Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρονια αθρησκος, χρονια στο εξωτερικο, παλιοφιλος μου ζητησε να γινω νονος. Πιστευω μισο ρολο θα επαιξε η φιλια μισο το οτι στο μυαλο του, εξωτερικο=$$$. Του ειπα δεν πιστευω, δεν το βαπτιζω, λυπαμαι πολυ. Δε μου ξαναμιλησε.  Ηθικο διδαγμα: Αν δε σε πειραζει να τα σκασεις (απο λιγο εως πολυ) και δεν θες να χασεις φιλια ετων, κανε οτι σου πουν, τουλαχιστον σε οτι αφορα στο μυστηριο (μετα κανε οτι καταλαβαινεις). Οτιδηποτε αλλο, αργα η γρηγορα θα καταληξει σε τραγωδια, με μοναδικο χαμενο το μωρο. Οσοι δε λετε για "να ξηγηθεις" κτλ, αυτα δεν παιζουν. Οταν παιζουν συναισθηματα πανω απο λογικη (βλεπε ταματα και αλλοι αστειισμοι -για μενα ετσι, γιατι για αλλους ειναι σοβαρα θεματα) δεν βγαζεις ακρη με κουβεντα, δεν πας πουθενα. Και να βγαλει, θα ειναι προσωρινη μεχρι να τους ξαναπιασουν τα "συναισθηματικα" και να τα γυρισουν οταν επηρεαστουν απο τις ιδιες τους τις "αρχες" και του σογιοου φυσικα.  Τσεκαρισμενο απο οποια μερια να το παρεις. Καλη τυχη με τη βαπτιση. 

• Like 5
  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, hexenlord είπε

Χρονια αθρησκος, χρονια στο εξωτερικο, παλιοφιλος μου ζητησε να γινω νονος. Πιστευω μισο ρολο θα επαιξε η φιλια μισο το οτι στο μυαλο του, εξωτερικο=$$$. Του ειπα δεν πιστευω, δεν το βαπτιζω, λυπαμαι πολυ. Δε μου ξαναμιλησε.  Ηθικο διδαγμα: Αν δε σε πειραζει να τα σκασεις (απο λιγο εως πολυ) και δεν θες να χασεις φιλια ετων, κανε οτι σου πουν, τουλαχιστον σε οτι αφορα στο μυστηριο (μετα κανε οτι καταλαβαινεις). Οτιδηποτε αλλο, αργα η γρηγορα θα καταληξει σε τραγωδια, με μοναδικο χαμενο το μωρο. Οσοι δε λετε για "να ξηγηθεις" κτλ, αυτα δεν παιζουν. Οταν παιζουν συναισθηματα πανω απο λογικη (βλεπε ταματα και αλλοι αστειισμοι -για μενα ετσι, γιατι για αλλους ειναι σοβαρα θεματα) δεν βγαζεις ακρη με κουβεντα, δεν πας πουθενα. Και να βγαλει, θα ειναι προσωρινη μεχρι να τους ξαναπιασουν τα "συναισθηματικα" και να τα γυρισουν οταν επηρεαστουν απο τις ιδιες τους τις "αρχες" και του σογιοου φυσικα.  Τσεκαρισμενο απο οποια μερια να το παρεις. Καλη τυχη με τη βαπτιση. 

Thanks mate, appreciate it :)

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Oscar_Mike είπε

Γιατί τι σχέση έχει η πνευματική καθοδήγηση του παιδιού, με την εκκλησία ή αν είναι χριστιανός κάποιος ή γενικά αν πιστεύει σε κάποια θρησκεία;

Εγω που πιστεύω στο μπιγκ μπανγ δηλαδή, δε μπορώ να γίνω νονός;

Το παιδί, αν θέλουν και οι γονείς, μπορεί να αποφύγει τη βάφτιση; Τουλάχιστον στην ηλικία που το ίδιο δεν μπορεί να επιλέξει αν θέλει ή αν όχι;

Ή θα έχει προβλήματα, γραφειοκρατικά κλπ μελλοντικά;

Ειλικρινείς απορίες αυτές, μπορεί για άλλο θρεντ για να μην είμαστε οφτοπικ.

Συγνωμη αλλα μηπως εχω καταλαβει κατι λαθος; Δεν αν αφερομαστε σε κανονικο βαπτισμα, δηλαδη ορθοδοξο; 

Αν εχω καταλαβει κατι λαθος τοτε ζητω συγνωμη.

ΥΓ. Η θεωρια της μεγαλης εκρηξης πως συνδεεται με την ιδιοτητα του αναδοχου (του νονου δηλαδη);

Δημοσ.
12 hours ago, tsioulak said:

Διχως να θελω να σε προσβαλω, αν το παραπανω αληθευει τοτε τι δουλεια εχεις να βαφτισεις το παιδι και να αναλαβεις τον πολυ σοβαρο ρολο της πνευματικης του μητερας; πως θα μπορεις να το καθοδηγεις πνευματικα;

Ως άθεη νονά που καθοδηγεί πνευματικά την βαπτιστήρα της from day 1, μπορώ να σου απαντήσω ότι το γεγονός ότι εγώ δεν πιστεύω σε θεούς και δαίμονες δεν έχει επηρεάσει την μικρή. Πνευματική καθοδήγηση ≠ θρησκευτικό πίστη/υπόβαθρο. Της δίνω γνώσεις, της περνάω αξίες, την βοηθάω να προβληματίζεται με τον κόσμο γύρω της...και όλα αυτά χωρίς να την παίρνω απ'το χέρι να την πάω εκκλησία και χωρίς να έχω αναφέρει ούτε μια φορά την λέξη 'θεός'. Αν μελλοντικά μου ανοίξει συζήτηση περί θρησκείας ή/και πίστης τότε θα της πω ότι τις απαντήσεις θα τις βρει μέσα της.

• Like 10
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Ως άθεη νονά που καθοδηγεί πνευματικά την βαπτιστήρα της from day 1, μπορώ να σου απαντήσω ότι το γεγονός ότι εγώ δεν πιστεύω σε θεούς και δαίμονες δεν έχει επηρεάσει την μικρή. Πνευματική καθοδήγηση ≠ θρησκευτικό πίστη/υπόβαθρο. Της δίνω γνώσεις, της περνάω αξίες, την βοηθάω να προβληματίζεται με τον κόσμο γύρω της...και όλα αυτά χωρίς να την παίρνω απ'το χέρι να την πάω εκκλησία και χωρίς να έχω αναφέρει ούτε μια φορά την λέξη 'θεός'. Αν μελλοντικά μου ανοίξει συζήτηση περί θρησκείας ή/και πίστης τότε θα της πω ότι τις απαντήσεις θα τις βρει μέσα της.

Επιτέλους ένας νορμαλ άνθρωπος!

10 ώρες πριν, ag2014now είπε

Με τόσο έντονο αρνητισμό για τις επιλογές των γονέων αλλά και περί βάφτισης, εκκλησίας κτλ, θα προτιμούσα να βρω μια καλή δικαιολογία να αποφύγω όλο το σκηνικό ή ακόμα καλύτερα να τους πω στα ίσια ότι το μετάνιωσα. Είναι κρίμα να δηλητηριάζεις μια στιγμή που άλλοι χαίρονται να συμμετάσχουν, επειδή τώρα το μετάνιωσες ή δε το νιώθεις. Αν δε το κάνεις με την καρδιά σου και δεδομένου ότι αρκετοί βλέπουν την κουμπαριά ως μια έννοια συγγένειας (περιμένοντας πολύ περισσότερα από νονό/νονά, πέρα από την παρουσία στη βάφτιση και μια στο τόσο), αργά ή γρήγορα θα χαλάσει η κουμπαριά, το έχω δει άπειρες φορές και στο υπογράφω. Οπότε καλύτερα να το ξεκαθαρίσεις τώρα αν θες πραγματικά ή όχι και να βρουν άλλον, παρά να ρισκάρεις να χαλάσεις την φιλία σας σε βάθος χρόνου. Οι γονείς αν δεν επιθυμούν βάφτιση, έχουν πάντα την επιλογή της ονοματοδοσίας. Εφ'όσον θέλουν βάφτιση και πιστεύουν σε τάματα κτλ, καλύτερα να μην τους κοροϊδεύεις και να μιλήσεις ευθέως.

Γενικότερα είναι υποκρισία να λέμε βαφτίζω αλλά δε γουστάρω εκκλησία/παπάδες, θα δυσκολευτώ να αποταχθώ σατανά κτλ. Αυτά είτε τα κάνεις γιατί τα γουστάρεις, τα πιστεύεις και τα θες, είτε έχεις το σθένος (και τα @@) να τα αρνηθείς. Ακόμα και τις δικαιολογίες κάποιων που ακούω, πχ "το έκανα για το σόι" τις βρίσκω τραγικές, άμα δε πιστεύεις, δε πιστεύεις τέλος και δε παίζεις θέατρο. Άλλωστε αν κάποιος θέλει να είναι δίπλα σε ένα παιδί, μπορεί να το κάνει με 1002 τρόπους, δεν έχει ανάγκη τον τίτλο του νονού/νονάς.

Όσον αφορά το τατουάζ, το έκανες γιατί σε εκφράζει και μαγκιά σου !!! - Άμα είναι να το καλύπτεις με μακρυά μανίκια, body make-up, σε όποια περίπτωση θεωρηθεί "ανάρμοστο" από κάποιον τρίτο και δε μπορείς να το υποστηρίξεις, τότε έπρεπε να το σκεφτείς καλύτερα ή να μη το έκανες σε εμφανές σημείο. Εγώ μπορεί να γουστάρω να έχω τατουάζ σε όλο το πρόσωπο, θα πρέπει να βάζω κουκούλα για να γίνω αποδεκτός σε κάποιες περιστάσεις; :P

Αν δεν πιστεύεις συνειδητά, και όχι επειδή είναι μόδα, τότε έχεις σοβαρούς λόγους να μην θες να υποστηρίξεις το όλο concept εκκλησίας/θρησκείας και τα σχετικά (θρησκευτικό γάμο, βάφτιση, κηδεία, χριστουγεννα, πάσχα, κτλ). Ειδάλλως λες ότι πιστεύεις σε κάτι που δε πιστεύεις. Μονά ζυγά δικά μας δε γίνεται.

Σαν να γουστάρεις να κυκλοφορείς με στολή Yoda κάθε τόσο και όχι απλά να μην είσαι star wars fan, αλλά να υποστηρίζεις σθεναρά ότι είναι μια βλακεία και μισή. Δεν έχει λογική και καλό είναι οι πράξεις μας να κινούνται λιγάααακι γύρω από τη λογική και την ειλικρίνεια.

Καταρχας νη γραφεις σεντονια, ειναι λιγο κουραστικο.

Δεν ανεφερα ποτε οτι το εχω μετανιωσει, οποτε δεν εχω ιδεα απο που το συμπερανες. Αλλα μην μου λες πως εγω κοροιδευω εν ολιγοις τους φιλους μου ενω αυτοι αλλαξαν τα παντα τελευταια στιγμη και απλα μου το ανακοινωσαν ετσι ξαφνικα, περιμενοντας απο μενα να αλλαξω οτι διαδικασιες ειχα με την δουλεια μου, που την παιρνω πολυ σοβαρα.

Οσο για τα τατουαζ, ευτυχως ζω σε μια χωρα μπορω να κυκλοφορω και να δουλευω με οσα τατουαζ θελω, οποτε αστο και αυτο. Το οτι οι ελληνες παπαδες ειναι οτι να ναι, ειναι δικο τους προβλημα. Εγω απλα θα βαλω μακρυμανικο φορεμα, και οταν χρειαστει να σηκωσω τα μανικια, απλα θα το κανω κι ας πει οτι θελει, δε θα κατσω να σκασω.

Και γενικοτερα mate, I don't care about what everybody else says. Simple as that.

My 2 cents.

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, *nenya* είπε

Βγαινεις εκτος πλαισιου συζητησης, εφοσον συζηταμε για ορθοδοξο βαπτισμα και αρμοδιοτητες του αναδοχου (νονου/νονας) σε αυτο το Μυστηριο τοτε, προφανως, η συνδρομη του αναδοχου στην πνευματικη καθογηση του νεαρου χριστιανου αναφερεται στην (ορθοδοξη) χριστιανικη πιστη, δογμα, αξιες και ηθη. Επισης καποιος θα μπορουσε να πει (αλλα δεν θα επιθυμουσα να παρει τετοια τροπη η συζητηση) οτι πρεπει να προσφερει (ο αναδοχος) ελληνοχριστιανικη πνευματικη καθογηση.

ΥΓ. Αυτα που αναφερεις οτι κανεις για την αναδεξιμια σου (και μπραβο σου που κανεις εστω και αυτο, δυστυχως πολλοι ανθρωποι δεν κανουν τιποτα μετα απο μερικα χρονια) δεν ειναι πνευματικη καθοδηγηση αλλα κοινωνικη καθογηση, σημαντικη και αυτη, δεν αντιλεγω, αλλα διαφορετικη απο την πνευματικη.

Επεξ/σία από tsioulak
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Iris_89 είπε

1 εβδομαδα? Δεν μπορω να κατσω παραπανω απο μερικες μερες. Τον Μαρτιο που θα κατεβω Αθηνα θα κανω εξουσιοδοτηση στον πατερα μου, δεν γινεται αλλιως..

Κ σε μενα ζητησαν ταυτοτητα, δεν του φτανει ομως..

Edit: εψαξα και ολα αυτα τα δικαιολογητικα μπορω να τα ζητησω online μεσω ermis.gov και τα παραλαμβανω με ταυτοτητα. 

Εγώ θα πρότεινα πριν βασιστείς στο παραπάνω site να ρωτήσει αν λειτουργουν ακόμα αυτά που αναφέρει.

Και το λέω γιατί παλια το χρησιμοποιούσα και λαμβανα SMS όταν τα χαρτια ήταν ετοιμα για παραλλαβή. Καποια στιγμή ζητησα κατι και δε ελαβα sms ποτέ. Πήγα στα ΚΕΠ μια βδομαδα αργότερα και μου είπαν ότι η σελίδα δεν λειτουργεί πια (ανεξαρτητα με το τι λεει) και ότι είναι πια online τα ΚΕΠ οποτε τα χαρτιά βγαίνουν αμέσως. Αυτό ήταν πριν από 2 χρόνια περίπου. Οπότε δεν νομίζω ότι λειτουργεί.

Μπορεί αν καλέσεις σε ένα ΚΕΠ (ή να στείλεις καποιον να ρωτήσει) για να μαθείς πόσο καιρό θέλει το χαρτί που σου ζητάνε.

Σε εμενα παντως που βαπτισα πέρυσι δεν μου ζητήσανε τίποτα. Ασχολήθηκα με τα βαπτιστικά κλπ αλλα με τίποτα αλλο. Απλά πήγα στην εκκλησία, εδειξα ταυτότητα όταν μου ζητήθηκε, βάπτισα, υπεγραψα και τέλος. Όσο για τα λεφτά... και σε εμενα είπαν να δώσω ότι θέλω. Αυτό όμως δεν γίνεται παντου. Πολλοι εχουν ταρίφα. Κυρίως σε μεγάλους ναους που εχουν καβαλήσει το καλαμι.

• Thanks 2
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, tsioulak είπε

πνευματικη καθοδηγηση αλλα κοινωνικη καθογηση, σημαντικη και αυτη, δεν αντιλεγω, αλλα διαφορετικη απο την πνευματικη.

δηλαδη η πνευματική είναι οτι κάνει ήδη με επιπλέον π.χ τις αιμομικτικές ιστορίες της Παλαιάς Διαθήκης;

• Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ.
15 hours ago, Iris_89 said:

Wtf?! Επειδη ισως του κ*****ι θα ζητησει εξτρα λεφτα;

Κανονικα θα επαιρνε ενα @, αλλα ΕΛΠΙΖΩ να μη παιχτει τετοια μαλακια γιατι απ τη μια δε ντρεπομαι ειδικα σε τετοιες καταστασεις, κι απ την αλλη να μη "χαλασω" τη μερα. 

Γαμω τους περιεργους παπαδες γαμω βραδιατικα..

Συγγνώμη που είσαι αμαρτωλή και κάνεις τατουάζ dark forest και τίποτα άλλα διαβόλια και τριβόλια και διαταράσσεται η πνευματική ηρεμία και ειρήνη του Πάτερ και για να ηρεμήσει θα χρειαστεί αέρα απο ευρώ.

Ας έλθουμε και στην θέση του ιερεός. Ετοιμάζεται να τελέσει το μυστήριο και εμφανίζεται η νονά με τατουάζ Dimmu Borgir και Behemoth. Τι να κάνει και αυτός?!?!

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε

Συγγνώμη που είσαι αμαρτωλή και κάνεις τατουάζ dark forest και τίποτα άλλα διαβόλια και τριβόλια και διαταράσσεται η πνευματική ηρεμία και ειρήνη του Πάτερ και για να ηρεμήσει θα χρειαστεί αέρα απο ευρώ.

Ας έλθουμε και στην θέση του ιερεός. Ετοιμάζεται να τελέσει το μυστήριο και εμφανίζεται η νονά με τατουάζ Dimmu Borgir και Behemoth. Τι να κάνει και αυτός?!?!

Με εκανες και γελασα, thanks 😂

Δημοσ.

Οι ένθεοι ας κρατήσουν το κήρυγμα για τον κύκλο τους. Το πώς αντιλαμβάνεται το κάθε άτομο την εκάστοτε θρησκεία, τα δόγματα της και τα τελετουργικά, είναι μια αυστηρά προσωπική υπόθεση που δεν αφορά κανέναν άλλο.

Και για επιστρέψω εντός θέματος, επειδή είμαι εγγονός ιερέα κι έχω μια κάποια γνώση, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης ζητάνε οι φανατικοί. Κακώς, κατά τη γνώμη μου, θα κάνουν οι γονείς να επιμείνουν για τη συγκεκριμμένη εκκλησία. Αυτές οι συμπεριφορές είναι επιεικώς απαράδεκτες.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Iris_89 Συγγνώμη αλλα το σημείο που θα το κρατήσεις το μωρο και θα σηκώσεις τα μανίκια, δεν ειναι προς το τελος της βάφτισης ; δηλαδή θα σε πει τι ; οτι σταματάω επειδή η νονα εχει τατου ; ενω ηδη το εχει βουτήξει στη δεξαμενή ; 

Επεξ/σία από Thulogur
Δημοσ.

Ρε παιδια τι σχεση εχει το τατου?? Εκτος αν ειναι τιποτα διαολικα.. Κ εγω ειχα σαν μπαμπας κ η γυναικα μου ενα στην πλατη που φαινοταν απ το νυφικο κ η κουμπαρα επισης.. Δεν μας ειπε κανεις τπτ.. Δεν ειναι κ ολοι οι παπαδες περιεργοι.. Εμενα παντως μου εκαναν κ πλακα οταν ειπα οτι θελω να παντρευτω.. Μου λεει ο ενας το σκεφτηκες καλα!?  

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Πανος999 είπε

Ρε παιδια τι σχεση εχει το τατου?? Εκτος αν ειναι τιποτα διαολικα.. Κ εγω ειχα σαν μπαμπας κ η γυναικα μου ενα στην πλατη που φαινοταν απ το νυφικο κ η κουμπαρα επισης.. Δεν μας ειπε κανεις τπτ.. Δεν ειναι κ ολοι οι παπαδες περιεργοι.. Εμενα παντως μου εκαναν κ πλακα οταν ειπα οτι θελω να παντρευτω.. Μου λεει ο ενας το σκεφτηκες καλα!?  

Απλα θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Και ο συγκεκριμενος παπας ειναι ΠΟΛΥ περιεργος.

• Sad 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Iris_89 είπε

Απλα θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Και ο συγκεκριμενος παπας ειναι ΠΟΛΥ περιεργος.

Εφόσον είναι πολύ περιεργος λοιπον, και για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων όταν ερθει η ώρα, ίσως θα πρεπει οι γονείς να το συζητήσουν μαζί του. Όχι ότι του πεφτει λόγος αν εχει εσύ τατουαζ ή όχι αλλα για να μην σας χαλασει την μερα.  Αν εχει αντιρρηση..... πατε αλλου.

Επίσης μπορείς να προτείνεις στους κουμπαρους να κάνουν το τάμα τους στο επόμενο παιδί. Πιο απλό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...