ThanosR92 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Καλημέρα! Θέλω μια βοήθεια! Έχω μιλήσει 2 φόρες με την Τράπεζα αλλά ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι λένε μάλλον! Θα κάνω ένα ταξίδι σε χώρα που δεν έχει ΕΥΡΩ! Αν πληρώνω με χρεωστική κάρτα θα χρεώνομαι 2% σε κάθε συναλλαγή που δεν είναι κάτι οκ και λέει ελάχιστη προμήθεια 1 ΕΥΡΩ με μεγίστη τα 30 ΕΥΡΩ! Άρα αν υποθέσουμε ότι αγοράσω κάτι με 10 ΕΥΡΩ θα χρεωθώ άλλα 0.20 EURO για το 2%! Τι άλλο θα χρεωθώ με το παραπάνω 1 ΕΥΡΩ και το 30 ΕΥΡΩ ?
AristidisZ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, ThanosR92 είπε Καλημέρα! Θέλω μια βοήθεια! Έχω μιλήσει 2 φόρες με την Τράπεζα αλλά ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι λένε μάλλον! Θα κάνω ένα ταξίδι σε χώρα που δεν έχει ΕΥΡΩ! Αν πληρώνω με χρεωστική κάρτα θα χρεώνομαι 2% σε κάθε συναλλαγή που δεν είναι κάτι οκ και λέει ελάχιστη προμήθεια 1 ΕΥΡΩ με μεγίστη τα 30 ΕΥΡΩ! Άρα αν υποθέσουμε ότι αγοράσω κάτι με 10 ΕΥΡΩ θα χρεωθώ άλλα 0.20 EURO για το 2%! Τι άλλο θα χρεωθώ με το παραπάνω 1 ΕΥΡΩ και το 30 ΕΥΡΩ ? Αν μεταφέρεις καλά αυτό που σου είπαν, στο 10ευρώ θα χρεωθείς 1 ευρώ, και όχι 0.2€ (ελάχιστη προμήθεια) 1
ThanosR92 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, AristidisZ είπε Αν μεταφέρεις καλά αυτό που σου είπαν, στο 10ευρώ θα χρεωθείς 1 ευρώ, και όχι 0.2€ (ελάχιστη προμήθεια) Το λέει στην τιμολόγηση της τράπεζας! Οπότε στα 20 ΕΥΡΩ θα χρεωθώ 2 ΕΥΡΩ παραπάνω ?
AristidisZ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, ThanosR92 είπε Το λέει στην τιμολόγηση της τράπεζας! Οπότε στα 20 ΕΥΡΩ θα χρεωθώ 2 ΕΥΡΩ παραπάνω ? 1 ευρώ θα χρεωθείς πάλι Αφού το 2% των 20€ είναι 0.4€ θα πληρώσεις την ελάχιστη Για αγορές μέχρι και 50€ θα πληρώνεις 1€ Για μεγαλύτερες θα πληρώνεις το 2% 1
ThanosR92 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε 1 ευρώ θα χρεωθείς πάλι Αφού το 2% των 20€ είναι 0.4€ θα πληρώσεις την ελάχιστη Για αγορές μέχρι και 50€ θα πληρώνεις 1€ Για μεγαλύτερες θα πληρώνεις το 2% Μπορεις σε παρακαλω να πας εδω: https://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes -> κάτω κάτω Ενημέρωση Πελατών -> Τιμολόγιο Προμηθειών -> κεφάλαιο 7 στο PDF να δεις αν τα λέμε σωστά ?
AristidisZ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Σύμφωνα με αυτό, έτσι είναι... Μου κάνει εντύπωση, πέρυσι που χρησιμοποίησα και χρεωστική ΕΤΕ και πιστωτική Eurobank στη Δανία δεν είχα τόσο μεγάλες χρεώσεις...
ThanosR92 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, AristidisZ είπε Σύμφωνα με αυτό, έτσι είναι... Μου κάνει εντύπωση, πέρυσι που χρησιμοποίησα και χρεωστική ΕΤΕ και πιστωτική Eurobank στη Δανία δεν είχα τόσο μεγάλες χρεώσεις... Και εγώ πέρυσι στην Κρακοβία δεν είχα τέτοια ποσά! Δηλαδή δεν συμφέρει πιστεύεις?
AristidisZ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Τι πάει να πει συμφέρει και δε συμφέρει Αναλόγως το που θα πας & τι θα κάνεις Μπορεί π.χ. από άλλη κάρτα να έχεις μικρότερες χρεώσεις Αν θες να κάνεις πολλές μικρο αγορές, παίζει να σε συμφέρει και συνάλλαγμα Κάτσε και κάνε μια έρευνα / υπολογισμό...
Menelaos83 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Λοιπον σε προσφατο ταξιδι ρουμανια με την χρηση της καρτας χρεωνομουν 1 ευρω ανα συναλλαγη. Οι πληρωμες που ειχαν κανει ειχαν αξια εως 50ευρω. 1
haris_216 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Κι εγώ, σε ταξίδι σε βαλκανικές χώρες προ 6μήνου, είχα χρέωση 1 ευρώ ανά συναλλαγή ασχέτως ποσού (δεν είχα βέβαια συναλλαγή πάνω από 50 ευρώ για να δω κλιμάκωση). Στην ανάλυση το ονομάζουν "προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος" και ήταν σε όλες τις χώρες που πέρασα με εξαίρεση το Μαυροβούνιο (προφανώς επειδή εκεί χρησιμοποιούν ευρώ και άρα δεν τίθεται θέμα μετατροπής. Ίσως να βρουν κάτι άλλο μελλοντικά ) . Πριν ένα χρόνο που ξανάκανα παρόμοιο ταξίδι, αν το θυμάμαι καλά, υπήρχαν χρεώσεις για τη μετατροπή αλλά ποσοστιαίες. Δηλαδή δεν υπήρχε η ελάχιστη προμήθεια του ενός ευρώ που υπάρχει τώρα.
christos4 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Νομίζω ότι με μια κάρτα τύπου revolut λύνεται το θέμα... 1
Vercis Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Επισης μην ξεχνας πως εκτος απο την προμηθεια αυτη, η μετατροπη του ευρω σε τοπικο νομισμα δεν θα γινει και με τα καλυτερα rates. Δηλαδη ισως οντως να σε συμφερει απλα να εχεις μετρητα. Ψαξε για καρτα που δεν εχει τετοια fees για ξενα νομισματα, δεν ξερω αν υπαρχουν τετοιες στην Ελληνικη αγορα αλλα σε αλλες χωρες εχω συναντησει πιστωτικες για παραδειγμα που δεν εχουν αυτες τις χρεωσεις σε ξενα νομισματα.
poulinos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 20 hours ago, ThanosR92 said: Καλημέρα! Θέλω μια βοήθεια! Έχω μιλήσει 2 φόρες με την Τράπεζα αλλά ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι λένε μάλλον! Θα κάνω ένα ταξίδι σε χώρα που δεν έχει ΕΥΡΩ! Αν πληρώνω με χρεωστική κάρτα θα χρεώνομαι 2% σε κάθε συναλλαγή που δεν είναι κάτι οκ και λέει ελάχιστη προμήθεια 1 ΕΥΡΩ με μεγίστη τα 30 ΕΥΡΩ! Άρα αν υποθέσουμε ότι αγοράσω κάτι με 10 ΕΥΡΩ θα χρεωθώ άλλα 0.20 EURO για το 2%! Τι άλλο θα χρεωθώ με το παραπάνω 1 ΕΥΡΩ και το 30 ΕΥΡΩ ? μακρια απο πειραιως ενα ευρο ακατεβατο ανα συναλλαγη.χρησιμοποιω πλεον εθνικη και alphabank που οι χρεωσεις ειναι πολυ μικροτερες και συνηθως δινω 10 20 λεπτα ανα συναλλαγη 1
AristidisZ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 57 λεπτά πριν, poulinos είπε μακρια απο πειραιως ενα ευρο ακατεβατο ανα συναλλαγη.χρησιμοποιω πλεον εθνικη και alphabank που οι χρεωσεις ειναι πολυ μικροτερες και συνηθως δινω 10 20 λεπτα ανα συναλλαγη Σωστός ! Η Εθνική δεν έχει minimum (ακόμα)
poulinos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 1 hour ago, AristidisZ said: Σωστός ! Η Εθνική δεν έχει minimum (ακόμα) ναι πηγα πριν ενα μηνα πολωνια και τσεκαρα τις χρεωσεις με alpha bank και εθνικη και ολα μια χαρα.αντιθετα σε Previous ταξιδι 1 ευρω η πειραιως.δεν την παλευουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα