Zerg13 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Snoob είπε @*nenya* Ο λόγος (συμφωνούμε, αυτός είναι) δεν καθιστά τη διαφήμιση λιγότερο εμετική και ρατσιστική. Απλά, επέλεξαν βολικότερο στόχο για τα τσουβαλιάσματά τους. Και δεν χρειάζεται καν αυτοί που επικροτούν με θετική ψήφο το μήνυμά σου να αποφασίσουν να παραδεχτούν πως η απεικόνιση τριάντα ρομπότ με την ίδια κοψιά, ίδια τάξη, ίδια συμπεριφορά, ίδια ομιλία, συνιστά τσουβάλιασμα. Το λέει ανοιχτά η διαφήμιση: είστε ορισμένοι αυτοί που δεν φέρεστε αισχρά και δεν είστε αρκετοί. Με λόγια το λέει, δεν χρειάζεται καν ανάλυση της εικόνας. Αν πούμε, "είστε αρκετοί αυτοί που δεν βιάζετε τις γυναίκες σας", πες μου, ειλικρινά, είναι έντιμη και ρεαλιστική απεικόνιση της πραγματικότητας; "Ορισμένοι" είμαστε ή η συντριπτική πλειοψηφία; "Ορισμένοι" είμαστε αυτοί που δεν κοιτάμε σαν χαύνοι τα παιδιά μας να δέρνονται ή η συντριπτική πλειοψηφία; "Ορισμένοι" είμαστε αυτοί που δεν τρέχουμε σαν λιγούρια πίσω σας ή η συντριπτική πλειοψηφία; Και ελάτε τώρα όλοι να μου πείτε πως αυτό το αίσχος που περνάει με εικόνα και λόγο η διαφήμιση είναι κάτι που πρέπει να το δεχτούμε, και όποιος αντιδρά ή δεν κατάλαβε τίποτε ή είναι κατά βάθος ίδιος με τα χάλια που περιγράφονται στην οθόνη. Το περνάει πολύ πονηρά το χυδαίο μήνυμά της η διαφήμιση. Κι είναι λυπηρό που βρίσκει θιασώτες αυτό το αίσχος. Ποιο ειναι το χυδαιο μηνυμα που παιρναει για σενα, 2) για ποιο λογο να το κανει; Γιατι να θελουν να περασουν κατι χυδαιο Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από Zerg13
mp123 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Να μην τσακώνεστε εγώ έτσι θα διαφήμιζα τα Gillette.
Dark_son20 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Wilkinson quattro titanium με βγάλαν ασπροπρόσωπο στο φανταρικό! (είμαι εκτός θέματος? :P)
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, Zerg13 είπε Ποιο ειναι το χυδαιο μηνυμα που παιρναει για σενα, 2) για ποιο λογο να το κανει; Aμάν ρε φίλε, το έχω γράψει και έχω βάλει και δικές μου παραλλαγές. Πόσο μασημένο πια, κατάντησε κουραστικό. "Είστε ορισμένοι και δεν είστε αρκετοί". 2) Το κάνει για να το παίξει πρόοδος και να πάρει κι αυτή μερίδιο από τη δήθεν αντίδραση στο #ΜeToo. Πάει να φορτώσει υπαρκτά προβλήματα σε συγκεκριμένες βιομηχανίες (κυρίως του θεάματος, αλλά όχι μόνο) σε όλους. Jump on the bandwagon, πούλα εύπεπτη πολιτική ορθότητα συσκευασμένη σε ένα βλακώδες, ρατσιστικό πακέτο, και πάμε παρακάτω. Τη δουλειά τους οι διαφημιστές την έκαναν και (ως προς αυτό, δηλαδή την επίτευξη του στόχου) μπράβο τους. Εγώ δεν απορώ με τα χαμορίμια της Ζιλέτ, με τους άντρες κυρίως που χαίρονται με το χυδαίο τρόπο που παρουσιαζόμαστε απορώ. Είμαστε ορισμένοι αλλά δεν είμαστε αρκετοί; Θέλουμε 1:30 τηλεοπτικού χρόνου για να πάψουμε να κοιτάμε σαν μοσχάρια και να χωρίσουμε τα παιδιά μας; Τρέχουμε σαν τα λιγούρια πίσω από το πρώτο σορτσάκι; Κι αυτό δεν είναι η εξαίρεση, αλλά έχει τέτοια έκταση ώστε εμείς οι αξιοπρεπείς γονείς, σύζυγοι και σύντροφοι, είμαστε απλά "ορισμένοι" και πάντως "όχι αρκετοί"; Σοβαρά τώρα; 2
AtiX Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 14 λεπτά πριν, Snoob είπε Και δεν χρειάζεται καν αυτοί που επικροτούν με θετική ψήφο το μήνυμά σου να αποφασίσουν να παραδεχτούν πως η απεικόνιση τριάντα ρομπότ με την ίδια κοψιά, ίδια τάξη, ίδια συμπεριφορά, ίδια ομιλία, συνιστά τσουβάλιασμα. Το να αναφέρεσαι σε εμένα δια της πλαγίας οδού, αφού ούτε ο zerg13 ούτε ο mp123, υποστήριξε κάτι τέτοιο... δεν είναι και ότι πιο ενήλικο... το ότι αποχωρώ από την συζήτηση μεταξύ μας, δεν σημαίνει ότι δεν διαβάζω ή δεν θα απαντήσω στο thread... αν εσύ δεν μπορείς να σκεφτείς ότι μια αμερικάνικη διαφήμιση, που απευθύνετε σε αμερικάνικο κοινό, στην Αμερική που πυροβολάνε τους μαύρους για το τίποτα, δεν βάζει πολλούς μαύρους αλλά το ελάχιστο δυνατόν ώστε να μην τους επιβαρύνει με επιπλέον στοχοποίηση... εεεε τι να πω, μείνε με τα κόμπλεξ σου... ελπίζω και εύχομαι να καταλαβαίνεις τι γράφεις ακόμα και πως λειτουργείς στην κοινωνία μέσα και να συνειδητοποιήσεις σε ποιους “δίνεις” αέρα να συνεχίζουν τα ίδια που κατηγορεί η διαφήμιση.. 1
isim Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Έχετε χάσει όλοι το νόημα του νήματος...η αρχική ερώτηση είναι ποια εναλλακτικά προϊόντα μπορεί να χρησιμοποιήσει αντί για Gillette. Wet shaving θα προτείνω εγώ! ...Και σταματήστε να ασχολείστε με τις πολιτικά ορθές μαλακίες που μας επιβάλουν! Μας έχουν πρήξει όλοι τα συκώτια! Τα είπα και ησύχασα 😋
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, AtiX είπε Το να αναφέρεσαι σε εμένα δια της πλαγίας οδού, αφού ούτε ο zerg13 ούτε ο mp123, υποστήριξε κάτι τέτοιο... δεν είναι και ότι πιο ενήλικο... το ότι αποχωρώ από την συζήτηση μεταξύ μας, δεν σημαίνει ότι δεν διαβάζω ή δεν θα απαντήσω στο thread... αν εσύ δεν μπορείς να σκεφτείς ότι μια αμερικάνικη διαφήμιση, που απευθύνετε σε αμερικάνικο κοινό, στην Αμερική που πυροβολάνε τους μαύρους για το τίποτα, δεν βάζει πολλούς μαύρους αλλά το ελάχιστο δυνατόν ώστε να μην τους επιβαρύνει με επιπλέον στοχοποίηση... εεεε τι να πω, μείνε με τα κόμπλεξ σου... ελπίζω και εύχομαι να καταλαβαίνεις τι γράφεις ακόμα και πως λειτουργείς στην κοινωνία μέσα και να συνειδητοποιήσεις σε ποιους “δίνεις” αέρα να συνεχίζουν τα ίδια που κατηγορεί η διαφήμιση.. Πάμε άλλη μία: Όποιους και να έβαζε σε αυτούς τους ρόλους, σε όποια αναλογία, τσουβάλιασμα αισχρό θα ήταν. Το έχω γράψει εδώ και 5 σελίδες, αλλά δεν... Και την ιστορία με τις αναλογίες λευκών και μαύρων και τους ρόλους, δεν την επισημαίνω όπως αφελώς υπαινίσσεσαι για ρατσιστικούς λόγους, αλλά για να επισημάνω το εξής απλό: Ακριβώς επειδή τα σκετσάκια είναι αισχρά τσουβαλιάσματα τα οποία προσβάλλουν βάναυσα το σύγχρονο άντρα και γενικά η διαφήμιση παρουσιάζει μια παντελώς στρεβλή εικόνα με λόγο και εικόνα για τη συμπεριφορά του μέσου σύγχρονου άντρα, οι διαφημιστές συνειδητά βάζουν λευκούς μεσοαστούς στο ρόλο των καθαρμάτων γιατί αν έβαζαν οποιαδήποτε άλλη μειονότητα εσύ και οι λοιποί "προοδευτικοί" θα ξεκαβαλούσατε από το ηθικολογικό σας άτι και θα τους σκίζατε τα πρέκια για το τσουβάλιασμα και τον ρατσισμό, έτσι ακριβώς όπως αξίζει σε αυτό το μπουγαδόνερο που μας σερβίρεται για "ψαγμένη" διαφήμιση. Πιο απλά δεν μπορώ, αν "απαντήσεις" ξανά άλλα αντ' άλλων θα στο ζωγραφίσω μπας και συνεννοηθούμε επιτέλους. 3 2
punky Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, AtiX είπε αν εσύ δεν μπορείς να σκεφτείς ότι μια αμερικάνικη διαφήμιση, που απευθύνετε σε αμερικάνικο κοινό, στην Αμερική που πυροβολάνε τους μαύρους για το τίποτα, δεν βάζει πολλούς μαύρους αλλά το ελάχιστο δυνατόν ώστε να μην τους επιβαρύνει με επιπλέον στοχοποίηση... εεεε τι να πω, μείνε με τα κόμπλεξ σου... Είχα την ίδια εντύπωση με εσένα για το θέμα (καημένοι μαύροι που τους πυροβολάνε για πλάκα οι μπάτσοι) αλλά παρακολουθώντας λίγο πιο βαθιά τον αμερικάνικο δημόσιο διάλογο τα τελευταία χρόνια, κατάλαβα πως είναι παπατζιλίκια αυτοί οι ισχυρισμοί. Προέρχονται από ένα κομμάτι του πολιτικού χώρου που αρέσκεται στο να θυματοποιεί κοινωνικές ομάδες ώστε να εμφανίζεται ως σωτήρας του. Οι μαύροι στην Αμερική εγκληματούν σε δυσανάλογο ποσοστό σε σχέση με το πληθυσμιακό τους ποσοστό. Φυσικά αυτό δεν είναι αποτέλεσμα κάποιος βιολογικής διαφοράς αλλά ξεκάθαρα αποτέλεσμα κυρίαρχης κουλτούρας κάτι που δίνει ελπίδες πως θα μπορούσε να αλλάξει στο μέλλον. Ο μόνος τρόπος να αλλάξει βέβαια είναι να σταματήσει ο στρουθοκαμηλισμός. Αλλά ακόμη κι αν ίσχυε αυτό που νομίζεις, πως ακριβώς το θεωρείς ηθικό και δίκαιο να το αποκρύπτεις και να το αποδίδεις το κακό σε άλλη κοινωνική ομάδα; 3
desosav Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Snoob είπε Όχι, δεν έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Πήρα, λ.χ., των Bic μια δήθεν "top end" επιλογή με ανταλλακτικά ξυράφια, τριπλή λεπίδα και ταινία "ασφαλείας" και είναι εφιαλτικά κακό το αποτέλεσμα, ακόμη και σε γένια 1-2 ημερών (δεν λέμε να κάνεις κανένα αστείο να καθίσεις εβδομάδα αξύριστος, θα σου φύγει και το μισό μάγουλο μαζί με τα γένια). δεν υπαρχει top end προιον της bic με 3 λεπιδες και ανταλλακτικα! Δοκίμασε flex4 που πλησιαζει top end αλλα μην περιμενεις αμεση συγκριση με ξυριστικα αλλων εταιρειων που εχουν 3πλασια-4πλασια-5πλασια τιμη. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από desosav
uesugi1989 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Εγώ να προσθέσω ( και δεν ξέρω αν έχε ήδη ειπωθεί γιατί τα σχόλια είναι πολλά ) πως από τους 40κατι άνδρες που επιδεικνύουν "λανθασμένη" συμπεριφορά, ένας μόνο είναι μαύρος και οι υπόλοιποι λευκοί. Από τους 7 "σωστούς" άνδρες, οι πέντε είναι μαύροι και δύο λευκοί. Είναι προφανές ότι εξυπηρετεί μια ατζέντα η διαφήμιση. Το να είσαι λευκός, straight άντρας θα είμαι κατακριτέο όπως το πάνε
4saken Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 https://www.ibtimes.co.uk/amnesty-report-slams-popular-brands-profiting-labour-abuses-wilmar-1594102 3 λεπτά πριν, uesugi1989 είπε Εγώ να προσθέσω ( και δεν ξέρω αν έχε ήδη ειπωθεί γιατί τα σχόλια είναι πολλά ) πως από τους 40κατι άνδρες που επιδεικνύουν "λανθασμένη" συμπεριφορά, ένας μόνο είναι μαύρος και οι υπόλοιποι λευκοί. Από τους 7 "σωστούς" άνδρες, οι πέντε είναι μαύροι και δύο λευκοί. Είναι προφανές ότι εξυπηρετεί μια ατζέντα η διαφήμιση. Το να είσαι λευκός, straight άντρας θα είμαι κατακριτέο όπως το πάνε Ε, καποτε οι βιαστες και οι κλεφτες ηταν τις περισσοτερες φορες μαυροι.Τωρα πηγαμε στο αλλο ακρο βεβαια. Προς το παρον παντως ειναι ακομα κατακριτενο να εισαι μαυρος, gay αντρας.Βιαζεσαι.
Ψιτ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 5 hours ago, AtiX said: @Snoob πραγματικά θέλεις μα πιστέψω ότι δεν υπάρχει πατέρας που θα δει τον γιο του να βαράει κάποιον και δεν θα νιώσει περήφανος που το βλαστάρι του είναι alpha male... ότι δεν υπάρχει πατέρας που θα νιώσει περήφανος που το βλαστάρι του θα φιλήσει από το πουθενά στο σχολείο το κοριτσάκι που του αρέσει... Τα παραπάνω είναι τσουβάλιασμα??? Να με συμπαθάς, αλλά νιώθω πως υπάρχει κάτι προσωπικό στις τοποθετήσεις σου. Και απαντώ στο ερώτημα σου, ναι είναι τσουβάλιασμα. Και όχι, οι πατεράδες δεν προετοιμάζουμε μαχητές και βιαστές. Όπως δε μας προετοίμασαν έτσι και οι πατεράδες μας (ούτε οι μαμάδες μας). 1 1
AtiX Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 31 λεπτά πριν, Snoob είπε Πάμε άλλη μία: Όποιους και να έβαζε σε αυτούς τους ρόλους, σε όποια αναλογία, τσουβάλιασμα αισχρό θα ήταν. Το έχω γράψει εδώ και 5 σελίδες, αλλά δεν... Και την ιστορία με τις αναλογίες λευκών και μαύρων και τους ρόλους, δεν την επισημαίνω όπως αφελώς υπαινίσσεσαι για ρατσιστικούς λόγους, αλλά για να επισημάνω το εξής απλό: Ακριβώς επειδή τα σκετσάκια είναι αισχρά τσουβαλιάσματα τα οποία προσβάλλουν βάναυσα το σύγχρονο άντρα και γενικά η διαφήμιση παρουσιάζει μια παντελώς στρεβλή εικόνα με λόγο και εικόνα για τη συμπεριφορά του μέσου σύγχρονου άντρα, οι διαφημιστές συνειδητά βάζουν λευκούς μεσοαστούς στο ρόλο των καθαρμάτων γιατί αν έβαζαν οποιαδήποτε άλλη μειονότητα εσύ και οι λοιποί "προοδευτικοί" θα ξεκαβαλούσατε από το ηθικολογικό σας άτι και θα τους σκίζατε τα πρέκια για το τσουβάλιασμα και τον ρατσισμό, έτσι ακριβώς όπως αξίζει σε αυτό το μπουγαδόνερο που μας σερβίρεται για "ψαγμένη" διαφήμιση. Πιο απλά δεν μπορώ, αν "απαντήσεις" ξανά άλλα αντ' άλλων θα στο ζωγραφίσω μπας και συνεννοηθούμε επιτέλους. Θα κάνω μια προσπάθεια για να καταλάβεις τι λέω και που έχω αντιρρήσεις σε αυτά που γράφεις... Α) Τσουβάλιασμα... Το θέμα της διαφήμισης είναι η σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών και οι συμπεριφορές που ενθαρρύνουν αυτό το φαινόμενο... Αναγκαστικά θα εμπεριέχει μόνο άνδρες ως θήτες, αναγκαστικά αυτοί οι άνδρες θα πρέπει να είναι σεξουαλικά στο πικ τους και άρα θα πρέπει να είναι σε νεαρή ηλικία και αναγκαστικά και για την μη στοχοποίησή τους δεν θα πρέπει να είναι κάποιο κοινωνικό κομμάτι που είναι είδη βεβαρημένο από την παραβατικότητα... εδώ είναι οι μαύροι, πάω στοίχημα αν απευθύνονταν στην Ευρώπη δεν θα είχε άνδρες που θα θύμιζαν μετανάστες από την μέση ανατολή... Οπότε αν το πρόβλημα σου δεν είναι αν και τι άνδρες δείχνει, αλλά ότι δείχνει άνδρες??? Ρωτάω γιατί το: “Όποιους και να έβαζε σε αυτούς τους ρόλους, σε όποια αναλογία, τσουβάλιασμα αισχρό θα ήταν.” δεν βγάζει νόημα... Β) σεξουαλική κακοποίηση... όταν πάνω από το 50% των γυναικών έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, το θέμα δεν χωράει παρεξήγηση για το χρώμα, την εθνικότητα, την οικονομική κατάσταση... δηλαδή όταν έγιναν τα ελληνικά σποτ για το ίδιο θέμα, δεν γέλασες που βγήκαν οι γιατροί γιατί θίχτηκαν επειδή τάχα μου στοχοποιεί όλο τον κλάδο τους, όλο αυτό επειδή έδειξε έναν γιατρό να παρενοχλεί ασθενή... αυτή η αντίδραση δεν είναι το λιγότερο υπερβολική??? ΥΓ: δεν υπονόησα πουθενά τα περί ρατσισμού... μην βάζεις λέξεις και σκέψεις στα γραπτά μου...
Pleo Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 43 λεπτά πριν, isim είπε Έχετε χάσει όλοι το νόημα του νήματος...
mp123 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Pleo είπε Ακριβώς έτσι είναι. Μαζί σου και εγω 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις