haHa Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, defacer είπε Προφανώς δεν είναι τίποτα. Δηλαδή, για να γίνω πιο συγκεκριμένος, μίλησες με γυναίκες και σου είπαν "εκεί που σέρβιρα τον καφέ πέρασε ο άλλος και φώναξε τι κωλάρα είναι αυτή μάνα μου και μου άρεσε"; Ή ακόμα καλύτερα, να μη βάζω εγώ λόγια, πες εσύ τι σου είπαν. Για το υπόλοιπο δεν ξέρω τι να πω, πέρα από το ότι βγαίνεις κάρτα πως ποτέ δεν έχεις συζητήσει το θέμα. Δεν μπορω παρα να πω το ιδιο και για εσενα, ειναι εμφανες οτι δεν το εχεις συζητησει ειλικρινα. Αλλωστε, πολλες κοπελες δεν εκφραζουν την ειλικρινη τους γνωμη για αυτα τα θεματα ή απλα εξαρταται απο το αν δεχονται πραγματι catcalling και ποσο συχνα και απο τι ατομα το δεχονται. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από haHa
punky Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, defacer είπε Έχεις κάποιο άλλο δείγμα; Δοκίμασες να πάρεις εσύ κανένα; Αν ναι, τι έγινε; Αν όχι, γιατί έτσι; Ρωτάω επειδή εφόσον δεν έχουμε στη διάθεσή μας το Θεό να απαντήσει, και εφόσον δε μπορούμε να ρωτήσουμε κυριολεκτικά όλες τις γυναίκες στον πλανήτη, αναγκαστικά από κάποιο δείγμα όλοι έχουμε άποψη. Μήπως υπάρχει κάποιο μυστικό που ξέρεις και δεν ξέρω για να γίνει διαφορετικά; Όχι γιατί είμαι πιο αυστηρός με τον εαυτό μου και δεν έχω καμία εμμονή να βγάζω καθολικά συμπεράσματα (που βολικά να συμφωνούν με τις πεποιθήσεις μου) όταν δεν έχω τα αναγκαία αντικειμενικά εργαλεία για να το κάνω αυτό.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 @punkyΜα γιατί το λες αυτό; Αφού ρώτησε τις γνωστές του και όλες μεμιάς έπιασαν το μεστό μήνυμα της διαφήμισης. Δηλαδή, ρώτησε πάνω από μία γυναίκα (πληθυντικός, οι γνωστές) και αυτές του είπαν πως τα 30 ρομποτάκια δεν είναι τσουβάλιασμα, ας πούμε. Αναγνώρισαν σε αυτά τα 30 ρομποτάκια το τι βιώνουν στα παιδικά πάρτι που πηγαίνουν τα παιδιά τους και τα αφήνουν να δέρνονται μέχρι να βρεθεί ο ένας ήρως να παρέμβει. Αναγνώρισαν σε αυτά τα ρομποτάκια τους άντρες τους, τους αδερφούς τους, τα παιδιά τους. Σκηνές βγαλμένες μέσα από την καθημερινότητα, όχι ως εκτροπή αλλά ως νόρμα. Κοίτα, αφού δεν ντρέπεται ο ίδιος που τα γράφει, ό,τι και να του γράψεις εσύ, καμία σημασία δεν έχει. 3 2
defacer Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 6 minutes ago, haHa said: στην F1 απαγορευτηκαν τα grid girls, γιατι υποτιθεται οτι ηταν demoting ο ρολος για τις κοπελες. Η αληθεια ειναι οτι τα grid girls ποτε δεν ενιωθαν ετσι και εκαναν διαμαρτυριες και αντιδρασεις για να μην απαγορευτουν. Δεν επικρατηση ομως η λογικη, επικρατησε τι ηθελαν και νομιζαν αλλοι για τα grid girls και ετσι τα grid girls εχασαν την δουλεια τους. Καλά δεν το συζητώ, και οι σκλάβοι όταν ελευθερώθηκαν έχασαν την τροφή και στέγη, και μάλιστα κάποιοι από αυτούς δεν ήθελαν να είναι ελεύθεροι γιατί πριν ήταν καλύτερα. Δεν παρομοιάζω βέβαια της συνθήκες δουλειάς με το καθεστώς των grid girls, απλά για να καταλάβεις πόσο βαθύ ήταν αυτό το επιχείρημα. Επίσης, Stockholm syndrome, εσωτερικευμένος μισογυνισμός. 5 minutes ago, haHa said: Δεν μπορω παρα να πω το ιδιο και για εσενα, ειναι εμφανες οτι δεν το εχεις συζητησει ειλικρινα. Αλλωστε, πολλες κοπελες δεν εκφραζουν την ειλικρινης τους γνωμη για αυτα τα θεματα ή απλα εξαρταται απο το αν δεχονται πραγματι catcalling και ποσο συχνα και απο τι ατομα το δεχονται. Αυτό που κάνεις τώρα εδώ, σε απλά ελληνικά, είναι το εξής: Έχεις κλείσει τα αυτιά σου σε αυτό που λένε οι άμεσα εμπλεκόμενοι, και εσύ, ως τελείως άσχετος με το θέμα που ούτε δέχεται ούτε πιθανότατα κάνει catcalling, θεωρείς πως ξέρεις την αλήθεια και οι άλλοι όλοι είτε δεν είναι ειλικρινείς, είτε η ειλικρινής τους άποψη δε μετράει because reasons (είναι ξινομούνες, δεν τους την πέφτουν ωραίοι, μπλα μπλα μπλα). Ελπίζω να καταλαβαίνεις σε κάποιο επίπεδο ότι αυτό δεν είναι ούτε πρωτότυπο ούτε έχει καμία λογική, ίσα ίσα είναι ο ορισμός του τι πάει στραβά με τους άντρες σήμερα. Η διαφήμιση σίγουρα απευθύνεται και σε σένα. 6 minutes ago, Snoob said: Αφού ρώτησε τις γνωστές του και όλες μεμιάς έπιασαν το μεστό μήνυμα της διαφήμισης. Ω. Με διαβάζει τελικά. Αλλά δε μιλάει, μόνο ειρωνεύεται. Χμμμμμ.
haHa Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, defacer είπε Καλά δεν το συζητώ, και οι σκλάβοι όταν ελευθερώθηκαν έχασαν την τροφή και στέγη, και μάλιστα κάποιοι από αυτούς δεν ήθελαν να είναι ελεύθεροι γιατί πριν ήταν καλύτερα. Δεν παρομοιάζω βέβαια της συνθήκες δουλειάς με το καθεστώς των grid girls, απλά για να καταλάβεις πόσο βαθύ ήταν αυτό το επιχείρημα. Επίσης, Stockholm syndrome, εσωτερικευμένος μισογυνισμός. Αφου δεν το παρομοιαζεις, καταλαβαίνεις ποσο αστοχη ηταν η παρατήρηση σου. Παμε παρακάτω, κριμα για τα κορίτσια που εχασαν την δουλειά τους επειδή καποιοι αλλοι πιστευαν οτι δεν αρεσε στα κορίτσια η δουλειά τους και ηταν demoting. 2
Edel Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 21 λεπτά πριν, *nenya* είπε Πλάκα είχε αυτό, καλόοοο! Γιατί όλες βρε παιδί μου κατά βάθος θέλουμε ν'ακούμε το 'Ποπο τι μνάρα είσαι!' & 'Κ@λάρα!' κάθε μέρα. Μας φτιάχνει το γλοιώδες και δεν μπορούμε χωρίς αυτό. Και τα βάφουμε μαύρα αν δεν ακούμε αυτές τις ατάκες. Το like είναι μόνο και μόνο για τον Cm Punk
Zerg13 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, Snoob είπε Μα, τι συζητάμε, εδώ υπάρχουν άτομα που -σοβαρολογώντας, φοβάμαι- υποστηρίζουν ότι η απεικόνιση δεκάδων ίδιων ανθρώπων να λένε το ίδιο πράγμα, να κάνουν το ίδιο πράγμα, να τρώνε το ίδιο πράγμα, και ένας να αντιδρά δεν συνιστά "τσουβάλιασμα" και περιγραφή της κυρίαρχης κατάστασης, αλλά απλά αποτύπωση ενός "προβλήματος" που, εντάξει, υπάρχει σε ένα βαθμό. Προφανώς και υπάρχει. Το πώς απεικονίζεις, όμως, ένα πρόβλημα, ποιους επιλέγεις για να περιγράψεις ένα πρόβλημα, πώς περιγράφεις το πρόβλημα, η καθολικότητα που του αποδίδεις, έχουν σημασία. Είναι λάθος σκηνοθετημένη η διαφήμιση. Και η μαντεψιά της πρόθεσης του πέφτουλα, και τα λευκά μπιφτεκοφάγα ρομπότ. Το θετικό είναι πως, σιγά-σιγά, γίνεται αντιληπτό αυτό και πλέον μιλάμε για "καλές προθέσεις" που απλά θα μπορούσαν να είχαν αποδοθεί "καλύτερα". δεν συμφωνω με αρκετα απο οσα γραφετε. Εξαγεται λαθος συμπερασματα. Δεν κανει διακριση καλων μαυρων, κακων λευκων. Το boys will be boys το λενε και μαυροι. Απλα εστιαζει στις αδυναμες κοινωνικες ομαδες χωρις να στιγματιζει τους παντες οπως αναφερατε. Και πολυ καλα λεει οσα λεει εμεις οι αντρες γενικως τα εχουμε κανει ολα οσα γραφουν. Δεν αναφετομαι προσωπικα ή σε σενα σε μενα. επισης τα παιδια που τσακωνονται τα χωριζει -λευκος-, εδω καταρρει και το επιχειρημα σας οτι ο μαυρος διχνει παντα το σωστο. Στο τελος τα παιδια men of tomorrow ειναι αναμεικτα παλι λευκοι και μαυροι. να πω την αληθεια εξεπλαγειν για ολα αυτα που γραψατε, μου θυμισατε εναν γνωστο παραφυλολογο insomniac που μιλαγε για phylax κ.α. Και ειναι μια πολυ καλη διαφημιση, εχει αρχη μεση τελος, κοινωνιμο μηνυμα, λεει αληθειες και οσοι θιγοντε για μενα δεν προσεξαν τις λεπτομερειες (οπως εσεις)ή δεν καταλαβαν τιποτα ή εχουν κανα βαθυτερο προβλημα. Μια διαφημιση ειναι τι θελετε να λυσει ολο το προβλημα ολης της γης; Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από Zerg13 1 1
punky Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, defacer είπε Τι είναι "ανδρισμός"; Επίσης, ζεις στο δυτικό κόσμο, όπου η πλειοψηφία είναι λευκοί. Έπρεπε να χρησιμοποιηθεί Ιάπωνας κάπου για να κάνει πιο ξεκάθαρο το point ότι "ναι, για μας εδώ μιλάμε, όχι για τους βάρβαρους απέναντι που είναι βάρβαροι και τα κάνουν αλλά εμείς όχι"; Ανδρισμός είναι να έχεις γεννηθεί άντρας. Σορρυ για την ταυτολογία. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχει ένα μικρό πράγμα που λέγεται internet που το χρησιμοποιούν τα παγκόσμια brands για να φτάσουν σε όλο τον πλανήτη.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Zerg13 είπε δεν συμφωνω με αρκετα απο οσα γραφετε. Εξαγεται λαθος συμπερασματα. Δεν κανει διακριση καλων μαυρων, κακων λευκων. Το boys will be boys το λενε και μαυροι. Απλα εστιαζει στις αδυναμες κοινωνικες ομαδες χωρις να στιγματιζει τους παντες οπως αναφερατε. Και πολυ καλα λεει οσα λεει εμεις οι αντρες γενικως τα εχουμε κανει ολα οσα γραφουν. Δεν αναφετομαι προσωπικα ή σε σενα σε μενα. επισης τα παιδια που τσακωνονται τα χωριζει -λευκος-, εδω καταρρει και το επιχειρημα σας οτι ο μαυρος διχνει παντα το σωστο. Στο τελος τα παιδια men of tomorrow ειναι αναμεικτα παλι λευκοι και μαυροι. να πω την αληθεια εξεπλαγειν για ολα αυτα που γραψατε, μου θυμισατε εναν γνωστο παραφυλολογο insomniac που μιλαγε για phylax κ.α. Και ειναι μια πολυ καλη διαφημιση, εχει αρχη μεση τελος, κοινωνιμο μηνυμα, λεει αληθειες και οσοι θιγοντε για μενα δεν προσεξαν τις λεπτομερειες (οπως εσεις)ή δεν καταλαβαν τιποτα. Μια διαφημιση ειναι τι θελετε να λυσει ολο το προβλημα ολης της γης; Αν, μετά από τόσα μηνύματα και λεπτομερή ανάλυση, φτάνεις να πεις ότι δεν πρόσεξε τις "λεπτομέρειες", τι να πω. Κάποια στιγμή καταλήγει μάταιο το να προσπαθείς να συνεννοηθείς. Εδώ, επαναλαμβάνω, είδαμε ρομποτάκια σε διαφήμιση που τύφλα να έχει η διαφήμιση με την οποία μας συστήθηκε η Apple, και κάποιοι αδυνατούν να παραδεχτούν ότι μιλάμε για στερεοτυπικά τσουβαλιάσματα. Τι να πω, όπως νομίζει ο καθένας.
Zerg13 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το οτι ο μαυρος διχνει το σωστο στον κακο λευκο πως το συμπερανατε; Και ο μαυρος και ο λευκος διχνουν το σωστο σε αλλες χρονικες στιγμες στη διαφημιση. τον μαυρο στο boys will be boys να διχνει το κακο κατα καποιο τροπο δεν το ειδατε επισης. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από Zerg13 1
defacer Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 2 minutes ago, punky said: Ανδρισμός είναι να έχεις γεννηθεί άντρας. Σορρυ για την ταυτολογία. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχει ένα μικρό πράγμα που λέγεται internet που το χρησιμοποιούν τα παγκόσμια brands για να φτάσουν σε όλο τον πλανήτη. Ανδρισμός είναι να έχεις γεννηθεί άντρας; Νομίζω ότι οποιοσδήποτε ξέρει τη λέξη κοινωνιολογία, συμπεριλαμβανομένου του λεξικού, θα διαφωνήσει μαζί σου. Αλλά με τον ορισμό που έδωσες. Παραπάνω έγραψες κάποιοι δαιμονοποιούν τον ανδρισμό. Άρα, σωστός ορισμός ή όχι, αυτό που ήθελες να πεις είναι ότι κάποιοι δαιμονοποιούν το να έχεις γεννηθεί άντρας; Χρειάζεται να βάλω σε λέξεις το πόσο εκτός πραγματικότητας είναι αυτό εκτός κι αν ζεις στο βασίλειο των Αμαζόνων; Τι τραβάμε ρε μαλακα και μεις οι άντρες. Και δεν το καταλαβαίνουμε καν. Αυτά, το συγκεκριμένο δε μπορούσα να μη το σχολιάσω. Cheers τώρα κανονικά.
logistoulis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 κάθε φορά που προσπαθείτε να μιλήσετε με λογική στα sjw τρολάκια απλά χάνετε το χρόνο σας, δεν έχει νόημα επίσης ποιος ξυρίζεται πλέον; 2 2
AtiX Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Snoob είπε Όχι, το "μόνο κοινό" δεν είναι το χρώμα του δέρματος: είναι η ηλικία και οι κοινωνική τάξη επίσης. Και, βέβαια, όπως σου έχω ήδη γράψει, ό,τι σύνθεση και αν έχει η ομάδα, πάλι τσουβάλιασμα είναι. Όταν βάζεις τους 99 στους 100 να φέρονται κάπως και τον 1 να αντιδρά, αυτό είναι το μήνυμα που περνάς: "Σπάσε τη νόρμα". Αυτό κάνει ο ένας πατέρας που μετά από ώρα συνέρχεται από το λήθαργο, ενώ οι άλλοι τον κοιτάνε αποχαυνωμένοι. Είναι (οπτικά, αυτό είναι το βασικό μέσο μιας διαφήμισης) η εξαίρεση στον κανόνα. Επειδή επίτηδες μπερδεύεις τόση ώρα κάποια πράγματα ας ξεκαθαρίσουμε κάτι... η σεξουαλική παρενόχληση είτε θες είτε όχι είναι μια νόρμα που υπάρχει, οπότε ναι πετυχαίνει τον στόχο του η διαφήμιση με το να δείχνει περισσότερους άνδρες να λειτουργούν έτσι... το χρώμα και μόνο αυτό τώρα είναι η κολυμβήθρατου Σιλωάμ για να πεις κάτι... αναφέρομαι στο χρώμα γιατί δεν σε είδα να κάνεις κριτική για τις υπόλοιπες διαφημίσεις, της ίδιας αλλά και υπολοίπων εταιριών, που έχουν τον λευκό τον όμορφο τον άνδρα... εκεί γιατί δεν μποϊκοτάρεις που δεν δείχνει και μαύρους, και gay, και γέρους, και μετανάστες, και ΑμεΑ, και κάθε λογής άνδρα???? το ίδιο ισχύει και για το περιβόητο μπαμπά που αφήνει τον γιο του να μαλώνει... ναι υπάρχουν και αυτοί, αν εσύ δεν τους βλέπεις πήγαινε και μιλά με κανένα δάσκαλο δημοτικού και ρώτα τον για το κατά πόσο υπάρχει bullying στα σχολεία... Για την ιστορία ξεκάθαρη απάντηση για το αν έλειπαν αυτά τα δυο σημεία από την διαφήμιση δεν μου έδωσες... απεναντίας το εκλαμβάνεις ως προβοκάτσια από μεριά μου τελειώνοντας με το χαρακτηριστικό: 2 ώρες πριν, Snoob είπε Εξηγώ συγκροτημένα για ποιο λόγο η διαφήμιση είναι κακή, σε επίπεδο σκηνοθεσίας, επιλογής προσώπων και τελικά του δήθεν "μηνύματος" που προσπαθεί να περάσει. και ερωτώ η σεξουαλική παρενόχληση και οι συμπεριφορές που την εκολαπτούν είναι δήθεν????? 1 ώρα πριν, Snoob είπε Παρενθετικά, αυτό που λες (που δεν στέκει, αλλά τέλος πάντων) πώς ακριβώς συνάδει με το ότι δήθεν "αυτοαναιρούμαι"; σου έχω κάνει παράθεση δικό σου κείμενο... δεν το αναγνωρίζεις??? 1 ώρα πριν, Snoob είπε Και γιατί οι τριάντα γκέι είναι "όλη" η κοινότητα; Με το ίδιο αυθαίρετο κριτήριο οπου επιλέγεις να πεις ότι τριάντα ολόιδιοι λευκοί, της ίδιας ηλικίας και τάξης, που φέρονται με τον ίδιο τρόπο, "δεν" συνιστούν τσουβάλιασμα, γιατί δεν επιλέγεις να πεις ότι τριάντα γκέι δεν είναι τσουβάλιασμα; Προφανώς, βέβαια, όταν μου λες πως σε μια σκηνή με τόσα εθνοτικά, φυλετικά και ταξικά κριτήρια εσύ δεν βλέπεις "κανένα κριτήριο διαφοροποίησης", ίσως είναι λάθος μου που επιμένω να σε ρωτάω. ξανά διάβασε σε παρακαλώ τι γράφω... για την ιστορία εσύ και όσοι θίγονται βλέπουν φυλετικά και ταξικά κριτήρια στην συγκεκριμένη διαφήμιση... 1 ώρα πριν, Snoob είπε Οπότε, συμπερασματικά: Η σκηνή, όπως κι αν σεταριζόταν από άποψη φυλής, θα συνιστούσε για τους άντρες τσουβάλιασμα. Απλά, η συγκεκριμένη, εκτός από το τσουβάλιασμα σε βάρος των αντρών, έχει και μια γερή δόση ρατσισμού. αν εσύ έχεις την μύγα δεν με νοιάζει, ειλικρινά μου θυμίζεις τις SJW μπουρδολογίες και τις έχω βαρεθεί... απλά όπως είπα και παραπάνω πράξε το ίδιο και για άλλες διαφημίσεις όχι μόνο στις αρνητικές αλλά και σε αυτές που διαφημίζουν τον λευκό ανδρισμό μας... Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από AtiX
Getta Robo Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 @Skylined @Malthador Ειχα περασει απο διαφορες επιλογες στο ξυρισμα, και απο την Gillette. Αλλαξα το 2015 σε ξυραφι ασφαλειας (closed comb safety razor) και συγκεκριμενα της Merkur που ειναι απο τις καλυτερες στο κοσμο. Αντι για αφρο χρησιμοποιω κρεμα και σαπουνι ξυρισματος, αλλαζω διαφορες εταιρειες και προιοντα καθε φορα, πολυ καλα ομως ειναι της proraso και σε πολυ καλες τιμες. Περαν του οικονομικου οπου δεν υπαρχει καμια συγκριση, δεν εχω ουτε ερεθισμους, αλλα και προπαντως ειναι πολυ περισσοτερα οικολογικα, καθως δεν εχουν πλαστικα μερη και παραγοντε οπως και ανακυκλωνονται πολυ πιο φιλικα για το περιβαλλον. Δειτε και το επισημο θεμα του ξυρισματος για περισσοτερες πληροφοριες και ιδεες εδω: Για το καρκινωμα των SJW και την λαιλαπα τους εχει καλυφθει λιγο πολυ το ζητημα, δεν χρειαζεται να προσθεσω κατι. @ThReSh απο μηχανες εχει υποψην τα διαφορα μοντελα της Wahl. Την χρησιμοποιουν φιλοι για το προσωπο και ειναι ικανοποιημενοι. Μεν κοστιζουν αρκετα, το αποτελεσμα τους ομως ειναι κατα πολυ ανωτερο των αλλων "γνωστων" εταιρειων. 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις