zoranb Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Παιδιά μου έχει τύχει γιατρός που προτιμούσε να τον πληρώνω cash (αν κ είχε POS δεν ήθελε με την καμία) και δεν είχε κανένα πρόβλημα στο να κόβει χάρτινη απόδειξη από το μπλοκάκι! Δεν το καταλαβαίνω, μπορεί κανείς να μου εξηγήσει γιατί δεν ήθελε τη χρήση του POS;
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, zoranb είπε Παιδιά μου έχει τύχει γιατρός που προτιμούσε να τον πληρώνω cash (αν κ είχε POS δεν ήθελε με την καμία) και δεν είχε κανένα πρόβλημα στο να κόβει χάρτινη απόδειξη από το μπλοκάκι! Δεν το καταλαβαίνω, μπορεί κανείς να μου εξηγήσει γιατί δεν ήθελε τη χρήση του POS; παιζει το μπλοκακι να ναι μαιμου? δεν ξερω παντως πες του "ευχαριστω για τη δωρεαν εξεταση" και κανε πως πας να φυγεις να δεις για ποτε του φευγουν ολες οι αντιρησεις 🤣
Vercis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Επειδή στο pos πρέπει να πληρώσει προμήθεια. Εάν είναι master card /visa είναι συνήθως 1% ή λιγότερο. Εάν είναι American express μπορεί να φτάνει έως και 3% ανάλογα την τράπεζα ή οργανισμό που έχει έκδοση την κάρτα. 4 1
eidikos33 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Εμενα γιατρός μου είπε άμα πληρώσεις μετρητά είναι 50 ευρώ αλλιώς με κάρτα 60...με ποια λογική αυτό? Έκοψε απόδειξη στα μετρητά
xrist0s4 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δεν είναι για την προμήθεια ο γιατρός... Αυτό ισχύει για περίπτερα που στις κάρτες έχει πάει 1,4% το ποσοστό κέρδους . Απλά ο γιατρός φορολογείται αν το βάλει στο pos...Αλλιώς μπαίνουν στην τσέπη όλα μαυρα 2
vasilllis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Θεωρητικη ειναι η συζητηση. Εστω οτι ολα ειναι νομιμα. Εξεταζει 20 ασθενεις πληρωνουν 10 με καρτα και παιρνουν 10 ασθενεις αποδειξη.Τι εισοδημα θα δηλωσει εκεινη την ημερα αραγε? Αν το κανει για τις κρατησεις και παιρνει 20€ απισκεψη μου ακουγεται λογικο.Αν παιρνει 50€,τοτε ειναι γυφτος. Αν δεν ειναι νομιμα,τοτε κρυβεται απο το καθε τι που μπορει να τον ξεσκεπασει..
ParhsG Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Εμενα παντως μου ετυχε να μη πληρώσει τιποτα ο προηγουμενος επειδη ηθελε POS και δεν ειχε κασερι και του λεει δε ξέρω πως δουλευει το POS καλύτερα να μη με πληρωσεις καθολου και επεμενε να μη παρει χρηματα. 1
Thaninho Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Τους ξεσκίζουν στην φορολογία γιαυτο και προσπαθούν να κερδίσουν ότι παραπάνω μπορούν. Αυτός είναι ο λόγος
Mhlogiatros Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 50€ ΚΑΙ είναι γύφτος με μαϊμού μπλοκ . Άμα ζήτησε 60 είναι κάρα παράνομος και πάει γυρεύοντας . 2
mic2mic Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 39 λεπτά πριν, ParhsG είπε Εμενα παντως μου ετυχε να μη πληρώσει τιποτα ο προηγουμενος επειδη ηθελε POS και δεν ειχε κασερι και του λεει δε ξέρω πως δουλευει το POS καλύτερα να μη με πληρωσεις καθολου και επεμενε να μη παρει χρηματα. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι διαπιστωμένο ότι πολλοί γιατροί δεν έχουν ιδέα για το πώς δουλεύει το POS. Όχι μόνο αυτό, αλλά δεν έχουν ιδέα πώς να βγάλουν μια ηλεκτρονική συνταγή επειδή είναι εντελώς άσχετοι με το σύστημα της ΗΔΙΚΑ - για να μην πω άσχετοι από υπολογιστές γενικότερα. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί γιατροί έχουν προσλάβει γραμματέα που δεν την χρειάζονται για κάτι άλλο, και όταν αυτή λείπει για κάποιο λόγο, δηλώνουν αδυναμία να εκδώσουν συνταγές. Το να είναι φορολογικός ο λόγος δεν παίζει. Όπως και οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες, το έχουν λύσει πολύ απλά το ζήτημα: Χωρίς απόδειξη τόσο, με απόδειξη τόσο. 1
eidikos33 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 56 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε 50€ ΚΑΙ είναι γύφτος με μαϊμού μπλοκ . Άμα ζήτησε 60 είναι κάρα παράνομος και πάει γυρεύοντας . ηλεκτρονικη ηταν η αποδειξη...δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο να ζηταει 50 ευρω μετρητα με αποδειξη και 60 με καρτα...
Mhlogiatros Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τρίχες .... Μας ρημαζουνε γι αυτούς τους τύπους . 10 ευρό και για το κόπο του να πληκτρολογησει το ποσό Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από Mhlogiatros 2
zio10 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Είναι η προμήθεια, τα λεφτά που φαίνονται άρα φορολογία και υπάρχει και περίπτωση ο λογαριασμός να τραβάει απευθείας ένα ποσό η τράπεζα αν υπάρχουν υποχρεώσεις, δάνεια κτλ. 4
k_w_t Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Υπαρχει και περιπτωση να χρωσταει και οτι μπαινει στην καρτα να το κατάσχουν 7
*Kopanos* Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, ParhsG είπε Εμενα παντως μου ετυχε να μη πληρώσει τιποτα ο προηγουμενος επειδη ηθελε POS και δεν ειχε κασερι και του λεει δε ξέρω πως δουλευει το POS καλύτερα να μη με πληρωσεις καθολου και επεμενε να μη παρει χρηματα. Πες και την διεύθυνση να πηγαίνουμε για τσάμπα εξετάσεις 😋 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα