Joshua21 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 34 λεπτά πριν, tsofras είπε Συγνώμη αν με παρεξηγήσες δεν με πείραξε κάτι από το σχόλιο σου το ξέρω ότι κάνουμε κουβέντα, μπορεί να φάνηκε ότι με ενόχλησε κάτι ο τρόπος που απάντησα αλλά δεν είναι έτσι. Ρετιρέ νόμιζα ότι θεωρείται ο τελευταίος όροφος και οι μεσίτες έτσι το έγραφαν, μπορεί να κάνω λάθος. Τώρα με την λογική που το λές εσύ δεν έχεις άδικο αλλά θα συμφωνούσα αν έβλεπα τέτοιες τιμές σε 5ο όροφο γιατί μπακαλιστηκα και στα καινούρια σπίτια νομίζω πάει 5 με 10 χιλιάδες διάφορα ο όροφος , εγώ είδα αυτές τις τιμές από 1ο μέχρι 3ο. Αλλά ναι έχεις ένα point Δεν σε παρεξήγησα, απλά στο "δεν ψάχνω πλέον για αγορά" απάντησα, το ότι δεν ψάχνεις πλέον δεν μας εμποδίζει να συζητάμε σχετικά και να ανταλλάσσουμε απόψεις. Μην δίνεις σημασία πάντως στο τι γράφουν οι μεσίτες, η πλειοψηφία από αυτούς το έχει τερματίσει σε κάτι τέτοια, ρετιρέ οτιδήποτε είναι στον τελευταίο όροφο, νεόδμητο οτιδήποτε έχει φτιαχτεί από το 2001 και μετά, απεριόριστη θέα τα ντουβάρια από τις διπλανές οικοδομές, κτλ. Το ρετιρέ πάντως είναι συνηθισμένη παρανόηση, και εγώ την ίδια άποψη με σένα είχα μέχρι που μου εξήγησε κάποιος τη διαφορά. Δες εδώ: https://el.wikipedia.org/wiki/Ρετιρέ Όσο για τα υπόλοιπα, αν κολλάς στον όροφο - που όχι μόνο έχει μικρή σημασία, αλλά είναι και υποκειμενικό θέμα - και δεν δίνεις βάση στο σημαντικότερο(την ηλικία) λογικό είναι το συμπέρασμα που βγάζεις να είναι λάθος. 1
bluesattack Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, tsofras είπε Βρήκα μόνο ένα που ήταν τούμπανο στα 220000 και ήταν στην μάντρα του νεκροταφείου Σημαντικο πλεονεκτημα οι ησυχοι γειτονες 1
Mhlogiatros Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Βασικά με σάλτσες και μπουρδολογία κάπου εκεί θα του στήσουν το προκάτ αφού τον βάλουν να πουλήσει φτηνά το δικό του . Όπου προκάτ μπορεί να εννοουν και αντίσκηνο Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2019 από Mhlogiatros
tsofras Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 22 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δεν σε παρεξήγησα, απλά στο "δεν ψάχνω πλέον για αγορά" απάντησα, το ότι δεν ψάχνεις πλέον δεν μας εμποδίζει να συζητάμε σχετικά και να ανταλλάσσουμε απόψεις. Μην δίνεις σημασία πάντως στο τι γράφουν οι μεσίτες, η πλειοψηφία από αυτούς το έχει τερματίσει σε κάτι τέτοια, ρετιρέ οτιδήποτε είναι στον τελευταίο όροφο, νεόδμητο οτιδήποτε έχει φτιαχτεί από το 2001 και μετά, απεριόριστη θέα τα ντουβάρια από τις διπλανές οικοδομές, κτλ. Το ρετιρέ πάντως είναι συνηθισμένη παρανόηση, και εγώ την ίδια άποψη με σένα είχα μέχρι που μου εξήγησε κάποιος τη διαφορά. Δες εδώ: https://el.wikipedia.org/wiki/Ρετιρέ Όσο για τα υπόλοιπα, αν κολλάς στον όροφο - που όχι μόνο έχει μικρή σημασία, αλλά είναι και υποκειμενικό θέμα - και δεν δίνεις βάση στο σημαντικότερο(την ηλικία) λογικό είναι το συμπέρασμα που βγάζεις να είναι λάθος. Καλά σίγουρα είναι υποκειμενικό , απλά αν δεν είσαι τελευταίο όροφο παντρεύεσαι τον απο πάνω και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Απλά είναι ένα άγχος λιγότερο για το τι θα σου κάτσει
Joshua21 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 31 λεπτά πριν, tsofras είπε Καλά σίγουρα είναι υποκειμενικό , απλά αν δεν είσαι τελευταίο όροφο παντρεύεσαι τον απο πάνω και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Απλά είναι ένα άγχος λιγότερο για το τι θα σου κάτσει Από την άλλη όμως όσο πιο ψηλά είσαι τόσο πιο πολύ κουνιέσαι όταν κάνει σεισμό, όσο πιο ψηλά είσαι τόσο περισσότερα κοινόχρηστα πληρώνεις, όταν είσαι στον τελευταίο όροφο πληρώνεις πολλά περισσότερα για ψύξη-θέρμανση, έχεις περισσότερη υγρασία κτλ. 2
Mhlogiatros Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πόσο ακριβότερα εμπορικά το κοπανανε ακόμα το "ρετιρέ" αυτό είναι το θέμα . Και να μην έχει πρόβλημα υγρασίας από κακοτεχνίες . Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2019 από Mhlogiatros
tsofras Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 39 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε Πόσο ακριβότερα εμπορικά το κοπανανε ακόμα το "ρετιρέ" αυτό είναι το θέμα . Και να μην έχει πρόβλημα υγρασίας από κακοτεχνίες . Καλά άσχετα από κακοτεχνία εμένα έχει μετά από 35 χρόνια θα κάνω και μόνωση μαζί με την ανακαίνιση , ειδικά σε ταράτσα
bonepeeler Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα. Μιάς και με ενδιαφέρει το θέμα προκάτ, θα μπορούσες να μου στείλεις σε μήνυμα τις εταιρείες με τις οποίες μίλησες; Είχα μπει στη διαδικασία να ψάξω για αγορά σπιτιού με ένα σεβαστό ποσό και είδα πως τα χρήματα που ζητούσαν ήταν πολλές φορές παράλογα. Επίσης δεν είδα ούτε ένα σπίτι να μην έχει θέμα με την υγρασία, κάτι που μου κακοφάνηκε πολύ. Τελικά κατέληξα σε οικόπεδο σε καλή σχετικά περιοχή και μάλιστα μπόρεσα και το πήρα 20.000 κάτω της αντικειμενικής. Μίλησα με έναν μηχανικό ο οποίος μου είπε πως για 200τ.μ. θέλει 300.000 χωρίς καν να μιλήσουμε για ύπαρξη υπογείου. Για υπόγειο ήθελε +50, για ενδοδαπέδια +50 κ.ο.κ. Βέβαια τα ποσά μου φάνηκαν παλαβά και πήγα να δω για προκάτ. Εκεί συζητήσαμε πως όλα με το κλειδί στο χέρι θα έβγαιναν στις 300κ που και πάλι μου φαίνονται αρκετά αλλά χωρίς να είναι η επίσημη προσφορά. Επίσης σου δίνουν και 100 χρόνια εγγύηση για υγρασία. Βέβαια ποιός ζεις ποιός πεθαίνει, αλλά και 30 χρόνια να μην έχεις θέμα, είναι καλά με όλα αυτά που είδαν τα μάτια μου. Ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου είναι πως μέσω νετ δε βρίσκεις πληροφορίες για προκάτ από άτομα που όντως έχουν χτίσει και έχουν ζήσει μέσα σε αυτά. Πρόσφατα βρέθηκα σε πολυκατοικία προκάτ στη Δανία και μου άρεσε αρκετά μπορώ να πω. Όταν ανέφερα στο μηχανικό τα προκάτ έκανε λες και του είπα κάτι για τη μάνα του. Το ίδιο παρατήρησα και σε ένα φόρουμ πολιτικών μηχανικών (τουλάχιστον όσο διάβασα). Γενικά είναι αρκετά δύσκκολη απόφαση αλλά κάποια στιγμή μέσα στην διετία θα την κάνω την κίνηση γιατί δεν την παλεύω άλλο σε πολυκατοικία.
anikologr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 6 ώρες πριν, bonepeeler είπε Καλησπέρα. Μιάς και με ενδιαφέρει το θέμα προκάτ, θα μπορούσες να μου στείλεις σε μήνυμα τις εταιρείες με τις οποίες μίλησες; Είχα μπει στη διαδικασία να ψάξω για αγορά σπιτιού με ένα σεβαστό ποσό και είδα πως τα χρήματα που ζητούσαν ήταν πολλές φορές παράλογα. Επίσης δεν είδα ούτε ένα σπίτι να μην έχει θέμα με την υγρασία, κάτι που μου κακοφάνηκε πολύ. Τελικά κατέληξα σε οικόπεδο σε καλή σχετικά περιοχή και μάλιστα μπόρεσα και το πήρα 20.000 κάτω της αντικειμενικής. Μίλησα με έναν μηχανικό ο οποίος μου είπε πως για 200τ.μ. θέλει 300.000 χωρίς καν να μιλήσουμε για ύπαρξη υπογείου. Για υπόγειο ήθελε +50, για ενδοδαπέδια +50 κ.ο.κ. Βέβαια τα ποσά μου φάνηκαν παλαβά και πήγα να δω για προκάτ. Εκεί συζητήσαμε πως όλα με το κλειδί στο χέρι θα έβγαιναν στις 300κ που και πάλι μου φαίνονται αρκετά αλλά χωρίς να είναι η επίσημη προσφορά. Επίσης σου δίνουν και 100 χρόνια εγγύηση για υγρασία. Βέβαια ποιός ζεις ποιός πεθαίνει, αλλά και 30 χρόνια να μην έχεις θέμα, είναι καλά με όλα αυτά που είδαν τα μάτια μου. Ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου είναι πως μέσω νετ δε βρίσκεις πληροφορίες για προκάτ από άτομα που όντως έχουν χτίσει και έχουν ζήσει μέσα σε αυτά. Πρόσφατα βρέθηκα σε πολυκατοικία προκάτ στη Δανία και μου άρεσε αρκετά μπορώ να πω. Όταν ανέφερα στο μηχανικό τα προκάτ έκανε λες και του είπα κάτι για τη μάνα του. Το ίδιο παρατήρησα και σε ένα φόρουμ πολιτικών μηχανικών (τουλάχιστον όσο διάβασα). Γενικά είναι αρκετά δύσκκολη απόφαση αλλά κάποια στιγμή μέσα στην διετία θα την κάνω την κίνηση γιατί δεν την παλεύω άλλο σε πολυκατοικία. Τα λεφτά που λες για τα τετραγωνικά είναι πολλά.. Έφτιαξα πρόσφατα σπίτι στην Πάτρα και μπορώ να σου πω ότι με πολύ τρέξιμο και αγώνα κατάφερα να κρατήσω το κόστος περίπου στο μισό του δικού σου. Οπότε επειδή τα λεφτά δεν φυτρώνουν από δέντρα και σπίτι μια φορά φτιάχνεις ψάξου περισσότερο.. 1
tsofras Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 9 ώρες πριν, bonepeeler είπε Καλησπέρα. Μιάς και με ενδιαφέρει το θέμα προκάτ, θα μπορούσες να μου στείλεις σε μήνυμα τις εταιρείες με τις οποίες μίλησες; Είχα μπει στη διαδικασία να ψάξω για αγορά σπιτιού με ένα σεβαστό ποσό και είδα πως τα χρήματα που ζητούσαν ήταν πολλές φορές παράλογα. Επίσης δεν είδα ούτε ένα σπίτι να μην έχει θέμα με την υγρασία, κάτι που μου κακοφάνηκε πολύ. Τελικά κατέληξα σε οικόπεδο σε καλή σχετικά περιοχή και μάλιστα μπόρεσα και το πήρα 20.000 κάτω της αντικειμενικής. Μίλησα με έναν μηχανικό ο οποίος μου είπε πως για 200τ.μ. θέλει 300.000 χωρίς καν να μιλήσουμε για ύπαρξη υπογείου. Για υπόγειο ήθελε +50, για ενδοδαπέδια +50 κ.ο.κ. Βέβαια τα ποσά μου φάνηκαν παλαβά και πήγα να δω για προκάτ. Εκεί συζητήσαμε πως όλα με το κλειδί στο χέρι θα έβγαιναν στις 300κ που και πάλι μου φαίνονται αρκετά αλλά χωρίς να είναι η επίσημη προσφορά. Επίσης σου δίνουν και 100 χρόνια εγγύηση για υγρασία. Βέβαια ποιός ζεις ποιός πεθαίνει, αλλά και 30 χρόνια να μην έχεις θέμα, είναι καλά με όλα αυτά που είδαν τα μάτια μου. Ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου είναι πως μέσω νετ δε βρίσκεις πληροφορίες για προκάτ από άτομα που όντως έχουν χτίσει και έχουν ζήσει μέσα σε αυτά. Πρόσφατα βρέθηκα σε πολυκατοικία προκάτ στη Δανία και μου άρεσε αρκετά μπορώ να πω. Όταν ανέφερα στο μηχανικό τα προκάτ έκανε λες και του είπα κάτι για τη μάνα του. Το ίδιο παρατήρησα και σε ένα φόρουμ πολιτικών μηχανικών (τουλάχιστον όσο διάβασα). Γενικά είναι αρκετά δύσκκολη απόφαση αλλά κάποια στιγμή μέσα στην διετία θα την κάνω την κίνηση γιατί δεν την παλεύω άλλο σε πολυκατοικία. Έχεις πμ
Dvs Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Αν εξαιρέσουμε το κόστος απόκτησης ενος οικοπέδου, το κόστος κατασκευής σε μια κατοικία διαφέρει μεταξύ Αθήνας και επαρχίας; ΟΚ, μπορεί να έχει κάποια επιπλέον μεταφορικά στα υλικά αλλά σαν κατασκευή τι λέει;
anikologr Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 10 ώρες πριν, Dvs είπε Αν εξαιρέσουμε το κόστος απόκτησης ενος οικοπέδου, το κόστος κατασκευής σε μια κατοικία διαφέρει μεταξύ Αθήνας και επαρχίας; ΟΚ, μπορεί να έχει κάποια επιπλέον μεταφορικά στα υλικά αλλά σαν κατασκευή τι λέει; Αν μιλήσω για Πάτρα θεωρώ το κόστος κατασκευής χαμηλότερο από την Αθήνα. Επειδή τελείωσα την οικοδομή πριν 6 μήνες οτιδήποτε προσπάθησα να πάρω προσφορά από Αθήνα χωρίς καν τα μεταφορικά ήταν πολύ ακριβότερο. Προφανώς στην πρωτεύουσα υπάρχει πολύς περισσότερος πλούτος που ανεβάζει τις τιμές...
AristidisZ Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 21/1/2019 στις 7:29 ΠΜ, anikologr είπε Τα λεφτά που λες για τα τετραγωνικά είναι πολλά.. Έφτιαξα πρόσφατα σπίτι στην Πάτρα και μπορώ να σου πω ότι με πολύ τρέξιμο και αγώνα κατάφερα να κρατήσω το κόστος περίπου στο μισό του δικού σου. Οπότε επειδή τα λεφτά δεν φυτρώνουν από δέντρα και σπίτι μια φορά φτιάχνεις ψάξου περισσότερο.. Μη λέτε ανακρίβειες Μια σοβαρή κατασκευή συνεργάτη κατασκευαστή, που μόλις αποπερατώθηκε, με ΚΕΝΑΚ, ΝΟΚ, κλπ. κόστισε 1280 € το μέτρο Και μιλάμε για άνθρωπο που είναι στον χώρο με συνεργεία κλπ κλπ και για άλλη οικονομία κλίμακας (οικοδομή 600 τ.μ.) Πως εσύ έχτισες με 750€ / τ.μ. ; Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2019 από AristidisZ
vasilllis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 και μεσα στα κολπα και 1280€/μ² ? Καλα για ΚΕΝΑΚ δεν το συζηταω.Μεχρι περσι ο ΚΕΝΑΚ ηταν 2 ποντοι φελιζολ και ξαφνικα μαθανε το κελυφος. Θα μπορουσατε να παραθεσετε μερικα κοστη. 1
AristidisZ Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 24 λεπτά πριν, vasilllis είπε και μεσα στα κολπα και 1280€/μ² ? Καλα για ΚΕΝΑΚ δεν το συζηταω.Μεχρι περσι ο ΚΕΝΑΚ ηταν 2 ποντοι φελιζολ και ξαφνικα μαθανε το κελυφος. Θα μπορουσατε να παραθεσετε μερικα κοστη. Τι κόστος να σου παραθέσω, εγώ την έχτισα την οικοδομή ; Ο συγκεκριμένος έβαζε κανονική μόνωση επί ΚΘΚ, οπότε το σχόλιό σου είναι εντελώς άκυρο Προχτές φάγαμε ένα πρωινό για να βρούμε πως θα μονώσουμε μπαλκόνι που ήταν σε εσοχή, καλό θα είναι λοιπόν να μη πετάτε πονηριές και λάσπη σε ανθρώπους που δε ξέρετε, γιατί και στο χώρο της οικοδομής υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι και εταιρίες που χτίζουν πολυκατοικίες από την δεκαετία του 60... Αν προτείνουμε στο κόσμο να παρανομεί χτίζοντας κοτέτσια, ναι ΟΚ, το κόστος δεν είναι 1250€ / τμ, αλλά να ξέρουμε και τι λέμε 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα