Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στον οαεδ δεν σου λενε ποτε αν δικαιουσαι η οχι σου λενε εμεις δεν βγαζουμε αποφασεις,οταν απολυθεις κανεις αιτηση και θα δεις το αποτελεσμα...

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δε θα πάει στο μητρώο ν΄αφήσει τα δικαιολογητικά του. Θα πάει σε κάποιο υπάλληλο του ΟΑΕΔ π.χ. σ΄αυτούς που έχουν
συμβουλευτικό ρόλο και τις απορίες που έχει εδώ θα τις εκφράσει σ΄αυτόν...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Δεν γίνεται αυτό πια άμα ήταν έτσι όλοι θα έπαιρναν ταμείο 

Μια χαρα γινεται.

2 ώρες πριν, Alexis Mpidis είπε

βαση κανονισμου εχω 150 ενσημα! 
Εχω γνωστο θα μπορουσε να με παρει για εναν μηνα! 

Ισχυει στην τελική αυτο παιδιά;
Μετραω ένσημα δλδ από τοτε που τελειωσε το προηγουμενο ταμειο μου;

Εχεις μπει στον εφκα να δεις τα ενσημα και να σιγουρεψεις ποσα εχεις;;;Αν μεχρι 1η νοεμβρη εχεις 125 σιγουρα, τοτε πας και τωρα στον φιλο σου να σε προσλαβει με συμβαση ορισμενου χρονου π.χ. 5 μερες (δεν χρειαζεται απολυση, με την ληξη τελειωσε η εργασιακη σχεση σας και εχει κ αυτος λιγοτερη χαρτουρα).Το διμηνο εχει ηδη περασει σημερα, οποτε θα μετρησουν ολα τα ενσημα απο μαη μεχρι νοεμβρη.Αν εχεις 125-149 παιρνεις πεντε μηνες, με 150-179 εξι μηνες.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Alexis Mpidis είπε

Εγω επειδη καθε καλοκαίρι πηγαίνω στην Κρήτη και δουλεύω ξερω απο φίλους οτι βγαίνουν 3 μήνες καθε χρονο. 

10 ώρες πριν, AtiX είπε

Ως εποχιακοί φαντάζομαι...

Και ναι και οχι, απο οσο ξερω, οσοι εργαζονται ως εποχιακοι παιρνουν τον εναν χρονο κανονικο ταμειο ανεργιας, τον επομενο χρονο ταμειο ανεργιας εποχιακου, τον μεθεπομενο κανονικο κοκ.

11 ώρες πριν, Alexis Mpidis είπε

Καλημέρα στο forum. 

Πηγα σημερα στον οαεδ να παρω την απόφαση και μου λένε πως δεν δικαιούμαι ταμείο ανεργίας.  

Εγω μπηκα στο ταμείο Δεκέμβρη του 2017 με Μάιο του 2018. 6 μήνες.  

Απο Μάιο εως 1η Νοέμβρη δούλεψα.  6 μηνες δλδ. 

Εκεί μου είπαν οτι δεν μετράνε 14 μηνες πισω χωρις να υπολογίζονται οι 2 τελευταίοι μηνες.  Ειπαν οτι μετράνε μέχρι το προηγούμενο ταμείο. 

Ξερετε αν ισχύει;

Θες να εξηγησεις λιγο παραπανω; επειδη δεν καταλαβα το "μετρανε μεχρι το προηγουμενο ταμειο". 

Τον Νοεμβριο πηγες να παρεις ταμειο ανεργιας και σου ειπαν οχι; (γιατι τον Νοεμβριο οντως δεν επρεπε να το παρεις λογω του δυο μηνες πισω), αν πηγες τωρα να το παρεις με την ληξη εργασιας της 1ης Νοεμβριου, τοτε ισως και να το δικαιουσαι αλλα ισως και οχι αναλογα το πως ειναι το συστημα του ΟΑΕΔ (λενε οτι δεν μετρανε οι δυο τελευταιοι μηνες πριν την ληξη της εργασιας, αν το δεις "δικηγοριστικα" τοτε δεν το δικαιουσαι, αν ομως ο ορος ειναι εκει λογω της διμηνης καθυστερησης του ΙΚΑ τοτε θα επρεπε να το παρεις).

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, agrio.imeros είπε

Δε θα πάει στο μητρώο ν΄αφήσει τα δικαιολογητικά του. Θα πάει σε κάποιο υπάλληλο του ΟΑΕΔ π.χ. σ΄αυτούς που έχουν
συμβουλευτικό ρόλο και τις απορίες που έχει εδώ θα τις εκφράσει σ΄αυτόν...

Ας παει και αμα βγαλει ακρη εμενα γραψε μου

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους παρα πολυ για τις απαντήσεις. Θα κολλήσω λιγα ένσημα ακομα και θα μπορεσω να βγω εστω 3 μήνες.  Μεχρι τον Απρίλιο θελω να είμαι καλυμμένος μετα εχω δουλίτσα.  

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Alexis Mpidis είπε

Σας ευχαριστώ όλους παρα πολυ για τις απαντήσεις. Θα κολλήσω λιγα ένσημα ακομα και θα μπορεσω να βγω εστω 3 μήνες.  Μεχρι τον Απρίλιο θελω να είμαι καλυμμένος μετα εχω δουλίτσα.  

Δε θα πάρεις 360 ευρώ ταμείο θα πάρεις λιγότερα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/1/2019 στις 8:53 ΜΜ, agrio.imeros είπε

Σημείωση... αυτά ίσχυαν μέχρι πέρσι δε γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι ή αν ισχύει κάτι άλλο.
Εσύ βασικά τώρα δώσε βάση στην ημερομηνία ανανέωσης της κάρτας γιατί πολλοί κάνουν το
λάθος ότι μετά την παρουσία νομίζουν ότι η κάρτα ανανεώθηκε με αποτέλεσμα μετά από ένα
μήνα να τους ακυρωθεί για μη ανανέωση...

Μου εδωσες τη ευκαιρια να ενημερωσω οσους δεν το γνωριζουν οτι οι επιδοτουμενοι ανεργοι δεν ανανεωνουν καθε μηνα διαδικτυακα την καρτα (δεν τους εμφανιζεται το αναλογο κουμπι ανανεωσης και η ημερομηνια ληξης της καρτας ειναι η ιδια με την ληξη της επιδοτησης+τρεις μηνες), παρα μονο παρουσιαζονται ανα τριμηνο.Η ανανεωση γινεται αυτοματα απο τον ΟΕΑΔ.

Επεξ/σία από chsam
Δημοσ.

Την πρώτη φορά για να βγείς ταμείο ανεργίας χρειάζεται 125 ένσημα το τρέχον έτος απο την στιγμή της απόλυσης και πίσω χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι 2 μήνες,αυτό είναι εύκολο.Το δύσκολο είναι οτι πρέπει τα προηγούμενα 2 έτη να έχεις από 80 ένσημα για το κάθε έτος.

Την 2η φορά για να βγείς ταμείο χρειάζονται μόνο τα 125 ένσημα.Συνολικά δικαιούσαι 400 ημέρες επιδότησης για 4 χρόνια.Δηλαδή αν έχεις βγεί ταμείο για 1 χρόνο δικαιούσαι άλλες 35 ημέρες στα 4 χρόνια.

Αυτά σύμφωνα με τις προυποθέσεις στο site του ΟΑΕΔ.

Δημοσ.
Στις 20/1/2019 στις 4:49 ΠΜ, AntiCambeR είπε

Το δύσκολο είναι οτι πρέπει τα προηγούμενα 2 έτη να έχεις από 80 ένσημα για το κάθε έτος.

Κατσε, 80 το τρεχον ετος και 80 το προηγουμενο ετος δεν ειναι;

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Ναι,  αλλα ισχυει μονο την πρωτη φορα που βγαινεις ταμειο.

Δημοσ.

Να σημειώσω κάτι. Εγω οταν έκανα την αίτηση στης 09/11 ειδα αρχες του Ιανουαρίου οτι μπηκαν καποια χρήματα.  Και οταν πηγα για την απόφαση εμαθα οτι ήταν η συνέχεια του προηγούμενου ταμείου μου. Ηταν 12 μερες ακόμα.  

Ερώτηση τώρα. Επηρεάζει αυτο τα ένσημα που εχω μετα τον Μάιο;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, tsioulak είπε

Οχι.Δεν κατάλαβες τι έγραψα και ας ήταν ξεκάθαρο.Πχ αν σε απολύσουν το 2018 θα πρέπει να έχεις 125 ένσημα μέσα στο 2018 χωρίς να υπολογίζονται οι 2 τελευταίοι μήνες.Επίσης συν 80 ένσημα το 2017 συν 80 το 2016.

Για 2η φορά χρειάζεσαι μόνο τα 125 στο τρέχον έτος χωρίς πάλι να υπολογίζονται οι 2 τελευταίοι μήνες.

Νομίζω πως το δίκαιο θα ήταν να ίσχυε το αντίθετο σχετικά με την 1η και την 2η φορά.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Οχι.Δεν κατάλαβες τι έγραψα και ας ήταν ξεκάθαρο.Πχ αν σε απολύσουν το 2018 θα πρέπει να έχεις 125 ένσημα μέσα στο 2018 χωρίς να υπολογίζονται οι 2 τελευταίοι μήνες.Επίσης συν 80 ένσημα το 2017 συν 80 το 2016.

Για τα 125 ενσημα το ξερω.

Για τα 80+80, εισαι σιγουρος οτι αν απολυθεις το 2018 θα σε ζητησουν 80 ενσημα το 2017 και 80 το 2016;

επειδη εγω εχω καταλαβει οτι θα σε ζητησουν 80 το 2018 και 80 το 2017.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, tsioulak είπε

Για τα 125 ενσημα το ξερω.

Για τα 80+80, εισαι σιγουρος οτι αν απολυθεις το 2018 θα σε ζητησουν 80 ενσημα το 2017 και 80 το 2016;

επειδη εγω εχω καταλαβει οτι θα σε ζητησουν 80 το 2018 και 80 το 2017.

Οχι δεν το καταλαβε σωστα ο φιλος, δεν ζητανε ενσημα 2017 2016....

Να τι λεει ξεκαθαρα ο οαεδ

α) Για δικαιούχο που επιδοτείται για πρώτη φορά απαιτείται:

1η περίπτωση:

• πραγματοποίηση 125 ημερών εργασίας εντός του 14μήνου πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής και
  • πραγματοποίηση 80 ημερών εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα έτη πριν από από την έναρξη της επιδότησής του.
  • 2η περίπτωση (για δικαιούχους που δεν καλύπτουν την προϋπόθεση της 1ης περίπτωσης):

• πραγματοποίηση 200 ημερών εργασίας κατά τα δύο προηγούμενα πριν από τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτές οι τελευταίοι δύο μήνες πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής, και
  • πραγματοποίηση 80 ημερών εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα έτη, πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής σχέσης.
Επεξ/σία από chsam

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...