Προς το περιεχόμενο

Χασάπικα με dry aged steaks και όχι μόνο


n4sleep

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ανακάλυψα ένα χασάπικο στα Μελίσσια. Λέγεται Μπούμπας και παρατήρησα ότι έχει σιτεμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες (ελληνικές μόνο δυστυχώς).

Αλλά πήρα να δοκιμάσω καθώς η τιμή ήταν η φτηνότερη που έχω δει. 23ευρώ/κιλό για 90ημερών dry aged σπαλομπριζόλα.

Το αποτέλεσμα:

Πολύ καλή υφή, κοβόταν και μασιόταν σαν βούτυρο. Ωραίο άρωμα. Έλειπε το ενδομυικό λίπος που έχουν τα κρέατα τύπου blacK/red angus. 

Σε σχέση με μία κλασσική σπαλομπριζόλα λοιπόν που κάνει 17-18ε/κιλό, ήταν πολύ καλύτερο. Σε σχέση με wet aged black angus αμερικής θα έλεγα υστερούσε (βέβαια εκεί μιλάμε για 2πλάσια τιμή+).

Από ότι μου είπαν έχουν από 30-120 ημέρών σίτευσης. Επίσης έχουν (όχι dry aged) black angus.

Έσείς από που ψωνίζεται steaks? Προτάσεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Δημιουργία νέου...