Alexis Mpidis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Καλημέρα στο forum. Πηγα σημερα στον οαεδ να παρω την απόφαση και μου λένε πως δεν δικαιούμαι ταμείο ανεργίας. Εγω μπηκα στο ταμείο Δεκέμβρη του 2017 με Μάιο του 2018. 6 μήνες. Απο Μάιο εως 1η Νοέμβρη δούλεψα. 6 μηνες δλδ. Εκεί μου είπαν οτι δεν μετράνε 14 μηνες πισω χωρις να υπολογίζονται οι 2 τελευταίοι μηνες. Ειπαν οτι μετράνε μέχρι το προηγούμενο ταμείο. Ξερετε αν ισχύει;
opcorsa Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 για να στο ειπαν "μαλλον" πως ισχυει αλλα ναι ισχυει πιασε δουλεια 3
slk200gr Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 ισχυει,αυτο που καποιοι ,δεν λεω για σενα,δουλευαν 6 μηνες και αλλους 6 επαιρναν ταμειο τελειωσε,παλια οι οικοδομοι θελανε μονο 3 μηνες ενσημα για να παρουν ταμειο
agrio.imeros Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δε θα υπολογιστούν τα ένσημα που είχες πριν το ταμείο. Βασικά για να ξαναβγείς ταμείο πρέπει να έχεις συμπληρώσει 125 ένσημα (μικτά) αφού έχουν αφαιρεθεί οι δυο τελευταίοι μήνες εργασίας. Στα βαρέα είναι 100 αφού έχουν αφαιρεθεί οι δυο τελευταίοι μήνες. Μην ξεχάσεις να ανανεώσεις την κάρτα σου. Δες καλά την ημερομηνία ανανέωσης. Αφού δε πήρες ταμείο δεν ισχύουν οι παρουσίες και δε θα γίνεται αυτόματα η ανανέωση.
Alexis Mpidis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Εγω επειδη καθε καλοκαίρι πηγαίνω στην Κρήτη και δουλεύω ξερω απο φίλους οτι βγαίνουν 3 μήνες καθε χρονο.
Alexis Mpidis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Ναι. Εγω πέρσυ ήμουν εποχιακός αλλα φετος δούλεψα 6 μηνες σε καβα. Μηπως γι'αυτό δεν βγαίνω. Απο 1η Μάη μέχρι 1η Νοέμβρη δούλεψα. 150 ένσημα εχω. Δλδ αν αφαιρέσουμε 2 μήνες εχω 100. Και θέλει 125.
eidikos33 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 5 ώρες πριν, Alexis Mpidis είπε Ναι. Εγω πέρσυ ήμουν εποχιακός αλλα φετος δούλεψα 6 μηνες σε καβα. Μηπως γι'αυτό δεν βγαίνω. Απο 1η Μάη μέχρι 1η Νοέμβρη δούλεψα. 150 ένσημα εχω. Δλδ αν αφαιρέσουμε 2 μήνες εχω 100. Και θέλει 125. Που το είδες αυτό ρε φίλε ? Αλήθεια τώρα...
Alexis Mpidis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Βαση κανονισμού του Οαεδ λέει. Για να βγεις ταμείο πρέπει να έχεις 125 ένσημα τους τελευταίους 14 μηνες χωρίς να περιλαμβάνονται οι δυο τελευταίοι.
jakegate7 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 δεν έχεις εναν γνωστο να σου βαλει ενα ενσημο και μετά να σε απολύσει ?
eidikos33 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Alexis Mpidis είπε Βαση κανονισμού του Οαεδ λέει. Για να βγεις ταμείο πρέπει να έχεις 125 ένσημα τους τελευταίους 14 μηνες χωρίς να περιλαμβάνονται οι δυο τελευταίοι. Εγώ το ξέρω εσύ δε το ξερες? Στο ΙΚΑ δε πηγές να δεις πόσα ένσημα είχες ? 33 λεπτά πριν, jakegate7 είπε δεν έχεις εναν γνωστο να σου βαλει ενα ενσημο και μετά να σε απολύσει ? Δεν γίνεται αυτό πια άμα ήταν έτσι όλοι θα έπαιρναν ταμείο
Alexis Mpidis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 βαση κανονισμου εχω 150 ενσημα! Εχω γνωστο θα μπορουσε να με παρει για εναν μηνα! Ισχυει στην τελική αυτο παιδιά; Μετραω ένσημα δλδ από τοτε που τελειωσε το προηγουμενο ταμειο μου;
SB_1957 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 19 λεπτά πριν, Alexis Mpidis είπε βαση κανονισμου εχω 150 ενσημα! Εχω γνωστο θα μπορουσε να με παρει για εναν μηνα! Ισχυει στην τελική αυτο παιδιά; Μετραω ένσημα δλδ από τοτε που τελειωσε το προηγουμενο ταμειο μου; Ό,τι ισχύει το γράφει στο σάιτ του ΟΑΕΔ και φυσικά το ξέρουν και οι υπάλληλοι, οι οποίοι καταχωρούν τα στοιχεία σου στο σύστημα και εκεί φαίνεται πότε σταμάτησες, πότε άρχισες να δουλεύεις, πότε απολύθηκες και αν τελικά έχεις τα απαραίτητα ένσημα για ταμείο! Έπρεπε πριν να σταματήσεις τη δουλειά να το ελέγξεις.
eidikos33 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 25 λεπτά πριν, Alexis Mpidis είπε βαση κανονισμου εχω 150 ενσημα! Εχω γνωστο θα μπορουσε να με παρει για εναν μηνα! Ισχυει στην τελική αυτο παιδιά; Μετραω ένσημα δλδ από τοτε που τελειωσε το προηγουμενο ταμειο μου; Βάση ποιανού κανονισμού προκύπτει αυτό? Πηγές στο ΙΚΑ να πάρεις βεβαίωση ενσημων να δεις πόσα ένσημα είχες η κάνεις ικασιες ότι κάθε μήνα έπαιρνες 25 ένσημα?
agrio.imeros Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, Alexis Mpidis είπε Απο 1η Μάη μέχρι 1η Νοέμβρη δούλεψα. 150 ένσημα εχω. Δλδ αν αφαιρέσουμε 2 μήνες εχω 100. Και θέλει 125. Θα προσπαθήσω να σε δώσω να καταλάβεις για να το έχεις στα υπόψη σου μελλοντικά. Έχεις 150 ένσημα όπως υποστηρίζεις. Αν μέσα στο Νοέμβριο είχες κολλήσεις 2-3 ένσημα και κάνα δυο στις αρχές του Δεκεμβρίου και στο καπάκι έπαιρνες την απόλυση και κατέθετες τα χαρτιά σου στον ΟΑΕΔ, θα αφαιρούσαν τους δυο τελευταίους μήνες ημερολογιακά από την απόλυση σου και θα ήσουν ok. Στους τελευταίους δυο μήνες που αφαιρούνται δεν παίζει ρόλο πόσα ένσημα έχεις κολλημένα αρκεί πριν από αυτούς να είχες συμπληρώσει τον αριθμό των 125(μικτών) ή των 100(βαρέων). Καλά θα ήταν να πας μια βόλτα στον ΟΑΕΔ αφού έχεις 150 ένσημα και να ρωτούσες από δω και πέρα πόσο χρόνο πρέπει να δουλέψεις για να βγεις ταμείο. Αν σε συμφέρει κάντο. Σημείωση... αυτά ίσχυαν μέχρι πέρσι δε γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι ή αν ισχύει κάτι άλλο. Εσύ βασικά τώρα δώσε βάση στην ημερομηνία ανανέωσης της κάρτας γιατί πολλοί κάνουν το λάθος ότι μετά την παρουσία νομίζουν ότι η κάρτα ανανεώθηκε με αποτέλεσμα μετά από ένα μήνα να τους ακυρωθεί για μη ανανέωση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα