Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, stratos_21 είπε

Θα ήθελα μια συμβουλή εάν αποφασίσω να πάω σε 3η συνέντευξη, με ποιο ποσό θα άλλαζαν τα δεδομένα ώστε να το διαπραγμετευτώ (π.χ. το 40+10 ή κάτι άλλο).

Έτσι κι αλλιώς δεν θεωρώ ότι έχω κάτι να χάσω

Τα 30Κ --> 24Κ καθαρα (ειναι πάρα πολύ οριακά). Επειδή είσαι σε φάση που πας για οικογένεια οπως βλέπω πρέπει να συνυπολογίσεις και άλλες παραμέτρους (παιδιά, σχολεία κτλ που UK ειναι ακριβά). Αν υπάρχει υποστήριξη στην Ελλάδα σε αυτό το θέμα και εδώ δεν κινδυνεύεις να μείνείς ανεργος (εχεις σταθερή δουλειά) μη φύγεις ούτε με 50Κ. Δεν αξίζει...

• Like 2
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά ντροπή στους Άγγλους που τολμάνε να κάνουν τέτοιες προσφορές σε άτομα με 12 χρόνια εμπειρία σε πολυεθνική. Είναι αυτοί μια φάρα όλοι τους ευτυχώς θα πάρουν το πουλο από εε

Επεξ/σία από MegalosVeziris
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το βιοτικό σας επίπεδο εδώ ελλάδα με τα λεφτά που παίρνετε είναι αναλογικά κατά πολύ ανώτερο από αυτό που θα έχετε εκεί όχι φυσικά μόνο στην αρχή με τα λεφτά που σου λένε αλλά ακόμα και με καλές αυξήσεις στα επόμενα 5-6 χρόνια.

Και μιλάω μόνο για το καθαρά οικονομικό. Αν βάλω και τα υπόλοιπα (φαγητο-καιρος-φιλοι-οικογενεια κτλπ) τότε η πλάστιγγα γέρνει υπερβολικά υπέρ της παραμονής.

Επεξ/σία από Backpacker
  • Like 8
Δημοσ.

Να πω και εγώ (μιας και είμαι στο ίδιο δίλημμα, αλλά με άλλα δεδομένα, 2 παιδιά και 30κ μικτά).

σκέφτομαι για μετακίνηση σε Γερμανία (Φρανκφούρτη) αλλά με 55Κ. Όχι τόσο για εμένα αλλά για τα παιδιά.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Backpacker είπε

Το βιοτικό σας επίπεδο εδώ ελλάδα με τα λεφτά που παίρνετε είναι αναλογικά κατά πολύ ανώτερο από αυτό που θα έχετε εκεί όχι φυσικά μόνο στην αρχή με τα λεφτά που σου λένε αλλά ακόμα και με καλές αυξήσεις στα επόμενα 5-6 χρόνια.

Και μιλάω μόνο για το καθαρά οικονομικό. Αν βάλω και τα υπόλοιπα (φαγητο-καιρος-φιλοι-οικογενεια κτλπ) τότε η πλάστιγγα γέρνει υπερβολικά υπέρ της παραμονής.

Το θέμα και πάλι είναι ότι στο χειρότερο όλων σενάριο θα παίρνουμε περίπου 3.1Κ καθαρά τον μήνα μαζί, ενώ σε ένα μέσο σενάριο που θεωρώ πιθανο εγώ π.χ. αν πάρω έστω τα μισά commissions θα αντιστοιχούν σε 500 λίρες τον μήνα, και θεωρώ ότι εκείνη μπορεί εύκολα να βρει θέση με 1.4-1.6Κ καθαρά.

Ευχαριστώ για την έως τώρα απόκριση

Δημοσ.

Στο χειρότερο όλων σενάριο, τα πραγματα θα πανε πολύ ασχημα λογω brexit, και πολύς κοσμος θα φυγει νυχτα απο το UK, ενω πολλοι απο όσους απιβιώσουν μπορει να δουν μειωσεις αποδοχων και κοινωνικο ρατσισμο. Αυτο που περιγραφεις stratos_21 ως χειροτερο σεναριο ειναι ενα μεσο σεναριο, και αυτο που περιγραφεις ως μεσο σεναριο ειναι το καλο σενάριο.

• Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, elvorix είπε

Να πω και εγώ (μιας και είμαι στο ίδιο δίλημμα, αλλά με άλλα δεδομένα, 2 παιδιά και 30κ μικτά).

σκέφτομαι για μετακίνηση σε Γερμανία (Φρανκφούρτη) αλλά με 55Κ. Όχι τόσο για εμένα αλλά για τα παιδιά.

Εδω είσαι ακομη; Εννοειτε οτι πας. Τα παιδια φαινεται να εχουν ενα πολυ προβληματικο μελλον στην Ελλαδα και καλο ειναι να προσαρμοστουν...

• Like 2
Δημοσ.

Που να δεις στη φρανκφουρτη τι μέλλον εχουν τα παιδια με τούς γερμαναραδες..Φιλος γυρισε πισω την οικογένεια και εμεινε εκει να δουλευει ,περα -δωθε.Να νε καλα η ραιαναιρ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, spyros007 είπε

Που να δεις στη φρανκφουρτη τι μέλλον εχουν τα παιδια με τούς γερμαναραδες..Φιλος γυρισε πισω την οικογένεια και εμεινε εκει να δουλευει ,περα -δωθε.Να νε καλα η ραιαναιρ.

Τα κακομαθημένα παιδιά (οπου πρεπει να γινεται οτι θελουν) ειναι απο τα πιο ακριβα σπορ.

Επεξ/σία από iageogr
Δημοσ.

Κοίτα είμαι άσχετος πάνω στην δουλεία που κάνεις αλλά εγώ νομίζω παίρνεις πολύ καλά λεφτά και εσύ και η γυναίκα σου μαζί ειδικά που δουλεύεται και στο ίδιο και φυσικά πλέον μένετε και δίπλα στην δουλειά εκεί μπορεί να χρειαστεί να κάνεις πχ κανα 30 λεπτά να πας +οτι θα έχεις άλλες ευθύνες θα είσαι και νέο αίμα στην εταιρία κλπ εγώ θα πρότεινα να μείνεις εδώ βέβαια μπορεί να πας κιόλας και να πετύχει απλά όμως να σκεφτείς ότι τα λεφτά που θα χαλάς εκεί σε ρεύμα κλπ κλπ ίσως πάνω κάτω σου βγαίνουν τα ίδια και φυσικά η Ελλάδα έχει και λίγο ζωή. 

ΥΓ. Ο μόνος λόγος που θα σου έλεγα να φύγεις και να πας να το κάνεις θα ήταν αν είχες εισόδημα στην Ελλάδα πχ εσύ 1000 και η γυναίκα να μην είχε στάνταρ δουλειά στην περίπτωση σου λέω Ελλάδα.. Αν σου δώσουν κανα 70αρι ναι να το σκεφτείς γιατί εκεί έχει άλλες φορολογικές ιστορίες κλπ κλπ

• Like 2
Δημοσ.

Nα φυγεις. Μια φορα ζεις σε αυτη τη ζωη γιατι να ξερεις οτι θα εισαι στα ιδια για παντα χωρις καμια προοπτικη για κατι πολυ καλυτερο?

Απο αυτα που λες και οι 2 εχετε πολυ καλο background που με λιγα ακομα καλα βηματα στην αγγλια θα εχετε πολυ μεγαλυτερο ταβανι. 

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, stratos_21 said:

Το θέμα και πάλι είναι ότι στο χειρότερο όλων σενάριο θα παίρνουμε περίπου 3.1Κ καθαρά τον μήνα μαζί, ενώ σε ένα μέσο σενάριο που θεωρώ πιθανο εγώ π.χ. αν πάρω έστω τα μισά commissions θα αντιστοιχούν σε 500 λίρες τον μήνα, και θεωρώ ότι εκείνη μπορεί εύκολα να βρει θέση με 1.4-1.6Κ καθαρά.

Ευχαριστώ για την έως τώρα απόκριση

Τα λεφτά που λες για (έξω απο) Λονδίνο είναι ελάχιστα, θα ζοριστείτε. Μην κοιτάς το ενοίκιο μόνο, πρέπει να σκεφτείς:

1. Ενοίκιο + council tax + νερό + ρευμα + τηλέφωνο + ασφάλεια σπιτιού

2. Αυτοκίνητο ή μέσα μεταφοράς (p.s. tube κοστίζει - νομίζω - περί τα 100+ το μήνα)

3. Πήγαινε - έλα Ελλάδα (ναι είναι έξοδα και αυτά)

4. Το οτι έχεις έπιπλα δεν σημαίνει οτι συμφέρει να τα μεταφέρεις δυστυχώς

5. Κόστος ζωής, το σουπερμαρκετ π.χ. είναι το ίδιο ή και πιο φθηνό, το φαγητό έξω είναι πολύ (πολύ) πιο ακριβό

6. Οικογέννεια, με αυτά τα λεφτά το ξεχνάς 

Με τα δεδομένα που δίνεις, ελλάδα 2κ με υποχρεώσεις μόνο 450, μένεις και δεν το σκέφτεσαι. Εαν τα λεφτά ήταν (π.χ.) καθαρά 3.5-4κ για εσένα άνετα το σκεφτόσουν ή εαν στα 2κ ήσουν σε άλλη περιοχή, άνετα.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, stratos_21 είπε

Καλησπέρα σε όλους!

Για να μην κουράσω σας παραθέτω τα δεδομένα:

Είμαι 30 ετών και συγκατοικώ με την κοπέλα μου εδώ και 4 χρόνια (σοβαρή σχέση), παίρνω καθαρά 1.100 ευρώ τον μήνα και εκείνη άλλα 900. Θεωρώ ότι για την περίοδο που ζούμε έχουμε ένα αρκετά καλό βιοτικό επίπεδο, μάλιστα πέρσι μετακομίσαμε σε νέο σπίτι δίπλα στην εργασία μας (ίδια εταιρεία), οπότε έχω απόλυτα ελεγχόμενα τα έξοδα μου πλέον αφού μόλις αποπληρώθηκαν οι δόσεις που προέκυψαν από τα έξοδα μετακόμισης (~4Κ), οπότε και η όποια στενότητα ζήσαμε θα εξαλειφθεί με τον καιρό (ενοίκιο 450/μήνα χωρίς κοινόχρηστα λόγω μονοκατοικίας και χωρίς μεταφορικά λόγω απόστασης από εργασία).

Στην εταιρεία εργάζομαι 12 χρόνια (από τα 18 μου), και έχω το αρκετά μεγάλη αναγνώριση, όμως λόγω διαδικασιών (πολυεθνική), οι ρυθμοί προαγωγής είναι βραδύκαυστοι, η μεγάλη αλλαγή έγινε απλά πριν 4 χρόνια που έγινα Call Center Supervisor.

Πριν 2 εβδομάδες μου έγινε πρόταση για συνέντρευξη μέσω LinkedIn για εταιρεία στο ΗΒ (πολυεθνική, ίσως ο μεγαλύτερος πάροχος συστημάτων συναγερμών, 3Μ πελάτες, 15 χώρες). Δέχθηκα περισσότερο για να δω τις δυανατότητες του βιογραφικού μου, και σε 2 βδομάδες έχω περάσει 2 επιτυχημένες συνεντεύξεις μέσω Skype, και εκκρεμεί μία 3η με τον Director Manager για το τυπικό όπως μου έχει παρουσιαστεί. Ο μισθός που μου προτάθηκε στην τελευταία για θέση Telesales Manager είναι 30Κ μικτά + 20Κ προμήθειες τον χρόνο. 

Όπως καταλαβαίνετε από το πουθενά βρέθηκα στο μεγαλύτερο δίλλημα της ζωής μου μέχρι τώρα, και έχοντας αναλύσει όλα τα δεδομένα θεωρώ ότι είμαι στο 50/50. Η θέση είναι στο Brentford, όπου το απαιτούμενό μου για apartment με 1 δωμάτιο είναι στα 1.2Κ/μήνα. Αν συνυπολογίσω τα λοιπά έξοδα βάση έρευνας θεωρώ ότι με 1.2Κ ενοίκιο + 1.3Κ λοιπά έξοδα για το ζευγάρι θα είμαστε ΟΚ.

Με προβληματίζει το γεγονός ότι ο βασικός μισθός είναι οριακά ΟΚ για την θέση, ενώ δεν έχω εικόνα για το structure των προμηθειών (θα αποσαφηνιστεί στην τελευταία συνέντευξη εφόσον καταλήξω να την κάνω).

Έχω καταλήξει ότι εάν κάνω το βήμα, θα φύγουμε μαζί, και θεωρώ ότι σε 1 μήνα περίπου θα έχει βρει και η ίδια εργασία (εμπειρία 6 ετών στην πολυεθνική (2 ως leader), μεταπτυχιακό άσχετο με το αντικείμενο, άριστα Αγγλικά και πολύ καλά Ισπανικά), με χειρότερο σενάριο ότι θα ξεκινήσει με βασικό aka ~1.1Κ/μήνα (+2Κ τα δικά μου).

Ακούω γνώμες και απόψεις γιατί νομίζω ότι θα ανατιναχθεί ο εγκέφαλος μου, ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Υ.Γ.: Η πολύ γρήγορη προσέγγιση που θεωρώ ότι μου έγινε και η αμεσότητα στην διαδικασία θεωρώ ότι εξηγούνται από την άμεση πλήρωση της θέσης που επιθυμούν & το Brexit καθώς μου δίνουν να καταλάβω ότι είναι στενά τα περιθώρια.

Αν δεν τους έχεις πει ήδη κάτι σχετικό, πες τους ότι αποδέχεσαι την εργασία αλλά έχεις 3 months notice period. Ήτοι θα ξεκινήσεις εκεί καλά τέλη Απριλίου. 99% θα πουν εντάξει, μόνο απατεώνες που θέλουν αρπαχτές θα πουν όχι. 

Αυτό σου δίνει την ευχέρεια να δεις τι γίνεται μετά τις 29/3 που όπως πάει είναι για hard brexit. 
Προσωπικά για οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ θα σου έλεγα φύγε χτες, ειδικά Ολλανδία, Βέλγιο αλλά όχι πλέον Αγγλία. 
Η χώρα δεν έχει καμία σχέση με την χώρα που βρήκα εδώ το 2003 και όλα αυτά τα χρόνια μέχρι το 2016. Έκτοτε το χάος. 

Σε δύο εβδομάδες τελειώνω και εγώ από εδώ (Αγγλία) μετά από 16 χρόνια. Θα κάνω διακοπές φέτος και του χρόνου (το πρόγραμμα έχει γύρο του πλανήτη σε 12 χώρες)  και το 2021 θα αρχίσω να κοιτάω για αλλού. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, stratos_21 είπε

Θα ήθελα μια συμβουλή εάν αποφασίσω να πάω σε 3η συνέντευξη, με ποιο ποσό θα άλλαζαν τα δεδομένα ώστε να το διαπραγμετευτώ (π.χ. το 40+10 ή κάτι άλλο).

Έτσι κι αλλιώς δεν θεωρώ ότι έχω κάτι να χάσω

Προσωπικά για κάτω από 50000 λιρεσ καθαρά για εσένα (χωρια η κοπέλια) δε θα σηκωνόμουν από την καρέκλα σου. Λαβέ επίσης υπόψη την όλη διατάραξη της προσωπικής σου ζωής-ποσοτικοποίησε το και δες αν αξίζει. Εγώ προσωπικά δε θα Εφευγα

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...