*nenya* Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 2 minutes ago, Malthador said: Μαζί σου. Μπορεί ο τύπος να ήταν γλίτσας και να της έλεγε «τι βυζάρες είναι αυτές μάνα μου» ή μπορεί να ήταν τσέντλμαν και να της έλεγε «σε είδα που πέρναγες και θα ήθελα να γνωριστούμε». Δεν θα μάθουμε ποτέ όμως, γιατί η διαφήμιση μας υπέδειξε ότι πρέπει να δείχνουμε αυτοσυγκράτηση σε κάθε περίπτωση (μιας και δεν μας έδειξε τι είχε στο μυαλό του ο τύπος). Άρα; Επειδή υπάρχουν βιαστές εκεί έξω θα πρέπει να πάψουμε να μιλάμε σε άγνωστες; Αυτό υποστηρίζει το σκετσάκι. Στο σενάριο της διαφήμισης το είδα ως: ο φίλος του πήγε να τον μαζέψει/συγκρατήσει γιατί μάλλον ήξερε ότι συνηθίζει να κάνει γελοίο πέσιμο ή και catcalling στις γυναίκες. Προφανώς υπάρχουν διάφοροι τρόποι ερμηνείας της διαφήμισης, άρα δεν μπορώ να πω ούτε ότι έχεις δίκιο ούτε ότι έχεις άδικο. Στα λίγα λεπτά που διαρκεί έδειξαν όσο περισσότερες εικόνες κ καταστάσεις μπορούσαν να χωρέσουν χωρίς ανάλυση. Οπότε δεν ξέρω μέχρι ποιό σημείο μπορούμε να την συζητήσουμε κι εμείς και να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα... Προσωπική μου άποψη: κάτι πήγαν να πουν, αλλά τους βγήκε κάπως πρόχειρα και γι'αυτό δίχασε τελικά τον κόσμο. 1
papoys1 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Snoob είπε Εντάξει, δεν είναι αρκετά καλά τα Wilkinson για εναλλακτική αλλά είναι του Lidl... Καλά είναι τα Wilkinson. Τα top end προϊόντα τους μια χαρά στέκονται. Τώρα, δεν έχω καθίσει να ασχοληθώ με το πόσα λεπτά τη μέρα βγαίνει το ξύρισμα κτλ. Το Hydro 5 δείχνει καλή περίπτωση. Πουθενά δεν είπα αυτό το πράγμα.Ίσα - ίσα είπα ότι αυτή τη στιγμή τα gillete θεωρούνται τα Νο 1 και πρότεινα σαν εναλλακτική λύση και οικονομική συγχρόνως το σύστημα lidl.Δεν σύγκρινα πουθενά lidl με Wilkinson απλά είπα παλαιά που τα είχα χρησιμοποιήσει σαν εναλλακτικά των gillete εμένα δεν με ικανοποίησαν. Και ναι για αυτούς που χρησιμοποιούν τα φτηνά gillete, τα 5 ξυραφάκια με τη διπλή λεπίδα 4-5 ευρώ όπως εγώ όταν τα χρησιμοποιούσα και κυνηγάνε μπας και τα πετύχουν μία στις τόσες προσφορά 1+1 είναι μία πάρα πολύ καλή εναλλακτική το σύστημα lidl με τα 5 ευρώ και τις 20 λεπίδες. Για αυτούς όμως που χρησιμοποιούν ακριβά συστήματα gillete με 4 και 5 λεπίδες των 10 και 14 ευρώ (αλήθεια ρε παιδιά από τι είναι κατασκευασμένο αυτό το ξυράφι που κάνει 14 ευρώ) και έχουν συνηθίσει να ξυρίζονται με αυτά σίγουρα δεν θα τους ικανοποιήσει το σύστημα lidl. Από κει και πέρα δεν θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω τη διαφήμιση αν και με ξένισε.Αν όμως χρησιμοποιούσα gillete νομίζω δεν θα με επηρέαζε γιατί ξέρω ότι όλα αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι του μάρκετινγκ , άσχετα αν τους βγήκε μπούμεραγκ.Και οι διαφημιστές ενίοτε κάνουν πολλές πατάτες.
Mansora Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 FFS ξυραφάκια είναι, αν σου κάνουν τα κρατάς αν όχι ψάχνεις αλλού. Με τόσο political correctness και τόσο κόσμο να προσβάλλεται με το παραμικρό πρέπει να είναι εφιάλτης να είσαι διαφημιστής αυτές τις μέρες. Ξερουν ότι το κοινό που απευθύνονται δεν είναι ούτε φεμινίστριες, ούτε λεσβίες, ούτε metrosexual τύποι με μούσια, ούτε σπανοι. Έκαναν την έρευνα τους, είδαν ότι αυτό το κοινό είτε είναι η αγορά τους ή η αγορά που θέλουν να επεκταθούν και την έκαναν. Εκτος αν κάποιος πιστεύει ότι έγινε η συνέλευση του ΔΣ στο hooters με θέμα πως να κατακτήσουμε τον κόσμο εμείς οι μισογύνηδες με τα στελέχη να βάζουν χέρι στις σερβιτόρες και να πλακώνονται μετά για να δείξουν τον ανδρισμό τους 😛😛 3
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 11 λεπτά πριν, AtiX είπε Και μόνο που αναφέρεις ότι έχει ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα, καταλαβαίνω ότι το αντιλαμβάνεσαι εγωιστικά και με κριτήριο του τι είσαι εσύ ... και μπορεί εσύ, σωστά, να αναγνωρίζεις αγνές προθέσεις σε αυτές τις συμπεριφορές... κάποια εκατομμύρια γυναίκες όχι.. Εγώ λέω πως δεν μπορεί να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τέτοια βλακώδη τσουβαλιάσματα. Σε ποια κοινωνία δέρνονται τα παιδιά και δεν αντιδρούν οι γονείς; Οκ, φαντάζομαι σε κάποια κωμόπολη του Deep South μπορεί να βγάλουν και μαχαίρια, αλλά τι πάει να πει αυτό; Τι γενικεύσεις είναι αυτές που στριμώχνει η διαφήμιση σε ενάμισι λεπτό, δήθεν "αναλύοντας" ένα πρόβλημα; Αναπαραγωγή στερεοτύπων κάνει και αυτή η διαφήμιση. Και μάλιστα εξόχως προσβλητικών στερεοτύπων, απλά επειδή στοχοποιούν ομάδες που οι στρατιές της "πολιτικής ορθότητας" δεν προστατεύουν, όχι μόνο περνάνε στο ντούκου, αλλά εισπράττουν και μπράβο οι γελοίοι που σκαρφίστηκαν αυτό το κουβάδιασμα. Δεν είναι "εγωιστικό" το να λες πως είναι ανεδαφικό τσουβάλιασμα ότι δεκάδες πατεράδες θα έβλεπαν δυο παιδιά να δέρνονται και δεν θα αντιδρούσαν. Δεν είναι "εγωιστικό" να επισημαίνεις πως, ακόμη και στην περιγραφή ενός προβλήματος, αυτό γίνεται με στερεοτυπικούς όρους, που πάλι στοχοποιούν αυτούς που δεν προστατεύονται από τις στρατιές της πολιτικής ορθότητας. Επαναλαμβάνω, δεν είναι η διαφήμιση πρόσφορο μέσο για την προσέγγιση σύνθετων κοινωνικών προβλημάτων. Η Ζιλέτ έφτιαξε μια χονδροειδή διαφήμιση, ήταν αναπόφευκτο να υπάρξουν αντιδράσεις. Και θα έπρεπε να θεωρείται σημάδι υγείας ότι υπάρχουν αντιδράσεις, ακριβώς γιατί η καρικατούρα που προβάλλει δεν εκφράζει τον σύγχρονο, μέσο άντρα. Το πρόβλημα, όμως, είναι πως μια υγιής αντίδραση πρέπει να βαφτιστεί από τους ίδιους ηθικολόγους ινστρούχτορες της πολιτικής ορθότητας σαν κάτι το αρνητικό. 5 4
