Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bluesattack είπε

Εφτιαξε παντως ενας γνωστος μια σιδερενια σπιταρονα μπαμ μπαμ.Η διαμορφωση του κηποπεριγυρου πρεπει να πηρε 5πλασιο χρονο :P

Τα σπίτια με μεταλλικό σκελετό δεν ανήκει στην κατηγορία προκατ.

• Thanks 1
  • Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, BTL είπε

Ουτε τα σπιτια με μεταλλικο σκελετο και συναρμολογουμενα δομικα αλλα μερη ?

Τεσπα , οι κατηγοριοποιησεις , οι ορισμοι, η νομοθεσια , τα υλικα ας απασχολησουν τον υποψηφιο αγοραστη

Το ενδιαφερον σημειο ηταν ο μικρος χρονος κατασκευης , κατι που συνανταται  στα προκατ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Ουτε τα σπιτια με μεταλλικο σκελετο και συναρμολογουμενα δομικα αλλα μερη ?

Τεσπα , οι κατηγοριοποιησεις , οι ορισμοι, η νομοθεσια , τα υλικα ας απασχολησουν τον υποψηφιο αγοραστη 

Το ενδιαφερον σημειο ηταν ο μικρος χρονος κατασκευης , κατι που συνανταται  στα προκατ 

Ο μεταλλικός σκελετός κατά τη γνωμη ειναι μου είναι ότι καλυτερο υπάρχει αλλά το κόστος δεν ειναι μικρό. Με μεταλλικό σκελετό, τσιμεντοσανίδες κτλ μπορείς σε 6 μήνες να έχεις σπίτι. Απλά, το κόστος υλικών δεν ειναι μικρό. Αν έχτιζα σπίτι σίγουρα θα το επέλεγα.

2 ώρες πριν, Alexandros7474 είπε

Φίλε ένα νεόδμητο στο παλαιό Φάληρο δεν πέφτει κάτω από 3000€ / και φτάνει και 5000€ / τετραγωνικό και δεν βρίσκεις κιόλας .

Γιατι πιστεύεις ότι αυτά τα οικόπεδα η τις μονοκατοικίες που θα δεις δεν τις έδωσε ποτε κανένας αντιπαροχή ; 

5000€/τμ δεν υπάρχει σε καμια συμβατική περιοχή της Αττικής (συμβατική !=Βουλιαγμένη, ΠΨ κτλ). Η μέγιστη τιμή για νεόδμητο σε καλή περιοχή ειναι περι 3000€/τμ και αυτά με δυσκολία.

Επεξ/σία από BTL
Δημοσ.

Πολύ λάθος που Ρωτάς εδώ. Μόνο εάν ρωτούσες για καλό μηχανικό θα είχε νόημα. Ο μηχανικός είναι αυτός που θα σου πει τις προδιαγραφές του οικοπέδου και θα σου προτείνει τιμές για τη κατασκευή που θες να κάνεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Αν είναι από τη περιοχή που ψαχνεις θα ξέρει να σου προτείνει και άλλες λύσεις μιας και γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της περιοχής .( Αρκεί φυσικά να είναι "καλός " μηχανικός)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, BTL είπε

Ο μεταλλικός σκελετός κατά τη γνωμη ειναι μου είναι ότι καλυτερο υπάρχει αλλά το κόστος δεν ειναι μικρό. Με μεταλλικό σκελετό, τσιμεντοσανίδες κτλ μπορείς σε 6 μήνες να έχεις σπίτι. Απλά, το κόστος υλικών δεν ειναι μικρό. Αν έχτιζα σπίτι σίγουρα θα το επέλεγα.

5000€/τμ δεν υπάρχει σε καμια συμβατική περιοχή της Αττικής (συμβατική !=Βουλιαγμένη, ΠΨ κτλ). Η μέγιστη τιμή για νεόδμητο σε καλή περιοχή ειναι περι 3000€/τμ και αυτά με δυσκολία.

Κανείς λάθος .

Επισης το Π.Φαληρο σαν περιοχή στο κέντρο του είναι πιο ακριβό απ τις περιοχές που ανέφερες . 

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, panosripper είπε

Πολύ λάθος που Ρωτάς εδώ. Μόνο εάν ρωτούσες για καλό μηχανικό θα είχε νόημα. Ο μηχανικός είναι αυτός που θα σου πει τις προδιαγραφές του οικοπέδου και θα σου προτείνει τιμές για τη κατασκευή που θες να κάνεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Αν είναι από τη περιοχή που ψαχνεις θα ξέρει να σου προτείνει και άλλες λύσεις μιας και γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της περιοχής .( Αρκεί φυσικά να είναι "καλός " μηχανικός)

Δεν διαφωνώ αλλά θα βάλω τον μηχανικό (που δυστυχώς δεν γνωρίζω κάποιον) να ψάξει τα οικόπεδα και να μου βγάλει κόστος?

Εγώ δεν ζήτησα να μου υπολογίσει κάποιος κόστος, ρώτησα εκτός απο την αγορά του οικοπέδου και το σπίτι τι έξοδα δεν έχω σκεφτεί μήπως ξέρει κάποιος να με κατατοπίσει.  Θα έρθει και η στιγμή του μηχανικού, απλά επειδή σκέφτομαι για προκατ υπάρχουν εταιρείες που έχουν όλο το πακέτο απο μηχανικούς , αρχιτέκτονες και ότι άλλο χρειαστεί οπότε να μην ψάχνω μόνος μου έναν - έναν τους διαφορετικούς επαγγελματίες που θα χρειαστώ.

Οπότε η λογική του ποστ είναι ουσιαστικά αν είναι σωστή η σκέψη μου, γιατί αν κάποιος μου πεί π.χ. φίλε κοίτα το έχω κάνει αυτό που συζητάς και θα σου πάει 50.000ε πάνω απο αυτό που σκέφτεσαι θα σταματήσω να το ψάχνω.

Αυτά

Δημοσ.
4 ώρες πριν, tsofras είπε

Τι να σας πώ ρε παιδιά , ο μεσίτης έκανε την εκτίμηση όχι εγώ . Μπορεί να τα πιάσει αυτά τα λεφτά μπορεί και όχι. Αν δεν τα πιάσει σημαίνει ότι απλά μένω εδώ και δεν προχωράω σε κάτι καινούριο. Ότι ήρθαν εχθές 2 άτομα και είδαν το σπίτι μετά απο 2 ημέρες που μίλησα με τον μεσίτη φαντάζομαι ότι μπορεί να τα πιάσει. Θα δείξει

Ηρθαν 5-6 ρωσοι για να δουν ενα εξοχικο στην χαλκιδικη με τιμη 1600000 ,μετα απο μερες με πηρσν τηλ κσι ενας αγενεστατος ειπε 800000 κσι αν θελεις ,οι αλλοι περιπου στα 90 εως 1100000 ε μην το ψαχνεις βρες πρωτα να το πουλησεις και μετα ψσξου για τα υπολοιπα,σωστο το σκεπτικο σου για μονοκατοικία και εγω σε μονοκατοικία ζω αλλα με 1000 μετρα οικοπεδο ,τα 2000 σε πυκνοκατοικημένη περιοχη φοβαμαι οτι θα εχεις αρκετα προβληματα ,ξεκινωντας κυριος απο την ασφάλεια 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, BTL είπε

ε βασικά όχι . οτι δεν κατασκευάζεται στο εργοτάξιο κ έρχεται έτοιμο απο εργοστασιο είναι προκατ ( prefab).  

Η περισσότερες γέφυρες πχ είναι προκατ. 

* οι τύποι κατασκευών μεταλλικές, σκυρόδεμα, σύμμεικτες κτλπ δεν έχουν καμία σχέση 

TS προχωρά το με το σπίτι μην φτιάξεις άλλη μια βλακεία απο σκυρόδεμα κ τούβλα. Επίσης είναι overkill ο μεταλλικός σκελετός για τόσο μικρό σπίτι εκτός κ αν θες τεράστια ανοίγματα. 

Επεξ/σία από bilya
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Οταν πας στο μηχανικό του λες ότι είσαι μια οικογένεια με 5 άτομα, ότι θες πχ δύο μπάνια , 2 γραφεία κτλ.Οτι θες να έχεις αυτή τη ποιότητα στα υλικά κτλ.Ετσι αυτός σου απαντάει πόσα τετραγωνικα χρειάζεσαι και για τη συγκεκριμένη περιοχή πόσα τετραγωνικά οικόπεδο θες.Επισης βάση των υλικών και της ποιότητας που θες σου δίνει χοντρικά και μια τιμή. Είναι σα να θες ψάχνεις οικογενειακό αυτοκίνητο. Θα σου πει κάποιος ότι βρίσκεις και με 10000 Και αλλος θα σου πει ότι κάτω 30000 δε καλύπτει τις ανάγκες του. Επίσης υπάρχουν θέματα όπως η υγρασία η γενικότερα κακο έδαφος κτλ που για μια πολυκατοικία ίσως δε παιζει ρόλο αλλά για μια μονοκατοικία μπορεί να ανεβάσει τα έξοδα Θεμελίωσης. Ακόμη κάποιο οικόπεδο μπορεί να έχει προβλήματα με τις όμορες κατασκευές κτλ οπότε σε αυτές και άλλες περιπτώσεις ένας μηχανικός μπορεί να σου υποδείξει κάποια πράγματα για το πως να κινηθείς και τι να ψάξεις. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα κι από μένα.

Είναι πολλοί οι παράγοντες κόστους φίλε TS και χωρίς ένα πρόγραμμα/κοστολόγιο αναλυτικό δεν μπορείς να προσεγγίσεις
άν και πόσο μπορεί να ξεφύγουν οι τιμές για μια κατασκευή, ακόμα κι άν κάποιος σου έλεγε οτι το έκανε ή δεν το έκανε
με το χ/ψ κόστος, δε θα ήταν ασφαλές συμπέρασμα για εσένα.

Τα ποσά χωρίς μελέτες είναι μέσες άκρες, το οποίο σημαίνει οτι και 10-15% αυξημένα να σου βγούνε είναι κοντά σε αυτό που σου είπαν,
βέβαια η τσέπη σου είναι αυτή που θα πονέσει τα 20-25.000 παραπάνω που μπορεί να βγεί ή όχι η κατασκευή σου.
Αυτό που σου περιγράφω δε σημαίνει οτι θα συμβεί σίγουραε, μπορεί όμως να συμβεί.

Άν θέλεις να προσχεδιάσεις με ακρίβεια, για να είσαι όσο το δυνατόν ασφαλής,
προτείνω να απευθυνθείς σε ένα μελετητή μηχανικό να σου φτιάξει ενδεικτικά κοστολόγια.
Με την εμπειρία μπορούν να προβλευθούν 99% των εργασιών και το κόστους τους για να πάρεις εικόνα.
Στη φάση της κατασκευής προστατεύεσαι από τη συμφωνία/σύμβαση που θα κάνεις με τον κατασκευαστή, οτι πρέπει να σου παραδώσει το σπίτι έτοιμο,
με συγκεκριμένους όρους για καθυστερήσεις ή εργασίες που προέκυψαν και δεν είχαν προβλεφθεί.

Φυσικά ο μελετητής θα θέλει να πληρωθεί για αυτά, χωρίς να έχεις χτίσει τίποτα, αλλά έτσι πάει, άν θέλεις προμελέτη αυτού που είναι να κατασκευάσεις.
Αλλιώς βασίζεσαι στον εργολάβο που μιλάς για την κατασκευή, να μη σε βάλει μέσα, το οποίο προσωπικά δε συστήνω.

Θα κάνω και μερικές ερωτήσεις να δώ μήπως μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο.

• Thanks 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, insomnia888 είπε

λες και έχουμε τηλεπάθεια, έχω και εγώ την ίδια επιθυμία, τα ΠΡΟΚΑΤ είναι και αντισεισμικά. Το θέμα της ασφάλειας είναι σχετικό, εξαρτάται και από την γειτονιά.

με ένα κοντεϊνερ βαρέως τύπου και 2 κάνες αντιαρματικές θα είναι τζέτ πιστεύω 😎

Δημοσ.
6 ώρες πριν, tsofras είπε

Ακριβώς αυτό θα ήθελα να μάθω τα κόστη που δεν γνωρίζω ή δεν μπορώ να φανταστώ

Υπολόγισε με μεταλλικό σκελετό περίπου τα 800ευρω το τ. μ ανάλογα φυσικά τι θα βάλεις μέσα ( πλακάκια, ξυλια, αλουμίνια)  χωριά από αυτό θέλεις περιπου 15000 έως 20000 την βάση του σπιτιού. Όλα μαζί για ένα διοροφο 90 τ. μ καπου στα 100000 τελειωμένο μαζί με τις άδειες. Βαλε αλλά 15000 για περίφραξη  πόρτες γκαράζ. Τώρα το οικόπεδο αν το βρεις 100000 όλα μαζί οκ. Σαν σπίτι 90 τ. μ 100000.με το που υπογράψεις το πολύ σε τρεις μήνες είσαι μέσα χωρίς να ασχοληθείς με τίποτα. Ψάξε πολύ για το πια εταιρία θα επιλέξεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, tsofras είπε

βαρέθηκα να παρακαλάω να μου ανάψουν το καλοριφέρ

5 ώρες πριν, tsofras είπε

...κατασκευή '85, μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση, φυσικό αέριο

Δεν βγάζουν νόημα αυτά που γράφεις.

Επεξ/σία από eaglos
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Alexandros7474 είπε

Κανείς λάθος .

Επισης το Π.Φαληρο σαν περιοχή στο κέντρο του είναι πιο ακριβό απ τις περιοχές που ανέφερες . 

Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά όταν η Βουλιαγμένη έχει αντικειμενική αξία 8.900€/τμ  και το ΠΨ 6000+ ενώ το Π. Φάληρο απο 1350-2750€/τμ μου φαίνεται λίγο δύσκολο. Επιπλέον, το ΠΨ ειναι πιο κοντά στο κέντρο (Συνταγμα) απο το Π. Φάληρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...