Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

In other news,

Αναφορά σε κείμενο

TAIPEI -- Apple is cutting its current production plan for new iPhones by about 10% for the next three months in a sign that the U.S. smartphone maker is expecting a further hit this year, just a week after its market-shaking revelation that it would miss revenue forecasts at the end of 2018.

https://asia.nikkei.com/Business/Companies/Exclusive-Apple-cuts-iPhone-production-plan-by-10

• Απαντ. 175
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, NT1G είπε

We did not foresee the magnitude of the economic deceleration, particularly in greater China," Apple CEO Tim Cook said in a letter to investors when announcing the cut in revenue forecast.

Αυτοξεγυμνώθηκε? Το "δεν πρόβλεψα σωστά" δεν νομίζω οτι είναι και ότι καλύτερο θέλει να ακούσει ένας επενδυτής.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, KostasMulti είπε

Ειμαι Ρομαντζάδα ο άτιμος. Κοίτα, ίσως να έχεις και δίκιο για την adobe σε πι-σι. Αλλά σε γενικο συμπέρασμα, δλδ το lay out, κάποιες συντομέυσεις που δε δουλεύουν σε windows, το Finder ( oooooo αυτό το Finder πόσες φορές με έχει σώσει)  το βρίσκο πιο γρήγορο και ξεκούραστο απο windows. Eπίσης δουλεύω σε ένα Macpro σχεδόν 9 χρονών και κοντράρει στα ίσα σύνχρονα μηχανήματα. Αν και λατρεύω το final, λόγο συμβατότητας project με άλλους υπολογιστές, αναγκάζομαι να δουλεύω ΑΕ και Premiere. 

Ναι ρε φίλε... ο ΤΡΙΦΤΗΣ ΑΚΟΜΑ ΣΠΕΡΝΕΙ.

Υ.γ. Τα μαθατε όμως τα νέα ότι τώρα το Media encoder θα βγάζει  AppleProRes και σε windows; Κάτι ετοιμάζουν εκεί στο Καλιφόρνια.

Λογικά τον 5.1 έχεις, που απλά αυτοχαστουκίζομαι κάθε φορά που σκέφτομαι γιατί πούλησα τον δικό μου. Ανηγουέη, είχα τον 5.1 με dual 6 core 3ghz και από κάποιο σημείο και μετά απλά δεν εξυπηρετούσε σε αυτά που έκανα, (λόγο nvidia gpu compatibility) και γενικά από ανέκαθεν δεν έχω θέμα σε τι θα δουλέψω (Ubuntu, MacOS, Windows). Όταν όμως έτρεξα το MacOS σε 6950x δεν υπήρχε καμία σύγκρηση, το cheese grinder έδειχνε την ηλικία του, σε σημείο να αναρωτιέμαι με τον κολλητό μου που είναι του συναφιού σου (Nuke, Adobe AE, Premier, C4D) γιατί δεν βγάζουν κάτι τέτοιο. Πέρασαν δυο χρόνια και έβγαλε τον iMac pro (εν μέρη ξενέρα αλλά και πάλι είναι όμορφο και επιβλητικό μηχάνημα). 

Εύχομαι το mac να γίνει πάλι ενδιαφέρον όσο ήταν στην εποχή του Jobs και παίζει να συμβεί αυτό, λόγο που η Apple αρχίζει να εκμεταλεύεται τα online services της και θα θέλει να τραβήξει κι άλλο κόσμο στο ecosystem. (Θα δώσει airplay στην LG, Sony, Samsung, και iTunes σε Samsung για TVs)

Πλέον όμως δεν μπορώ να δικαιολογήσω αγορά επαγγελματικού υπολογιστή πάνω από 2000€ λόγο που άλλαξα επάγγελμα και ασχολούμε με τουριστικά. Έχω αγοράσει το τελευταίο Macbook pro 13  2018 και καλύπτει τις ανάγκες μου για μουσική παραγωγή (hobby) και every day tasks. Αν χρειαστώ κάτι πιο δυνατό για transcoding ή οτιδήποτε άλλο σε MacOS, ανοίγω το KVM (High Sierra 24gb Ram, 8 cores, 28000 geekbench score, gpu passthrough RX Vega 56) στο ubuntu και κάνω την δουλειά μου.

• Like 2
Δημοσ.

Innovation υπάρχει σε όλα τα smarphones σε ότι αφορά τo ΑΙ και τα Biometrics, τώρα το αν εμείς δεν το αντιλαμβανόμαστε επειδή δεν φαίνεται εμφανισιακά, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.
Σημασία έχει πως κάθε 2-3 χρόνια τα μοντέλα Android για αυτούς τους λόγους δεν μπορούν να αναβαθμιστούν σε νέα λειτουργικά και αντίστοιχα κάθε 4-5 χρόνια στα μοντέλα iOS.
Η αγορά της Κίνας δεν τραβάει προς τα κάτω μόνο την Apple όπως είπε και άλλος πιο πάνω.
Την Νόκια την κατέστρεψε το innovation του iPhone και του Android από το 2007 και μετά. Αν υπάρχει κάποιος innovator κατασκευαστής που θα καταστρέψει στο 2019 την Apple, ας μας τον πει κάποιος γιατί δεν τον βλέπω στην αγορά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, haHa είπε

Τελος, ποστ που κανουν οικονομοτεχνικες αναλυσεις και ταυτοχρονα μιλανε για παγκοσμια υφεση(??) δεν ειναι ευκολο να τα παρει καποιος σοβαρα.

Οι Financial Times γράφουν για global economic slowdown (όχι μόνο στην Κίνα) καθώς και ένα σωρό άλλες εφημερίδες οικονομικών. Γενικά οι επενδυτές αναρωτιούνται αν το επόμενο recession είναι προ των πυλών και αν το slowdown είναι ο προπομπός αυτού. Και στη Γερμανία εκφράστηκαν φόβοι αυτές τις μέρες για πιθανό recession. 

Αν δεν θέλετε να πάρετε στα σοβαρά το δικό μου ποστ, κανένα πρόβλημα. Δεν είμαι εγώ αυτός που τα λέει όλα αυτά.

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ^^bomberman^^ είπε

Innovation υπάρχει σε όλα τα smarphones σε ότι αφορά τo ΑΙ και τα Biometrics, τώρα το αν εμείς δεν το αντιλαμβανόμαστε επειδή δεν φαίνεται εμφανισιακά, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.
Σημασία έχει πως κάθε 2-3 χρόνια τα μοντέλα Android για αυτούς τους λόγους δεν μπορούν να αναβαθμιστούν σε νέα λειτουργικά και αντίστοιχα κάθε 4-5 χρόνια στα μοντέλα iOS.
Η αγορά της Κίνας δεν τραβάει προς τα κάτω μόνο την Apple όπως είπε και άλλος πιο πάνω.
Την Νόκια την κατέστρεψε το innovation του iPhone και του Android από το 2007 και μετά. Αν υπάρχει κάποιος innovator κατασκευαστής που θα καταστρέψει στο 2019 την Apple, ας μας τον πει κάποιος γιατί δεν τον βλέπω στην αγορά.

Η απειλή για την apple προέρχεται από τον ίδιο της τον εαυτό...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Retromaniac είπε

Η απειλή για την apple προέρχεται από τον ίδιο της τον εαυτό...

Αν εννοείς τις τιμές, αυτό δεν ήταν το πρόβλημα της Nokia. Άκυρος ισχυρισμός και σύγκριση τότε.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ^^bomberman^^ είπε

Αν εννοείς τις τιμές, αυτό δεν ήταν το πρόβλημα της Nokia. Άκυρος ισχυρισμός και σύγκριση τότε.

Εννοώ το ότι δεν έχει πολλά προϊόντα να βασιστεί. Πρέπει να ανοιχτεί και να δημιουργήσει περισσότερες πηγές μεγάλων (και πιο σταθερών) εσόδων...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Οι Financial Times γράφουν για global economic slowdown (όχι μόνο στην Κίνα) καθώς και ένα σωρό άλλες εφημερίδες οικονομικών. Γενικά οι επενδυτές αναρωτιούνται αν το επόμενο recession είναι προ των πυλών και αν το slowdown είναι ο προπομπός αυτού. Και στη Γερμανία εκφράστηκαν φόβοι αυτές τις μέρες για πιθανό recession. 

Αν δεν θέλετε να πάρετε στα σοβαρά το δικό μου ποστ, κανένα πρόβλημα. Δεν είμαι εγώ αυτός που τα λέει όλα αυτά.

Πρωτον, δεν ξερω τι εγραψες και δεν απευθυνοταν σε εσενα.

Δευτερον, δεν υπαρχει παγκοσμια υφεση, υπαρχει επιβραδυνση(slowdown) της αναπτυξης. Ειναι διαφορετικα πραγματα, καλο θα ηταν να τα ξεχωρισουμε.
Οταν καποιος δεν μπορει να τα ξεχωρισει και μιλαει για "παγκοσμια υφεση"(??) που προκαλει πτωσεις πωλησεων κλπ,  ενω η παγκοσμια οικονομια(και σε αρθρα των FT που αναφερεις) σημειωνει αναπτυξη (μειωμενη βεβαια αναπτυξη, εξου και το "επιβραδυνση/slowdown"), ειναι λοιπον δυσκολο να κανει οικονομοτεχνικες αναλυσεις που θα τις παρει καποιος αλλος σοβαρα.

Με λιγα λογια, υφεση εχουμε οταν το GDP πεφτει, ενω επιβραδυνση της αναπτυξης εχουμε οταν ο ρυθμος αυξησης του GDP μειωνεται/επιβραδυνεται.

Πχ, στην Κινα το προβλημα ειναι οτι η αυξηση του GDP θα ειναι μικροτερη απο 6% σε σχεση με το ~7% των προηγουμενων 4 ετων.
China's current GDP growth is likely less than 6%, economist says

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.
2 ώρες πριν, azuli είπε

Οι επαγγελματιες γελανε μ αυτα που γραφεις.

Οι "επαγγελματιες" σε παιρνουν σοβαρα παντως, παραγγέλνοντας ταυτοχρονα εξτρα αυτοκολλητα apple για το smart τους.

Μιλαω ως "ηχολατρης" (audio engineering/music production απο το 1999)

To ξέρω, και γω γελάω με τον εαυτό μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Εννοώ το ότι δεν έχει πολλά προϊόντα να βασιστεί. Πρέπει να ανοιχτεί και να δημιουργήσει περισσότερες πηγές μεγάλων (και πιο σταθερών) εσόδων...

έχει πάρα πολλά προϊόντα (iphone, ipad, macbook, imac, appleTV, beats, accessories, κτλ.), πάρα πολλές υπηρεσίες (itunes, apple music) και εισπράτει πάρα πολλά royalties (3rd party περιφερειακά).

Θεωρώ πως εστιάζει υπερβολικά στο iphone με incremental upgrades, μεγάλη αύξηση τιμών (δεν παραπονιέται μόνο ο Έλληνας, παραπονιέται και ο αμερικανός και ο άγγλος και ο γερμανός, κτλ) και στρατηγική "να πάρω περισσότερα χρήματα από τους πιστούς πελάτες μου". Ε, κάπου χτυπάει ταβάνι αυτό (και σε μένα που αλλάζω συσκευή ανά 2 χρόνια (μ.ό.) από εποχή iphone 4 και τώρα με Χ που δεν εξετάζω καν μετάβαση σε XS).  

Επίσης, πιστεύω πως η απληστία της είναι προφανής (αλήθεια τώρα το headphone jack εξαφανίστηκε για άλλο λόγο εκτός από να προωθήσει τα Beats ή τα lightning ακουστικά; ή το εξαιρετικό -για μένα- XR δεν έχει διπλή κάμερα και κοστίζει τόσο πολύ;). 

Τα περί Κίνας τα θεωρώ λίγο διογκωμένα (σαφώς η Κίνα του 1,2 δις έχει κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες εκατομμυριούχους που μπορούν να αγοράσουν τις συσκευές της), αλλά ας δημιουργήσει και εκείνη μια συσκευή που να μπορεί να πουληθεί εκεί. Είτε με χαμηλότερη τιμή, είτε με υπηρεσίες που θέλει ο Κινέζος καταναλωτής (μάλλον τα emoji δεν είναι αρκετά). 

Θα τολμήσω να πω πως η apple δεν βλέπει τον κόσμο στρατηγικά: θεωρεί πως όλος ο πλανήτης σκέφτεται και αντιδρά σαν τον "δυτικό" κόσμο και έχει τις ίδιες ανάγκες με αυτόν, και αν αυτό δεν αλλάζει τότε θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στις πωλήσεις και την αξία της μετοχής της.  

Επεξ/σία από koeltzakoatl
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, koeltzakoatl είπε

έχει πάρα πολλά προϊόντα (iphone, ipad, macbook, imac, appleTV, beats, accessories, κτλ.), πάρα πολλές υπηρεσίες (itunes, apple music) και εισπράτει πάρα πολλά royalties (3rd party περιφερειακά).

Θεωρώ πως εστιάζει υπερβολικά στο iphone με incremental upgrades, μεγάλη αύξηση τιμών (δεν παραπονιέται μόνο ο Έλληνας, παραπονιέται και ο αμερικανός και ο άγγλος και ο γερμανός, κτλ) και στρατηγική "να πάρω περισσότερα χρήματα από τους πιστούς πελάτες μου". Ε, κάπου χτυπάει ταβάνι αυτό (και σε μένα που αλλάζω συσκευή ανά 2 χρόνια (μ.ό.) από εποχή iphone 4 και τώρα με Χ που δεν εξετάζω καν μετάβαση σε XS).  

Επίσης, πιστεύω πως η απληστία της είναι προφανής (αλήθεια τώρα το headphone jack εξαφανίστηκε για άλλο λόγο εκτός από να προωθήσει τα Beats ή τα lightning ακουστικά; ή το εξαιρετικό -για μένα- XR δεν έχει διπλή κάμερα και κοστίζει τόσο πολύ;). 

Τα περί Κίνας τα θεωρώ λίγο διογκωμένα (σαφώς η Κίνα του 1,2 δις έχει κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες εκατομμυριούχους που μπορούν να αγοράσουν τις συσκευές της), αλλά ας δημιουργήσει και εκείνη μια συσκευή που να μπορεί να πουληθεί εκεί. Είτε με χαμηλότερη τιμή, είτε με υπηρεσίες που θέλει ο Κινέζος καταναλωτής (μάλλον τα emoji δεν είναι αρκετά). 

Θα τολμήσω να πω πως η apple δεν βλέπει τον κόσμο στρατηγικά: θεωρεί πως όλος ο πλανήτης σκέφτεται και αντιδρά σαν τον "δυτικό" κόσμο και έχει τις ίδιες ανάγκες με αυτόν, και αν αυτό δεν αλλάζει τότε θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στις πωλήσεις και την αξία της μετοχής της.  

Δεν είπα ότι δεν έχει πολλά προϊοντα. Είπα πως δεν έχει πολλα προϊόντα να βασιστει. Κατα τα άλλα συμφωνώ πάνω κάτω μαζί σου..,

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, haHa είπε

Πρωτον, δεν ξερω τι εγραψες και δεν απευθυνοταν σε εσενα.

Δευτερον, δεν υπαρχει παγκοσμια υφεση, υπαρχει επιβραδυνση(slowdown) της αναπτυξης. Ειναι διαφορετικα πραγματα, καλο θα ηταν να τα ξεχωρισουμε.
Οταν καποιος δεν μπορει να τα ξεχωρισει και μιλαει για "παγκοσμια υφεση"(??) που προκαλει πτωσεις πωλησεων κλπ,  ενω η παγκοσμια οικονομια(και σε αρθρα των FT που αναφερεις) σημειωνει αναπτυξη (μειωμενη βεβαια αναπτυξη, εξου και το "επιβραδυνση/slowdown"), ειναι λοιπον δυσκολο να κανει οικονομοτεχνικες αναλυσεις που θα τις παρει καποιος αλλος σοβαρα.

Με λιγα λογια, υφεση εχουμε οταν το GDP πεφτει, ενω επιβραδυνση της αναπτυξης εχουμε οταν ο ρυθμος αυξησης του GDP μειωνεται/επιβραδυνεται.

Πχ, στην Κινα το προβλημα ειναι οτι η αυξηση του GDP θα ειναι μικροτερη απο 6% σε σχεση με το ~7% των προηγουμενων 4 ετων.
China's current GDP growth is likely less than 6%, economist says

Αυτό που έγραψα προσωπικά πάντως, ήταν για ένα σενάριο επικείμενης ύφεσης (και αυτό δεν είναι καν δικό μου συμπέρασμα, σε διάφορα νέα και άρθρα το διαβάζω), όχι ότι υπάρχει ήδη ύφεση και συνδέεται με πτώσεις πωλήσεων. Αν αυτό το έγραψε κάποιο άλλο μέλος και απευθυνόσουν εκεί, οκ, δεν έχω παρακολουθήσει όλο το θέμα.

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Αυτό που έγραψα προσωπικά πάντως, ήταν για ένα σενάριο επικείμενης ύφεσης (και αυτό δεν είναι καν δικό μου συμπέρασμα, σε διάφορα νέα και άρθρα το διαβάζω), όχι ότι υπάρχει ήδη ύφεση και συνδέεται με πτώσεις πωλήσεων. Αν αυτό το έγραψε κάποιο άλλο μέλος και αναφερώσουν εκεί, οκ, δεν έχω παρακολουθήσει όλο το θέμα.

Ακριβως, δεν υπαρχει παγκοσμια υφεση(υπαρχει φυσικα ο φοβος για υφεση οπως σωστα λες) και ουτε φυσικα "μερος της πτωσης οφειλεται στην παγκοσμια υφεση" οπως διαβασαμε.
Οικονομοτεχνικες αναλυσεις ειναι καπως δυσκολο να τις παρουμε σοβαρα, οταν δεν μπορει καποιος να ξεχωρισει την υφεση με την επιβραδυνση της αναπτυξης.

Επεξ/σία από haHa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...