Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει κανείς προσωπική εμπειρία ή από γνωστούς να μου πει τι ''προβλήματα'' μπορούν να δημιουργηθούν αν επιλέξεις να μην βαπτίσεις το παιδί σου;

Αν εξαιρέσουμε το θέμα της οικογενειακής γκρίνιας από τα σόγια, τι γίνεται με την εγγραφή στο σχολείο, τα θρησκευτικά και γενικότερα τη γραφειοκρατία (ληξιαρχεία, εγγραφή σε σχολείο κτλπ).

Υπάρχει κάποια περίπτωση να το μάθουν στο σχολείο τα άλλα παιδιά και να το περιθωριοποιήσουν; 

Όποιος έχει καμιά ιδέα ας με διαφωτίσει.

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
  • Απαντ. 255
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αυτή τη στιγμή .Θα αντιμετωπίσει όμως μελλοντικά αν επιλέξει να κάνει κάποια άλλη θρησκευτική τελετή π.χ. θρησκευτικό γάμο.

Το όνομα μπορεί να δηλωθεί κανονικά από τους γονείς στο ληξιαρχείο και έτσι στο πιστοποιητικό ή στη Ληξιαρχική πράξη θα είναι οκ. Σχολείο πάει κανονικά απλά μπορεί να επιλέξει να μην  κάνει θρησκευτικά όπως π.χ. ένας μουσουλμάνος ή άλλο θρήσκευμα.

Δεν θα σε συμβούλευα όμως να κάνεις κάτι τέτοιο άσχετα τι θα πουν ή δεν θα πουν οι συγγενείς,εκτός και αν αυτό το πράγμα είναι επιλογή σου και γενικά τρόπος ζωής οπότε σέβομαι την όποια απόφασή σου.

• Like 13
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε

Έχει κανείς προσωπική εμπειρία ή από γνωστούς να μου πει τι ''προβλήματα'' μπορούν να δημιουργηθούν αν επιλέξεις να μην βαπτίσεις το παιδί σου;

Αν εξαιρέσουμε το θέμα της οικογενειακής γκρίνιας από τα σόγια, τι γίνεται με την εγγραφή στο σχολείο, τα θρησκευτικά και γενικότερα τη γραφειοκρατία (ληξιαρχεία, εγγραφή σε σχολείο κτλπ).

Υπάρχει κάποια περίπτωση να το μάθουν στο σχολείο τα άλλα παιδιά και να το περιθωριοποιήσουν; 

Όποιος έχει καμιά ιδέα ας με διαφωτίσει.

Κάνεις ονοματοδοσία, ποιός ξέρει αν βαπτίστηκε ή όχι; Η βαπτιση αφορά το θρήσκευμα του παιδιού και όχι το όνομα. Ούτως ή άλλως πρέπει να πάτε στο ληξιαρχείο και κάνετε τη δήλωση ονόματος.

• Like 2
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.

Να σου απαντησω στο κυριοτερο ερωτημα σου...

Ζεις στην Ελλαδα, εννοειται πως θα ρωτανε το παιδι ποσες φορες τη μερα γιατι δεν κανει την προσευχη του, ή για τα θρησκευτικα, οχι τοσο απο αλλα παιδια (ισως), αλλα απο τους ενηλικες.

Ειτε αυτοι ειναι δασκαλοι, γειτονες συγγενεις κτλ

Οσο για το μελλον.. θρησκευτικο γαμο πχ δεν μπορει να κανει, εκτος αν βαπτιστει ως ενηλικας Χ.Ο

• Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 3
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Iris_89 είπε

Να σου απαντησω στο κυριοτερο ερωτημα σου...

Ζεις στην Ελλαδα, εννοειται πως θα ρωτανε το παιδι ποσες φορες τη μερα γιατι δεν κανει την προσευχη του, ή για τα θρησκευτικα, οχι τοσο απο αλλα παιδια (ισως), αλλα απο τους ενηλικες.

Ειτε αυτοι ειναι δασκαλοι, γειτονες συγγενεις κτλ

Οσο για το μελλον.. θρησκευτικο γαμο πχ δεν μπορει να κανει, εκτος αν βαπτιστει ως ενηλικας Χ.Ο

ηθελα να ηξερα σε ποια ελλαδα ζητε... τα παιδια στο σχολειο γενικα πειράζονται για τα παντα μπορει και αυτο να γινει αιτια πειραγματος

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Δεν θα σε συμβούλευα όμως να κάνεις κάτι τέτοιο άσχετα τι θα πουν ή δεν θα πουν οι συγγενείς,εκτός και αν αυτό το πράγμα είναι επιλογή σου

Πιστεύεις ότι μπορεί να τον εκβιάζουν συμμορίες της νύχτας ας πούμε και να μην είναι επιλογή του;

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θρησκευτικά στο σχολείο, αν και βαπτισμένος, απλά είπα ότι δεν θέλω να κάνω και πήρα απαλλαγή. Δεν είμαι καν σίγουρος ότι συμπληρώθηκε κάποιο έγγραφο, τουλάχιστον όχι από την πλευρά της οικογένειας μου.  

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, obby είπε

Θρησκευτικά στο σχολείο, αν και βαπτισμένος, απλά είπα ότι δεν θέλω να κάνω και πήρα απαλλαγή. Δεν είμαι καν σίγουρος ότι συμπληρώθηκε κάποιο έγγραφο, τουλάχιστον όχι από την πλευρά της οικογένειας μου.  

Συμπληρώθηκε

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, obby είπε

Πιστεύεις ότι μπορεί να τον εκβιάζουν συμμορίες της νύχτας ας πούμε και να μην είναι επιλογή του;

Μάλλον δεν εκφράστηκα σωστά φίλε.

Εννοούσα μήπως το κάνει από αντίδραση για κάτι.Αν είναι τρόπος ζωής λογικά  έπρεπε να το είχε ψάξει και να ήξερε καλύτερα από μένα αυτά που εγώ είπα και δεν ήταν ανάγκη να βγαίνει σε φόρουμ και να ρωτάει.;;;;;.

28 λεπτά πριν, obby είπε

Μήπως το έκανες απλά να γλυτώνεις το μάθημα όπως οι περισσότεροι;;;;;; :D

Δημοσ.

Bασικα δεν βαριεσαι? Ακομα και να μην πιστευεις οπως παρα πολλοι αλλοι, κανε μια βαπτιση να τελειωνεις

Τι φταιει το παιδι να τρωει μπουλινγκ?

• Like 1
  • Confused 2
  • Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, katz said:

Bασικα δεν βαριεσαι? Ακομα και να μην πιστευεις οπως παρα πολλοι αλλοι, κανε μια βαπτιση να τελειωνεις

Τι φταιει το παιδι να τρωει μπουλινγκ?

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι αν όλοι έκαναν αυτό που λες, η κατάσταση δε θα άλλαζε ποτές.

Για παράδειγμα, θα μπορούσα και γω να βαριέμαι να λέω σε αγνώστους στο ίντερνετ, "Να τρώει μπουλινγκ ε; Αυτό θα φταίει και θα πρέπει να συμμορφωθεί κάνοντας βάπτιση ή οι μαλάκες που κάνουν μπούλινγκ σταματώντας να το κάνουν;".

Αν βαριόμουν και το έκανα έτσι, τότε στην επόμενη συζήτηση θα έκανες πάλι victim blaming και η κοινωνία δε θα προχωρούσε. Ενώ τώρα μπορεί να σκεφτείς τι είπες και να γίνει κάτι καλό.

Επεξ/σία από defacer
  • Like 14
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...