AtiX Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, Ψιτ είπε Να με συμπαθάς, αλλά νιώθω πως υπάρχει κάτι προσωπικό στις τοποθετήσεις σου. Και απαντώ στο ερώτημα σου, ναι είναι τσουβάλιασμα. Και όχι, οι πατεράδες δεν προετοιμάζουμε μαχητές και βιαστές. Όπως δε μας προετοίμασαν έτσι και οι πατεράδες μας (ούτε οι μαμάδες μας). η απάντηση-ερώτηση ως προς τον snoob ήταν επειδή υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν πατεράδες που να επικροτούν αυτές τις συμπεριφορές... δεν μίλησα για ποσότητα, μίλησα για μια υπάρχουσα κατάσταση... που δυστυχώς υπάρχει και δεν είναι κάτι φανταστικό ή ψεύτικο...
haHa Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, AtiX είπε Θα κάνω μια προσπάθεια για να καταλάβεις τι λέω και που έχω αντιρρήσεις σε αυτά που γράφεις... Α) Τσουβάλιασμα... Το θέμα της διαφήμισης είναι η σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών και οι συμπεριφορές που ενθαρρύνουν αυτό το φαινόμενο... Αναγκαστικά θα εμπεριέχει μόνο άνδρες ως θήτες, αναγκαστικά αυτοί οι άνδρες θα πρέπει να είναι σεξουαλικά στο πικ τους και άρα θα πρέπει να είναι σε νεαρή ηλικία και αναγκαστικά και για την μη στοχοποίησή τους δεν θα πρέπει να είναι κάποιο κοινωνικό κομμάτι που είναι είδη βεβαρημένο από την παραβατικότητα... εδώ είναι οι μαύροι, πάω στοίχημα αν απευθύνονταν στην Ευρώπη δεν θα είχε άνδρες που θα θύμιζαν μετανάστες από την μέση ανατολή... Οπότε αν το πρόβλημα σου δεν είναι αν και τι άνδρες δείχνει, αλλά ότι δείχνει άνδρες??? Ρωτάω γιατί το: “Όποιους και να έβαζε σε αυτούς τους ρόλους, σε όποια αναλογία, τσουβάλιασμα αισχρό θα ήταν.” δεν βγάζει νόημα... Εχει ηδη απαντηθει ποιο ειναι το προβλημα: 1 ώρα πριν, Snoob είπε @*nenya* Ο λόγος (συμφωνούμε, αυτός είναι) δεν καθιστά τη διαφήμιση λιγότερο εμετική και ρατσιστική. Απλά, επέλεξαν βολικότερο στόχο για τα τσουβαλιάσματά τους. Και δεν χρειάζεται καν αυτοί που επικροτούν με θετική ψήφο το μήνυμά σου να αποφασίσουν να παραδεχτούν πως η απεικόνιση τριάντα ρομπότ με την ίδια κοψιά, ίδια τάξη, ίδια συμπεριφορά, ίδια ομιλία, συνιστά τσουβάλιασμα. Το λέει ανοιχτά η διαφήμιση: είστε ορισμένοι αυτοί που δεν φέρεστε αισχρά και δεν είστε αρκετοί. Με λόγια το λέει, δεν χρειάζεται καν ανάλυση της εικόνας. Αν πούμε, "είστε ορισμένοι αυτοί που δεν βιάζετε τις γυναίκες σας", πες μου, ειλικρινά, είναι έντιμη και ρεαλιστική απεικόνιση της πραγματικότητας; "Ορισμένοι" είμαστε ή η συντριπτική πλειοψηφία; "Ορισμένοι" είμαστε αυτοί που δεν κοιτάμε σαν χαύνοι τα παιδιά μας να δέρνονται ή η συντριπτική πλειοψηφία; "Ορισμένοι" είμαστε αυτοί που δεν τρέχουμε σαν λιγούρια πίσω σας ή η συντριπτική πλειοψηφία; Και ελάτε τώρα όλοι να μου πείτε πως αυτό το αίσχος που περνάει με εικόνα και λόγο η διαφήμιση είναι κάτι που πρέπει να το δεχτούμε, και όποιος αντιδρά ή δεν κατάλαβε τίποτε ή είναι κατά βάθος ίδιος με τα χάλια που περιγράφονται στην οθόνη. Το περνάει πολύ πονηρά το χυδαίο μήνυμά της η διαφήμιση. Κι είναι λυπηρό που βρίσκει θιασώτες αυτό το αίσχος.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, AtiX είπε Θα κάνω μια προσπάθεια για να καταλάβεις τι λέω και που έχω αντιρρήσεις σε αυτά που γράφεις... Α) Τσουβάλιασμα... Το θέμα της διαφήμισης είναι η σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών και οι συμπεριφορές που ενθαρρύνουν αυτό το φαινόμενο... Αναγκαστικά θα εμπεριέχει μόνο άνδρες ως θήτες, αναγκαστικά αυτοί οι άνδρες θα πρέπει να είναι σεξουαλικά στο πικ τους και άρα θα πρέπει να είναι σε νεαρή ηλικία και αναγκαστικά και για την μη στοχοποίησή τους δεν θα πρέπει να είναι κάποιο κοινωνικό κομμάτι που είναι είδη βεβαρημένο από την παραβατικότητα... εδώ είναι οι μαύροι, πάω στοίχημα αν απευθύνονταν στην Ευρώπη δεν θα είχε άνδρες που θα θύμιζαν μετανάστες από την μέση ανατολή... Οπότε αν το πρόβλημα σου δεν είναι αν και τι άνδρες δείχνει, αλλά ότι δείχνει άνδρες??? Ρωτάω γιατί το: “Όποιους και να έβαζε σε αυτούς τους ρόλους, σε όποια αναλογία, τσουβάλιασμα αισχρό θα ήταν.” δεν βγάζει νόημα... Β) σεξουαλική κακοποίηση... όταν πάνω από το 50% των γυναικών έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, το θέμα δεν χωράει παρεξήγηση για το χρώμα, την εθνικότητα, την οικονομική κατάσταση... δηλαδή όταν έγιναν τα ελληνικά σποτ για το ίδιο θέμα, δεν γέλασες που βγήκαν οι γιατροί γιατί θίχτηκαν επειδή τάχα μου στοχοποιεί όλο τον κλάδο τους, όλο αυτό επειδή έδειξε έναν γιατρό να παρενοχλεί ασθενή... αυτή η αντίδραση δεν είναι το λιγότερο υπερβολική??? ΥΓ: δεν υπονόησα πουθενά τα περί ρατσισμού... μην βάζεις λέξεις και σκέψεις στα γραπτά μου... Eν τάχει, γιατί συνεχίζεις πάλι τα άλλα αντ' άλλων: "Αναγκαστικά" γιατί να είναι στο πικ τους; Στο πικ του ήταν ο Γουάινστιν; Στο πικ του ήταν ο Σπέισι; 1 λεπτό πριν, AtiX είπε η απάντηση-ερώτηση ως προς τον snoob ήταν επειδή υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν πατεράδες που να επικροτούν αυτές τις συμπεριφορές... δεν μίλησα για ποσότητα, μίλησα για μια υπάρχουσα κατάσταση... που δυστυχώς υπάρχει και δεν είναι κάτι φανταστικό ή ψεύτικο... Συγγνώμη, διαβάζεις καθόλου τι γράφεις; Άλλο το υπαρκτή κατάσταση, άλλο το να λες πως αυτό το πράγμα το κάνουν 30 και αντιδρά ένας. Ότι "είστε ορισμένοι αλλά όχι αρκετοί". Και, ξανά, σε προκαλώ να μου βρεις ένα σημείο όπου αρνούμαι ότι υπάρχουν αυτές οι συμπεριφορές. Δηλαδή, οκ, δεν θέλω να απαντώ σε ανοησίες, αλλά πόση διαστρέβλωση των γραφομένων μου να ανεχτώ; Ή δεν καταλαβαίνεις, ή συκοφαντείς, και ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι χειρότερο.
AtiX Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) @haHa & @Snoob Μα και αυτό είναι μια υπερβολή και μια υπερευαισθησία... μας πείραξε που λέει ότι είμαστε ορισμένοι??? ΝΑΙ είμαστε ορισμένοι γιατί αν ήμασταν πολλοί το πρόβλημα δεν θα υπήρχε!!! Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από AtiX
stelios18120 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Έφτασε 16 σελίδες αυτό το θέμα; Μωρέ μπράβο. 🤔
mp123 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, stelios18120 είπε Έφτασε 16 σελίδες αυτό το θέμα; Μωρέ μπράβο. 🤔 Όπου να είναι θα κλείσει. 1
Allokotos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, AtiX είπε η απάντηση-ερώτηση ως προς τον snoob ήταν επειδή υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν πατεράδες που να επικροτούν αυτές τις συμπεριφορές... δεν μίλησα για ποσότητα, μίλησα για μια υπάρχουσα κατάσταση... που δυστυχώς υπάρχει και δεν είναι κάτι φανταστικό ή ψεύτικο... Στα τόσα χρόνια της ζωής μου δεν έχω παρατηρήσει ούτε μια φορά κάποιον πατέρα να επικροτεί τέτοιες συμπεριφορές. Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε κατάσταση που ένα παιδί να σηκώσει χέρι σε ένα άλλο και να κάθεται ο πατέρας και να υπερηφανεύεται. Ούτε μία φορά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις. Προφανώς και υπάρχουν. Το θέμα είναι πως γίνεται να κάνουμε ολόκληρη συζήτηση για ένα γεγονός που αφορά μια συντριπτικά μικρή μειοψηφία. Δεν γίνεται να τσουβαλιάζεις το σύνολο για την μειοψηφία. Με αυτή την λογική τότε, η γειτόνισσα μου εδώ βαράει τον γιο της, άρα αφού το κάνει αυτή το κάνουν όλες, άρα οι γυναίκες στο 100% τους προκαλούν βία. Αν είναι έτσι τότε οκ. Ας τα τσουβαλιάσουμε όλα.
AtiX Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, Allokotos είπε Στα τόσα χρόνια της ζωής μου δεν έχω παρατηρήσει ούτε μια φορά κάποιον πατέρα να επικροτεί τέτοιες συμπεριφορές. Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε κατάσταση που ένα παιδί να σηκώσει χέρι σε ένα άλλο και να κάθεται ο πατέρας και να υπερηφανεύεται. Ούτε μία φορά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις. Προφανώς και υπάρχουν. Το θέμα είναι πως γίνεται να κάνουμε ολόκληρη συζήτηση για ένα γεγονός που αφορά μια συντριπτικά μικρή μειοψηφία. Δεν γίνεται να τσουβαλιάζεις το σύνολο για την μειοψηφία. Με αυτή την λογική τότε, η γειτόνισσα μου εδώ βαράει τον γιο της, άρα αφού το κάνει αυτή το κάνουν όλες, άρα οι γυναίκες στο 100% τους προκαλούν βία. Αν είναι έτσι τότε οκ. Ας τα τσουβαλιάσουμε όλα. Συμφωνώ σε αυτό που λες... το πρόβλημα όμως είναι ότι το σποτ δεν τσουβάλιασε όπως θεωρούν πολλοί, αλλά ανέφερε ότι υπάρχει ως κατάσταση... Φαντάζομαι ότι έχεις δει σποτ για την ενδοοικογενειακή βια, το πήρες ως τσουβάλιασμα όλων των γονιών??? Όχι, ούτε εσύ, ούτε εγώ, ούτε κανένας... αυτή τη διαφήμιση γιατί την εκλαμβάνουμε ως τσουβάλιασμα???
Constant1ne Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Αυτή τη στιγμή στη ζυγαριά υπάρχουν στη μία μεριά πραγματικά προβλήματα και στην άλλη η καταπάτηση του δικαιώματος που έχουν κάποιοι να είναι κάφροι. 1) Τα πραγματικό πρόβλημα του bullying για θέματα δήθεν ανδρισμού αρχίζει με πειράγματα στο σχολείο και φτάνει στην αυτοκτονία του φοιτητή που προκλήθηκε από τους άντρακλες. 2) Το πραγματικό πρόβλημα του καφροσεξισμού αρχίζει στο πέσιμο σε άγνωστες γυναίκες στο δρόμο και καταλήγει στη δολοφονία της φοιτήτριας που είπε όχι στους άντρακλες. 3) Το πραγματικό πρόβλημα της πατριαρχίας αρχίζει από μια μαθήτρια που θεωρεί ότι πρέπει να κάνει μια "γυναικεία" δουλεια και φτάνει μέχρι στον πατέρα που σκοτώνει την κόρη του για να μην τον κοροϊδεύουν οι άλλοι αούγκανοι στο καφενείο. Προφανώς οι βιασμοί και οι δολοφονίες δεν είναι κοινωνικά αποδεκτοί. Οι απλές καθημερινές συμπεριφορές όπως το χουφτωμα, το χάδι από τον μάνατζερ στη δουλειά, η υποτίμηση της γυναικείας άποψης και ο εξεφτελισμός του διαφορετικού είναι όμως αποδεκτές συμπεριφορές και έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχολογία των θυμάτων. Οι κοινωνίες ευτυχώς έχουν αναγνωρίσει τα προβλήματα και έχει γίνει αρκετή πρόοδος και αυτό κάποιοι το θεωρούν ως συνομωσία της "νέας τάξης πραγμάτων" (γελάω) Τελειώνοντας ως λευκός straight άνδρας έχω να πω πως αν κάποιος είναι λευκός straight άνδρας και θεωρεί ότι αυτό του έχει προκαλέσει πρόβλημα στη ζωή του και έχει κάποιο μειονέκτημα σε σχέση με τις γυναίκες και τις μειονότητες ας ψάξει κάπου αλλού τις αιτίες της ανυπαρξίας του. Δεν πιστεύω να προσβλήθηκε κάποιος είναι απλά η άποψή μου! Δεν είστε και τίποτα snowflakes! 1
AtiX Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) @Snoob 23 λεπτά πριν, Snoob είπε Συγγνώμη, διαβάζεις καθόλου τι γράφεις; Άλλο το υπαρκτή κατάσταση, άλλο το να λες πως αυτό το πράγμα το κάνουν 30 και αντιδρά ένας. Ότι "είστε ορισμένοι αλλά όχι αρκετοί". Και, ξανά, σε προκαλώ να μου βρεις ένα σημείο όπου αρνούμαι ότι υπάρχουν αυτές οι συμπεριφορές. Δηλαδή, οκ, δεν θέλω να απαντώ σε ανοησίες, αλλά πόση διαστρέβλωση των γραφομένων μου να ανεχτώ; Ή δεν καταλαβαίνεις, ή συκοφαντείς, και ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. 7 ώρες πριν, Snoob είπε Εγώ λέω πως δεν μπορεί να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τέτοια βλακώδη τσουβαλιάσματα. Σε ποια κοινωνία δέρνονται τα παιδιά και δεν αντιδρούν οι γονείς; Οκ, φαντάζομαι σε κάποια κωμόπολη του Deep South μπορεί να βγάλουν και μαχαίρια, αλλά τι πάει να πει αυτό; Τι γενικεύσεις είναι αυτές που στριμώχνει η διαφήμιση σε ενάμισι λεπτό, δήθεν "αναλύοντας" ένα πρόβλημα; Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από AtiX
Ψιτ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 1 hour ago, MegalosVeziris said: οι γυναικες τους βγαζουν νικητες Μα οι γυναίκες ψήφισαν γι πρώτη φορά το 1920 και οι δημοκρατικοί εκλαίγονταν και νωρίτερα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 @AtiX Λυπήσου με, δεν υπάρχει ευγενικός τρόπος να σου απαντήσω. Άλλο το "υπάρχουν γονείς που νομίζουν πως οι γιοι τους είναι άντρες αν πλακώνονται" (προφανώς υπάρχουν), άλλο οι ορδές των ρομπότ που αναμασούν τα στερεότυπα και στους 30 αντιδρά ο 1. Το έχω γράψει, αλλά δεν εννοείς να το καταλάβεις: το πώς λές κάτι έχει σημασία: όταν παρουσιάζεις το πλήθος να παρακολουθεί αμέτοχο και 1 στους τόσους να αντιδράς, προβάλεις μια στρεβλή εικόνα. Επαναλαμβάνω, σε ποια κοινωνία θα πλακώνονταν παιδιά επί ώρα και οι γονείς θα τα κοιτούσαν αδιάφοροι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία; Οκ, κάπου, μεμονωμένα, μπορεί να συμβαίνει, αυτό δεν σημαίνει πως για να το περιγράψεις θα βάλεις τη συντριπτική πλειοψηφία να παρακολουθεί αδιάφορη ή/και να επικροτεί. Τέλος πάντων, δεν έχει νόημα από ένα σημείο και μετά, εδώ πάσχισα 10 σελίδες να σε κάνω να παραδεχτείς πως τα 30 ρομπότ είναι τσουβάλιασμα, κι ακόμη φαντασιώνεσαι πως δεν είναι ή απλά (όπως με τη γελοιότητα με το δήθεν μποϊκοτάζ μου που τάχα το έβαλες επίτηδες) δεν θες να το παραδεχτείς. Νόμιζε ότι θέλεις, για να καταλάβεις πρέπει πρωτίστως να θέλεις, και εσύ δεν θέλεις. 1
Zerg13 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Allokotos είπε Στα τόσα χρόνια της ζωής μου δεν έχω παρατηρήσει ούτε μια φορά κάποιον πατέρα να επικροτεί τέτοιες συμπεριφορές. Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε κατάσταση που ένα παιδί να σηκώσει χέρι σε ένα άλλο και να κάθεται ο πατέρας και να υπερηφανεύεται. Ούτε μία φορά. Τι λες ρε φιλε,,,ειλικρινα.,,,τι λες; Σε αλλο,πλανητη ζειτε; Δεν βλεπετε ,τι γινεται με το bullying παγκοσμιως, ας πιασουμε μονο την Ελλαδα, στην Ελλαδα εστω; Πατεραδες ή μαναδες καθημερινα επικροτουν ψυχολογικη ή σωματικη βια σε αλλα παιδια. Τι πρεπει να σου δωσουμε video με ομολογια για να το δεις; και αν δεν ξερετε, τι μιλατε;; Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από Zerg13
MegalosVeziris Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 24 λεπτά πριν, Ψιτ είπε Μα οι γυναίκες ψήφισαν γι πρώτη φορά το 1920 και οι δημοκρατικοί εκλαίγονταν και νωρίτερα. για τωρα λεω που οι δημοκρατικοι πηραν μερικα εκατ. παραπανω . ψαξτο
Zerg13 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, Snoob είπε Επαναλαμβάνω, σε ποια κοινωνία θα πλακώνονταν παιδιά επί ώρα και οι γονείς θα τα κοιτούσαν αδιάφοροι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία; Οκ, κάπου, μεμονωμένα, μπορεί να συμβαίνει, αυτό δεν σημαίνει πως για να το περιγράψεις θα βάλεις τη συντριπτική πλειοψηφία να παρακολουθεί αδιάφορη ή/και να επικροτεί. Το μηνυμα που θελει να περασει δεν ειναι να μην πλακωνονται τα παιδια και να τα χωριζουμε. Δεν παροτρυνει τους γονεις να χωριζουν τα παιδια που τσακωνονται, αλλα να αντιμετωπιζουν το bullying. Χωρις να θελω να σε προσβαλω απευθυνεται σε εξυπνους ανθρωπους. δεν λεει χωριστε τα παιδια σας, λεει αντιμετωπιστε το Bullying. Ετσι ξεκιναει και η διαφημιση. Αναφεροντας το προβλημα. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από Zerg13
Προτεινόμενες αναρτήσεις