Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το λέω με την λογική ότι 150τ.μ. οικόπεδο δεν βρίσκω με 80.000 που βρήκα αυτό, ουσιαστικά το οικόπεδο θέλω , απλά είπα μήπως μπορώ να βρώ και κάτι που ανακαινίζεται και γλυτώσω τις περιφράξεις, βάσεις κτλ. που συζητήσαμε ποιο πάνω

• Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σε ότι αφορά τα container homes, είχα κάνει ένα ραντεβού παλαιότερα με τον κατασκευαστή και εντυπωσιάστηκα απο την ποιότητα των κατοικιών. Τα ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν σαφώς είναι η διάρκεια ζωής ενός τέτοιου οικήματος και η αξία μεταπώλησης, σε σχέση πάντα με ένα συμβατικό σπίτι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, invisiblesurfer είπε

Σε ότι αφορά τα container homes, είχα κάνει ένα ραντεβού παλαιότερα με τον κατασκευαστή και εντυπωσιάστηκα απο την ποιότητα των κατοικιών. Τα ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν σαφώς είναι η διάρκεια ζωής ενός τέτοιου οικήματος και η αξία μεταπώλησης, σε σχέση πάντα με ένα συμβατικό σπίτι.

Container home δεν θα ήθελα αν και δεν ξέρω να σου πω τον λόγο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, invisiblesurfer είπε

Εγώ το μόνο που κολλάω είναι ότι πρόκειται για μεταχειρισμένα κοντέινερ που μπορεί να έχουν μεταφέρει τα πάντα, μάλιστα συνάδελφος που ασχολείται με container cargo μου είχε πει ότι έχουν μετρήσει αυξημένες τιμές ραδιενέργειας. 

Στα καράβια η μέγιστη αντοχή με σωστή συντήρηση είναι 30 χρόνια αλλά η καταπόνηση που δέχεται σε ένα κοντεινεραδικο 24/7 θάλασσα και φόρτωμα ξεφόρτωμα δεν έχει καμία σχέση με ένα κοντέινερ που χρησιμοποιείται σαν σπίτι με άλλη επένδυση όποτε πρακτικά δεν θα πάθει τίποτα.

Για τη μεταπώληση ίσως είναι και καλύτερο γιατί πουλάς κάτι στοχευμένο που υπάρχει μικρότερη προσφορά από κάποια συμβατική κατοικία.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsofras είπε

Container home δεν θα ήθελα αν και δεν ξέρω να σου πω τον λόγο

Για να αφήσει κάποιος το σπίτι και να πάει σε container πρέπει κάτι να πίνει. Για γνώμες μπορεί να παει να ρωτήσει και στον τοπικό καταυλισμό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, BTL είπε

Για να αφήσει κάποιος το σπίτι και να πάει σε container πρέπει κάτι να πίνει. Για γνώμες μπορεί να παει να ρωτήσει και στον τοπικό καταυλισμό.

Δεν πιστεύω να έχουν σε πολλους καταυλισμούς τέτοια σπίτια για να ρωτήσει γνώμες 😛 

IMG_1403.JPG.4217bbc52810257c1716648945482cd3.JPG

IMG_1404.JPG.0df34bbd428a9d108e7b5e3b8c60ef33.JPG

IMG_1405.JPG.e8244d5819d3cbeb658873014400c023.JPG

Εκτός αν έχεις στο νου σου κάτι τέτοιο 

IMG_1406.JPG.1a2370df4e3afd4bdd03107eee813f96.JPG😂

Επεξ/σία από Mansora
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είδα και ενα άλλο εχθές που τον έφτιαχναν με κάτι κομμάτια σαν κύβους, αν παίξω κανά τρίμηνο Minecraft το φτιάχνω μόνος μου 🤣

Επεξ/σία από tsofras
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Mansora είπε

Δεν πιστεύω να έχουν σε πολλους καταυλισμούς τέτοια σπίτια για να ρωτήσει γνώμες 😛 

IMG_1403.JPG.4217bbc52810257c1716648945482cd3.JPG

IMG_1404.JPG.0df34bbd428a9d108e7b5e3b8c60ef33.JPG

IMG_1405.JPG.e8244d5819d3cbeb658873014400c023.JPG

Εκτός αν έχεις στο νου σου κάτι τέτοιο 

IMG_1406.JPG.1a2370df4e3afd4bdd03107eee813f96.JPG😂

Καλη σκέψη...Οπότε το καλοκαίρι στην Ελλάδα επιλέγεις Container...

Εγω θα προτιμούσα με πάνω κάτω το ίδιο κόστος κάτι τέτοιο...

553954706.jpg.24d93cf1cbfa960d6d1514900986779e.jpg

Επεξ/σία από BTL
Δημοσ.
7 ώρες πριν, BTL είπε

Προφανώς έχεις άγνοια.

8 ώρες πριν, Mansora είπε

Εγώ το μόνο που κολλάω είναι ότι πρόκειται για μεταχειρισμένα κοντέινερ που μπορεί να έχουν μεταφέρει τα πάντα, μάλιστα συνάδελφος που ασχολείται με container cargo μου είχε πει ότι έχουν μετρήσει αυξημένες τιμές ραδιενέργειας. 

Στα καράβια η μέγιστη αντοχή με σωστή συντήρηση είναι 30 χρόνια αλλά η καταπόνηση που δέχεται σε ένα κοντεινεραδικο 24/7 θάλασσα και φόρτωμα ξεφόρτωμα δεν έχει καμία σχέση με ένα κοντέινερ που χρησιμοποιείται σαν σπίτι με άλλη επένδυση όποτε πρακτικά δεν θα πάθει τίποτα.

Για τη μεταπώληση ίσως είναι και καλύτερο γιατί πουλάς κάτι στοχευμένο που υπάρχει μικρότερη προσφορά από κάποια συμβατική κατοικία.

Η ερώτησή μου αφορούσε την διαρκεια ζωής της επένδυσης εξωτερικά και εξωτερικά (γυψοσανίδες, μόνωση). Σαν κατασκευή συνολικά δεν έχω αντίρρηση ότι έχουν μεγάλο χρόνο ζωής, όπως σημείωσες και εσύ η καταπόνηση στη θάλασσα δεν έχει καμία σχέση με την χρήση που γίνεται σε ένα container που λειτουργεί ως κατοικία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το παλιό Φάληρο είναι ακριβή περιοχή. Για να κάνεις αυτό που θέλεις ψάξε σε πιο φτηνές περιοχές στο υπόλοιπο Πειραιά. 

Τώρα αφήστε τα κοντεινερ. Για να κάνεις έτσι όπως δείχνετε θα βγουν πιο ακριβά από ένα προκάτ. 

Επεξ/σία από mp123
  • Like 3
Δημοσ.

Εγώ θα κοιτούσα να πάρω μια ολοκληρωμένη προσφορά από εταιρείες που φτιάχνουν προκάτ και να μην έψαχνα κρυφά έξοδα κτλ. 

Δηλαδή να βρεις ένα οικόπεδο που μπορείς να αγοράσεις και να μιλήσεις με εταιρείες να σου πουν πόσα χρήματα και πόσο χρόνο χρειάζονται για να σου παραδώσουν το σπίτι έτοιμο. Μπορεί αν ψάξεις μόνος σου να γλιτώσεις κάτι, αλλά αφού δεν το κατέχεις το πιθανότερο είναι να σου βγει ακριβότερα...

Επίσης πράγματα όπως περίφραξη και πόρτα εξωτερική μπορείς να βάλεις πιο οικονομικά και αργότερα αν μπορείς τα βελτιώνεις, δεν θα σε παρεξηγήσει κανένας.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, mp123 είπε

Το παλιό Φάληρο είναι ακριβή περιοχή. Για να κάνεις αυτό που θέλεις ψάξε σε πιο φτηνές περιοχές στο υπόλοιπο Πειραιά. 

Τώρα αφήστε τα κοντεινερ. Για να κάνεις έτσι όπως δείχνετε θα βγουν πιο ακριβά από ένα προκάτ. 

Δεν θέλω να αλλάξω περιοχή γιατί μεγάλωσα εδώ , μένουν και οι 4 παππούδες οπότε βολεύει να κρατάνε τα παιδιά, και δεν θέλω να αλλάξουν τα παιδιά μου σχολείο.

56 λεπτά πριν, zio10 είπε

Εγώ θα κοιτούσα να πάρω μια ολοκληρωμένη προσφορά από εταιρείες που φτιάχνουν προκάτ και να μην έψαχνα κρυφά έξοδα κτλ. 

Δηλαδή να βρεις ένα οικόπεδο που μπορείς να αγοράσεις και να μιλήσεις με εταιρείες να σου πουν πόσα χρήματα και πόσο χρόνο χρειάζονται για να σου παραδώσουν το σπίτι έτοιμο. Μπορεί αν ψάξεις μόνος σου να γλιτώσεις κάτι, αλλά αφού δεν το κατέχεις το πιθανότερο είναι να σου βγει ακριβότερα...

Επίσης πράγματα όπως περίφραξη και πόρτα εξωτερική μπορείς να βάλεις πιο οικονομικά και αργότερα αν μπορείς τα βελτιώνεις, δεν θα σε παρεξηγήσει κανένας.

Μίλησα με έναν γνωστό κατασκευαστή ΠΡΟΚΑΤ μου είπε 1000ε/τ.μ. με το κλειδι στο χέρι (Άδειες , Βάσεις , ΙΚΑ , ΦΠΑ , Σπίτι , Κουφώματα, Είδη υγιεινής , Ηλεκτορολογικά/Υδραυλικά, Πλακάκια) και με 1100ε/τ.μ. αν θέλω να φτιάξω και υπόγειο παρκινγκ.

Περιμένω να μιλήσω και με έναν δευτερο.

Είδα κάποια σπίτια οικόπεδα , αλλά δεν με ικανοποιούν γιατί είναι κολλητά το ένα με το άλλο, μέσα σε αδιέξοδα κτλ. , αλλά είδα σήμερα ένα που μου άρεσε πολύ , είναι κοντά σε εμένα 170τ.μ. με συντελεστή δόμησης 1.4 στα 120.000ε.

Αν προσθέσω τα 100.000 για 100τ.μ. πάμε στα 220.000

Οπότε μένει περίφραξη , και φαντάζομαι λέβητας και σώματα για να πώ ότι είναι όλα κομπλέ.

Εφορίες , άλλα χαρτιά και έξοδα δεν γνωρίζω αν υπάρχουν εγώ μπορώ να δώσω μέχρι 240.000ε οπότε μάλλον είμαι τσίμα τσίμα

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsofras είπε

Δεν θέλω να αλλάξω περιοχή γιατί μεγάλωσα εδώ , μένουν και οι 4 παππούδες οπότε βολεύει να κρατάνε τα παιδιά, και δεν θέλω να αλλάξουν τα παιδιά μου σχολείο.

Μίλησα με έναν γνωστό κατασκευαστή ΠΡΟΚΑΤ μου είπε 1000ε/τ.μ. με το κλειδι στο χέρι (Άδειες , Βάσεις , ΙΚΑ , ΦΠΑ , Σπίτι , Κουφώματα, Είδη υγιεινής , Ηλεκτορολογικά/Υδραυλικά, Πλακάκια) και με 1100ε/τ.μ. αν θέλω να φτιάξω και υπόγειο παρκινγκ.

Περιμένω να μιλήσω και με έναν δευτερο.

Είδα κάποια σπίτια οικόπεδα , αλλά δεν με ικανοποιούν γιατί είναι κολλητά το ένα με το άλλο, μέσα σε αδιέξοδα κτλ. , αλλά είδα σήμερα ένα που μου άρεσε πολύ , είναι κοντά σε εμένα 170τ.μ. με συντελεστή δόμησης 1.4 στα 120.000ε.

Αν προσθέσω τα 100.000 για 100τ.μ. πάμε στα 220.000

Οπότε μένει περίφραξη , και φαντάζομαι λέβητας και σώματα για να πώ ότι είναι όλα κομπλέ.

Εφορίες , άλλα χαρτιά και έξοδα δεν γνωρίζω αν υπάρχουν εγώ μπορώ να δώσω μέχρι 240.000ε οπότε μάλλον είμαι τσίμα τσίμα

Όσο και καλά να τα έχεις υπολογίσει ή να στα έχουν πει ένα σπίτι απ το μηδέν θα σε βγάλει λίγο πολύ εκτός αρχικού προϋπολογισμού όποτε δεν είναι καλό να είσαι τσίμα τσίμα . Όπως έγραψα και πριν είναι πολύ εύκολο να ξεφύγεις στο κοστος γιατί όλοι οι κατασκευαστές για να δώσουν μια δελεαστική τιμή κάνουν πολλές εκπτώσεις στην ποιότητα των υλικών.

Ζήτησε του να δεις τα υλικά που χρησιμοποεί γιατί ντουλάπια,  μηχανισμοί στα συρτάρια, πλακάκια, είδη υγιεινης και κουφώματα είναι τεράστιο κοστος να τα πληρώσεις μετά διπλά. Αν δεις ότι βάζει μάπα υλικά και τα χρεώνει ακριβά ζήτησε να σου κόψει απ το κοστος για να βάλεις δικά σου. 

Επισης υπολόγισε ότι η γυναίκα θα σου πει να αλλάξετε κανένα έπιπλο γιατί από τη στιγμή που πάτε σε μεγαλύτερο το σπίτι θα φαίνεται άδειο καινουργιες κουρτίνες κουρτινοξυλα φωτιστικά κτλ 

Τέλος απαίτησε απ τον κατασκευαστή να σου δείξει μερικά σπίτια που έχει φτιάξει και να Σε φέρει  σε επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες για να σου πουν ότι καλό και κακό αντιμετώπισαν 

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Mansora είπε

Όσο και καλά να τα έχεις υπολογίσει ή να στα έχουν πει ένα σπίτι απ το μηδέν θα σε βγάλει λίγο πολύ εκτός αρχικού προϋπολογισμού όποτε δεν είναι καλό να είσαι τσίμα τσίμα . Όπως έγραψα και πριν είναι πολύ εύκολο να ξεφύγεις στο κοστος γιατί όλοι οι κατασκευαστές για να δώσουν μια δελεαστική τιμή κάνουν πολλές εκπτώσεις στην ποιότητα των υλικών.

Ζήτησε του να δεις τα υλικά που χρησιμοποεί γιατί ντουλάπια,  μηχανισμοί στα συρτάρια, πλακάκια, είδη υγιεινης και κουφώματα είναι τεράστιο κοστος να τα πληρώσεις μετά διπλά. Αν δεις ότι βάζει μάπα υλικά και τα χρεώνει ακριβά ζήτησε να σου κόψει απ το κοστος για να βάλεις δικά σου. 

Επισης υπολόγισε ότι η γυναίκα θα σου πει να αλλάξετε κανένα έπιπλο γιατί από τη στιγμή που πάτε σε μεγαλύτερο το σπίτι θα φαίνεται άδειο καινουργιες κουρτίνες κουρτινοξυλα φωτιστικά κτλ 

Τέλος απαίτησε απ τον κατασκευαστή να σου δείξει μερικά σπίτια που έχει φτιάξει και να Σε φέρει  σε επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες για να σου πουν ότι καλό και κακό αντιμετώπισαν 

Μου έστειλε λίστα με τα υλικά και φωτογραφίες απο άλλες κατασκευές .

Συμφωνώ βέβαια με αυτά που λές, ευτυχώς τα έπιπλα είναι σχετικά καινούρια , τώρα κανα κουρτινόξυλο σίγουρα θα το χρειαστούμε :D

Δημοσ.

Έχμ μάλλον βρέθηκε αγοραστής και άρχισα να αγχώνομαι λίγο δεν το περίμενα τόσο γρήγορα....

Να κάνω μια ηλίθια ερώτηση που μου ήρθε τώρα?

Πως θα γίνουν οι τραμπες με τα λεφτά για να μπορέσω να κάνω την δουλειά μου? 

Τι εννοώ , τον πουλάω πες 180000 με συννενόηση να φύγω μετά από 4 μήνες για να προλάβω να φτιάξω το καινούριο.

Οπότε φαντάζομαι εκτός από κάποια προκαταβολή τα υπόλοιπα θα τα πάρω όταν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση και φύγω. Εγώ όμως χρειάζομαι όλο το ποσό για να φτιάξω το νέο σπίτι μαζί με την αγορά του οικοπέδου.

Σκέφτηκα κάτι του στυλ να γίνει η μεταβίβαση για να πάρω τα λεφτά και να υπογράψουμε κάποιο χαρτί που να μπορώ να μείνω έστω και με νοίκι για 4 μήνες, γίνεται κάτι τέτοιο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...