Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Μα, τι συζητάμε, εδώ υπάρχουν άτομα που -σοβαρολογώντας, φοβάμαι- υποστηρίζουν ότι η απεικόνιση δεκάδων ίδιων ανθρώπων να λένε το ίδιο πράγμα, να κάνουν το ίδιο πράγμα, να τρώνε το ίδιο πράγμα, και ένας να αντιδρά δεν συνιστά "τσουβάλιασμα" και περιγραφή της κυρίαρχης κατάστασης, αλλά απλά αποτύπωση ενός "προβλήματος" που, εντάξει, υπάρχει σε ένα βαθμό. Προφανώς και υπάρχει. Το πώς απεικονίζεις, όμως, ένα πρόβλημα, ποιους επιλέγεις για να περιγράψεις ένα πρόβλημα, πώς περιγράφεις το πρόβλημα, η καθολικότητα που του αποδίδεις, έχουν σημασία. Είναι λάθος σκηνοθετημένη η διαφήμιση. Και η μαντεψιά της πρόθεσης του πέφτουλα, και τα λευκά μπιφτεκοφάγα ρομπότ. Το θετικό είναι πως, σιγά-σιγά, γίνεται αντιληπτό αυτό και πλέον μιλάμε για "καλές προθέσεις" που απλά θα μπορούσαν να είχαν αποδοθεί "καλύτερα". 5
defacer Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 24 minutes ago, punky said: Είναι ξεκάθαρη η ατζέντα της και ποιους αδίκως στοχοποιεί. Εξήγησε λίγο και σε μένα την ατζέντα και το ποιούς στοχοποιεί, γιατί δε θα ήθελα να σου βάζω λόγια στο στόμα.
Skylined Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, defacer είπε Νομίζω ότι σου λείπει εκείνο το μέρος της παιδείας που χρειάζεται για να καταλάβεις πως το κουτσομπολιό, τα ψέματα, οι ψευδείς κατηγορίες για εκδίκηση, οι γάμοι για χρήματα, δεν είναι κοινωνικά προβλήματα. Ούτε και κολασιμες πράξεις, ακόμα κι αν κάποιος τις θεωρεί ανήθικες. Οι βιασμοί, οι ξυλοδαρμοί, οι απειλές, η αυτοκτονία του φοιτητή, είναι και προβλήματα και κολασιμες πράξεις. Το να φορτώσεις κάποιον με παιδί που δεν είναι δικό του ή να τον χώσεις φυλακή για βιασμό που δεν έκανε ειναι κολασιμες πράξεις; Το άλλο για τα κοινωνικά προβλήματα δε το καταλαβαίνω, μάλλον θα μου λείπει η παιδεία Η εκδίκηση με ψέματα είναι μορφή βίας 3 2
defacer Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 5 minutes ago, Skylined said: Υποθέτω όπως γίνεται η συγκεκριμένη ομάδα που "βλέπει το μύνημα" να μη βλέπει ότι είναι σεξιστικό και ρατσιστικό. Προφανώς οι ιδέες μας επηρεάζουν τις απόψεις μας, οι φεμινιστες έχουν κάποιες συγκεκριμένες ιδέες H έκφραση "boys will be boys" στην οποία επιτίθεται η ίδια διαφήμιση που ψιθυρίζει "masculinity" σαν κάτι κακό, καμία σχέση δεν έχει με τη βία σε οποιαδήποτε μορφή. https://www.google.com/search?q=boys+will+be+boys+meaning&oq=boys+will+be+boys+mea&aqs Για το τι είναι ρατσιστικό και σεξιστικό επέτρεψέ μου να μη παίρνω οδηγίες από κάποιον που αφότου έγινε triggered από μια διαφήμιση που έθιξε την αντρική του φύση αρκετά για να αλλάξει το προϊόν που τον ικανοποιεί, μετά έκανε μισό λεπτό Google.
punky Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, defacer είπε Δεν τις ρώτησα όλες επάνω στον πλανήτη, αλλά όσες ρώτησα το κατάλαβαν όλες. Ποσοστό που απέχει πολύ από το αντίστοιχο των αντρών. Φεμινιστής άντρας σημαίνει άντρας που προσπαθεί να βελτιώσει με τον τρόπο του τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, βασισμένος όχι σε αυτά που μπορεί να βγάζει ο ίδιος από το κεφάλι του αλλά σε αυτά που εντοπίζουν οι ίδιες οι γυναίκες ως προβλήματα. Αλλά αυτό είναι δική μου απάντηση της στιγμής, μη το βάλεις στο λεξικό. Το δείγμα από τον μικρόκοσμο σου, δεν λέει τίποτα για το όλο. Είμαι σίγουρος, από την ποιότητα του λόγου σου, πως κι εσύ γνωρίζεις αυτή τη στατιστική αλήθεια. Ούτε λέει κάτι για την πνευματική ποιότητα των αντρών που δεν συμφωνούν μαζί σου. Όσον αφορά την πρόχειρη ετυμολογία σου για τον "φεμινιστή άντρα", καταλαβαίνω πως είναι αυτός που: α) Προσπαθεί να βελτιώσει τη θέση της γυναίκας σε μια κοινωνία 2 φύλων, άρα δηλαδή αναγνωρίζει πως η γυναίκα είναι ριγμένη στο κοινωνικό συμβόλαιο από τους άλλους κακούς άντρες. β) Όχι σε αυτά που βγάζει ο ίδιος από το κεφάλι του, ούτε όμως και στην επιστημονική αλήθεια, αλλά σε αυτά που βγάζουν οι γυναίκες από το κεφάλι τους. Μάλιστα. Όχι, δεν είμαι φεμινιστής τότε.
Skylined Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, defacer είπε Για το τι είναι ρατσιστικό και σεξιστικό επέτρεψέ μου να μη παίρνω οδηγίες από κάποιον που αφότου έγινε triggered από μια διαφήμιση που έθιξε την αντρική του φύση αρκετά για να αλλάξει το προϊόν που τον ικανοποιεί, μετά έκανε μισό λεπτό Google. Μένω εδώ και 15 χρόνια στη Βρετανία. Αλλά και να έκανα googlarisma για να μάθω την έννοια της λέξης, ο χαρακτήρας μου τί σχέση έχει με την έννοια μιας φράσης; Η διαφήμιση παραποιει τη φράση είτε είμαι Άγιος είτε είμαι σατανάς. Παρακαλώ μην πάρεις οδηγίες από εμένα, αλλά πάρε οδηγίες από το λεξικό. Μην το αγνοείς εξαιτίας μου Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από Skylined
haHa Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, *nenya* είπε Επίσης, προφανώς και δεν απαγορεύει κανείς να μιλάτε/μιλάμε με random άτομα στον δρόμο (επειδή το διάβασα κάπου πιο πάνω)....το catcalling όμως διαφέρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ από μια συνομιλία με μια γυναίκα και ένα ευγενικό πέσιμο. Το catcalling ήταν, είναι και θα είναι παρενόχληση. https://en.wikipedia.org/wiki/Street_harassment To catcalling ειναι κατι που συνηθως καταδικαζουν οι γυναικες .. που δεν γινονται catcalled. Επισης, δεν αποτελει παρενοχληση(δεν ειναι ποινικα κολασιμο) στις περισσοτερες χωρες. Mε την ανοδο του φεμινισμου(που αποτελειται συχνα απο γυναικες που σπανιως γινονται catcalled) βλεπουμε ομως οτι σε μερικες χωρες προσπαθουν να το απαγορευσουν. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από haHa 1 1 2
defacer Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Just now, Skylined said: Το να φορτώσεις κάποιον με παιδί που δεν είναι δικό του ή να τον χώσεις φυλακή για βιασμό που δεν έκανε ειναι κολασιμες πράξεις; Το άλλο για τα κοινωνικά προβλήματα δε το καταλαβαίνω, μάλλον θα μου λείπει η παιδεία Η εκδίκηση με ψέματα είναι μορφή βίας Είναι πάρα πολύ απλό, κολάσιμες είναι οι πράξεις που τιμωρούνται. Το να βάλει ο δικαστής φυλακή έναν αθώο δεν είναι κολάσιμη πράξη, είναι ανεπιθύμητη παρενέργεια του συστήματος. Το να πεις ψέματα για να καταδικαστεί κάποιος είναι βέβαια κολασιμη πράξη και λέγεται ψευδορκία, αλλά βλέπεις ισχύει και σε πολλές άλλες περιπτώσεις εκτός από αυτές που επιλέγεις να αναφέρεις. Αλήθεια γιατί επιλέγεις αυτές; Μήπως επειδή κατά βάση δε σε ενδιαφέρει οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ψευδορκίας τόσο όσο σε ενδιαφέρει να πεις ότι μπουχου, οι ποτάνες κοίτα τι κάνουν; Το να φορτώσεις κάποιον με παιδί που δεν είναι δικό του στην εποχή των DNA test είναι μια φαντασίωση, αλλά δε θα επεκταθώ για να μη σου τη χαλάσω. Επίσης δε θα πω πολλά για το γεγονός ότι όσον αφορά τη σχέση γονέα και παιδιού φαίνεται να μετράει για σένα περισσότερο το ποιος έχυσε πού παρά η ανθρώπινη διάσταση της γονεϊκής σχέσης, πάμε μαζί να δούμε μερικούς που έχουν υιοθετήσει να τους πούμε ότι δεν είναι πραγματικά παιδιά τους. Μάλλον λάθος έκανα που είπα για έλλειψη παιδείας, απ'ότι φαίνεται τελικά περισσεύει. 6 minutes ago, punky said: Το δείγμα από τον μικρόκοσμο σου, δεν λέει τίποτα για το όλο. Είμαι σίγουρος, από την ποιότητα του λόγου σου, πως κι εσύ γνωρίζεις αυτή τη στατιστική αλήθεια. Ούτε λέει κάτι για την πνευματική ποιότητα των αντρών που δεν συμφωνούν μαζί σου. Έχεις κάποιο άλλο δείγμα; Δοκίμασες να πάρεις εσύ κανένα; Αν ναι, τι έγινε; Αν όχι, γιατί έτσι; Ρωτάω επειδή εφόσον δεν έχουμε στη διάθεσή μας το Θεό να απαντήσει, και εφόσον δε μπορούμε να ρωτήσουμε κυριολεκτικά όλες τις γυναίκες στον πλανήτη, αναγκαστικά από κάποιο δείγμα όλοι έχουμε άποψη. Μήπως υπάρχει κάποιο μυστικό που ξέρεις και δεν ξέρω για να γίνει διαφορετικά; 1
*nenya* Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, haHa said: To catcalling ειναι κατι που συνηθως καταδικαζουν οι γυναικες .. που δεν γινονται catcalled. Πλάκα είχε αυτό, καλόοοο! Γιατί όλες βρε παιδί μου κατά βάθος θέλουμε ν'ακούμε το 'Ποπο τι μνάρα είσαι!' & 'Κ@λάρα!' κάθε μέρα. Μας φτιάχνει το γλοιώδες και δεν μπορούμε χωρίς αυτό. Και τα βάφουμε μαύρα αν δεν ακούμε αυτές τις ατάκες. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από *nenya* 1
defacer Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 9 minutes ago, punky said: α) Προσπαθεί να βελτιώσει τη θέση της γυναίκας σε μια κοινωνία 2 φύλων, άρα δηλαδή αναγνωρίζει πως η γυναίκα είναι ριγμένη στο κοινωνικό συμβόλαιο από τους άλλους κακούς άντρες. β) Όχι σε αυτά που βγάζει ο ίδιος από το κεφάλι του, ούτε όμως και στην επιστημονική αλήθεια, αλλά σε αυτά που βγάζουν οι γυναίκες από το κεφάλι τους. Μάλιστα. Όχι, δεν είμαι φεμινιστής τότε. Ναι, δεν είσαι, αλλά αυτό το ξέραμε ήδη. Ξέρεις όμως κάτι; Δε χρειάζεται να είσαι φεμινιστής. Απλά να μην είσαι ο τύπος που προκαλεί την ανάγκη του φεμινισμού. Αυτό λέει η Gillette.
punky Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, defacer είπε Εξήγησε λίγο και σε μένα την ατζέντα και το ποιούς στοχοποιεί, γιατί δε θα ήθελα να σου βάζω λόγια στο στόμα. Υπάρχει μια δαιμονοποίηση του ανδρισμού από τους πιο θορυβώδεις κύκλους της "πολιτικής προόδου και διανόησης". Και πολύ συχνά, ως poster child του ανδρισμού εμφανίζεται ο λευκός τριαντάρης/σαραντάρης/πενηντάρης λευκός δυτικός
defacer Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, haHa said: To catcalling ειναι κατι που συνηθως καταδικαζουν οι γυναικες .. που δεν γινονται catcalled Ειλικρινής ερώτηση. Αυτό προέκυψε μετά από συζητήσεις που είχες με γυναίκες; Just now, punky said: Υπάρχει μια δαιμονοποίηση του ανδρισμού από τους πιο θορυβώδεις κύκλους της "πολιτικής προόδου και διανόησης". Και πολύ συχνά, ως poster child του ανδρισμού εμφανίζεται ο λευκός τριαντάρης/σαραντάρης/πενηντάρης λευκός δυτικός Τι είναι "ανδρισμός"; Επίσης, ζεις στο δυτικό κόσμο, όπου η πλειοψηφία είναι λευκοί. Έπρεπε να χρησιμοποιηθεί Ιάπωνας κάπου για να κάνει πιο ξεκάθαρο το point ότι "ναι, για μας εδώ μιλάμε, όχι για τους βάρβαρους απέναντι που είναι βάρβαροι και τα κάνουν αλλά εμείς όχι"; Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από defacer 1
haHa Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, defacer είπε Ειλικρινής ερώτηση. Αυτό προέκυψε μετά από συζητήσεις που είχες με γυναίκες; Προφανως, αλλα αρκει και μια παρατηρηση του κοσμου γυρω μας ή και των social media. Πχ βλεπεις συχνα κοπελες εμφανισιμες να ειναι σχετικα ανετες στο να ανεβαζουν public φωτογραφιες σε social media με μαγιο και να αποδεχονται τα σχολια/αντιδρασεις αγνωστων. Κατι καπως σχετικο: στην F1 απαγορευτηκαν τα grid girls, γιατι υποτιθεται οτι ηταν demoting ο ρολος για τις κοπελες. Η αληθεια ειναι οτι τα grid girls ποτε δεν ενιωθαν ετσι και εκαναν διαμαρτυριες και αντιδρασεις για να μην απαγορευτουν. Δεν επικρατησε ομως η λογικη, επικρατησε τι ηθελαν και νομιζαν αλλοι για τα grid girls και ετσι τα grid girls εχασαν την δουλεια τους. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από haHa
Skylined Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, defacer είπε Είναι πάρα πολύ απλό, κολάσιμες είναι οι πράξεις που τιμωρούνται. Το να βάλει ο δικαστής φυλακή έναν αθώο δεν είναι κολάσιμη πράξη, είναι ανεπιθύμητη παρενέργεια του συστήματος. Το να πεις ψέματα για να καταδικαστεί κάποιος είναι βέβαια κολασιμη πράξη και λέγεται ψευδορκία, αλλά βλέπεις ισχύει και σε πολλές άλλες περιπτώσεις εκτός από αυτές που επιλέγεις να αναφέρεις. Αλήθεια γιατί επιλέγεις αυτές; Μήπως επειδή κατά βάση δε σε ενδιαφέρει οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ψευδορκίας τόσο όσο σε ενδιαφέρει να πεις ότι μπουχου, οι ποτάνες κοίτα τι κάνουν; Το να φορτώσεις κάποιον με παιδί που δεν είναι δικό του στην εποχή των DNA test είναι μια φαντασίωση, αλλά δε θα επεκταθώ για να μη σου τη χαλάσω. Επίσης δε θα πω πολλά για το γεγονός ότι όσον αφορά τη σχέση γονέα και παιδιού φαίνεται να μετράει για σένα περισσότερο το ποιος έχυσε πού παρά η ανθρώπινη διάσταση της γονεϊκής σχέσης, πάμε μαζί να δούμε μερικούς που έχουν υιοθετήσει να τους πούμε ότι δεν είναι πραγματικά παιδιά τους. Μάλλον λάθος έκανα που είπα για έλλειψη παιδείας, απ'ότι φαίνεται τελικά περισσεύει. Αν απαντήσω για να εξηγήσω τί εννοούσα, που θα έπρεπε να ήταν ήδη σαφες ή τουλάχιστον κατανοητό σε κάποιο βαθμό από ένα καλοπροαιρετο συνομιλητή, πολύ πιθανόν να απαντήσεις με παρεταιρω διαστρεβλωσεις και προσωπικούς χαρακτηρισμούς τους οποίους μοιράζεις απλόχερα (προφανώς είναι δείγμα της παιδείας που επιμένεις ότι δεν έχω). Και ούτω καθεξής. Όλο αυτό θα ήταν πολύ ευχάριστο, αλλά δυστυχώς πρέπει να φύγω. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από Skylined
defacer Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, haHa said: Προφανως, αλλα αρκει και μια παρατηρηση του κοσμου γυρω μας ή και των social media. Πχ βλεπεις συχνα κοπελες εμφανισιμες να ειναι σχετικα ανετες στο να ανεβαζουν public φωτογραφιες σε social media με μαγιο και να αποδεχονται τα σχολια/αντιδρασεις αγνωστων. Προφανώς δεν είναι τίποτα. Δηλαδή, για να γίνω πιο συγκεκριμένος, μίλησες με γυναίκες και σου είπαν "εκεί που σέρβιρα τον καφέ πέρασε ο άλλος και φώναξε τι κωλάρα είναι αυτή μάνα μου και μου άρεσε"; Ή ακόμα καλύτερα, να μη βάζω εγώ λόγια, πες εσύ τι σου είπαν. Για το υπόλοιπο δεν ξέρω τι να πω, πέρα από το ότι βγαίνεις κάρτα πως ποτέ δεν έχεις συζητήσει το θέμα. Αφού κάποια άγνωστη δέχεται το σχόλιο κάποιου άγνωστου, που είναι άγνωστοι για σένα αλλά αυτοί μπορεί να κάνουν οτιδήποτε, και αφού δεν περνάει την ώρα της ψάχνοντας μήπως κανένας μαλάκας έκανε ανάρμοστο σχόλιο να το σβήσει για να ικανοποιηθείς εσύ, τότε μάλλον της αρέσει να της μιλάνε έτσι και στο δρόμο. Seems legit. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από defacer
Προτεινόμενες αναρτήσεις