georgeklo Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, μια γενική ερώτηση προς το community. Απόφοιτος μαθηματικού και στην συνέχεια στροφή στην πληροφορική , εν ολίγης έκανα ένα bachelor. Μου αρέσει πολύ να γράφω κώδικα αλλά δεν μπορώ να κρίνω την ποιότητα μου, δεδομένου, οτι έχω ασχοληθεί μονο με μικρά project και της διπλωματικής. Με τους περισσότερους που συναστρέφομαι, μου πρότειναν data science, διότι είναι καλός συνδιασμός των δύο επιστημών.Βέβαια θα ήθελα να προσθέσω οτι η στατιστική δεν είναι το φόρτε μου και αυτό με φοβίζει. Επιπλέον σκεφτόμου για machine learning , αλλά βλέπω οτι μόνο οι μεγάλες εταιριες εφαρμόζουν .Απο την άλλη σκέφτομαι, για κάνα software engineering, ή κανένα advance computer science, αλλά πιστεύω οτι εαν είναι να ασχοληθώ με αυτά καλύτερα να πάω να δουλέψω στο industry απευθείας. Έχετε να κάποια άποψη πάνω στο συλλογισμό μου; Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από georgeklo
PC_MAGAS Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Ερώτηση: Εσύ τι θες να κάνεις, τι θες να δημιουργήσεις θες απλά coding και software engineering ή κάτι άλλο; 1
Axelq Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, georgeklo είπε Καλησπέρα, μια γενική ερώτηση προς το community. Απόφοιτος μαθηματικού και στην συνέχεια στροφή στην πληροφορική , εν ολίγης έκανα ένα bachelor. Μου αρέσει πολύ να γράφω κώδικα αλλά δεν μπορώ να κρίνω την ποιότητα μου, δεδομένου, οτι έχω ασχοληθεί μονο με μικρά project και της διπλωματικής. Με τους περισσότερους που συναστρέφομαι, μου πρότειναν data science, διότι είναι καλός συνδιασμός των δύο επιστημών.Βέβαια θα ήθελα να προσθέσω οτι η στατιστική δεν είναι το φόρτε μου και αυτό με φοβίζει. Επιπλέον σκεφτόμου για machine learning , αλλά βλέπω οτι μόνο οι μεγάλες εταιριες εφαρμόζουν .Απο την άλλη σκέφτομαι, για κάνα software engineering, ή κανένα advance computer science, αλλά πιστεύω οτι εαν είναι να ασχοληθώ με αυτά καλύτερα να πάω να δουλέψω στο industry απευθείας. Έχετε να κάποια άποψη πάνω στο συλλογισμό μου; Εφόσον διάλεξες να σπουδάσεις κάτι από STEM (Science, technology, engineering, and mathematics) είσαι ήδη πολύ μπροστά. Όσον αφορά το μεταπτυχιακό, πρέπει να επιλέξεις αυτό που σου αρέσει, αυτό που βρίσκεις ενδιαφέρον και δεν βαριέσαι να το κάνεις με τις ώρες. Κάποιοι την βρίσκουν με την στατιστική, άλλοι ξυπνάνε και τρέχουν να γράψουν κώδικα για machine learning που το έχουν βάλει να συλλέγει Big Data. Εσύ τι θα έκανες στον ελεύθερο σου χρόνο το Σαββατοκύριακο? Αυτή είναι η απάντηση που ζητάς Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από Axelq 1
georgeklo Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 58 minutes ago, PC_MAGAS said: Ερώτηση: Εσύ τι θες να κάνεις, τι θες να δημιουργήσεις θες απλά coding και software engineering ή κάτι άλλο; Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν θέλω, προς το παρόν να φτιάξω κάτι. θα ήθελα να ασχοληθώ με coding πιο πολύ για να δω κατα πόσο μπορώ να ανταπεξέλθω σε επίπεδα εργασίας. Ένας παράγοντας που παίζει ρόλο για μένα είναι και η αγορά, τι ζητάει κτλπ 19 minutes ago, Axelq said: Εφόσον διάλεξες να σπουδάσεις κάτι από STEM (Science, technology, engineering, and mathematics) είσαι ήδη πολύ μπροστά. Όσον αφορά το μεταπτυχιακό, πρέπει να επιλέξεις αυτό που σου αρέσει, αυτό που βρίσκεις ενδιαφέρον και δεν βαριέσαι να το κάνεις με τις ώρες. Κάποιοι την βρίσκουν με την στατιστική, άλλοι ξυπνάνε και τρέχουν να γράψουν κώδικα για machine learning που το έχουν βάλει να συλλέγει Big Data. Εσύ τι θα έκανες στον ελεύθερο σου χρόνο το Σαββατοκύριακο? Αυτή είναι η απάντηση που ζητάς Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Καταλαβαίνω τι εννοείς, απλά προσπαθώ ακόμα να βρω τι μου ταιριάζει περισσότερο. Δεν έχω δει πολλά, διότι δεν έχω δουλέψει και προσπαθώ να μάθω όσο γίνεται περισσότερα για το κάθε ένα τομέα. Υπάρχει κάποιος τρόπος εκτός της ενασχόλησης; απλά το να ασχολείσαι μόνος έχεις και τα όρια του, δεν μπορείς να δεις τόσο εύκολα πέραν των δυνατοτήτων σου. Το data science δεν το είχα τόσο στο μυαλό μέχρι που είδα ότι το ζητούσε τόσο πολύ η αγορά. Ουσιαστικά μόνος μου έχω ασχοληθεί λίγο, και από όσα έχω διαβάσει στο διαδίκτυο. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από georgeklo
Axelq Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Ένα άλλο θέμα που πρέπει να σκεφτείς είναι, ότι λίγα από αυτά τα "εξειδικευμένα" επαγγέλματα υπάρχουν στην Ελλάδα και σίγουρα οι θέσεις τους θα είναι μετρημένες. Σκέφτεσαι να φύγεις στο εξωτερικό ή να δουλεύεις από εδώ remote? Μέχρι εδώ μπορώ να βοηθήσω εγώ, τώρα πρέπει να έρθει κάποιος ειδικός. *Πολύ ωραίο άρθρο για το τι ακριβώς κάνει ο machine learning engineer. 1
georgeklo Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σκέφτομαι να φύγω από Ελλάδα. Ώστε να έχω περισσότερες επιλογές για εργασία. Ευχαριστώ για το άρθρο. 3 hours ago, Axelq said: Ένα άλλο θέμα που πρέπει να σκεφτείς είναι, ότι λίγα από αυτά τα "εξειδικευμένα" επαγγέλματα υπάρχουν στην Ελλάδα και σίγουρα οι θέσεις τους θα είναι μετρημένες. Σκέφτεσαι να φύγεις στο εξωτερικό ή να δουλεύεις από εδώ remote? Μέχρι εδώ μπορώ να βοηθήσω εγώ, τώρα πρέπει να έρθει κάποιος ειδικός. *Πολύ ωραίο άρθρο για το τι ακριβώς κάνει ο machine learning engineer. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από georgeklo 1
Lanike71 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Αν σε ενδιαφέρει να συνεχίσεις σπουδές, ανακοίνωσε το ΕΑΠ ένα νέο εξ' αποστάσεως πρόγραμμα, που συνδέεται, πιστεύω, με αυτό που σε ενδιαφέρει: https://www.eap.gr/el/programmata-spoudwn/56-viopliroforiki-kai-nevropliroforiki/7094-viopliroforiki-kai-nevropliroforiki Λίγο που είχα δει, έχει ζήτηση στο εξωτερικό.
kostello Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Για εξωτερικό ότι και να ακολουθησεις θα πληρωνεσαι αρκετα καλα και θα απορροφηθείς πιο εύκολα απο Ελλάδα φυσικά. Επίσης σπανια θα πεσεις κατω απο 60.000 τον χρόνο. Οσο αναφορά την Ελλάδα όμως, πρεπει να δεις και ποσο καλα μπορεις να απορροφηθεις εδω. για προγραμματιστης δεν θα πληρωνεσαι (γενικα δεν θα πληρωνεσαι οσο πρεπει). Θα σου προτεινα να ψαχτεις σε κατι πιο "δυσευρετο" για τα Ελληνικα δεδομένα και πιο καλοπληρωτέο. πχ linux admin, database admin, και με την λογικη οτι εχει γεμισει ο τοπος με web και mobile developers και με δικτυάδες. Και πάλι αυτό είναι μεγάλο ρίσκο γιατί οι θέσεις είναι μετρημένες και αν χάσεις μια, ισως χρειαστεί μήνες να ξαναβρείς άλλη. Αλλα για εξωτερικό υπαρχουν τρομερες προοπτικες σε όλες τις ειδικότητες. Για εμένα, φύγε εξωτερικό και μάζεψε τα φράγκα, γιατί η Ελλάδα έχει τελειώσει απο το Α μέχρι το Ω 1
georgeklo Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Axelq said: Σκέφτομαι να φύγω από Ελλάδα. Ώστε να έχω περισσότερες επιλογές για εργασία. Εν τέλει, αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν αξίζει να κάνεις μεταπτυχιακό πάνω σε κάτι γενικό όπως Computer Science, ειδικά όταν εχω κάνει ήδη για bachelor, γτ σε όλα τα course λέει ότι δεν χρειαζεται να είσαι από πληροφορική. Σε αντίθεση να πάω σε μια '' ειδικότητα '' όπως data science. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από georgeklo
kostello Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 συνηθως κανεις μεταπτυχιακο σε καποια ειδικοτητα. Αφου εκανες bcs βρες κατι συγκεκριμενο για το mba. το mba σε computer science σου παει ολο το bcs ακομα παραπερα. Στην κριση σου ειναι. μελετησε τα μαθηματα αναλυτικα και δες αν σε καλυπτουν. 1
marios28 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 30 λεπτά πριν, georgeklo είπε Εν τέλει, αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν αξίζει να κάνεις μεταπτυχιακό πάνω σε κάτι γενικό όπως Computer Science, ειδικά όταν εχω κάνει ήδη για bachelor, γτ σε όλα τα course λέει ότι δεν χρειαζεται να είσαι από πληροφορική. Σε αντίθεση να πάω σε μια '' ειδικότητα '' όπως data science. Πάντα κατά τη γνώμη μου. Τα περισσότερα μεταπτυχιακά είναι μπίζνα. Τίποτα το ουσιαστικό δεν προσφέρουν σε κάποιον που έχει ένα καλό επίπεδο από το πτυχίο του. Είτε αυτά είναι του εσωτερικού, είτε του εξωτερικού. Όπου δε βλέπεις μεταπτυχιακό και στις προϋποθέσεις εισαγωγής δεν απαιτείται πτυχίο επιστήμης υπολογιστών ή πληροφορικής, καλύτερα να το παραβλέψεις. Εκτός αν θες μόνο το χαρτί. Για το εξωτερικό (εκτός από τα γνωστά δημοφιλή πανεπιστήμια) δεν έχω κάτι να προτείνω. Από το εσωτερικό προτείνω Κρήτη και CSD (2 χρόνια). Δες εδώ τους τομείς και τον κανονισμό σπουδών. 1
pmav99 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 55 minutes ago, kostello said: συνηθως κανεις μεταπτυχιακο σε καποια ειδικοτητα. Αφου εκανες bcs βρες κατι συγκεκριμενο για το mba. το mba σε computer science σου παει ολο το bcs ακομα παραπερα. Στην κριση σου ειναι. μελετησε τα μαθηματα αναλυτικα και δες αν σε καλυπτουν. Φαντάζομαι εννοείς MSc αντί για MBA
georgeklo Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 55 minutes ago, marios28 said: Πάντα κατά τη γνώμη μου. Τα περισσότερα μεταπτυχιακά είναι μπίζνα. Τίποτα το ουσιαστικό δεν προσφέρουν σε κάποιον που έχει ένα καλό επίπεδο από το πτυχίο του. Είτε αυτά είναι του εσωτερικού, είτε του εξωτερικού. Όπου δε βλέπεις μεταπτυχιακό και στις προϋποθέσεις εισαγωγής δεν απαιτείται πτυχίο επιστήμης υπολογιστών ή πληροφορικής, καλύτερα να το παραβλέψεις. Εκτός αν θες μόνο το χαρτί. Για το εξωτερικό (εκτός από τα γνωστά δημοφιλή πανεπιστήμια) δεν έχω κάτι να προτείνω. Από το εσωτερικό προτείνω Κρήτη και CSD (2 χρόνια). Δες εδώ τους τομείς και τον κανονισμό σπουδών. Όχι προφανώς δεν θέλω μόνο το χαρτί, αλλά να αποκτήσω όσο το δυνατόν καλύτερες γνώσεις. Το θεμα με τα μεταπτυχιακά που βλέπω, είτε θα είναι πάρα πολύ ειδικά, είτε γενικά. Δλδ το 80% κάνουν data science, που το θεωρώ κάτι ειδικό, ενώ έχουν βγάλει τα μεταπτυχιακά σε software engineering. 7 minutes ago, pmav99 said: Φαντάζομαι εννοείς MSc αντί για MBA Ε ναι σε computer science, νομίζω αυτομάτως πάει σε Msc Υπάρχει κανείς που να δουλεύει σαν data scientist , να μου έδινε καμία λεπτομέρεια με τις αρμοδιότητες της δουλειάς. Για machine learning τι γνώμη έχετε; αξίζει; δεν βλέπω να ασχολούνται πολλες εταιρίες. Έχω παρακολουθήσει ένα μάθημα στο coursera του Andrew Ng πολύ καλό και έμαθα αρκετά. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από georgeklo
kostello Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 11 λεπτά πριν, pmav99 είπε Φαντάζομαι εννοείς MSc αντί για MBA ναι σορυ Msc εννοω, το mba ειναι για διοικητικα
marios28 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 34 λεπτά πριν, georgeklo είπε Όχι προφανώς δεν θέλω μόνο το χαρτί, αλλά να αποκτήσω όσο το δυνατόν καλύτερες γνώσεις. Το θεμα με τα μεταπτυχιακά που βλέπω, είτε θα είναι πάρα πολύ ειδικά, είτε γενικά. Δλδ το 80% κάνουν data science, που το θεωρώ κάτι ειδικό, ενώ έχουν βγάλει τα μεταπτυχιακά σε software engineering. Αν ήθελα να αποκτήσω όσο το δυνατόν καλύτερες γνώσεις (και είχα χρόνο και πιθανή οικονομική υποστήριξη) δε θα ασχολούμουν με πολύ ειδικά και θα έψαχνα για ένα -όσο το δυνατόν πιο απαιτητικό- μεταπτυχιακό, κατά προτίμηση διετές, που να συνδυάζει και τα δύο (προσφερόμενα μαθήματα επιλογής). Στο τέλος -νομίζω- οι πιο ολοκληρωμένες γνώσεις θα σε βοηθούν να ασχοληθείς με ό,τι ειδικό θέλεις και πιθανόν να είσαι και πιο ευέλικτος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα