ronnie79 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Επικοινώνησα με μία εταιρεία πρόσφατα και χονδρικά μου είπαν για ένα σπίτι προκάτ 60-80 τετραγωνικά και μεταλλικό σκελετό θέλει: Βάση-πλάκα 10.000 Άδεια 2000 550€ τ.μ βασική κατασκευή(δεν περιέχει πλακάκια, είδη υγιεινής, ντουλάπια, κτλπ) 750€ τ.μ Ολοκληρωμένη κατασκευή ( Τα πάντα έτοιμα) Απο ότι έχω καταλάβει Άν επιλέξεις παλιά μονοκατοικία θα σου πάει φθηνότερα για αρχή αλλά θα χρειαστείς να πληρώσεις αρκετά για να το φέρεις σε μια καλή κατάσταση Άν επιλέξουμε προκάτ τότε μας πηγαίνει ακριβότερα αλλά έχουμε ένα καινούργιο σπίτι και επιλέγουμε τα υλικά-ντουλάπια-μπάνιο-μόνωση κτλπ που θα χρησιμοποιήσουμε Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2019 από ronnie79 1
tsofras Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, bjj-p είπε @tsofras την ενοικιαση του ηδη υπαρχοντος διαμερισματος την εχεις σκεφτει; δηλ παιρνεις το απαιτουμενο δανειο εφοσον ειναι εφικτο βεβαια, βαζοντας υποθηκη το υπαρχον. χτιζεις το καινουριο και μετακομιζεις βρισκοντας παραλληλα ενικοιαστη για το παλιο. το δανειο θα αποπληρωνεται απο το ενοικιο, εσυ θα ζεις στο σπιτι που θελεις. στο καλυτερο σεναριο θα μεινουν στα παιδια σου και τα 2 σπιτια. φυσικα θα εχεις καποιες "νεκρες περιοδους" οταν αλλαζεις ενοικιαστες που θα πρεπει να μπει το χερι στην τσεπη. στη χειροτερη να χασεις το παλιο σπιτι. Ολα αυτα βεβαια με την προυποθεση οτι μπορεις να δανειοδοτηθεις... Για να γίνει αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρω 250000 δάνειο εκτός του ότι δεν νομίζω ότι μπορώ να το πάρω με τους τόκους θα πάει πάνω από 300000 9 λεπτά πριν, ronnie79 είπε Επικοινώνησα με μία εταιρεία πρόσφατα και χονδρικά μου είπαν για ένα σπίτι προκάτ 60-80 τετραγωνικά και μεταλλικό σκελετό θέλει: Βάση-πλάκα 10.000 Άδεια 2000 550€ τ.μ βασική κατασκευή(δεν περιέχει πλακάκια, είδη υγιεινής, ντουλάπια, κτλπ) 750€ τ.μ Ολοκληρωμένη κατασκευή ( Τα πάντα έτοιμα) Απο ότι καταλάβει Άν επιλέξεις παλιά μονοκατοικία θα σου πάει φθηνότερα για αρχή αλλά θα χρειαστείς να πληρώσεις αρκετά για να το φέρεις σε μια καλή κατάσταση Άν επιλέξουμε προκάτ τότε μας πηγαίνει ακριβότερα αλλά έχουμε ένα καινούργιο σπίτι και επιλέγουμε τα υλικά-ντουλάπια-μπάνιο-μόνωση κτλπ που θα χρησιμοποιήσουμε Ε όσο υπολόγισα περίπου 100000 και παραπάνω με άλλα έξοδα ( πάρκιγκ, περίφραξη, λέβητες κτλ.)
BTL Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 17/1/2019 στις 6:15 ΜΜ, bjj-p είπε ρε παιδια εσεις που λετε οτι τα λεφτα ειναι πολλα, εχετε δει που παιζουν οι τιμες τελευταια ή εχετε μεινει στο 2012; λιγο οι ανακαινισεις airbnb λιγο οι πωλησεις για εκμεταλευση στο airbnb κινουν την αγορα. Μπορεί οι ζητούμενες τιμές να ειναι μεγαλύτερες αλλά δε σημαίνει ότι τα πωλούν κιόλας. Αν σκεφτείς ότι δάνεια δεν δίνονται, το εισόδημα των πολιτών ειναι το ίδιο (ή εχει μειωθεί), το κόστος διαχείρισης έχει αυξηθεί, δεν καταλαβαίνω πως δικαιολογούνται οι αυξήσεις τιμών; Οσον αφορά το airbnb μπορεί να συμφέρει για μικρά διαμερίσματα με χαμηλή αξία αλλά για μεγάλα δεν ξέρω αν αξίζει αν θέλεις να εισαι νόμιμος. Εχει περιορισμό 90ημέρες το έτος, επιπλέον αν ξεπεράσεις το όριο των 12000 έχει σημαντικη φορολογία, ενώ χρεώνεται ο ιδιοκτήτης όλα τα κοινόχρηστα και λοιπά πάγια έξοδα στο 12μηνο. 7 ώρες πριν, bjj-p είπε @tsofras την ενοικιαση του ηδη υπαρχοντος διαμερισματος την εχεις σκεφτει; δηλ παιρνεις το απαιτουμενο δανειο εφοσον ειναι εφικτο βεβαια, βαζοντας υποθηκη το υπαρχον. χτιζεις το καινουριο και μετακομιζεις βρισκοντας παραλληλα ενικοιαστη για το παλιο. το δανειο θα αποπληρωνεται απο το ενοικιο, εσυ θα ζεις στο σπιτι που θελεις. στο καλυτερο σεναριο θα μεινουν στα παιδια σου και τα 2 σπιτια. φυσικα θα εχεις καποιες "νεκρες περιοδους" οταν αλλαζεις ενοικιαστες που θα πρεπει να μπει το χερι στην τσεπη. στη χειροτερη να χασεις το παλιο σπιτι. Ολα αυτα βεβαια με την προυποθεση οτι μπορεις να δανειοδοτηθεις... Οπως είπα τα επιτόκια δανεισμού ειναι τεράστια. Επιπλέον, επειδή δε θα ειναι α΄ κατοικία η εφορία απλά θα τον πατήσει κάτω.Το δάνειο για το σπίτι που θέλει δε θα αποπληρωθεί ποτέ απο το ενοίκιο. Ενα δάνειο 150.000€ για ακίνητο αξίας 200.000 και 30 χρόνια αποπληρωμή απαιτεί δόση 1000€/μήνα. Αν το νοικιάσει 600€/μήνα τότε καθαρά θα του μένουν λιγότερο απο 500€. Αρα θα χρηματοδοτεί τον ενοικιαστή 500€/μήνα ενώ θα έχει βάλει και ένα κεφάλαιο 50.000€ κατ΄ ελάχιστο. Η υπολειμματική αξία του παλαιού ακινήτου μετά απο 30 χρόνια θα ειναι μικρή (διαμέρισμα 60+ ετών!) Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2019 από BTL
BTL Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, tsofras είπε Για να γίνει αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρω 250000 δάνειο εκτός του ότι δεν νομίζω ότι μπορώ να το πάρω με τους τόκους θα πάει πάνω από 300000 Ε όσο υπολόγισα περίπου 100000 και παραπάνω με άλλα έξοδα ( πάρκιγκ, περίφραξη, λέβητες κτλ.) Για την ακρίβεια 250Κ€ δάνειο με 30 χρόνια αποπληρωμή (με μια δόση των 1250€/μήνα και σημερινά επιτόκια) θα ξεπεράσει τα 450Κ€. Εχεις πολύ καλό σπίτι (με βάση τη θέα). Οπως σου είπα και σε παλαιότερη ανάρτηση οι τότε κατασκευές ηταν πολύ καλές. Απλά κάνε μια ανακαίνιση για να λύσεις τα προβλήματα που έχεις. Εγω προσωπικά για να μη γίνω δέσμιος τραπεζών/εργολάβων/εφορίας κτλ για όλη μου τη ζωή δε θα έμπαινα σε τέτοιες περιπέτειες. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2019 από BTL 1
tsofras Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Λοιπόν παιδιά το συγκεκριμένο θέμα έλαβε τέλος. Πήρα την απόφαση να μην κάνω τίποτα απο τα παραπάνω και να ανακαινίσω το σπίτι μου στα σημεία που χρειάζεται. Μετά απο όλο το τρέξιμο (πολύ άγχος τελικά , δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ) και σκέψη αποφάσισα να μην το πουλήσω. Έψαξα για σπίτια και προφανώς ο κόσμος επειδή ακούει για κινέζους κτλ. (όπως και εγώ ένας απο αυτούς αλλά όχι τόσο υπερβολικός) βάζει τα σπίτια σε τιμές 250.000ε για σπίτια του 1990 , 1995 άντε βαριά 2000 , και ότι και αν είδα , αν εξαιρέσεις ότι είναι 10τ.μ. μεγαλύτερα με ένα υ/δ παραπάνω δεν μπορώ να βρώ κάτι καλύτερο απο αυτό που έχω ήδη. Επίσης επειδή μεγάλωσα εδω μέσα , άρχισε να μου φαίνεται περίεργη η ιδέα να αλλάξω σπίτι και γειτονιά , μπήκα σε σκέψεις όπως άντε να δείς τι γείτονες θα έχεις (ότι και να είναι τώρα τους έχω μάθει και τους ξέρω). Όπως και να έχει τώρα πάω για ένα καφέ και βλέπω και 5 γνωστούς λόγω γειτονιάς. Θέα δεν μπόρεσα να βρώ πουθενά όπως αυτή που έχω , για να βρώ κάτι καλύτερο μπορεί και να ήθελα κανα 30αρι , 40αρι πάνω απο αυτά που είχα υπολογίσει. Αν προσθέσεις και το άγχος για 20 χρόνια για το δάνειο ήρθε και έδεσε. Οπότε κλείνει το θέμα αγοράς και αρχίζει το θέμα ανακαίνισης που απο ότι βλέπω με 20 - 30 χιλιάδες κάνω όλα αυτά που θέλω. Δεν ξέρω αν βγεί άλλο δωμάτιο αλλά σίγουρα αλλάζω μπάνιο, κουζίνα , μόνωση , υδραυλικά , ηλεκτρικά και σώματα. Σας υπερ ευχαριστώ όλους για την βοήθειά σας , μπορεί να μην έχτισα / άλλαξα σπίτι αλλά με όλες τις συζητήσεις και το ψάξιμο μάζεψα αρκετές εμπειρίες Μπορεί να ανοίξω άλλο ποστ για την ανακαίνιση Να είστε καλά όλοι παιδιά και να ικανοποιείτε τα όνειρα σας 1 λεπτό πριν, BTL είπε Για την ακρίβεια 250Κ δάνειο με 30 χρόνια αποπληρωμή (με μια δόση των 1250€/μήνα και σημερινά επιτόκια) θα ξεπεράσει τα 450Κ. Εχεις πολύ καλό σπίτι (με βάση τη θέα). Οπως σου είπα και σε παλαιότερη ανάρτηση οι τότε κατασκευές ηταν πολύ καλές. Απλά κάνε μια ανακαίνιση για να λύσεις τα προβλήματα που έχεις. Εγω προσωπικά για να μη γίνω δέσμιος τραπεζών/εργολάβων/εφορίας κτλ για όλη μου τη ζωή δε θα έμπαινα σε τέτοιες περιπέτειες. Μόλις έκανα ποστ που συμφωνώ ακριβώς με το παραπάνω, τελικά αν δεν μπείς στο τρυπάκι τα σκέφτεσαι όλα πολύ διαφορετικά. Όταν μπαίνεις αλλάζει το πράγμα 4
Tigio13 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Αν κάνεις τελικά ανακαίνιση στο σπίτι σου μπορώ να σου προτείνω ανθρώπους που τους έχω χρησιμοποιήσει και εγώ για τέτοιες δουλειές και έμεινα ικανοποιημένος . Έκανα ανακαίνιση στο πατρικό μου 4-5 χρόνια πριν το οποίο είναι 3-4 στενά πιο πάνω από το δικό σου σπίτι.
tsofras Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Tigio13 είπε Αν κάνεις τελικά ανακαίνιση στο σπίτι σου μπορώ να σου προτείνω ανθρώπους που τους έχω χρησιμοποιήσει και εγώ για τέτοιες δουλειές και έμεινα ικανοποιημένος . Έκανα ανακαίνιση στο πατρικό μου 4-5 χρόνια πριν το οποίο είναι 3-4 στενά πιο πάνω από το δικό σου σπίτι. Ευχαρίστως να μου στείλει p.m. όποιος γνωρίζει κάποιον και έχει μείνει ευχαριστημένος
Dvs Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Στις 18/1/2019 στις 3:04 ΜΜ, bjj-p είπε @tsofras την ενοικιαση του ηδη υπαρχοντος διαμερισματος την εχεις σκεφτει; δηλ παιρνεις το απαιτουμενο δανειο εφοσον ειναι εφικτο βεβαια, βαζοντας υποθηκη το υπαρχον. χτιζεις το καινουριο και μετακομιζεις βρισκοντας παραλληλα ενικοιαστη για το παλιο. το δανειο θα αποπληρωνεται απο το ενοικιο, εσυ θα ζεις στο σπιτι που θελεις. στο καλυτερο σεναριο θα μεινουν στα παιδια σου και τα 2 σπιτια. φυσικα θα εχεις καποιες "νεκρες περιοδους" οταν αλλαζεις ενοικιαστες που θα πρεπει να μπει το χερι στην τσεπη. στη χειροτερη να χασεις το παλιο σπιτι. Ολα αυτα βεβαια με την προυποθεση οτι μπορεις να δανειοδοτηθεις... Δεν έχεις υπολογίσει την εφορία, τόσο στο ενοίκιο (τουλάχιστον -10% απο το ενοικιο) όσο και τον ΕΝΦΙΑ. Τα νουμερα δεν βγαινουν τοσο εύκολα
Joshua21 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Στις 18/1/2019 στις 8:57 ΜΜ, tsofras είπε Έψαξα για σπίτια και προφανώς ο κόσμος επειδή ακούει για κινέζους κτλ. (όπως και εγώ ένας απο αυτούς αλλά όχι τόσο υπερβολικός) βάζει τα σπίτια σε τιμές 250.000ε για σπίτια του 1990 , 1995 άντε βαριά 2000 , και ότι και αν είδα , αν εξαιρέσεις ότι είναι 10τ.μ. μεγαλύτερα με ένα υ/δ παραπάνω δεν μπορώ να βρώ κάτι καλύτερο απο αυτό που έχω ήδη. Φίλε δεν έχω ιδέα για τιμές ακινήτων στην περιοχή σου, αλλά αν υποθέσουμε ότι το δικό σου που είναι 35ετίας και 90 τμ μπορεί να πιάσει 180.000€, τότε κάποιο άλλο στην ίδια περιοχή το οποίο θα είναι καλύτερο(ότι και αν εννοείς με αυτό), μεγαλύτερο κατά 10-20 τμ και δεκαετίας φαντάζομαι πως θα πιάνει τα διπλά από το δικό σου... Μήπως εσύ είσαι ο τόσο υπερβολικός και όχι οι άλλοι?
tsofras Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν και δεν ψάχνω πλέον για αγορά να σου απαντήσω: Το δικό μου είναι ρετιρέ με θέα του 85 και 90 τ.μ. , ανακαινισμένα τα 2 δωμάτια , και με ανακαίνιση σε μπάνιο-κουζινα περίπου πριν 20 χρόνια, με διπλά τζάμια αλουμίνια και πόρτα ασφαλείας. Το έβαλα 180000 και οκ πες είναι υπερβολικό. Το να ψάχνω σπίτι με 10τ.μ. παραπάνω , να μην έχει θέα , να μην είναι ανακαινισμένο καθόλου του 1995-2000 και να ζητάνε 260000 είναι φυσιολογικό? Πες να κάνει 40000 πάνω από το δικό μου αλλά όχι 60.000 ή 70.000 . Και μιλάμε για 1ο με 3ο όροφο όχι ρετιρέ Τώρα αν θεωρείς ότι είμαι υπερβολικός με αυτή τη λογική οκ πάω πάσο Δεν ζήτησα νεόδμητο 120τμ ρετιρέ, σχεδόν όλα όσα είδα ήταν χειρότερα από το δικό μου σε όλους τους τομείς εκτός του ενός δωματίου που είχαν παραπάνω. Βρήκα μόνο ένα που ήταν τούμπανο στα 220000 και ήταν στην μάντρα του νεκροταφείου Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2019 από tsofras
Joshua21 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, tsofras είπε Αν και δεν ψάχνω πλέον για αγορά να σου απαντήσω: Το δικό μου είναι ρετιρέ με θέα του 85 και 90 τ.μ. , ανακαινισμένα τα 2 δωμάτια , και με ανακαίνιση σε μπάνιο-κουζινα περίπου πριν 20 χρόνια, με διπλά τζάμια αλουμίνια και πόρτα ασφαλείας. Το έβαλα 180000 και οκ πες είναι υπερβολικό. Το να ψάχνω σπίτι με 10τ.μ. παραπάνω , να μην έχει θέα , να μην είναι ανακαινισμένο καθόλου του 1995-2000 και να ζητάνε 260000 είναι φυσιολογικό? Πες να κάνει 40000 πάνω από το δικό μου αλλά όχι 60.000 ή 70.000 . Και μιλάμε για 1ο με 3ο όροφο όχι ρετιρέ Τώρα αν θεωρείς ότι είμαι υπερβολικός με αυτή τη λογική οκ πάω πάσο Φίλε μου κουβέντα κάνουμε, ο καθένας παραθέτει τις απόψεις του. Το δικό σου από ότι είδα δεν είναι ρετιρέ, έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί ένα διαμέρισμα μόνο αν οι εξωτερικοί του τοίχοι είναι πιο μέσα σε σχέση με τους τοίχους των από κάτω διαμερισμάτων επιτρέποντας έτσι να έχει μεγαλύτερους εξώστες. Η ανακαίνιση σε μπάνιο-κουζίνα πριν 20ετίας το μόνο που δείχνει είναι ότι σύντομα θα χρειαστούν ανακαίνιση ξανά. Τα διπλά τζάμια, η πόρτα ασφαλείας και η θέα σίγουρα είναι στα συν. Όσο για τις 180k σου είπα, δεν έχω ιδέα για τις τιμές των ακινήτων στην περιοχή σου ώστε να εκφέρω γνώμη. Συγκριτικά όμως κάποιο άλλο παρόμοιο που είναι 10 τμ παραπάνω θα πρέπει να κάνει 20k περισσότερο, αν είναι κιόλας 10-15 χρόνια νεώτερο(κατά την άποψη μου η ηλικία είναι το σημαντικότερο από τα στοιχεία που καθορίζουν τις τιμές) τότε είναι απόλυτα δικαιολογημένη η διαφορά των 60-70k. Επίσης το ότι ένα διαμέρισμα βρίσκεται στον τελευταίο όροφο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αξίζει και περισσότερο, αυτό το θέμα είναι εντελώς υποκειμενικό.
tsofras Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 23 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Φίλε μου κουβέντα κάνουμε, ο καθένας παραθέτει τις απόψεις του. Το δικό σου από ότι είδα δεν είναι ρετιρέ, έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί ένα διαμέρισμα μόνο αν οι εξωτερικοί του τοίχοι είναι πιο μέσα σε σχέση με τους τοίχους των από κάτω διαμερισμάτων επιτρέποντας έτσι να έχει μεγαλύτερους εξώστες. Η ανακαίνιση σε μπάνιο-κουζίνα πριν 20ετίας το μόνο που δείχνει είναι ότι σύντομα θα χρειαστούν ανακαίνιση ξανά. Τα διπλά τζάμια, η πόρτα ασφαλείας και η θέα σίγουρα είναι στα συν. Όσο για τις 180k σου είπα, δεν έχω ιδέα για τις τιμές των ακινήτων στην περιοχή σου ώστε να εκφέρω γνώμη. Συγκριτικά όμως κάποιο άλλο παρόμοιο που είναι 10 τμ παραπάνω θα πρέπει να κάνει 20k περισσότερο, αν είναι κιόλας 10-15 χρόνια νεώτερο(κατά την άποψη μου η ηλικία είναι το σημαντικότερο από τα στοιχεία που καθορίζουν τις τιμές) τότε είναι απόλυτα δικαιολογημένη η διαφορά των 60-70k. Επίσης το ότι ένα διαμέρισμα βρίσκεται στον τελευταίο όροφο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αξίζει και περισσότερο, αυτό το θέμα είναι εντελώς υποκειμενικό. Συγνώμη αν με παρεξηγήσες δεν με πείραξε κάτι από το σχόλιο σου το ξέρω ότι κάνουμε κουβέντα, μπορεί να φάνηκε ότι με ενόχλησε κάτι ο τρόπος που απάντησα αλλά δεν είναι έτσι. Ρετιρέ νόμιζα ότι θεωρείται ο τελευταίος όροφος και οι μεσίτες έτσι το έγραφαν, μπορεί να κάνω λάθος. Τώρα με την λογική που το λές εσύ δεν έχεις άδικο αλλά θα συμφωνούσα αν έβλεπα τέτοιες τιμές σε 5ο όροφο γιατί μπακαλιστηκα και στα καινούρια σπίτια νομίζω πάει 5 με 10 χιλιάδες διάφορα ο όροφος , εγώ είδα αυτές τις τιμές από 1ο μέχρι 3ο. Αλλά ναι έχεις ένα point
kirileman Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Στις 18/1/2019 στις 8:57 ΜΜ, tsofras είπε αποφάσισα να μην το πουλήσω. Γι' αυτό το λόγο κάνουμε αξιολόγηση στους πελάτες μας, προσπαθώντας να καταλάβουμε γιατί πουλάνε. Ας πρόσεχαν οι μεσίτες που ασχολήθηκαν, με όλο το σεβασμό. 51 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Το δικό σου από ότι είδα δεν είναι ρετιρέ, έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί ένα διαμέρισμα μόνο αν οι εξωτερικοί του τοίχοι είναι πιο μέσα σε σχέση με τους τοίχους των από κάτω διαμερισμάτων επιτρέποντας έτσι να έχει μεγαλύτερους εξώστες. Σωστό, γι' αυτό και μπορεί να έχουμε περισσότερα από ένα ρετιρέ στο ίδιο κτήριο, όταν αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε το ιδεατό στερεό, αλλά έχει επικρατήσει να ονομάζεται ρετιρέ ο τελευταίος όροφος, ανεξαρτήτως αν βρίσκεται σε εσοχή ή όχι.
tsofras Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, kirileman είπε Γι' αυτό το λόγο κάνουμε αξιολόγηση στους πελάτες μας, προσπαθώντας να καταλάβουμε γιατί πουλάνε. Ας πρόσεχαν οι μεσίτες που ασχολήθηκαν, με όλο το σεβασμό. Κανένα πρόβλημα. Προφανώς και εγώ ήμουν παρορμητικός και πήρα την απόφαση χωρίς να έχω κάνει λεπτομερή έρευνα. Βέβαια όλο αυτό ξεκίνησε μαζί με την έρευνα γιατί ο πρώτος μεσίτης που ήρθε και τελικά ανέλαβε (γιατί απλά την Παρασκευή έφερα άλλον έναν και την ίδια βραδιά τον ενημέρωσα για την αποφασή μου) , ήρθε απλά για εκτίμηση όπως τον είχα ενημερώσει τηλεφωνικά. Στον καφέ μας του εξήγησα ακριβώς όλο το πλάνο μου όπως το έγραψα εδώ ( προφανώς δεν ήταν υποχρεωμένος να ξέρει κόστη για προκατ κτλ.) αλλά του είχα πεί θέλω οικόπεδο και να χτίσω με το πολύ 240.000 και μου είπε μια χαρά θα είσαι. Αφού έφαγα τα μούτρα μου , τον ενημέρωσα ότι άλλαξα πλάνο και ψάχνω για διαμέρισμα στα 230.000 μαξ με ότι έχω αναφέρει εδώ. Η απάντησή του ήταν ότι άνετα βρίσκουμε σε αυτά τα λεφτά αυτό που χρειάζεσαι. Όταν ξεκίνησα το ψάξιμο και μίλησα με τουλάχιστον άλλους 10 , για αγορά πλέον , όλοι μου είπαν τις τιμές που παίζουν και ότι πολύ δύσκολα θα βρώ κάτι σε αυτή την τιμή. Οπότε ο πρώτος γιατί δεν ανέφερε τίποτα? Ξέρω την απάντηση , γιατί είχε βρεθεί αγοραστής για το δικό μου και είχε λυσάξει να το πουλήσει άσχετα με το τι θα έκανα εγώ μετά. Εδώ τον πήρα να του ανακοινώσω την απόφαση και μου είπε σκέψου το ξανά και μιλάμε πάλι Δευτέρα :S. Ειλικρινά αν ήταν ξηγημένος θα του έλεγα να του δώσω κάποια χρήματα για τον κόπο του ( 1 ώρα συναντήσεις και 10 φωτό ανεβασμένες στο site). Αλλά επειδή άρχισε να με πιέζει απλά για να βγάλει 7000ε με 2 ώρες δουλειά , να πουλήσω το σπίτι , με χάλασε αρκετά αυτή η συμπεριφορά. Ναι ξέρω δεν είμαστε φίλοι, αλλά όταν πιέζεις τον άλλο να πουλήσει το σπίτι του 20.000ε κάτω και τον κοροιδεύεις ότι θα βρεί σπίτι στα λεφτά που του λές , συγνώμη αλλά δεν τον λυπάμαι καθόλου. Αλλά ναι συμφωνώ με αυτό που λές
kirileman Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, tsofras είπε Κανένα πρόβλημα. Προφανώς και εγώ ήμουν παρορμητικός και πήρα την απόφαση χωρίς να έχω κάνει λεπτομερή έρευνα. Βέβαια όλο αυτό ξεκίνησε μαζί με την έρευνα γιατί ο πρώτος μεσίτης που ήρθε και τελικά ανέλαβε (γιατί απλά την Παρασκευή έφερα άλλον έναν και την ίδια βραδιά τον ενημέρωσα για την αποφασή μου) , ήρθε απλά για εκτίμηση όπως τον είχα ενημερώσει τηλεφωνικά. Στον καφέ μας του εξήγησα ακριβώς όλο το πλάνο μου όπως το έγραψα εδώ ( προφανώς δεν ήταν υποχρεωμένος να ξέρει κόστη για προκατ κτλ.) αλλά του είχα πεί θέλω οικόπεδο και να χτίσω με το πολύ 240.000 και μου είπε μια χαρά θα είσαι. Αφού έφαγα τα μούτρα μου , τον ενημέρωσα ότι άλλαξα πλάνο και ψάχνω για διαμέρισμα στα 230.000 μαξ με ότι έχω αναφέρει εδώ. Η απάντησή του ήταν ότι άνετα βρίσκουμε σε αυτά τα λεφτά αυτό που χρειάζεσαι. Όταν ξεκίνησα το ψάξιμο και μίλησα με τουλάχιστον άλλους 10 , για αγορά πλέον , όλοι μου είπαν τις τιμές που παίζουν και ότι πολύ δύσκολα θα βρώ κάτι σε αυτή την τιμή. Οπότε ο πρώτος γιατί δεν ανέφερε τίποτα? Ξέρω την απάντηση , γιατί είχε βρεθεί αγοραστής για το δικό μου και είχε λυσάξει να το πουλήσει άσχετα με το τι θα έκανα εγώ μετά. Εδώ τον πήρα να του ανακοινώσω την απόφαση και μου είπε σκέψου το ξανά και μιλάμε πάλι Δευτέρα :S. Ειλικρινά αν ήταν ξηγημένος θα του έλεγα να του δώσω κάποια χρήματα για τον κόπο του ( 1 ώρα συναντήσεις και 10 φωτό ανεβασμένες στο site). Αλλά επειδή άρχισε να με πιέζει απλά για να βγάλει 7000ε με 2 ώρες δουλειά , να πουλήσω το σπίτι , με χάλασε αρκετά αυτή η συμπεριφορά. Ναι ξέρω δεν είμαστε φίλοι, αλλά όταν πιέζεις τον άλλο να πουλήσει το σπίτι του 20.000ε κάτω και τον κοροιδεύεις ότι θα βρεί σπίτι στα λεφτά που του λές , συγνώμη αλλά δεν τον λυπάμαι καθόλου. Αλλά ναι συμφωνώ με αυτό που λές Είναι δικό του λάθος, δεν ρίχνουμε την ευθύνη στον πελάτη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα