Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση TP Link Archer VR200 με Speedport 2i

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Είχα κι εγώ τις τελευταίες μέρες την περιβόητη αναβάθμιση σε ευρυζωνική σύνδεση (VOIP). Αναγκάστηκα να επαναφέρω λοιπόν το ξεχασμένο Speedport 2i. Προσπαθώ να το συνδέσω με το TPLink Archer VR200 ώστε να δουλεύει μόνο ως μοντεμ. Ακολούθησα οτι οδηγία βρήκα μα σε καμία περίπτωση δεν κατάφερα να έχω τηλεφωνία.

image.png.54a36ab053b47d46ffa9ed70a91b0e09.png

Το tp link έχει Ip 192.168.1.1 ενώ το speedport 192.168.2.1.

Έχω δώσει στο speedport ip μέσω του tplink 192.168.1.2 και έχω ανοίξει θύρες ως εξής

image.png.835c9e9c224b2471fe6bf46772e5d34e.png

Δεν ξέρω τι μπορεί να μη δουλεύει σωστά.

Δημοσ.

Το προβλημα λύθηκε. Ήθελε απλά να σβήσεις το προφίλ με ονομασία ETH στη ΣΕΛΊΔΑ WAN και να δημιουργήσεις καινούργιο. 

IMG_20190112_212538_510.jpg.7a9d0270c1055dc31d677a0e00127cbf.jpg

Έχω κανονικά τηλέφωνο και ίντερνετ. Ευχαριστώ για τη βοηθεια

Το speedport που έχω εγώ έχει ελαφρώς διαφοροποιημενο μενού σε σχέση με αυτό του οδηγού πιθανόν λόγω αλλού firmware. 

Δημοσ.

Δεν είναι αναγκαίο να σβήσεις το προφίλ με την ονομασία ETH.
Είναι όμως αναγκαίο να δημιουργήσεις ένα νέο, που πηγαίνει στην κορυφή της λίστας.
Εννοείται ότι πρέπει να γίνουν και οι αλλαγές στα Link Type και IP Type, να αναγράφουν δηλαδή αυτά που δείχνει το τελευταίο screenshot που ανάρτησες και στο VLAN να είναι τσεκαρισμένο το Off.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως εξηγείται αυτό; Ενώ έχει άλλη Mac address το speedport, το tp link τη βλέπει με άλλη Mac. 

IMG_20190117_221454_550.JPG

Το ZTE έχει Mac d4:76:ea:16:ef:82 και στο tplink συνδέεται με Mac d4:76:ea:16:ef:83. 

Επεξ/σία από rovan
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To wireless το έχω κλειστό. 

IMG_20190118_155043_261.JPG

Η Mac address του speedport όπως φαίνεται από κατωIMG_20190118_155544_495.JPG.d866c4c19df7616d31c1d35808cbaef6.JPG

Επίσης η σύνδεσης ipv4 κόβεται κάθε 5 λεπτά. Είναι κάποιο configuration του speedport;

Επεξ/σία από rovan
Δημοσ.

H διεύθυνση στο ταμπελάκι αφορά την ασύρματη κάρτα. Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι στο ταμπελάκι αναφερόσουν και γι' αυτό σε ρώτησα για το ασύρματο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ. Μπορείς να μου πεις γιατί το speedport χάνει στιγμιαία τη σύνδεση με το tp link κάθε 5 λεπτά; Παρατηρώ ότι κάθε 5 λεπτά ακριβώς το speedport χάνει την ip του και την ανακτά μετά από 3 δευτερόλεπτα. Κάτι γίνεται με το dhcp. Έχει καρφωτη ipαπο το tp link και απενεργοποιημενο τον δικό του  server

Επεξ/σία από rovan
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω και εγώ τα 2 μηχανήματα (ΤP Link Archer VR200 & Speedport 2i) και χρειάζομαι βοήθεια στο εξής: 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΙΝ/ΤΩΡΑ
Χρησιμοποιούσα μέχρι εχτές μόνο το TP Link για τα πάντα. Όλα τέλεια από θέμα Internet & connections αλλά με σχεδόν καθημερινό πρόβλημα στο COSMOTE TV Multiview (καθώς έχω 2 TV με το δικό της αποκωδικοποιητή η καθεμία). Αυτό που συμβαίνει είναι ότι τουλάχιστον μία φορά την μέρα, οι TV (αποκωδικοποιητές) έχαναν την μεταξύ του ςεπικοινωνία με αποτέλεσμα πρόβλημα στην λειτουργία του Multiview.

Οι 2 αποκωδικοποιητές συνδέονται στο Internet μέσω WiFi extenders (χρησιμοποιώντας την Ethernet σύνδεση). Οι 2 WiFi extenders λειτουργούν τέλεια και ποτέ δεν χάνουν την σύνδεση, ελεγμένα με PC, Mobile, Tablet.

Λόγω λοιπόν του προβλήματος, εγκατάστησα για πρώτη φορά το Speedport 2i και αφαίρεσα το TP Link. Όλα τέλεια μετά με τους 2 αποκωδικοποιητές, κανένα πρόβλημα καθημερινά με τις 2 TV.

ΑΛΛΑ το δωμάτιο που δουλεύω με το PC, έχει κακή λήψη από το Speedport. Το PC μου έχει πρόσβαση στο router (πλέον το Speedport) μέσω του WiFi dongle: NETGEAR A6210 WiFi USB3.0 Adapter.

ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ και ΝΕΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Νομίζω ότι ίσως μπορώ/πρέπει να συνδέσω τα 2 μηχανήματα μαζί (TP Link Archer & Speedport), οπότε:

1. άφησα το Speedport ως έχει (αυτό είναι πάνω στην γραμμή τηλεφώνου)
  2. μέσω Ethernet cable σύνδεσα το TP Link με το Speedport
  3. Πριν από το #2, έβαλα το Tp Link σε Bridge mode, και άλλαξα το TP Link WiFi SSID σε διαφορετικό από το Speedport

Πλέον βλέπω και τα 2 WiFi από το PC (και αλλού φυσικά).

Πρόβλημα: Το PC μου είτε το συνδέσω στο Speedport SSID είτε στο TP Link SSID, συχνά χάνει την σύνδεση, και παρατηρώ μεταπτώσεις σε Mbps speed, οπότε όπως καταλαβαίνετε έχω σημαντικό πρόβλημα με Internet στο PC.

Οι 2 TV αποκωδικοποιητές συνεχίζουν να είναι συνεχώς συνδεδεμένες, χωρίς προβλήματα, αλλά το PC όχι.

Τι κάνω λάθος?
Πως μπορώ να συνδέσω σωστά τα 2 router, με ποια σειρά και τι αλλαγές στα settings (αν χρειάζονται αλλαγές) ώστε και να μην έχω θέμα με το Multiview TV, αλλά και να μπορώ να εκμεταλευτώ τις δυνατότητες του TP Link όπως 5Gz + signal, ώστε και το PC μου να μπορεί να έχει υψηλής ποιότητας σύνδεση στο Internet κατά προτίμηση στα 5Gz του TP Link?

Μήπως πρέπει να συνδεθούν με ανάποδη σειρά, δηλαδή πρώτα το TP Link (αυτό να πάρει την τηλεφωνική γραμμή) και μετά, "πάνω του" με Ethernet το Speedport?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και τις όποιες συμβουλές.

Επεξ/σία από chameleon22

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...