Maverickj13 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Καλημερα, Εγω απλα θα αναφερω οτι πρεπει να εχουμε συναισθηση των μεγεθων. Ιδιωτες χρωστανε 100 δις στο κρατος. Το 90% χρωσταει ποσα εως 10k το οποιο αντιστοιχει στο 30% του ανωτερου ποσου. Εγω θεωρω φυσιολογικο το φορο που πληρωνουμε αρκει να παρεχονται σωστες υπηρεσιες. Προφανως δε φταινε οι σημερινοι για ολες τις ρεμουλες που εγιναν τα τελευταια 50 χρονια με αποτελεσμα ουτε υποδομες ουτε συστημα να υπαρχει. Αυτο εχει ως αποτελεσμα να ειναι πολθ δυσκολο να οργανωθει το κρατος και να ξοδευονται λεφτα χωρις ουσιαστικο αντικρυσμα. 2
geodrako Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 22 λεπτά πριν, billsnake21 είπε "Τίποτα από όλα αυτά" σαν να έχω κατεβάσει ολόκληρη αποστολή εθνικής ομάδας από ελλείψεις. 1. Δεν είμαστε όλοι κοινωνικοί και εξωστρεφείς πώς να το κάνουμε? Όπως δεν είμαστε και όλοι επιστήμονες. 2. Προφανώς αν δεν έχεις κάποιο εισόδημα πώς θα πληρώσεις να βγάλεις δίπλωμα? Α ναι ξέχασα, λογικά με ταΐζουν η μαμά και ο μπαμπάς οπότε τι είναι ένα δίπλωμα οδήγησης ε? 1) Κανείς δε γενιέται εξωστρεφής ή αντικοινωνικός, γίνεται στη πορεία. Επομένως φέρει ευθύνη 100% 2) Ούτε εγώ είχα εισόδημα και δούλεψα 4 χρόνια delivery μέχρι να φτάσω κάποτε εδώ που είμαι τώρα (εκτός delivery)
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, giotis1982 είπε Δε ξέρεις να διαβάζεις; Είπα εγώ να μου μειώσει τη φορολογία; Να μειώσει τα επιδόματα και να μειώσει τη φορολογία επιχειρήσεων γράφω με την προϋπόθεση να προσλάβουν κόσμο. Και ναι αυτός που δίνει 30 χιλιάρικα φόρο δεν είναι ανάγκη να δώσει άλλα 2 για το ΚΕΑ . Μπορεί να κάνει μια φορά και κάτι για τη μεσαία τάξη. επιμενεις οτι θα προσλαβουν κοσμο και θα πληρωνουν φορους αμα τους αφησεις "λασκα". σε εχουν βγαλει λαθος ομως στο παρελθον και θα το ξανακανουν με τη πρωτη ευκαιρια. αμα στις μισες αγορες κοβαν αποδειξεις θα συνεχιζουν ετσι. αμα πληρωναν δυο υπαλληλους βασικο θα τους βαλουν και τπτ μαυρα για να δουλεψουν υπερωριες αντι να παρουν επιπλεον ατομα. τα υπολοιπα τσεπη. και πρωτου πεσεις απ τα συννεφα σε οσους ιδιωτες εχω δουλεψει ετσι ηταν. με εμας να τρεχουμε σα τρελοι και να παρακαλαμε για επιπλεον ατομα και μισθο και οι εργοδοτες να κλαινε δε βγαινουν και να τα τρωνε μπουζουκια, δωρα και ταξιαδια. (ατιμος ρουφιανος το φατσεμποοκ ) επισης το θεμα ειναι τι μενει τσεπη. δηλαδη αμα δε πληρωνεις εσυ τα 30Κ τοτε ποιος? εγω που βγαζω 10Κ το χρονο? ή νομιζεις δεν χρειαζεται το κρατος αυτα τα λεφτα? 22 λεπτά πριν, geodrako είπε 1) Κανείς δε γενιέται εξωστρεφής ή αντικοινωνικός, γίνεται στη πορεία. Επομένως φέρει ευθύνη 100% 2) Ούτε εγώ είχα εισόδημα και δούλεψα 4 χρόνια delivery μέχρι να φτάσω κάποτε εδώ που είμαι τώρα (εκτός delivery) μονο που αυτη η πορεια εχει να κανει με το σπιτι. θα του δωσεις ευθυνες για την οικογενιακη του κατασταση οταν πηγαινε δημοτικο? αφου σου λεει δεν εχει διπλωμα, μετα ποδια θα κανει το ντελιβερι? Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
billsnake21 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 16 λεπτά πριν, geodrako είπε 1) Κανείς δε γενιέται εξωστρεφής ή αντικοινωνικός, γίνεται στη πορεία. Επομένως φέρει ευθύνη 100% 2) Ούτε εγώ είχα εισόδημα και δούλεψα 4 χρόνια delivery μέχρι να φτάσω κάποτε εδώ που είμαι τώρα (εκτός delivery) 1) Επίσης κανένας δεν γεννιέται επιστήμονας,γιατρός, δικηγόρος ή οτιδήποτε. Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες, αλλά είναι λίγο άτοπο από την στιγμή που δεν είμαστε ρομποτ άρα κάθε άτομο έχει διαφορετικό χαρακτήρα. 2) Και μπράβο σου και μαγκιά σου αλλά το δικό σου παράδειγμα πώς προκύπτει ότι στέκει απέναντι από το δικό μου, όταν μιλάς για delivery δηλαδή οδήγηση, δηλαδή δίπλωμα οδήγηγης κάτι που εξαρχής δηλώνω πως δεν έχω? Προφανώς και ΑΝ είχα, αν και το λέω εκ του ασφαλούς, το delivery ή το ταξί θα ήταν 2 πιθανές δουλειές τις οποίες δεν θα σνόμπαρα. Όπως ποτέ δεν είπα (είτε στο φορουμ είτε έξω από αυτό) πως ψάχνω την τέλεια δουλειά που θα κάνω 1 πράγμα και θα πληρώνομαι πλουσιοπάροχα. Οπότε αυτό το επικριτικό ύφος "εγώ το έκανα,εσύ που δεν το κάνεις φταις" δεν καταλαβαίνω από πού και ως πού υπάρχει? Έχουμε όλοι τους ίδιους χαρακτήρες? Έχουμε όλοι τις ίδιες ζωές? Δηλαδή αν εγώ ήμουν γιατρός ή δικηγόρος θα μπορούσα να σε κρίνω επειδή εσύ δεν έγινες γιατρός ή δικηγόρος? Θα ήμουν καλύτερος σου?
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 @Lezantas26 Η πρόταση είναι συγκεκριμένη, μείωση φορολογίας μόνο αν προσλάβει κόσμο. Δε λέω γενικά να τους αφήσει λασκα. Και αυτό προϋποθέτει ίσως μεγαλύτερους φόρους εισοδήματος στην αρχή. Μετά όμως που θα έχεις μικρή ανεργία θα τονωθεί η αγορά και θα ανακάμψει
armagedwnn Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, pontez2 είπε Άσχετο με αυτά, έχω μια θειά 75 ετών που νοικιάζει 3 παλιά διαμερισματα (δεκαετίας 70) προς 200 ευρω το ένα. Ειναι το μοναδικό της εισόδημα, συνολο δηλαδη 7200 το χρόνο. (και μένει σε γκαρσονιέρα η ίδια στο Κερατσίνι) 1000 ευρώ ο φόρος της. Και άλλα 1200 ο ΕΝΦΙΑ λόγω υπεραξίας (μιλάμε για διαμερίσματα στο Κερατσίνι, όχι στη Κηφισιά). Η γυναίκα αυτή λοιπόν πρέπει να ζήσει με 416 ευρώ το μήνα, όπου επειδή τα διαμερισματα ειναι παλιά, πρέπει να τα συντηρεί κιόλας. Αυτό που θέλω να πω ειναι πως η υπερφορολόγιση ειναι μεν χαρακτηριστικό όλου του Δυτικού κόσμου αλλά όλα έχουν να κάνουν με τα εισοδήματα. Διοτι αν αυτή η γυναίκα έπαιρνε τα διπλάσια απο τα ενοίκια, θα άντεχε οικονομικά. Ομως δεν είμαστε στο Λονδίνο, ωστε να νοικιάσει ένα κρεββάτι προς 400 ευρώ. Έχουμε όμως τιμές Λονδίνου. Η θεία σου δεν παίρνει σύνταξη.? Επίσης αυτό το παράδειγμα δεν είναι για να πούμε αχ τι αδικία. 3 διαμερίσματα από το 70 δηλαδή εδώ και 50 χρόνια παίρνει μισθό και τα 40 από τα 50 χρόνια ήταν αρκετά σεβαστός μισθός. Επίσης οι περισσότεροι του τομέα τα έπαιρναν μαύρα χωρίς κανένα έλεγχο. Καμία υπερφολόγιση, 3 παλιά διαμερίσματα 50 ετίας τις αφήνουν μικτό εισόδημα τώρα 7200 το χρόνο.
bluesattack Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 30 λεπτά πριν, giotis1982 είπε @Lezantas26 Η πρόταση είναι συγκεκριμένη, μείωση φορολογίας μόνο αν προσλάβει κόσμο. Δε λέω γενικά να τους αφήσει λασκα. Και αυτό προϋποθέτει ίσως μεγαλύτερους φόρους εισοδήματος στην αρχή. Μετά όμως που θα έχεις μικρή ανεργία θα τονωθεί η αγορά και θα ανακάμψει Δεν ανακαλυψατε τον τροχο https://www.euro2day.gr/news/economy/article/1660355/pos-dinetai-ekptosh-foroy-gia-proslhpsh-neon-h-mak.html
pontez2 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 15 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Η θεία σου δεν παίρνει σύνταξη.? Επίσης αυτό το παράδειγμα δεν είναι για να πούμε αχ τι αδικία. 3 διαμερίσματα από το 70 δηλαδή εδώ και 50 χρόνια παίρνει μισθό και τα 40 από τα 50 χρόνια ήταν αρκετά σεβαστός μισθός. Επίσης οι περισσότεροι του τομέα τα έπαιρναν μαύρα χωρίς κανένα έλεγχο. Καμία υπερφολόγιση, 3 παλιά διαμερίσματα 50 ετίας τις αφήνουν μικτό εισόδημα τώρα 7200 το χρόνο. Όχι όχι. Πέθανε ο μπάρμπας πριν προλάβει να βγει σε σύνταξη οπότε έμεινε με τα διαμερισματα. Δεν έχει ομως να κάνει το τι έβγαζες κάποτε. Έβγαζες και ζουσες. Τωρα ειναι τι βγάζεις. 7200 και σου παιρνουν τα 2200 η εφορία;
geodrako Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 45 λεπτά πριν, billsnake21 είπε 1) Επίσης κανένας δεν γεννιέται επιστήμονας,γιατρός, δικηγόρος ή οτιδήποτε. Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες, αλλά είναι λίγο άτοπο από την στιγμή που δεν είμαστε ρομποτ άρα κάθε άτομο έχει διαφορετικό χαρακτήρα. 2) Και μπράβο σου και μαγκιά σου αλλά το δικό σου παράδειγμα πώς προκύπτει ότι στέκει απέναντι από το δικό μου, όταν μιλάς για delivery δηλαδή οδήγηση, δηλαδή δίπλωμα οδήγηγης κάτι που εξαρχής δηλώνω πως δεν έχω? Προφανώς και ΑΝ είχα, αν και το λέω εκ του ασφαλούς, το delivery ή το ταξί θα ήταν 2 πιθανές δουλειές τις οποίες δεν θα σνόμπαρα. Όπως ποτέ δεν είπα (είτε στο φορουμ είτε έξω από αυτό) πως ψάχνω την τέλεια δουλειά που θα κάνω 1 πράγμα και θα πληρώνομαι πλουσιοπάροχα. Οπότε αυτό το επικριτικό ύφος "εγώ το έκανα,εσύ που δεν το κάνεις φταις" δεν καταλαβαίνω από πού και ως πού υπάρχει? Έχουμε όλοι τους ίδιους χαρακτήρες? Έχουμε όλοι τις ίδιες ζωές? Δηλαδή αν εγώ ήμουν γιατρός ή δικηγόρος θα μπορούσα να σε κρίνω επειδή εσύ δεν έγινες γιατρός ή δικηγόρος? Θα ήμουν καλύτερος σου? Αφού δεν έχεις, να πας για σερβιτόρος ή barman ή οτιδήποτε δουλειά από αυτές. Και να αφήσεις τα post εδώ 😜 1
billsnake21 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, geodrako είπε Αφού δεν έχεις, να πας για σερβιτόρος ή barman ή οτιδήποτε δουλειά από αυτές. Και να αφήσεις τα post εδώ 😜 Ευχαριστώ φίλε μου για την συμβουλή σου!
LongTom Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, Maverickj13 είπε Καλημερα, Εγω απλα θα αναφερω οτι πρεπει να εχουμε συναισθηση των μεγεθων. Ιδιωτες χρωστανε 100 δις στο κρατος. Το 90% χρωσταει ποσα εως 10k το οποιο αντιστοιχει στο 30% του ανωτερου ποσου. Εγω θεωρω φυσιολογικο το φορο που πληρωνουμε αρκει να παρεχονται σωστες υπηρεσιες. Προφανως δε φταινε οι σημερινοι για ολες τις ρεμουλες που εγιναν τα τελευταια 50 χρονια με αποτελεσμα ουτε υποδομες ουτε συστημα να υπαρχει. Αυτο εχει ως αποτελεσμα να ειναι πολθ δυσκολο να οργανωθει το κρατος και να ξοδευονται λεφτα χωρις ουσιαστικο αντικρυσμα. Το αυτό. Οι εύκολοι στόχοι είναι οι - όντως εμετικοί - κομματικοί ΔΥ. Δεν βλέπω στο εδώ φόρουμ πολλούς να αναφέρουν πολλούς από τους ελεύθερους επαγγελματίες και φυσικά τους "μεγαλοπάραγοντες" που χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλα τους σε φόρους και έχουν την φοροδιαφυγή ως βασικό κομμάτι της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας... | Το πρόβλημα των φόρων είναι πολύπλευρο και πολύπλοκο. Δεν λύνεται με απλά με το "κατέβασε τους φόρους" και όλα θα πάνε καλά, εφόσον η μαύρη αγορά είναι τεράστια και τόσο επιτυχημένη. Είναι φυσικά και θέμα νοοτροπίας. 1 ώρα πριν, giotis1982 είπε Συνεχίζεις να επιβεβαιώνεις την θέση σου ως άσχετος με την εργασία. Βάλε 60κ εισόδημα και θα δεις το φως το αληθινό του σοσιαλισμού. Ο εν Ελλάδι "σοσιαλισμός" == Ανίερη συμμαχία κομματικού/προσωπικού νεποτισμού, πελατειακού Κράτους, καλπάζουσας διαφθοράς σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας και φυσικά ανελέητων νεοφιλελέ πρακτικών/νόμων φιλικούς προς τους παράγοντες "υγιούς ανάπτυξης" που χρωστάν δις σε φόρους. Αυτά με νοοτροπία οπαδισμού και ωχαδελφισμού από σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας. Δεν ξέρω, αλλά δεν μου κάνει ότι η εν λόγω ορολογία σημαίνει το ίδιο παντού. Μακάρι τα προβλήματα της Ελλάδας να λυνόταν με την αλλαγή της φύσης του πολιτεύματος.... | 13 ώρες πριν, Curi0us είπε Εσείς που βρίσκετε εύκολα δουλειές, ανεξαρτήτως ειδικότητας και skills, που πληρώνουν κανονικά και στην ώρα τους, που σας ασφαλίζουν για όλες τις ώρες που εργάζεστε, που βρίσκετε εταιρείες που δέχονται να δουλέψετε, ενώ δε ψάχνουν καν προσωπικό, αμισθή για μια δοκιμαστική περίοδο, για να εκτιμήσουν το πόσα πολλά τους προσφέρετε και να σας παρέχουν όλα όσα έγραψα στην αρχή, κλπ κλπ όμορφα που λέτε, πείτε μας και που τις βρίσκετε, γιατί προφανώς υπάρχουν sites και εφημερίδες που συγκεντρώνονται οι αγγελίες των συγκεκριμένων εργοδοτών μόνο και μάλλον είναι κρυφά για τον πολύ κόσμο. Δεν αντιλέγω, υπάρχουν αωστοί εργοδότες, υπάρχουν λουφαδόροι υπάλληλοι, υπάρχουν άνεργοι που θέλουν να πηγαίνει λιμουζίνα να τους παίρνει απ το σπίτι και να έχουν θέση ξεκούραστη και καλοπληρωμένη, αλλιώς αρνούνται να δουλέψουν. Αλλά είναι η εξαίρεση. Ούτε όλοι έχουν μεταφορικό μέσο για να πηγαίνουν οπουδήποτε για δουλειά και επειδή είναι αδύνατον να έχεις εμπιστοσύνη στα ΜΜΜ, πρέπει να βάζεις ένα όριο στην απόσταση. Για να μη φεύγει όλος ο μισθός στα ταξί, λόγω καθυστερήσεων στα δρομολόγια συγκοινωνιών και απεργιών. Και ναι, είναι συχνές και οι καθυστερήσεις (ειδικά σε εορταστικές περιόδους και το καλοκαίρι) και οι απεργίες/στάσεις εργασίας. Ούτε όλοι μπορούν να φύγουν απ τον τόπο κατοικίας τους, λόγω υποχρεώσεων. Άλλος έχει παιδιά και δεν υπάρχει κάποιος να τα προσέχει, άλλος έχει γονείς απλά άρρωστους που πρέπει να ναι stand by μην χρειαστούν κάτι ή που δεν μπορούν καν να αυτοεξυπηρερηθούν. Και για αγροτικές δουλειές, ρωτήστε και τους αγρότες τι άτομα θέλουν στα χωράφια τους. Έχω πολλούς γνωστούς παραγωγούς που έρχονται σε λαϊκές στην Αττική. Με κτήματα Ασπρόπυργο, Μέγαρα, Χαλκίδα και κοντινές γενικά περιοχές. Ρώτησα κάποια στιγμή αν ήθελε κάποιος ένα παλικάρι γείτονα μου που έψαχνε γενικά δουλειά και μου είχε πει οτι θα πήγαινε και εργάτης στα κτήματα, δε τον ένοιαζε ακόμα και να έμενε εκεί ή να πηγαινοερχόταν. Μέχρι να κατάφερνε να βρει κάτι καλύτερο. Έατω και 10€ να του έμεναν καθαρά ατην τσέπη τη μέρα, θα ταν οκ. Δε βρέθηκε ένας να τον πάρει έστω δοκιμαστικά. Ήθελαν Πακιστανούς/Ινδούς γιατί αυτοί νοικιάζαν ένα καμαράκι 5-6 άτομα μαζί κάπου κοντά ή έμεναν αε καμια αποθήκη στα κτήματα. Τους πήγαιναν και μια κατσαρόλα φαγητό τη μέρα, τους έδιναν και 15€ και τους είχαν οποιαδήποτε ώρα ήθελαν, διαθέσιμους. Ο γείτονας μου θα τους κόστιζε 20-25€ μου είπαν, γιατί θα ντρεπόντουσαν να δώσουν λιγότερα, αλλά δε θα ήταν 24ωρο διαθέσιμος. Κάπως έτσι λειτουργούσαν και συγγενείς μου στην επαρχία. Έψαχνε ο ξάδερφος μου δουλειά σα μπογιατζής. Στα περισσότερα συνεργία δουλεύουν ξένοι και θα ήταν δύσκολο να ταιριάξει μαζί τους, του έλεγαν. Έκανε κάποια μεροκάματα κάπου κάπου, για να καλύψει κανένα κενό. Έφυγε επαρχία τελικά, σε εστιατόριο που άνοιξαν φίλοι του. Αλλά δεν είχε υποχρεώσεις εδω, ούτε καν σχέση, οι γονείς του είναι καλά, έχουν κι άλλα παιδιά κοντά τους, οπότε μπορούσε. Στα 40κάτι μου, οι περισσότεροι με θεωρούν μεγάλη για να με προσλάβουν. Όχι γιατί θεωρούν δε θα κάνω καλά τη δουλειά μου. Αλλά είναι ευκολότερο να έχουν την ψαρωμένη 23χρονη, με το μίνι, για να χαζεύουν το κ@λο της, που μπορεί να ανεχτεί και ένα "πατρικό/φιλικό" χάδι, που θα τους κάνει γλύκες για να κρατήσει τη θέση της. Για να μην αντικατασταθεί από μια άλλη 23χρονη, πιο πρόθυμη ή έστω μέχρι να ξεψαρώσει και να καταλάβει οτι δεν έχει υποχρέωση να δέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Δε πιστεύω να πέσατε από τα σύννεφα, να ακούτε πρώτη φορά κάτι τέτοιο; Γιατί σχεδόν έτσι το έχω ακούσει σαν λόγο απόρριψης μου...λίγο πιο "όμορφα" ειπωμένο. Και για να προλάβω κάποιους...μια χαρά εμφανίσιμη είμαι. Απλά εδώ και χρόνια, "κόβω" το χέρι που θ απλωθεί στον κ@λο μου. Παλιότερα ήμουν κι εγώ ψαρωμένη. Φοβόμουν κι εγώ μη με πουν τεμπελα, αν έφευγα επειδή εντελώς τυχαία με "ακουμπούσε" συνέχεια το αφεντικό, περνώντας δίπλα/πίσω μου. Καλά λοιπόν κάνουν όσοι θέλουν μια οποιαδήποτε αξιοπρεπή δουλειά, σε μια οποιαδήποτε αξιοπρεπή επιχείρηση και δεν κάνουν εκπτώσεις, για να μη τους πουν τεμπεληδες, επειδή δε δουλεύουν 12 ωρο για 300€ στα χωράφια. Ο τεμπέλης και ο επαγγελματίας επιδοματάκιας ξεχωρίζουν από το γενικότερο τρόπο ζωής τους. Ας παραδειγματιστούν λοιπόν τα αφεντικά, από τους σοβαρούς εργοδότες και θα βρουν και κατάλληλο προσωπικό να στηρίξει τις επιχειρήσεις τους, να γίνουν πιο επικερδείς, να έχουν και οι εργαζόμενοι την άνεση να κινηθούν στην αγορά. Σαφώς ο επιχειρηματίας θα πρέπει να έχει μεγαλύτερες απολαβές, αλλά έχουμε φτάσει στο σημείο το ταμείο να μπαίνει όλο στο πορτοφόλι του αφεντικού και οι εργαζόμενοι να μένουνε τη χαρά της προσφοράς του χρόνου και του κόπου τους. Σε ότι αφορά την πλευρά του κράτους, εκεί σηκώνω τα χέρια ψηλά...δεν έχω λόγια να σχολιάσω, δε μπορώ καν να σκεφτώ, τι θα γινόταν ακόμα και αν όλοι, επιχειρήσεις και ιδιώτες ήταν απολύτως νόμιμοι στα πάντα...θα υπήρχε οποιαδήποτε ανταμοιβή ή απλά θα έβρισκαν κι άλλους τρόπους να μας παίρνουν ακόμα περισσότερα; Sorry για το σεντονι.. Πραγματικά από τα ποιο τίμια ποστ που έχω διαβάσει για το θέμα στο εν λόγω φόρουμ. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα γιατί οι εύκολες λύσεις/απαντήσεις στυλ "δεν προσπάθησες αρκετά, κοίτα εμένα τι καλά τα κάμω όλα και έχω μεγάλη πετυχεσά στην ζωή" σε αυτό και άλλα ανάλογα νήματα είναι απλά για γέλια. Πολλές φορές όσο και να προσπαθείς δυστυχώς δεν βρίσκεις την λύση. | BTW: Είμαι ο μόνος που δεν έχω πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή φορολογία; 🤷♂️ Είναι τόσο περίεργο να δίνεις πίσω σε μια κοινωνία και να επωφελείται άμεσα και έμμεσα από το κοινωνικό καλό; Αναφέρομαι σε εξωτερικό, στην Ελλάδα δυστυχώς τα λεφτά των φόρων συνήθως πάνε σε ανάξια χέρια/τσέπες. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, bluesattack είπε Δεν ανακαλυψατε τον τροχο https://www.euro2day.gr/news/economy/article/1660355/pos-dinetai-ekptosh-foroy-gia-proslhpsh-neon-h-mak.html Δεν καταλαβαινόμαστε, αυτό που γράφεις δεν είναι έκπτωση φόρου. Είναι η προσθήκη των εργοδοτικών εισφορών προσαυξημένο κατά 50% ως έξοδο . Ήτοι αν η εταιρεία προσλάβει έναν με τον αγαπημένο βασικό μισθό οι εισφορές είναι κάνα 100αρικο. Δηλαδή θα εκπίπτουν σαν να ήταν έξοδα 150 ευρώ. Γελάνε και οι αρκούδες. Αυτο είναι το κόστος των καφεδων μέχρι το μεσημέρι σε μια πολυεθνική. Δείξε μας και καναν δείκτη ανταγωνιστικότητας να γελάσουμε περισσότερο. Εγώ μιλάω για ΕΚΠΤΩΣΗ ΦΌΡΟΥ. Δηλαδή από το 29% συν την προκαταβολή να αφαιρέσει. Δηλαδή ΑΝ η εταιρεία βγάλει 100 χιλιάρικα θα δώσει τα 58 για φόρους. Αν κάνεις μια μείωση 10% θα μείνουν 10 χιλιάρικα. Τότε και μόνο τότε θα σε προσλάβει. Οχι γιατι γλυτωσε 700 ευρώ απο τον φόρο. Είναι απλό πολύ απλό. Επίσης αν πχ σου παρέχουν ιδιωτική ασφάλιση στο χρεώνει σα φόρο στην κλιμακα που είσαι. ΠΧ σου κάνει η εταιρεία ιδ.ασφάλεια 800 ευρώ το χρόνο για να είσαι καλύτερα. Πέρα από το ΦΠΑ και το φόρο που πληρώνει η ασφαλιστική σου,σου τα περνάει ΑΥΤΟΎΣΙΑ σαν έσοδο. Πληρωμη σε είδος δηλαδή, παρολο που δεν περιγράφεται στο Σύνταγμα. Δηλαδή αν έχεις 22% φορολογία σαν ιδιώτης θα πλερωσεις 160 ευρουλακια ΓΙΑΤΙ ΈΤΣΙ !είσαι η μεσαία τάξη, οι έχοντες και θα σε σκίσω. Ενώ βέβαια το κράτος δεν ξοδεύει για τα νοσήλια σου και φυσικά με τις διαγνωστικές και τα τσεκ απ που σου προσφέρουν θα είσαι καλύτερα στην υγεία σου. Καταλαβαίνω όμως ότι δεν ασχολείσαι ιδιαίτερα με τη φορολογία οπότε σε συγχωρώ. Οταν θα ασχοληθείς που σου το εύχομαι, θα έρθεις απο την άλλη πλευρά. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
jgeorgiou Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 33 λεπτά πριν, bluesattack είπε Δεν ανακαλυψατε τον τροχο https://www.euro2day.gr/news/economy/article/1660355/pos-dinetai-ekptosh-foroy-gia-proslhpsh-neon-h-mak.html Αυτό που κάνουν είναι το κόλπο του ΧΟΤΖΑ , σε φορτώνω 10 οπότε όταν μεθαυριο σε ελαφρώσω 2-3 να σου ζητάω και τα ρέστα που είσαι αχάριστος. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Και δεν ειναι τίποτα, σου δίνει η εταιρεία αμάξι να πας στον πελάτη ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΕΏΝΕΙ η εφορία, λες και δεν πληρώνεις ΦΠΑ,Τέλη,συντήρηση, σου δίνει τις βενζίνες ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΧΡΕΏΝΕΙ Η ΕΦΟΡΊΑ, λες και είμαστε συνέταιροι .Έγινε η εφορία Leasing Company και πρατήριο δηλαδή. Ετσι βγαίνει το boss και λέει τέρμα οι επισκέψεις στους πελάτες, ολα remote. Βγαλε τωρα χίλιαδες ατομα στον κλάδο του αυτοκινήτου στην ανεργία. Τ-Ρ-Ε-Λ-Α! Ότι και αν κάνεις δηλαδή παλεύουν να σε κάνουν να σταματήσεις. ΠΧ έκανα μαθήματα σαν Freelancer. 1000 ευρώ οι 40 ώρες. Θα διαβάσει κανείς και θα πει ρε τον κ@*^÷:λη πολύ χρήμα. Πάμε να δούμε τι πλερωνεις: Εισφορά ΙΚΑ περίπου στο 44% σαν δεύτερη δουλειά από την οποία ΔΕΝ ΠΑΊΡΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΣΎΝΤΑΞΗ ούτε φυσικά καλύτερο νοσοκομείο. Και από τα 500 κάτι που μένουν σου παίρνει ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΑΛΛΑ 200-300 ευρώ. Οπότε λες άντε γεια δεν ξαναπάω στη ΔΕΎΤΕΡΗ δουλειά και τελείωσε.Και όλα αυτά γιατί; Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, giotis1982 είπε @Lezantas26 Η πρόταση είναι συγκεκριμένη, μείωση φορολογίας μόνο αν προσλάβει κόσμο. Δε λέω γενικά να τους αφήσει λασκα. Και αυτό προϋποθέτει ίσως μεγαλύτερους φόρους εισοδήματος στην αρχή. Μετά όμως που θα έχεις μικρή ανεργία θα τονωθεί η αγορά και θα ανακάμψει θα βρουν αλλη λουμπα. η πιο ευκολη σε προσλαμβανουν 4ωρο. ή κατι αλλο, καλο (λαμογιο) λογιστη να χεις και ολα λυνονται το θεμα δεν ειναι μονο αυτο αλλα και η γενικη νοοτροπια που εχουμε. αμα τα βαλει κατω ο αφεντικος και για 10 ευρω τον συμφερει καλυτερα να μην εχει επιπλεον υπαλληλο παρολο τη φορολογια, δε θα παρει υπαλληλο. τετοιοι ειμαστε. καλα για τη συμπεριφορα εργοδοτων προς εργαζομενων δεν χρειαζεται να πουμε κατι, πιστευω οι περισσοτεροι ξερουν τη κατασταση. χωρις να σημαινει οτι δεν υπαρχουν και εργοδοτες - ανθρωποι, απλα δυσκολο να φυγει καποιος απ αυτους (τρελος ειναι?) οποτε δουλεια βρισκεις στους σκατανθρωπους κυριως που ανακυκλωνουν υπαλληλους συνεχως διοτι κανενας δε καθεται. οποτε οσοι εχουν επιλογη να κανουν κατι αλλο θα το κανουν. θα φυγουν επαρχια, θα δουλευουν μαυρα σε φαση φτιαχνω υπολογιστες, ιδιαιτερα, κλπ, θα ζησουν απο νοικια ή/και επιδοματα. ή το πιο διαδεδομενο με το που συμπληρωσεις για ταμειο ανεργιας σηκωνεσαι και φευγεις μερικους μηνες να ησυχασει το κεφαλι σου και ελπιζεις στο ενδιαμεσο να πετυχεις καποια αξιολογη θεση, αλλιως παλι τα ιδια γι αυτο επιμενω και λεω, τι φορολογιες και πρασσινα αλογα, αφου δεν εχουμε παιδεια δεν θα αλλαξει τιποτα γιατι ο στοχος μας ειναι το προσωπικο κερδος ΤΩΡΑ. ε δεν ερχεται ετσι η αναπτυξη, πως να το κανουμε.. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις