκε (διαβάστηκε) σαν first world problem.

3 λεπτά πριν, cumulus είπε

Ναι αλλά πάλι σου κρατάνε κάτι οι τράπεζες. 

Ε και; Καλύτερο θεωρώ από το να αγοράζεις 'βλακείες' που δεν έχεις ανάγκη. Άποψη μου βέβαια. Ο άλλος μπορεί να τα έχει και τα σκάει για τη πλάκα του. Δεκτό. Δικά του είναι, ό,τι θέλει τα κάνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...