Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο άνθρωπος πινει 5 φραπέδες νεσκαφε τη μέρα σκετους. Όλη του τη ζωή έτσι .θέλω να του δώσω ένα μάθημα ότι η εξάρτηση του αυτή είναι στο μυαλό του και όχι λόγω της καφεΐνης. Λέω να πετάξω τον νεσκαφε και στο ίδιο κουτάκι να γεμίσω νεσκαφε ντεκαφ. Θα το καταλάβει άραγε;

• Like 1
  • Confused 1
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, NT1G είπε

Οπότε θεωρείς ότι δεν υπάρχει σωματική εξάρτηση από την καφεΐνη; 🤔

Φυσικά και υπάρχει δε το συζητω. Αλλά θέλω να δω αν θα καταλάβει αυτός χωρίς όμως να γνωρίζει ότι δεν καταναλώνει καφεινη.

• Like 1
Δημοσ.

τυπε θα το καταλαβει γιατι αποτι εχω δει ο νεσκαφε ειναι σε κοκκους και ο ντεκαφεινε σε σκονη τελειως... κανω λαθος?

εχω καιρο να πιω , σαν μπουρζουαζια και αριστοκρατης πινω εσπρεσσο Lavazza oro πλεον :P

• Like 2
Δημοσ.

Πιθανόν να το καταλάβει από τη γεύση.

Αν πίνει χρόνια νεσκαφέ, σίγουρα θα καταλάβει διαφορά.

Αν πίνει γενικά στιγμιαίο καφέ ίσως να μην το καταλάβει.

Θα μπορούσες να ανακατέψεις ντεκαφ με κανονικό, αυξάνοντας τον ντεκάφ σταδιακά για να μην το καταλάβει αλλά και για να απεξαρτηθεί σιγά σιγά από την καφεΐνη.

Κι εγώ πριν από χρόνια έπινα πάρα πολλούς καφέδες, αλλά όταν συνειδητοποίησα ότι δεν μου πρόσφεραν τίποτε τους έκοψα και πίνω μόνο ένα καφέ το πρωί.

Αλλά αν δεν πιω τον πρωινό καφέ, με πιάνει πονοκέφαλος λίγες ώρες μετά το ξύπνημα!

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.

Πινω καθημερινα τον πρωτο καφε nescafe. Ενιοτε πινω decafeine. Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να μου βαλεις ντεκαφ και να μην το καταλαβω, ειναι αλλη γευση. Τωρα αν εκεινος πινει 5 την ημερα, υποψιαζομαι πως θα το καταλαβει απειρως πιο ευκολα.

• Like 9
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν κάπνιζε ο πατέρας μ δεν κάπνιζε καμία άλλη μάρκα πέρα από μαρλμπορο. Του έδωσα ένα τσιγάρο από άλλη μάρκα χωρις να το καταλάβει αφού είχε κάνει το μισό του το είπα και τότε το πέταξε :)') 

Επεξ/σία από splanis
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλιστα άρα θα κάνω μιξ για αρχή και βλέπουμε. Θα αρχισω 50-50 να δω αν θα πάρει χαμπάρι

Επεξ/σία από MegalosVeziris
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MegalosVeziris είπε

Μάλιστα άρα θα κάνω μιξ για αρχή και βλέπουμε. Θα αρχισω 50-50 να δω αν θα πάρει χαμπάρι

Σίγουρα θα το καταλάβει. Οπότε ξεκινα μιξ σταδιακά! 50-50 και σιγά σιγά μείωσε τον κανονικό και αύξησε τον ντεκαφ. 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, MegalosVeziris είπε

ετσι μοχλευεσε το να τον παραπλανησεις 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα το καταλάβει με την μια. Οπότε πίνω στην μάνα μου φραπέ decaf., δεν έχει την ιδια γεύση. Επισεις με το τσιγάρο που αναφέρθηκε δεν μπορώ να κάνω άλλο τσιγάρο από Davidoff. Οπότε κάνω άλλο δεν έχει ίδια γεύση. 

Υ. Γ εμείς πίνουμε dimello. Lavazza pro μόνο οι αριστοκράτες. 

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ.
Μόλις τώρα, MegalosVeziris είπε

Όταν λέτε θα το καταλάβει εννοείτε λόγω γεύσης ; Ή λόγω ελλείψεως καφεινης

Πρώτα πρώτα λόγω γεύσης! Και μετά λόγω καφεΐνης 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, mp123 είπε

Θα το καταλάβει με την μια. Οπότε πίνω στην μάνα μου φραπέ decaf., δεν έχει την ιδια γεύση. Επισεις με το τσιγάρο που αναφέρθηκε δεν μπορώ να κάνω άλλο τσιγάρο από Davidoff. Οπότε κάνω άλλο δεν έχει ίδια γεύση. 

Υ. Γ εμείς πίνουμε dimello. Lavazza pro μόνο οι αριστοκράτες. 

Για το τσιγάρο έλεγε και ένας φίλος μου μέχρι που του άλλαξα όλα τα τσιγάρα στο πακέτο του και δε πήρε χαμπάρι. Είμασταν σε νυχτερινό κέντρο οπότε μπορεί και η βότκα να επαιξε ρολο

Επεξ/σία από MegalosVeziris
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MegalosVeziris είπε

Όταν λέτε θα το καταλάβει εννοείτε λόγω γεύσης ; Ή λόγω ελλείψεως καφεινης

Και τα 2.

Δε ξέρω αν έχει αλλάξει ο ντεκαφ από τότε που τον δοκίμασα τελευταία φορά (πάνε χρόνια) αλλά είχε διαφορά. Προφανώς όχι από την έλλειψη καφεϊνης (δεν κάνει την γευση η καφεϊνη δλαδή) αλλά πιθανότατα θα υπάρχουν και άλλες διαφορές πιθανόν από διαφορές στη διαδικασία επεξεργασίας/παραγωγής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...