Moderators Malthador Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, AtiX said: @Malthador φαντάζομαι το πρόβλημα σου δεν είναι ότι δείχνει μόνο λευκούς δηλαδή αν έδειχνε και μαύρους δεν θα είχες πρόβλημα??? Το πρόβλημά μου είναι ότι: α) Δείχνει μια αναληθή συμπεριφορά που δεν ισχύει πουθενά στο δυτικό κόσμο: οποιοσδήποτε άνθρωπος (άνδρας/γυναίκα/λευκός/μαύρος/κίτρινος) κι αν δει μπροστά του τα παιδιά του να παίζουνε μπουνιές θα πάει να τα χωρίσει, δεν θα πει «έτσι πάνε αυτά». Πουθενά όμως. β) Την αναληθή συμπεριφορά την χρεώνει σε συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα για να κάνει το κλασικό point του ποιός φταίει πάντα για όλα. Ακόμα κι αν έδειχνε όλες τις φυλές και όλα τα φύλα, εξίσου θα με ενοχλούσε, γιατί πολύ απλά είναι ψεύτικο αυτό που αναπαριστά. Και για να είμαι ειλικρινής, πρωτίστως θίχτηκα ως γονιός με αυτό το έκτρωμα που είδα. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από Malthador 3 1
AtiX Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) @Snoob @Malthador Δυο πράγματα μπορώ να απαντήσω χωρίς να βγω off topic... πρώτον δεν αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα αφού επιμένεις να λες ότι το σύνολο των ανδρών είναι σωστοί και άρα δεν υπάρχει ίχνος σεξουαλικής παρενόχλησης, εκμετάλλευσης και κακοποίησης ως προς τις γυναίκες και δεύτερον ότι η διαφήμιση είναι από μια εταιρία παραγωγής ανδρικών προϊόντων και ηγέτιδα σε αυτή την κατηγορία, δεν φτιάχνει ούτε σερβιέτες ούτε βαφές μαλλιών, αυτή η ίδια εταιρία επέλεξε να δώσει ένα κοινωνικό μήνυμα στους πελάτες της... κάποιοι το εξέλαβαν ως κάτι θετικό και κάποιοι θίχτηκαν... αυτοί που θίχτηκαν πρέπει να σκεφτούν, χωρις δικαιολογίες, το γιατί... Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από AtiX 4
chill Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Είναι απλό: ζούμε στην εποχή που ο θύτης είναι αποκλειστικά ο καυκάσιος άνδρας. Μπορούμε να τον κατηγορούμε απροκάλυπτα για οτιδήποτε λαχταρά η ψυχή μας. Από το bullying μέχρι την έκρηξη ενός άστρου στον αστερισμό της Ανδρομέδας. Από εκεί και πέρα: γυναίκες, μετανάστες, gay, μαύροι - βάλτε όποια άλλη κατηγορία θέλετε - στο απυρόβλητο. Δεν υπάρχει ρατσισμός για τους λευκούς άντρες....μόνο για όλους τους άλλους. Αυτό επιτάσσει η σύγχρονη ατζέντα. Ευτυχώς ωστόσο....οι testicles χωράνε πολύ πράγμα. Και την Gillete και κάθε Gillete!!! Oooooops έκανα ατόπημα; Επικαλέστηκα ένα σημείο του σώματος μου. SJW come on κάντε μου μάθημα γιατί ο ευνουχισμός είναι καλύτερος και γιατί δεν θα πρέπει να έχω το θάρρος της γνώμης μου που δεν συντάσσεται με τις δικές σας απόψεις. 7 5 2 1
fuz10n Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από fuz10n
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Πάμε άλλη μία: Το "κοινωνικό μήνυμα" που προσπαθεί να περάσει η εταιρία περιγράφει καταστάσεις που δεν υπάρχουν (δεν υπήρχαν καν πριν από 40 χρόνια, όταν μεγάλωνα εγώ, πόσω μάλλον τώρα που τα πράγματα είναι πολύ πιο προσεγμένα έως καταπιεσμένα), τις μπλέκει με υπαρκτές καταστάσεις που όμως ΔΕΝ είναι θέμα των ανδρών γενικά (σιγά μην απολογηθώ εγώ για τον πέφτουλα τον Γουάινστιν ή τον Σπέισι που για να δώσει ρόλους ήθελε να του κάθονται τα αγοράκια) και τελικά το κάνει με όρους που στοχοποιούν -εντελώς συμπτωματικά, είμαι βέβαιος- μια συγκεκριμένη ομάδα αντρών. Έδωσα ένα πάρα πολύ απλό παράδειγμα μέσα από τη διαφήμιση: ο πέφτουλας είναι λευκός, ο σωστός είναι μαύρος. Ας έρθει τώρα όποιος θέλει να μου πει ότι αυτό είναι τυχαίο, να του πω κι εγώ πόσο στουθοκαμηλίζει. Είναι ευτύχημα το ότι υπάρχουν αντιδράσεις σε αυτά τα μπουγαδόνερα που πλάσαρε για "κοινωνικό μήνυμα" η Ζιλέτ. Το πρόβλημα είναι πως και οι αντιδράσεις πρέπει να βαφτιστούν σαν κάτι το αρνητικό. Καλλούμαστε να σκεφτούμε χωρίς δικαιολογίες γιατί αντιδράμε σε κουβαδιάσματα και στερότυπα. Μήπως γιατί είναι κουβαδιάσματα και στερεότυπα; Δεν ξέρω, μια ιδέα ρίχνω. 6
defacer Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 1 hour ago, Snoob said: Προσωπικά, για το τσουβάλιασμα και τα στερότυπα: Άντρες παραταγμένοι στην ουρά που ψήνουν ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ, να επαναλαμβάνουν σαν λοβοτομημένα την ίδια φράση και να μην αντιδρούν. Βλέπεις, το να τσουβαλιάζεις τις γυναίκες είναι κακό, το να τσουβαλιάζεις τους άντρες είναι διαφήμιση. Δεν θα κόψω τη Gillette, ούτε θα τους στείλω επιστολή, αλλά η "διαφήμιση" είναι μια μάπα. Bullying, παρενθετικά, ως πατέρας κοριτσιού, θα σας πω ότι δέχονται και τα κορίτσια, από κορίτσια, για το πόσο "λεπτές" ή "θηλυκές" είναι, αλλά φυσικά αυτό δεν απασχολεί τη Gillette, το πρόβλημα είναι τα αγόρια, τα κορίτσια θα μας τα περιγράψει η Victoria's Secret, ας πούμε... Δεν τσουβαλιάζει τους άντρες. Ακριβώς το αντίθετο κάνει: λέει "αυτό είναι κακό, μην το κάνετε, δεν είναι "αντρίλα" αυτό". Όσο για το "bullying κάνουν και τα κορίτσια", υπάρχει μια λέξη whataboutism, την έχεις συναντήσει; 3 1 3
Moderators Malthador Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 5 minutes ago, AtiX said: πρώτον δεν αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα αφού επιμένεις να λες ότι το σύνολο των ανδρών είναι σωστοί και άρα δεν υπάρχει ίχνος σεξουαλικής παρενόχλησης, εκμετάλλευσης και κακοποίησης ως προς τις γυναίκες Υπάρχει παρανόηση. Εστιάζουμε στους γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να παίζουν ξύλο και εστιάζεις στην σεξουαλική παρενόχληση προς τις γυναίκες. Ωστόσο, αν θες την άποψή μου (που την εξάγω από το περιβάλλον στο οποίο ζω, και δεν ζω στο Χόλιγουντ) η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών δεν παρενοχλούν σεξουαλικά, ούτε κακοποιούν τις συντρόφους τους. Φυσικά και γνωρίζω περιπτώσεις που συμβαίνουν αυτά τα καταδικαστέα, αλλά δεν αφορούν στην πλειοψηφία του κύκλου μου. Έχεις διαφορετική εμπειρία; Πιστεύεις ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών είναι βιαστές ξέρω 'γω; 7 minutes ago, AtiX said: δεύτερον ότι η διαφήμιση είναι από μια εταιρία παραγωγής ανδρικών προϊόντων και ηγέτιδα σε αυτή την κατηγορία, δεν φτιάχνει ούτε σερβιέτες ούτε βαφές μαλλιών, αυτή η ίδια εταιρία επέλεξε να δώσει ένα κοινωνικό μήνυμα στους πελάτες της... κάποιοι το εξέλαβαν ως κάτι θετικό και κάποιοι θίχτηκαν... αυτοί που θίχτηκαν πρέπει να σκεφτούν, χωρις δικαιολογίες, το γιατί... Δεν χρειάζεται πτυχίο φιλολογίας, είναι προφανές: θίχτηκαν αυτοί εναντίον των οποίων καταφέρεται η διαφήμιση. Αν καταφερόταν εναντίον κάποιας άλλης πληθυσμιακής ομάδας θα θιγόταν η αντίστοιχη πληθυσμιακή ομάδα. Το subliminal message είναι ότι «οι λευκοί άνδρες είναι αναίσθητοι και παρενοχλητές», επομένως οι λευκοί άνδρες θα θιχτούν. Αν το subliminal message ήταν ότι «όλες είναι πόρνες» ή ότι «οι μαύροι ξέρουν μόνο να τρέχουν» θα θίγονταν οι αντίστοιχες πληθυσμιακές ομάδες και η διαφήμιση θα ήταν εξίσου ηλίθια και ψεύτικη. 1
AtiX Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 @Snoob πραγματικά θέλεις μα πιστέψω ότι δεν υπάρχει πατέρας που θα δει τον γιο του να βαράει κάποιον και δεν θα νιώσει περήφανος που το βλαστάρι του είναι alpha male... ότι δεν υπάρχει πατέρας που θα νιώσει περήφανος που το βλαστάρι του θα φιλήσει από το πουθενά στο σχολείο το κοριτσάκι που του αρέσει... Τα παραπάνω είναι τσουβάλιασμα??? 1 2
defacer Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 1 hour ago, Malthador said: Θα θεωρήσω ότι το ρωτάτε στα σοβαρά, χωρίς ειρωνεία: 1) Παρουσιάζει μια στερεοτυπική παρωχημένη -και σίγουρα άσχετη με την πραγματικότητα- εικόνα του συνόλου των ανδρών. Θα θεωρήσω ότι απαντάς σοβαρά, και ότι από καθαρή τύχη δε συνάντησες ποτέ το #notallmen στο ίντερνετ, και δεν καταλαβαίνεις πως αυτό που κάνεις εδώ είναι ο ορισμός του. Δεν παρουσιάζει εικόνα του συνόλου των αντρών. Αυτό είναι κάτι που όποιος θέλει το βγάζει από το κεφάλι του. Κανένας, μα κανένας, ποτέ δε ρωτήθηκε σοβαρά "εννοεί όλους τους άντρες ανεξαιρέτως" και απάντησε ναι. Δε με πιστεύεις; Μπορείς να αρχίσεις να ρωτάς. Αν μη τι άλλο, το σποτ δείχνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λες. Ο "not cool bro", για τον οποίο κάνει rant ο TS σε περίπτωση που δεν το παρατήρησες, είναι άντρας. Το σποτ λέει "μην είστε σαν αυτό, να είστε σαν το άλλο". Και δείχνει το άλλο με παραδείγματα. Από πού ακριβώς έβγαλες το συμπέρασμα ότι το άλλο είναι κάτι που δεν υπάρχει; 1 hour ago, Malthador said: Εγώ και όλοι οι γονείς που γνωρίζω, Συγχαρητήρια σε σένα και σε όλους τους γονείς που γνωρίζεις, και βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Κάνουμε το σωστό. Δεν καταλαβαίνω γιατί σε πειράζει να λένε ότι το άλλο είναι λάθος. Όταν βλέπεις μια καμπάνια κατά των ναρκωτικών ή της οικογενειακής βίας, συγχίζεσαι επίσης επειδή δεν παίρνεις ναρκωτικά και δε χτυπάς τη γυναίκα σου; 9
Moderators Malthador Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, defacer said: Δεν παρουσιάζει εικόνα του συνόλου των αντρών. Αυτό είναι κάτι που όποιος θέλει το βγάζει από το κεφάλι του. Κανένας, μα κανένας, ποτέ δε ρωτήθηκε σοβαρά "εννοεί όλους τους άντρες ανεξαιρέτως" και απάντησε ναι. Δε με πιστεύεις; Μπορείς να αρχίσεις να ρωτάς. Ωραία, ας παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Επειδή είμαι λίγο αργός στην εξαγωγή συμπερασμάτων, τι συμπέρασμα βγάζεις εσύ από αυτή την εικόνα: 6 minutes ago, defacer said: Αν μη τι άλλο, το σποτ δείχνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λες. Ο "not cool bro", για τον οποίο κάνει rant ο TS σε περίπτωση που δεν το παρατήρησες, είναι άντρας. Το σποτ λέει "μην είστε σαν αυτό, να είστε σαν το άλλο". Και δείχνει το άλλο με παραδείγματα. Από πού ακριβώς έβγαλες το συμπέρασμα ότι το άλλο είναι κάτι που δεν υπάρχει; Εδώ σε έχασα. Ποιό είναι αυτό και ποιό το άλλο; Ποιό υπάρχει και ποιό όχι; Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από Malthador 2 1
AtiX Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 @defacer με έκανες να συνειδητοποιήσω ότι ακόμα και τα βασικά πρέπει να τα αναφέρουμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις