Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, defacer είπε

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι αν όλοι έκαναν αυτό που λες, η κατάσταση δε θα άλλαζε ποτές.

Για παράδειγμα, θα μπορούσα και γω να βαριέμαι να λέω σε αγνώστους στο ίντερνετ, "Να τρώει μπουλινγκ ε; Αυτό θα φταίει και θα πρέπει να συμμορφωθεί κάνοντας βάπτιση ή οι μαλάκες που κάνουν μπούλινγκ σταματώντας να το κάνουν;".

Αν βαριόμουν και το έκανα έτσι, τότε στην επόμενη συζήτηση θα έκανες πάλι victim blaming και η κοινωνία δε θα προχωρούσε. Ενώ τώρα μπορεί να σκεφτείς τι είπες και να γίνει κάτι καλό.

συμφωνώ

αλλά η "επανάσταση" του να αλλάξουνε κάποιοι τον κόσμο ξεχνιέται τη Κυριακή του Πάσχα όπου ... εντάξει θα αλλάξουμε το κόσμο αλλά να φάμε και κανα αρνί.

Επαναστάστες είμαστε, όχι τίποτα κορόιδα !

• Απαντ. 255
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε

Έχει κανείς προσωπική εμπειρία ή από γνωστούς να μου πει τι ''προβλήματα'' μπορούν να δημιουργηθούν αν επιλέξεις να μην βαπτίσεις το παιδί σου;

Καταλαβαίνω με το "βάπτιση" αναφαίρεσε στο στη θρησκευτική βάπτιση και όχι στο να μη αποκτήσει κάποιος όνομα καν

γιατί τότε είναι προφανές ότι υπάρχει πρβλημα να φωνάζουν κάποιον "ε ψιτ εσύ" ή "ρε ψηλέ"

Δημοσ.
Μόλις τώρα, DrLo είπε

Καταλαβαίνω με το "βάπτιση" αναφαίρεσε στο στη θρησκευτική βάπτιση και όχι στο να μη αποκτήσει κάποιος όνομα καν

γιατί τότε είναι προφανές ότι υπάρχει πρβλημα να φωνάζουν κάποιον "ε ψιτ εσύ" ή "ρε ψηλέ"

οχι μπορουν τα μωρα να oνoμαζονται με ενα serial number και με αυτο να αποκαλουνται ετσι δεν θα υπαρχει καταπιεση απο καμμια θρησκεια,απο καμμια κοινωνια,απο κανενα φυλετικο διαχωρισμο:D

• Confused 1
Δημοσ.

Παιδιά τα πράγματα είναι απλά και δεν καταλαβαίνω γιατί το κουράζουμε τόσο πολύ το θέμα .Η βάπτιση είναι απλά μια θρησκευτική πράξη που για το δημόσιο και τους λοιπούς φορείς όρίζει μόνο το θρήσκευμα.Είναι τελείως άσχετο με την ονοματοδοσία.Για την ονοματοδοσία πρέπει και οι δυο γονείς να συνυπογράψουν για το όνομα του τέκνου ή με εξουσιοδότηση με γνήσιο υπογραφής αν δεν μπορεί ο ένας γονιός να παραβρεθεί ότι συμφωνεί με το όνομα που θα αποδοθεί στο τέκνο.Αν πάς μόνο με το χαρτί της βάπτισης στο ληξιαρχείο απλά δεν θα κάνεις τίποτα όσον αφορά το όνομα.Τώρα η μόνη συνέπεια που μπορώ να φανταστώ του να μην το βαπτίσεις είναι αν στο μέλλον θέλει να κάνει θρησκευτικό γάμο ή να γίνει κουμπάρος ή νονός και δεν έχει αλλάξει κάτι μέχρι τότε στις διαδικασίες της εκκλησίας να μην μπορεί να το κάνει.Αυτά είναι ολα κι όλα που πρέπει να σκεφτεί ο φίλος.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έχουμε 2019 όπως λέτε αλλά ο κάθε θρήσκος ή μάλλον ο  άθρησκος ή αλλόθρησκος θα μεταμορφώσει προσωρινά το παιδί του για να μην ξεχωρίζει από το σύνολο.

Αυτό δεν είναι 2019 αλλά 2019 π.Χ. και απλά οι γονείς είναι για μένα θεατρίνοι.

Οι ίδιοι θα ξαναβγούν στα ιντερνέτια και θα παραπονιούνται γιατί η Ελλάδα είναι πίσω;

Γιατί εσύ ο ίδιος την κατάντησες έτσι.Γιατί ο ίδιος σου είσαι θεατρίνος και ψεύτης.Και το ίδιο μαθαίνεις στο παιδί σου.Να ξεκινήσει με ψέματα.

Εγώ αυτό που είμαι το υποστηρίζω,το ίδιο και για τον μικρό.Δεν θα ξεχάσω όταν οι γερμανοί με ρώτησαν τι θρησκεία έχει ή θα έχει ο μικρός,τους είπα αυτό που είμαστε και εμείς οι γονείς του: Χ.Ο.

Δεν τους άρεσε από όσο είδα τα μούτρα τους.Στα τέτοια μου.

Τέλος πάντων όσοι νομίζουν ότι είναι καλό το παιδί να το αφήσουμε να ενηλικιωθεί για να διαλέξει θρησκεία ή άθεος το βρίσκω άλλη μια χαζή νοοτροπία της σημερινής κοινωνίας.

Με την ίδια λογική να αφήσουμε το παιδί να κάνει ελεύθερα ότι θέλει,να πηγαίνει ότι ώρα θέλει για ύπνο και να τρώει ότι θέλει,και να κοιτάει όλη την μέρα τηλεόραση και youtube,και όποτε θέλει να πάει σχολείο.Όταν μεγαλώσει απλά να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο.Όταν θα είναι 18 πάλι τα μυαλά του θα είναι όπως ενός μικρού παιδιού και θα είναι μπερδεμένος.

Για μένα λάθος.Εγώ είμαι ο γονιός του,εγώ θα είμαι ο υπεύθυνος για το τι άνθρωπο θα μεγαλώσω και πως θα τον μεγαλώσω.Και αυτά θα του τα μάθω από μικρό.

Και πραγματικά χαίρομαι που ο δικός μας ακολουθεί τα βήματά μας,και όχι μόνο στην θρησκεία,αλλά παντού.

Αυτή είναι η γνώμη μου.

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, palawiaris είπε

Έχουμε 2019 όπως λέτε αλλά ο κάθε θρήσκος ή μάλλον ο  άθρησκος ή αλλόθρησκος θα μεταμορφώσει προσωρινά το παιδί του για να μην ξεχωρίζει από το σύνολο.

Αυτό δεν είναι 2019 αλλά 2019 π.Χ. και απλά οι γονείς είναι για μένα θεατρίνοι.

Οι ίδιοι θα ξαναβγούν στα ιντερνέτια και θα παραπονιούνται γιατί η Ελλάδα είναι πίσω;

Γιατί εσύ ο ίδιος την κατάντησες έτσι.Γιατί ο ίδιος σου είσαι θεατρίνος και ψεύτης.Και το ίδιο μαθαίνεις στο παιδί σου.Να ξεκινήσει με ψέματα.

Εγώ αυτό που είμαι το υποστηρίζω,το ίδιο και για τον μικρό.Δεν θα ξεχάσω όταν οι γερμανοί με ρώτησαν τι θρησκεία έχει ή θα έχει ο μικρός,τους είπα αυτό που είμαστε και εμείς οι γονείς του: Χ.Ο.

Τέλος πάντων όσοι νομίζουν ότι είναι καλό το παιδί να το αφήσουμε να ενηλικιωθεί για να διαλέξει θρησκεία ή άθεος το βρίσκω άλλη μια χαζή νοοτροπία της σημερινής κοινωνίας.

Με την ίδια λογική να αφήσουμε το παιδί να κάνει ελεύθερα ότι θέλει,να πηγαίνει ότι ώρα θέλει για ύπνο και να τρώει ότι θέλει,και να κοιτάει όλη την μέρα τηλεόραση και youtube,και όποτε θέλει να πάει σχολείο.Όταν μεγαλώσει απλά να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο.Όταν θα είναι 18 πάλι τα μυαλά του θα είναι όπως ενός μικρού παιδιού και θα είναι μπερδεμένος.

Για μένα λάθος.Εγώ είμαι ο γονιός του,εγώ θα είμαι ο υπεύθυνος για το τι άνθρωπο θα μεγαλώσω και πως θα τον μεγαλώσω.Και αυτά θα του τα μάθω από μικρό.

Και πραγματικά χαίρομαι που ο δικός μας ακολουθεί τα βήματά μας,και όχι μόνο στην θρησκεία,αλλά παντού.

Αυτή είναι η γνώμη μου.

Δεν είναι της ίδιας λογικής το τι θα φάει , τι ώρα θα φάει, πότε θα πάει για ύπνο αν βλέπει όλη μέρα TV. Αυτά μπορεί να έχουν επίπτωση και στη υγεία κ πρέπει να επιβλέπονται από τους γονείς 

Το αν θα πιστέψει η όχι πρέπει να είναι από καθαρά προσωπική άποψη χωρίς καμία επιρροή. Αλλιώς είναι κατήχηση 

Επεξ/σία από ZahosDoganos
  • Like 5
  • Confused 1
Δημοσ.

δεν υπάρχει απολύτως καμία διαφορά και θέμα διάκριση. Για ένα παιδί, για να μην έχει προβλήματα με το δημόσιο, αρκεί η ονοματοδοσία, η ληξιαρχική πράξη γέννησης, εγγραφή στα μητρώα αρρένων κλπ. Τα υπόλοιπα του τύπου βάπτιση, περιτομή, χαρτορίχτρες, μέντιουμ  και λοιπές δεισιδαιμονίες δεν επηρεάζουν στο ελάχιστο τις όποιες συναλλαγές του ατόμου με το δημόσιο.

Όταν μεγαλώσει κάποια στιγμή το παιδί και θελήσει να τελέσει θρησκευτικό γάμο, εκεί θα χρειαστεί να βαπτισθεί. Ευτυχώς ως ισότιμες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν ο πολιτικός γάμος και το σύμφωνο συμβίωσης. 

• Like 1
  • Sad 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, kirileman said:

Έχω βαφτιστεί, έχω βαφτίσει το παιδί μου, είμαι και νονός, είμαι άθεος, είχα πρόγραμμα.

Εγώ βάφτισα πρώτα ένα κοριτσάκι. Μετά που ήθελα να βαφτίσω ένα αγοράκι οι ...φανατικοί Χριστιανοί μου είπαν: ΟΧΙ γιατί λέει αυτά τα βαφτιστήρια μπορεί κάποτε να γνωριστούν και να τα φτιάξουν και ΔΕΝ πρέπει γιατί θεωρούνται (πνευματικά) αδέρφια! Τελικά βάφτισα ένα ακόμη κοριτσάκι και κατέληξα στο να πρέπει για πάντα να διαλέγω κοριτσίστικα δώρα...

Βέβαια υπάρχει ένα κενό στην ιστορία μιας και μπορεί τα 2 κορίτσια μεγαλώνοντας να τα "βρουν" μεταξύ τους οπότε πάλι θα υπάρξει ...conflict! Αλλά δε βαριέσαι, θα τα πάμε στο Αμστερνταμ!  😛 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πίσω στο θέμα, 

για ζήτημα περιθωριοποίησης θα το σκεφτόμουν μόνο σε κλειστές-μικρές κοινωνίες που ναι hardcore χριστιανοί και αρέσκονται να δημιουργούν θέματα σ'άλλες οικογένειες. Τπτ άλλο. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, billdanos είπε

Βέβαια υπάρχει ένα κενό στην ιστορία μιας και μπορεί τα 2 κορίτσια μεγαλώνοντας να τα "βρουν" μεταξύ τους οπότε πάλι θα υπάρξει ...conflict! Αλλά δε βαριέσαι, θα τα πάμε στο Αμστερνταμ!  😛 

είναι νόμιμη η πνευματικη αιμομιξία εκεί;

😂

• Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, guido said:

είναι νόμιμη η πνευματικη αιμομιξία εκεί;

😂

Δεν ασχολούνται καν. Έχουν πιο σημαντικά πράγματα για να ασχοληθούν από το να σπαταλάνε το χρόνο τους σε φανταστικές ιστορίες...

• Like 5
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, palawiaris είπε

πολυ χριστιανικο, θα ελεγα.

• Confused 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, billdanos είπε

Εγώ βάφτισα πρώτα ένα κοριτσάκι. Μετά που ήθελα να βαφτίσω ένα αγοράκι οι ...φανατικοί Χριστιανοί μου είπαν: ΟΧΙ γιατί λέει αυτά τα βαφτιστήρια μπορεί κάποτε να γνωριστούν και να τα φτιάξουν και ΔΕΝ πρέπει γιατί θεωρούνται (πνευματικά) αδέρφια! Τελικά βάφτισα ένα ακόμη κοριτσάκι και κατέληξα στο να πρέπει για πάντα να διαλέγω κοριτσίστικα δώρα...

Άμα εσταζες κάνα 100ευρω δεν γινόταν τίποτα? 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...