Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, Vassilis_24 said:

Την προσωπική επίθεση εσύ την ξεκίνησες, αλλά απ'τα πολλά που γράφεις, λογικό και να ξεχνάς 

Εγώ δεν κάνω επίθεση, την αναλογία εθνικού θρησκεύματος με εθνικό τζανκ φουντ εσύ την έκανες. Όπως εσύ έγραψες να θέσει ο άλλος κάποιον νονό για να μην αισθάνεται άσχημα το παιδί ή να γιορτάζει το όνομά του κι ας μην έχει βαπτιστεί, τι πιο υποκριτικό...

Θα μου θυμίσεις πού την έκανα; Όχι ε; Το καταλαβαίνω, έτσι είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπεκφεύγεις.

Τώρα, αν έχεις πρόβλημα με το ότι όταν λες βλακείες όπως "να το βαφτίσουν με την επίσημη θρησκεία της χώρας" που είπες πριν αγνοώντας τελείως την προσωπική φύση της πίστης, τότε σου το επισημαίνουν, ο καλύτερος τρόπος να μην έχεις πρόβλημα είναι να σταματήσεις να τις λες.

Επεξ/σία από defacer
  • Απαντ. 255
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, ~mxls~ said:

Θα ταφεί όμως;   😜

Η ταφή γίνεται για όλους. Αλλάζει απλά το θέμα της λειτουργίας μέσα στην εκκλησία. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Pleo είπε

Ούτε καν είδες τις απαντήσεις μου οπότε δεν χρειάζεται να κάτσω να ασχολούμαι άλλο. Το τι νομίζεις εσύ δεν έχει καμία σημασία. Το τι ισχύει στο ορθόδοξο δόγμα έχει σημασία. Η παράδοση αποφασίζει τι και πως. Όχι τι γράφτηκε κάπου κάπως κάποτε.

Μην δείχνεις τόσο πολύ τις προτεσταντικές σου θέσεις. Εκτίθεσαι...

Καλό μου παλικάρι, δεν τα λέω εγώ αυτά, η Αγία Γραφή τα λέει, γι'αυτό σου γράφω και τα εδάφια. Βάλτα με τον Θεό όχι με εμένα.  Την έχεις ανοίξει ποτέ; Αυτό που συμβαίνει είναι απίστευτο. Από πότε η παράδοση είναι θρησκεία;  Ήξερα ότι χειραγωγήστε αλλά όχι τόσο, κάνουν καλή δουλειά οι παπάδες τελικά. Θέλεις τόσο πολύ να γίνω προτεστάντης;Αποφάσιε όμως προτεστάντης είμαι ή ιαχωβάς; χαχαχα.....

Υπάρχει κανένα βιβλίο του "Ορθόδοξου δόγματος;" Η Αγία Γραφή δεν είναι το βιβλίο; LOL

Επεξ/σία από TzortzisJosh
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ~mxls~ είπε

Θα ταφεί όμως;   😜

Εννοειται, τα νεκροταφεια ειναι των δημων, απλα δεν θα υπαρξει θρησκευτικη τελετη.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, TzortzisJosh είπε

Καλό μου παλικάρι, δεν τα λέω εγώ αυτά, η Αγία Γραφή τα λέει, γι'αυτό σου γράφω και τα εδάφια. Βάλτα με τον Θεό όχι με εμένα.  Την έχεις ανοίξει ποτέ; Αυτό που συμβαίνει είναι απίστευτο. Από πότε η παράδοση είναι θρησκεία;  Ήξερα ότι χειραγωγήστε αλλά όχι τόσο, κάνουν καλή δουλειά οι παπάδες τελικά. Θέλεις τόσο πολύ να γίνω προτεστάντης; Τελικά αποφάσισε προτεστάντης είμαι ή ιαχωβάς; χαχαχα.....

Καλό μου παληκάρι, πρώτον το τι λέει η Α. Γραφή δεν θα το ερμηνεύσεις εσύ, αλλά η παράδοση. Δηλαδή οι Πατέρες της εκκλησίας. Κατανοητό; Ή να συνεχίσω να σου δείχνω πόσο άσχετος είσαι με το όλο θέμα;

Για παράδειγμα οι Ιεχωβάδες προτεσταντική παραλλαγή είναι.

Είδες πόσο εύκολο είναι να σου δείξω ότι είσαι εντελώς άσχετος με αυτό που πραγματεύεσαι; Μάθε πρώτα 5 πράματα και μετά να τοποθετείσαι επί τέτοιων θεμάτων.

Επεξ/σία από Pleo
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, DrLo είπε

συμφωνώ

αλλά η "επανάσταση" του να αλλάξουνε κάποιοι τον κόσμο ξεχνιέται τη Κυριακή του Πάσχα όπου ... εντάξει θα αλλάξουμε το κόσμο αλλά να φάμε και κανα αρνί.

Επαναστάστες είμαστε, όχι τίποτα κορόιδα !

Ξεχνάς κάτι.  Χριστούγεννα και Πάσχα πέφτουν επάνω σε εορτές της Εθνικής Θρησκείας. (Δωδεκάθεο). 

Επίσης το ίδιο το έθιμο του υπαίθριου σουβλίσματος του αρνιού το Πάσχα, είναι ένα από τα παλαιότερα ελληνικά έθιμα με ρίζες μάλιστα, στην αρχαία Ελλάδα. Η παράδοση απαιτούσε οι αρχαίοι Έλληνες, σαράντα ημέρες μετά τον θάνατο των συγγενών τους, να μαγειρεύουν δίπλα από τον τάφο, καθώς πίστευαν ότι στο γεύμα που δίνεται μετά την ταφή και στο μνημόσυνο, συμμετέχει και ο ίδιος ο νεκρός. Οι αρχαίοι έψηναν αρνιά σε εστίες, έπιναν κρασί και χόρευαν για να τον τιμήσουν.

Ενώ το γύρισμα του αρνιού στη σούβλα αποτελεί κατεξοχήν έθιμο της Ρούμελης και της Πελοποννήσου που έχει όμως, υιοθετηθεί και από άλλες περιοχές, κυρίως γιατί είναι διασκεδαστικό για όλη την οικογένεια και την παρέα.

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, Pleo said:

Καλό μου παληκάρι, πρώτον το τι λέει η Α. Γραφή δεν θα το ερμηνεύσεις εσύ, αλλά η παράδοση. Δηλαδή οι Πατέρες της εκκλησίας. Κατανοητό; Ή να συνεχίσω να σου δείχνω πόσο άσχετος είσαι με το όλο θέμα;

Αρκετά. Απο δω και κάτω τέλος τα προσωπικά σας θέματα και οι χαρακτηρισμοί. Αν συνεχίσετε, πριν κλείσει το topic θα κλείσετε εσείς... 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Apoll είπε

Ξεχνάς κάτι.  Χριστούγεννα και Πάσχα πέφτουν επάνω σε εορτές της Εθνικής Θρησκείας. (Δωδεκάθεο). 

Επίσης το ίδιο το έθιμο του υπαίθριου σουβλίσματος του αρνιού το Πάσχα, είναι ένα από τα παλαιότερα ελληνικά έθιμα με ρίζες μάλιστα, στην αρχαία Ελλάδα. Η παράδοση απαιτούσε οι αρχαίοι Έλληνες, σαράντα ημέρες μετά τον θάνατο των συγγενών τους, να μαγειρεύουν δίπλα από τον τάφο, καθώς πίστευαν ότι στο γεύμα που δίνεται μετά την ταφή και στο μνημόσυνο, συμμετέχει και ο ίδιος ο νεκρός. Οι αρχαίοι έψηναν αρνιά σε εστίες, έπιναν κρασί και χόρευαν για να τον τιμήσουν.

Ενώ το γύρισμα του αρνιού στη σούβλα αποτελεί κατεξοχήν έθιμο της Ρούμελης και της Πελοποννήσου που έχει όμως, υιοθετηθεί και από άλλες περιοχές, κυρίως γιατί είναι διασκεδαστικό για όλη την οικογένεια και την παρέα.

Αυτά για Εθνική Θρησκεία κλπ τα ακούω ως σαχλαμάρες.

Μιλάμε για ανθρώπους που μαζέυονται σε ένα χώρο για να γιορτάσουν κάτι συγκεκριμένο. Δίπλα κάποιοι άλλοι, ταυτόχρονα, μπορούν να γιορτάζουν κάτι άλλο.

Μπορώ να δεχθώ ότι απλά κάποιος συμμετέχει σε μια γιορτή απλά για να κάνει παρέα με τους φίλους του ή την οικογένειά του εφόσον τον προσκαλούν σε αυτή.

Επεξ/σία από DrLo
  • Moderators
Δημοσ.

Να ρωτήσω εγώ κάτι που με τρώει; 

Γιατι η μόνη λύση είναι να βαπτιστεί το παιδί για να μην τρώει μπουλινγκ και όχι η παιδεία και η τιμωρία σε αυτούς που κάνουν το μπουλινγκ; 

Αμα είναι έτσι να σκοτώνουμε όλα τα θυληκα μωρά για να μην έχουμε βιασμούς και να κρατήσουμε μόνο μερικές γυναίκες κλεισμενες για αναπαραγωγή.. 

Δηλαδή η λογική κάποιων που αντί να κοιτάξουν ποιο είναι το πρόβλημα και να το διορθώσουν κοιτάνε πως να αποφύγουν το πρόβλημα βάζοντας το κάτω από το χαλάκι με ξεπερνάει. 

• Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάλλιστα μπορεί το θέμα να αποτελέσει αίτιο Εμφυλίου.

Η παράδοση έχει όρια. Η παράδοση δεν πρέπει να αναιρεί τα λεγόμενα της Αγίας Γραφής και να τα αλλοιώνει διότι τότε δεν πρόκειται για θρησκεία. Όπως ορθά αναφέρει @kontinos, παράδοση είναι να τρώμε μαγειρίτσα. Αν κάτι έχουμε να "ζηλέψουμε" από τους μουσουλμάνους, είναι η νομοτελειακή δομή του μοσουλμανισμού και ο ορθολογισμός της άσκησής του από την πλειοψηφία. Στην Ελλάδα, κάθε παπάς δημιουργεί και ένα μικρό ακροατήριο, και μια μικρή παραλαγή. Διαβάστε ωμά μόνοι σας τι λέει η Αγία Γραφή και αφήστε τα τι μου είπαν οι "Μεγάλοι Πατέρες". 

Επεξ/σία από TzortzisJosh
  • Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, ~mxls~ είπε

Τι συμβαίνει όταν είναι αβάπτιστος κάποιος και πεθάνει; Εννοώ η Εκκλησία θα τον δεχθεί κανονικά ή μόνο σε γάμους/βαπτίσεις υπάρχει κώλυμα;

Πολιτική κηδεία , μια χαρά....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω την εντυπωση οτι χρειαζεται μια οριοθετηση του ορου παραδοση. Ειναι διαφορετικη η λαϊκη παραδοση, οπως πχ. οτι τρωμε μαγειριτσα το Πασχα, και διαφορετικη η "παραδοση" στην οποια αναφερεται ο Pleo, που επι της ουσιας αφορα την δογματικη ερμηνεια των ιερων κειμενων απο την εκαστοτε Εκκλησια, δηλαδη τους παπαδες. Αυτη η ερμηνεια ειναι ουτως ή αλλως ο λογος που δεν εχουμε εναν χριστιανισμο, αλλα πολλους, μπορουμε απλα να αντιμετωπισουμε -για να γινει πιο κατανοητο- το καθε χριστιανικο δογμα ως διαφορετικες θεολογικες σχολες σκεψης.

Επεξ/σία από kontinos
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την ώρα το Σύνταγμα της Ελλάδας ξεκινάει με προέμφαση στο όνομα της ομοουσίας και αγίας τριάδας και κατόπιν στο άρθρο 3 ορίζει την επικρατούσα θρησκεία. Δια των επομένων άρθρων του και ειδικά εκείνα που αφορούν την παιδεία, ορίζεται ότι το κράτος πρέπει να μεριμνά και για την θρησκευτική συνείδηση των πολιτών εκτός των άλλων.

Τώρα αν τα παραπάνω είναι bug του προγράμματος, ρίξτε ευθύνη στον προγραμματιστή. Πάντως αυτά ισχύουν μέχρι στιγμής.

Επεξ/σία από Pleo
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...